TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 04:20:56 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ako moze pomoc pocetniku :)  (Pročitano 4094 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #16 poslato: Mart 30, 2008, 02:51:54 posle podne »

Ja bih ti savetovao da prvo malo Spartanski vezbas bez suplementacije vec samo ishrana.Ali prelistaj forum i videces sta je najbolje i drzi se toga neko vreme.Kad tako postignes maksimum i dalje vise ne ide , e onda idu suplementi.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #15 poslato: Mart 30, 2008, 02:45:13 posle podne »

Unidyne je super za pocetak, ali nemoj da zaboravis da moras jako da pazis na ishranu, znaci kvaliteni ugljeni hidrati-umereno, i stavi akcenat na nemasnu proteinsku hranu - riba, piletina, povrce - kuvano i sveze, nesto malo voca i mlecnih proizvoda.  Cardio trening je OK ali bilo bi pozeljno da radis i tezinski trening...
ne ocekuj vidljive rezultate odmah, moras biti strpljiv!
Sačuvana
real
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 30, 2008, 11:25:27 pre podne »

hwala
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #13 poslato: Mart 29, 2008, 08:16:58 posle podne »

@ real - preko opcije search ćeš naći odgovor(e) na tvoje pitanje.  ;)
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
real
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 29, 2008, 07:37:52 posle podne »

MOze li mi neko preporuciti kao da skinem potpuno stomak i salona kukowe.koristim onaj sagorjevac UNIDYNE i radim kardio trening,al mi se swe cini da nema pomaka
Sačuvana
meelosh
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 24, 2008, 07:51:31 posle podne »

Hvala ljudi na odgovorima i savetima .... bas mi je to trebalo .... bio sam u toj pocetnickoj nedoumici .... sada mi je mnogo jasnije ... da planiram nekih 3 nedelje da radim po malo, pocetnicke vezbe naravno, bez mnogo srljanja i prevelikih tezina .... inace, vec dve tri godine onako snogu kada ustanem radim serije sklekova kao i trbusnjaka prosto mi je to uslo u krv, tako da je moje telo tu i tamo vec uradjeno bar sto se tice grudi (nista posebno ali da se primetiti :) tako da mislim d ace mi 3 neelje za pocetak biti dovoljne, pa posle po dogovoru sa trenerom videcu neki svoj program. Visok sam 179 i imam 75 kila, zeleo bih malo mase da nabacim, mozda da imam 80 kg, to mi je neki cilj, malo ruke i noge da udebljam :) .... inace, radim 8 sati dbevno na racunaru i to me ubi, sedenje, to je glavni razlog treniranja ... inace, aktivno vozim bicikl jedno 2 godine, naravno uglavnom tokom proleca i leta .... i da, pored ovih ciljeva, glavni cilj mi je da vezbe naucim da izvedem kako treba, ne zanimaju me ljudi od oko 70ak kila koji dizu isto toliko na prvim treninzima :)

Sto se suplemenata tice, videcu kako se stvari budu razvijale, i sta mi bude trebalo i odgovaralo, u svakom slucaju cu ce posavetovati sa vama ljudi .... citam dosta o celoj prici, dosta me zanima ...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 24, 2008, 02:48:55 posle podne »

a sto se suplemenata tice, bilo bi dobro da malo procitas forum u vezi ishrane i treninga, kada shvatis kako nase telo funkcionise, sta su ugljeni hidrati, proteini, masti - kad, sta, kako treba uzimati, bice ti jasnije. I tek kada ozbiljnije krenes sa ishranom, mozes  krenuti i sa uzimanjem kvalitenih preparata koji ce ti pomoci u oporavku, opstem zdravlju.
Naravno, ishrana je 70%.

