TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398163 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 10, 2024, 02:28:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: povreda Ramena  (Pročitano 1536 puta)
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 11, 2017, 09:07:29 pre podne »

Pozdrav
Kakva je trenutna situacija?
Jesi li možda bio na terapijama (Shockwave)?
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 07, 2017, 03:05:32 posle podne »

To povecanje mislim na bench, vezbe za ramena i ruke.
Dzak tom rukom ninako ne udaraj jos barem mesec dana! Mozes pogorsas samo.Jer udarci prenose vibraciju i silu koja dodatno napinje osteceno tkivo, i moze samo da dodje do rupture, tj pucanja. Vezbaj udarce na prazno stom rukom.
Sačuvana
Loshmigthefighter
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 05, 2017, 05:10:13 posle podne »

Radi 4x nedeljno, dva dana radis pa jedan odmor, ponovis , pa vikend recimo odmor.
Samo radi. I fokusiraj se da razvijes snaznu izdrzljivost navedenih misica. Na nedeljnom nivou po 2,5 kg dizi opterecenja ako bola nema.
Ovo sa povecanjem od 2.5kg mislis na bench, jel da?
Danas sam radio dzak posle duzeg vremena i rame uzas... nista levom ne mogu pogotovo krose, samo pipkam dzak.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 04, 2017, 11:51:35 posle podne »

Radi 4x nedeljno, dva dana radis pa jedan odmor, ponovis , pa vikend recimo odmor.
Samo radi. I fokusiraj se da razvijes snaznu izdrzljivost navedenih misica. Na nedeljnom nivou po 2,5 kg dizi opterecenja ako bola nema.
Sačuvana
Loshmigthefighter
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 04, 2017, 08:56:38 pre podne »

Pozdrav!
Ono sto bi ti pomoglo jeste jacanje supraspinatusa- misca koji se nalazi u dubokom pojasu ramena. Po dijagnozi tetiva ti je verovatno ostecenja u akromionu ramena, blizu hvatista. Supraspinatus se jaca malim opterecenjem, pokretima kruzenja i "letenja" u zglobu ramena sa vrlo malom tezinom. Od 1-3kg bucice.
S druge stran istezanje, postavljanjem dlanova iza ledja dok su ruke savijene u nazad, i guras ramena, laktove unazad koliko mozes. Ovo istezanje "otvara" prednje rame, tj rasterecuje misice koji su skraceni u tom delu.
U prevodu, puno ponavljanja 30+ po seriji, svakodnevni trening i jacanje u pokretu kruzenja i odvodjenja (letenja)
Bravo, ovo funkcionise! Odradio sam prekljuce pedesetak ponavljanja praznom sipkom na bench pressu i bucicama od po 1kg razna kruzenja i letenja i nisam ocekivao da ce mi odmah biti bolje! Koliko cesto da radim ovako? Svaki drugi dan?
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 03, 2017, 01:26:57 pre podne »

Koje najucestalije pokrete radis na treningu?
Koliko puta nedeljno?
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 03, 2017, 01:24:44 pre podne »

Kada je povreda nastala?
Odnosno, kada si osetio bol?
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 01, 2017, 10:47:49 posle podne »

Pozdrav!
Ono sto bi ti pomoglo jeste jacanje supraspinatusa- misca koji se nalazi u dubokom pojasu ramena. Po dijagnozi tetiva ti je verovatno ostecenja u akromionu ramena, blizu hvatista. Supraspinatus se jaca malim opterecenjem, pokretima kruzenja i "letenja" u zglobu ramena sa vrlo malom tezinom. Od 1-3kg bucice.
S druge stran istezanje, postavljanjem dlanova iza ledja dok su ruke savijene u nazad, i guras ramena, laktove unazad koliko mozes. Ovo istezanje "otvara" prednje rame, tj rasterecuje misice koji su skraceni u tom delu.
U prevodu, puno ponavljanja 30+ po seriji, svakodnevni trening i jacanje u pokretu kruzenja i odvodjenja (letenja)
Sačuvana
dusan91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 01, 2017, 07:30:11 posle podne »

Ustanovljena mi je povreda tetive u ramenu zvana tendinitis acromioclavicular. Da li je imao neku takvu povredu i da li je uspeo izleciti ? Doktor mi preporucuje neku shock wawa terapiju al mi je to nesto bas puno para davati trenutno :D
Uglavnom pri pokretu ruke prema gore osecam preskakanje tetive u ramenu, ne osecam jaku bol ali pri dosta intezivnih pokreta ruke npr usled treninga osecam blagu bol od tog silnog preskakanja tetive.
« Poslednja izmena: Novembar 01, 2017, 07:32:16 posle podne od strane dusan91 » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.404 sekundi sa 17 upita.