TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 356707 Teme od strane 24545 Članovi Poslednji član: milanche77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 16, 2019, 11:02:01 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |  (Urednik: Slavisa Stojic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ovsene pahuljice spremanje  (Pročitano 571 puta)
Dragana Kuzmanović
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 169


« Odgovor #12 poslato: Septembar 18, 2018, 10:20:22 pre podne »

Drage kolege mislim da nema potrebe za tenzijom.Kod svakog je metabolizam drugačiji kao što znate i nećemo svi imati istu reakciju na svu hranu tako da je moguće da neko ima pojavu nadutosti,a opet neko ne.Maksim je dao svoje misljenje sa svoje tacke gledišta i iskustva.Ja sam opet napisala na koji ja način koristim ovsene i tako svako po na osob.Ovde smo da damo savet,razmenimo misljenja i iskustva, a opet svako će isprobati i videti šta njemu najviše prija i odgovara,te će u skladu sa tim i na taj način izvoditi neku vežbu,menjati treninge,praviti pauze itd.u ovom slučaju konzumirati i pripremati odredjenu hranu.Lep dan vam želim. 😊
Sačuvana
Maksim Trzin
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 946


« Odgovor #11 poslato: Septembar 18, 2018, 09:38:44 pre podne »

Maksime nije tacno to sto kazes
Jasno sam napisao "kod VEĆINE ljudi problemi nestanu", ti si očigledno manjina.
Ja pričam iz mog iskustva od 8 godina bavljenja ovim sportom i temom ishrane.
I malo bolje pročitaj i izanaliziraj moj odgovor pre nego što napišeš da nisam u pravu jer može biti da ipak jesam :D

A ovako ih jedes zive i one se teze vare, nadimaju i bubre u stomaku vuku vodu i ko zna sta se desava i eto problema.
Posle ovakvog obrazloženja procesa varenja ne želim da  se upuštam u diskusiju.
Jedno je savetovati nešto da se proba (s tim se u potpunosti slažem) a jedno je tvrditi da neko nije u pravu a pritom nemati jasne argumente zašto.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 239

« Odgovor #10 poslato: Septembar 07, 2018, 01:45:39 pre podne »

Maksime nije tacno to sto kazes, ja ovsene koristim godinama i stalno me nadimaju, malko stanem pa opet krenem s njima jer su mi lakse za pripremu od ostalih uh.
Problem je sto one ostanu zive i neko ih ne moze svariti takve, ma koliko stajale u vodi.
A resenje je sledece sto sam i proverio: 1 solja ovsenih se istrese u serpu i 3 solje vode i kuva se 15min na srednjoj vatri, i mesa se da ne zagori, kad se skuva skloni se i moze se dodati malo mleka i meda i to je to. Da vidis koliko vode povuku i koliko nabubre bilo bi ti jasno, puna serpa ne moz pojesti. A ovako ih jedes zive i one se teze vare, nadimaju i bubre u stomaku vuku vodu i ko zna sta se desava i eto problema.
Da ne ispadne da serem eto probajte, brate Stameni probaj ovu foru i ti pa javi sta se desava.
Sačuvana
Maksim Trzin
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 946


« Odgovor #9 poslato: Septembar 06, 2018, 08:33:36 pre podne »

Dosta ljudi ima problema sa ovsenima pahuljicama, nadimaju ih, gasovi.
Ja bih taj problem većim delom pripisao vlaknastim hidratima kojih ima u ovsenima više u odnosu na neki drugi izvor hidrata.
Posle određenog vremena svakodnevne upotrebe ovsenih pahuljica u ishrani kod većine ljudi problemi nestanu.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8621


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #8 poslato: Septembar 04, 2018, 11:09:57 posle podne »

Probaj...mislim da si dobio dovoljno predloga...mada nekako kuvanje u mleku...hm, čudno "zvuči"?!  ::)

Sve u svemu, bez fatalizma i nutritivnog fanatizma, ubaci i druge kvalitetne izvore hidrata, mislim da znamo koji su ;)
« Poslednja izmena: Septembar 04, 2018, 11:36:55 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 239

