TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 09:40:21 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171818 puta)
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #232 poslato: Januar 12, 2013, 01:47:20 posle podne »

Prekucer kad sam prvi put radio vjezbe koje ste mi propisali nije me nista bolilo kod izvodjenja vjezbi i istezanja,(jer su me trbusnjaci bili prestali dok sam radio samo sa ledom i lioton gelom) da bi m e ujutro ponovo bolili trbusnjaci. Sada kada podignem glavu i ramena iz lezeceg polozaja me ne boli( osjetim blago zatezanje donjih trbusnjaka) , medjutim ako pokusam da uradim kompletan trbusnjak onda boli.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #231 poslato: Januar 12, 2013, 12:04:49 posle podne »

Da li boli kad trbušnjake radiš (podignuta glava) ili kad istežeš trbušne mišiće?
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #230 poslato: Januar 12, 2013, 10:50:28 pre podne »

Ok. Jucer sam mnogo pazljivije radio. Negdje sam gadno pogrjesio jer sam se vratio u predjasnje stanje da me opet boli donji dio trbusnih misica. Nastavljam sa vjezbama i ledom pa se javim. pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #229 poslato: Januar 12, 2013, 10:28:06 pre podne »

Uzrok problema koji imaš, tj sindroma bolne prepone (upala pripoja mišića prepone) je skraćenost (zategnutost) mišića. Cilj terapije je postepeno istezanje preponskih i trbušnih mišića uz odredjene vežbe za jačanje mišića. Sve ovo mora biti postepeno i strpljivo da se dobije željeni rezultat a izbegne nova povreda pripoja mišića.
3x dnevno primenjuješ led, pa lioton gel, obavezno posle vežbi. Kod vežbi budi strpljiv i postepen moraš tako da doziraš pritisak nogom ili istezanje da nema bola. Ako zaboli ti popusti. Napredak dolazi u danima vežbanja ne u jednom vežbanju. kad radiš istezanja moraš biti jako oprezan u početku, kao da istežeš tanku gumicu. Čim osetiš da zateže tu stani i ostani u tom položaju 45sec do minut, zatim ako dozvoljava mišić možeš za 1-2cm da povećaš istezanje opet do osećaja zatezanja.
Javi kako ide....
Pozdrav
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #228 poslato: Januar 11, 2013, 04:24:49 posle podne »

Da, poslije vjezbi koje ste mi propisali odradio sam istezanje kako ste mi i rekli. cak mislim da je do ovog bola u trbusnim misicima doslo od vjezbe istezanja gdje lezim na ledjima stopala spojim,  povucem noge par cm prema karlici i onda guram koljena u stranu. Mislim,  da sam vjerovatno pretjerao sa guranjem kolena u stranu jer su mi se prepone bas bile zategle. Tako da danas osjetim malu bol u donjem dijelu trbusnih misica. Bol je manja nego prije pocetka vase terapije.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #227 poslato: Januar 11, 2013, 12:13:08 posle podne »

Malo smanji intenzitet vežbanja, vežbe mora da se rade lagano, za desetak dana ćeš krenuti i jače, ali sad polako.
Da li radiš istezanja, da li ima bola?
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #226 poslato: Januar 11, 2013, 12:01:40 posle podne »

Ok hvala. Mozda sam nesto pogresno radio jer jutros kad sam ustao osjetio sam ponovo malu bol u donjem dijelu trbusnjaka :( (nije je bilo 7 dana) Javim kako ide... Pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #225 poslato: Januar 10, 2013, 10:45:49 posle podne »

Kod vežbe primicanja (unutrašnja strana noge), smanji intenzitet pritiska koji pimenjuješ, pa postepeno povećavaš jačinu pritiska uvek ispod granice bola. Kad osetiš bol smanjiš pritisak.
Paralelno sa zidom, guraš stopalom....
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #224 poslato: Januar 10, 2013, 10:24:17 posle podne »

Evo da se javim nakon  sto sam danas prvi put odradio vjezbe :) Samo kod jedne vjezbe osjetim bol, a to je kad sjednem na stolicu i pravom nogom unutrasnjom stranom podkoljenice guram neki predmet, dok kod ostalih vjezbi i istezanja ne osjetim bol. I sto se tice vjezbe,  kad lezim na boku i ispravljenu nogu guram od zid, da li lezim paralelno sa zidom pa guram kompletnom ispravljenom nogom ili sam nasuprot zida pa guram zid stopalom :) hvala jos jednom
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #223 poslato: Januar 09, 2013, 08:49:04 posle podne »

jednom dnevno u tri serije.....
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #222 poslato: Januar 09, 2013, 08:35:54 posle podne »

