TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394571 Teme od strane 25004 Članovi Poslednji član: Sandra1986

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 28, 2024, 02:26:56 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: suncokretovo ulje  (Pročitano 800 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3 poslato: Mart 03, 2020, 11:52:48 posle podne »

Za prženje je najbolje odabrati zasićene masti - maslac, kokosovo ulje, domaću svinjsku mast....( nema rizika od nastanka trans masti)...

Kao što reče kolega ulja gube na svojim blagotvornim svojstvima kada se izlažu "temperaturi prženje" pogotovu extra virgin maslinovo ulje...bolje ga dodati salati...

Ako govorimo o rafinisanom( industrijski obrađenom) suncokretovom ulju, to nije dobar izbor, dobijamo ono najgore - trans masti koje su jedan od glavnih kardiovaskularnih "rizika"...
Sačuvana
Boban Šaranović
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5697


« Odgovor #2 poslato: Mart 03, 2020, 02:58:28 posle podne »

Svako ulje termicki obradjeno gubi svoja prirodna svojstva. Tako da je apsolutno svejedno na kojem ulju ces da przis jer przenjem ubijas sve ono sto valja u njemu.

Alternativa bi bila pečenje. Moze i keramicki tiganji sa par kapi ulja koja nece nista bitno promijeniti.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Sačuvana
nakee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 20

« Odgovor #1 poslato: Mart 03, 2020, 10:16:14 pre podne »

Trenutno sam na definiciji, pa sam izbacio sve sto treba. Da li je ok da se stavi malo suncokretovog ulja prilikom przenja jaja , meso mogu nekako da isprzim bez tog ulja, ali jaja se bas dosta lepe za tiganj iako ga usijam maksimalno, a i ukus bude bezveze. Da li postoji neka alternativa za przenje i koje je ulje dobro koristiti?  :)
« Poslednja izmena: Mart 03, 2020, 10:18:17 pre podne od strane nakee » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.044 sekundi sa 17 upita.