TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 02:52:42 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: učestale prehlade - virusi  (Pročitano 1958 puta)
Boban Šaranović
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 26, 2021, 11:19:24 posle podne »

Pozdrav,

Normalno je da imunitet s vremena na vrijeme oslabi, posebno ako pretjeramo sa treningom, imamo los san, slabije se hranimo i ponajvise ako imamo previse stresa.

Dakle sve veze jedno drugo, ali od stresa i neurednog načina života sve polazi.

Vitamini i minerali uz izbalansiranu ishranu su osnova, ali svakako glava i uopšte psiha su jako važan dio slagalice.

Desi se i meni da me uhvati prehlada. Nema to veze sa godinama treniranja, vec najvise do toga da smo na pravi način upoznali svije tijelo i znamo sta mu prija a sta ne.

Gesendet von meinem Mi MIX 2 mit Tapatalk

Sačuvana
Pavitore
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 26, 2021, 12:29:59 posle podne »

Pozdrav,

zanima me od kako sam počeo da treniram od pre 8 meseci, svaki put kad posle neke pauze počnem da treniram, a i nevezano za pauzu se razbolim.
Pre dok nisam trenirao ništa, retko kad sam se razboleo, a sad od kad treniram stalno neka prehlada, pa neki put nešto jače bude.
Sad, znam da se imunitet stiče pre svega umerenim treningom, spavanjem, ishranom, i ostalim x faktorima kao što je kontrolisanje stresa itd i sve to na neki duži period.

Da li su normalne ovakve prehlade i kod vas koji aktivno trenirate duži niz godina? Da li je rešenje da se samo prebrodi taj period od godinu dana ili koliko god, ili je rešenje da uzimam neke suplemente kao vid dodatka za neki period kao tipa vitamin c liposomalni, vitamin d veće doze 4000+ UI, cink helinari pikolinat/citrat, NAC?

Hvala unapred!

p.s. da li ukoliko hoću da unosim 2500 IU dnevno vitamina D, da li je onda okej da uzimam 5000 IU svaki drugi dan? Isto tako npr ako ocu 25mg cinka, onda da uzimam 50mg cinka svaki drugi dan?
« Poslednja izmena: Septembar 26, 2021, 04:15:43 posle podne od strane Pavitore » Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 18 upita.