Ako nesto nije jasno, tu smo ;)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Mart 24, 2008, 02:43:44 posle podne »

DHEA, lose sam formulisala recenicu, mislila sam na to da se raspita kakav je doticni trener, gde moze da nadje dobrog trenera, da li neko ima preporuku i sl :)

ja se secam mog prvog trenera u zivotu, mislila sam da je "bog" a ustvari nije znao nista posebno...
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #8 poslato: Mart 24, 2008, 01:33:13 posle podne »

@ meelosh - druže, prvo ti nama reci šta želiš da uradiš sa svojim telom ( opšta kondicija, masa, skidanje masnih naslaga, jbg to je sada u modi...) pa tek onda da pričamo o tvom treningu!  ;)   u svakom slučaju, složiću se sa Hansom, da prve 2-3 nedelje ( nekome je potrebno i mesec, mesec ipo dana) radiš celo telo, bez ikakvog grupisanja i gledaj da što više radiš sa bućicama, a mašine i šipku u najnužnijoj situaciji!

@ Monika - "da proveris koliko je dobar poznavalac materije" ?! Kako neko ko je početnik i ne zna materiju, može proveravati drugu osobu!?  ::)

Eh da, što se suplimenata tiče, mani se toga dok ne uðeš u jači trening! Jedino što bi mogao da piješ su omega 3 i kompleks vitamina i minerala!
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
Lokk1
Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 24, 2008, 02:11:38 pre podne »

bitno ti je da nauchish pokrete da kontrolishesh i da prodjesh te prve upale .. kad to odradish kreni da radish trening koji bi trebao sebi da napravish do tada (chitaj forum :) )
Sačuvana
meelosh
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 24, 2008, 12:53:23 pre podne »

hvala na savetima dobri ljudi :) ...  da, nema forsiranja, radim skroz lagano ...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 24, 2008, 12:48:17 pre podne »

Moj savet bi bio da slusas trenera (i da proveris koliko je dobar poznavalac materije  ::)).
Drugo, da krenes u pricu polako, da se ne pretreniras, odnosno ne preforsiras, jer to moze biti kontraproduktivno.

Najvaznije je za pocetak da ne forsiras tezine, vec da obratis paznju na pravilnu tehniku i sklop vezbi. Ishrana mora da prati trening i znaj da je ona 70% tvog uspeha. Sve se moze kad se hoce. Od suplemenata, kad malo udjes u materiju, preporucila bih ti vitaminsko-mineralni kompleks kojim ces nadoknaditi izgubljene vitamine i minerale i Whey protein (protein iz surutke) za oporavak.

Samo napred, polako i citaj forum  ;)
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #4 poslato: Mart 23, 2008, 11:00:41 posle podne »

Butine:Cucanj,nozna extenzija(sutiranje),nozni pregib
Ledja:zgibovi,ako ne mozes zgibove radi na lat masini dok ne ojacas,Veslanje dvorucnim tegom u pretklonu
Grudi:Ravni,kosi,kontrakosi benc potisak,propadanje
Ramena:Potisak bucicama,letenje u stranu za srednje rame
Triceps:propadanja,potisak s acela,uski benc press
Biceps:stojeci pregibi,pregib bucicama u kosoj klupi

mislim ne postoje vezbe za pocetnije i neznam sad profije...samo je poenta da kad radis cucanj prvo savladas tehniku,pa ce tezina doci.Slobodno sve ovo radi bez tegova,samo sa sipkom dok ne naucis pokret.I pitaj u teretani ako neznas kako se ove vezbe izvode da ti neko pokaze.
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
meelosh
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 23, 2008, 10:56:29 posle podne »

E super hvala ti, malo sam tu bio u nedoumici, al ucim polako .... znaci ovo je manje vise bilo ok sto sam radio, jedino nisam isao tim redosledom ... da naravno lagano, svestan sam da nije poenta u kvantitetu nego u kvalitetu :) ... da li bi mi mogao preporuciti konkretne vezbe za pocetnike?
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #2 poslato: Mart 23, 2008, 10:46:03 posle podne »

prvih 2-3 nedelje nema potrebe d agrupises miisce,radis celo telo,ides o d najvece g misica ka najmanjem.Znaci ovaj redosled Butine,Ledja,Grudi,Ramena,stomak,Triceps,biceps.radi po dve vezbe za svaku grupu,lagane tezine,nije poenta odma sada navaliti nego da s enaviknes na pokrete.I batali masine,sto vise slobodnih tegova koristi u pocetku.
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.05 sekundi sa 12 upita.