TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 04:30:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ako moze pomoc pocetniku :)  (Pročitano 4095 puta)
meelosh
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 23, 2008, 10:39:17 posle podne »

Pozdrav ljudi, ja sam ovde nov i reko da odmah predjem na stvar. :)

Eto nov sam i u ovom sportu, tj "vec" nedelju dana idem u teretanu, e sad problem je sto nisam siguran da li je moj trenutni "program" ok. Prvi dan, trener mi je objasnio koje sprave da koristim, tu je miks svega, prvo kosi i ravan bench pa, triceps na onoj spravi sa kuglicama (ne znam joj ime), pa veslanje, pa cucanj, pa nesto za bicepse ... Rekao mi je da tako kruzim od sprave do sprave nekoliko nedelja kada cemo napraviti program poseban za mene. Sve je to ok u sustini, ali jos uvek nisam siguran da li je to neka ustaljena prica dokonih trenera ili je to dobro. Nekako mi je malo bez smisla svaki dan jedno te isto (u teretanu idem 3 puta nedlejno, znaci bio sam vec 3 puta :)), ja sam mislio da ce tu biti po danu rad na jednoj grupi misica itd ....

Tako sam malo uzeo da cesljam po netu oko tih pocetnickih programa, i citajuci clanke i topike na forumima, vecinu sa ovog sajta, shvatio sam da i pocetnici ipak treba da imaju takav neki program, po danima sta se tacno radi i koliko, a ne ovako kao ja, nekako sve od jednom i posle jedno te isto .....

Zanima me da li ja gresim sto ovako razmisljam sada ili ja zaista radim program kakav treba? A ako ne gresim, ako neko moze da mi grubo napise sta da radim i kojim danima?

Koliko sam shvatio postoje 3 vrste glavnih misica, ledja, grudi i noge, pa se svaki od njih radi posebno po danima, sa svojim srodnim misicima? Da li to znaci da npr ako grudi radim ponedeljkom da cu grudi opet raditi tek sledeceg ponedeljka? :)

Eto i tako te neke sitnice ako moze neko da mi pojasni. Znam da se o ovome verovatno dosta vec pisalo ali ja bih voleo da malo prodiskutujemo o ovom mom slucaju.

Pozdrav i hvala
« Poslednja izmena: Mart 23, 2008, 10:41:04 posle podne od strane meelosh » Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 12 upita.