Ok, hvala na vjezbama, od sutra pocinjem raditi 7 dana. Samo mi nije jasno koliko puta dnevno radim ove vjezbe? kad zavrsim sve ove vjezbe npr ujutro kad ih opet radim. Hvala jos jednom. Pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #221 poslato: Januar 08, 2013, 11:43:53 posle podne »

druga faza (narednih 7 dana):
- ležeći na ledjima podigneš glavu (ili i ramena) od podloge napraviš zadržaj 5-10 sec, pa pauza od 1min. ponoviš tri puta. sledećeg dana možeš da produžavaš po 5 sec. važno je da vežba ne izaziva bol.
- ležeći na boku ispravljenu nogu u kolenu guraš o zid 10-15 sec pa pauza. tri ponavljanja. svakog dana produžavaš po 5 sec.
-ležeći na ledjima ili na ivici kauča guraš petu o pod, noga ispravljena. 10'15 sec, pa pauza, tri ponavljanja. produžavaš po 5 sec.
- sedeći na stolici ili ivici kauča pravu nogu sa unutrašnje strane podkolenice guraš sto ii neki nepomični prdmet. 10'15 sec pa pauza tri ponavljanja. produžavaš za 5 sec svakog dana. intenzitet guranja doziraš, važno je da ne osetiš bol. predmet koji guraš se ne sme pomerati. vežbe koje radiš treba da su ispod granice bola.

posle vežbanja istezanje:
- na ledjima spojiš stopala blago povučeš ka karlici nekoliko cm i obaraš kolena u stranu. radiš do granice zatezanja. kada osetiš blago zatezanje u preponama ostaneš u tom položaju 1min, pa oboriš kolena za 2-3 cm u stranu. ostaneš tako 45sec, pa ponoviš ovo, ukupno oko 4-5min. važno je da nema bola pri istezanju.
- ležeći na stomaku ruke staviš kao za sklek i polako odižeš trup do karlice od podloge. do granice zatezanja sa zadržaje od 1min. važno je da nema bola.

posle ovoga led i lioton gel.
šetnja, bez drugih fizičih aktivnosti.

javi kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #220 poslato: Januar 07, 2013, 11:17:54 posle podne »

ok  :)
dobro je to je prva faza.
napisacu ti vežbe sutra. treba da radiš samo vežbe koje budeš dobio. za sada ništa drugo od vežbanja još ne radiš...
pozz
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #219 poslato: Januar 07, 2013, 04:14:08 posle podne »

MSc Sportska medicina i fizikoterapija, doktor med

Odg: Povreda trbusnog zida bruh ili kila
« Odgovor #212 : Januar 05, 2013, 01:34:05 pm »

Citat: aledo - Januar 03, 2013, 06:44:52 pm
Evo da se javim nakon tri dana Smiley Ova tri dana sam koristio led 5x10min, zatim sam nanosio lioton  gel i pio po jednu tabletu
diklofenak duo i mogu vam reci da sam se iznenadio Smiley Bol u donjem dijelu trbusnih misica me je nakon skoro dva mjeseca skoro pa prosao, bol samo osjetim kod nekih naglih trzaja, dok prilikom dizanja nogu iz lezeceg polozaja uopste ga vise nema. Takodjer, prilikom podizanja trupa iz lezeceg polozaja bola u donjem dijelu trbusnjaka vise nema Smiley Sto se tice prepona one me jos bole, ali mnogo manje. Nisam radio nikakve vjezbe, ali za sada osjetim bol samo prilikom "naglih" pokreta, ali mislim da se bol u preponama za samo ova tri dana smanjila za 50% narucito u lijevoj nozi. Stoga se jos jednom zahvaljujem na izvarednoj terapiji ( svasta sam probao pa i "Tens" i jedino je ovo bila ispravna terapija) i molim vas
da me posavjetujete za dalju rehabilitaciju kako bih se mogao vratiti treninzima. Jos jednom se zahvaljujem. Pozdrav
Smiley

do 7 dana nastaviš led i lioton, sada 3x dnevno. Dozvoljeno je šetanje i ništa drugo od fizičkih aktivnosti. Javi se za dva-tri dana kad ćeš dobiti program vežbica koje ćeš raditi za oporavak (druga faza). moraš biti strpljiv, jer svako vežbanje pogoršava stanje....
Pozz

Evo da se javim ponovo :) Uradio sam sve kako ste me savjetovali. 3 x10 min led i lioton gel tri dana. Jos malo osjetim bol u preponama dok me u ovom stanju donji dio trbusnjaka vise ne boli( Ne znam kako ce biti kad podjem raditi vjezbe) Molim vas da mi kazete koje bi vjezbe trebao raditi i kojim intezitetom. Pozz
Sačuvana
Anri1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #218 poslato: Januar 06, 2013, 11:12:58 posle podne »

Ne boli ni jedno ni drugo.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.161 sekundi sa 17 upita.