« Odgovor #7 poslato: Septembar 04, 2018, 08:00:50 posle podne »

Sto kaze brat Stamen padnu tesko na.stomak, i meni se to cini lakse podnesem pola kile hleba nego ovsene zato i pitam, nekako se naduvam i slabo mi prolaze kroz stomak dugo se zadrzavaju...
Mozda je bolja opcija da se skuvaju u mleku ili vodi i skroz omeksaju nego tako preko noci u ladnoj vodi ili smuti varijanta sa ladnom vodom previse sirovo izgleda za varenje ili sta vec??
« Poslednja izmena: Septembar 04, 2018, 08:05:27 posle podne od strane acala » Sačuvana
Dragana Kuzmanović
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 169


« Odgovor #6 poslato: Septembar 01, 2018, 12:11:28 pre podne »

Ja ujutru jedem ovsene, a nekad i miks ovsene,ječmene,ražene u to dodam šaku badema ili orasa,merica whey-a i prelijem jogurtom.Meni je tako preukusno...
Sačuvana
Maksim Trzin
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 946


« Odgovor #5 poslato: Avgust 30, 2018, 08:33:35 posle podne »

Lično kombinaciju ovsene pahuljice i whey protein koristim mogu reći 7 godina od 8 kojim se bavim bildingom i uvek su mi jednako dobre i nikad ne dosadi.
Ja ih uveče spremim sa wheyom i skoro ključalom vodom, ostavim da se to malo ohladi i u frižider.
Ujutro imam uživanje od obroka.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 11266


Never give up!

« Odgovor #4 poslato: Avgust 30, 2018, 09:48:30 pre podne »

Idealan izbor I ja ih koristim svaki dan I to sa proteinom.
Stavim u činiju ovsene I protein pa prelijem vrućom  vodom.
Ukuse proteina menjam I onda ne može dosaditi.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8621


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3 poslato: Avgust 30, 2018, 01:48:44 pre podne »

Čemu toliko krajnosti? Ovsene kao jedini izvor hidrata? Može li se znati razlog te odluke? Najlakše sa pripremu?

Ja ih prelijem "proključalom vodom", ostavim da se prohlade...i to je to...

Ima onih koji ih bukvalno skuvaju...neki ih i samelju( brašno za palačinke)...

Ipak ovsene su bogate vlaknima...tako da...  ;)

https://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana-zdravlje/najbolje-od-zitarica-ovsene-pahuljice
« Poslednja izmena: Avgust 30, 2018, 01:58:12 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stamen Randjelovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2296


« Odgovor #2 poslato: Avgust 29, 2018, 08:57:41 posle podne »

Pozdrav Acala.
Kao i ti ovsene potopim u vodi da odstoji preko noci da nabubri ili ako ih jedem preko dana odstoje mi pola sata u vodi i uglavnom im dodam mericu wheya zbog ukusa. Kada ih jedem posle treninga dodam i suvo grozdje jedno 70g. Sto se tice smutija mesao sam ih sa smrzutim sumskim vocem ali sam uvek gledao da odstoje malo i povuku vodu.
  U zadnje vreme ovsene sam zamenio sa heljdinim pahuljicama koje mi vise leze i ne padnu mi tako tesko u stomaku.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 239

« Odgovor #1 poslato: Avgust 28, 2018, 09:35:49 posle podne »

Pozdrav ljudi, odlucio sam da mi ovsene budu glavni i jedini izvor uh unosim ih za dorucak i rucak po 120grama po obroku na dan 240 grama, pa me zanima sledece:

Kako vi jedete ovsene pahuljice tj kako ih spremate i sa cim i sta ubacite i slicno?

Ne znam jel ovo ispravno, ja radim ovako ostavim preko noci u vodi i posle vodu procedim i jedem ih onda, ili ubacim 120ovsenih u blenderr 3dl vode i izblendam i popijem ? Nee znam jel ovo ok a nekad budem bas nadut od toga?

Kako vi to radite ako mozete reci ? Hvala
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.745 sekundi sa 19 upita.