TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 385327 Teme od strane 24961 Članovi Poslednji član: ben77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 22, 2023, 10:44:19 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Slatki krompir- zašto bi trebalo da ga konzumirate  (Pročitano 714 puta)
Boban Šaranović
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5697


« Odgovor #29 poslato: Februar 21, 2022, 11:03:57 posle podne »

Ja takođe dajem prednost pirinču u odnosu na sve ostale hidrate. Jednostavno u radu sa puno ljudi samo na pirinač nikako nikad nije imao neke komplikacije po pitanju stomacnih tegoba. Dok kod krompira mnogi i jesu.

Ja konkretno koristim krompir, najviše batat. Gledam da budem bar jednom u dva dana na meniju.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ima li su stomacne tegobe od slatkog ili obicnog krompira?
Nema pravila, batat mi uglavnom najviše prija.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1733


« Odgovor #28 poslato: Februar 21, 2022, 02:59:06 posle podne »

Krompir sadrži solanin (alkaloid), materiju koju proizvodi sam krompir da bi se zaštitio od insekata i bolesti. Ekstremno visok nivo ove materije može biti štetan po ljudsko zdravlje. Nivo ovog alkaloida zavisi od vrste, uzgoja i skladištenja krompira. Treba izbegavati zeleni krompir i odstraniti klice krompira koje sadrže glavninu ukupnog solanina u krompiru
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1733


« Odgovor #27 poslato: Februar 21, 2022, 02:57:41 posle podne »

Flavanoidi koji su inače dobri za zdravlje (KVS posebno) mnogima izazivaju stomačne tegobe. Nalaze se u svakoj vrsti krompira.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 15385


« Odgovor #26 poslato: Februar 21, 2022, 10:38:05 pre podne »

Ja takođe dajem prednost pirinču u odnosu na sve ostale hidrate. Jednostavno u radu sa puno ljudi samo na pirinač nikako nikad nije imao neke komplikacije po pitanju stomacnih tegoba. Dok kod krompira mnogi i jesu.

Ja konkretno koristim krompir, najviše batat. Gledam da budem bar jednom u dva dana na meniju.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ima li su stomacne tegobe od slatkog ili obicnog krompira?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 15385


« Odgovor #25 poslato: Februar 21, 2022, 10:37:25 pre podne »

Uvek je bolje jesti nešto naše. Jednostavno i genetski smo naviknuti da bolje varimo tu hranu. Krompir mnogima služi i kao zamena za hleb tokom obroka.

Onda sam ja definitivno Kinez :)  prija mi pirinač jako. Bez prestanka mogu da ga uvek jedem I osećam se fantastično.
A kada ga ne jedem slab na treningu I tokom dana.

Ma i ja najvise volim i jedem pirinac, ali oept mislim da je ovo najkvalitetniji UH po nutritivnim vrednostima. :)
Sačuvana
Boban Šaranović
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5697


« Odgovor #24 poslato: Februar 20, 2022, 11:57:20 posle podne »

Ja takođe dajem prednost pirinču u odnosu na sve ostale hidrate. Jednostavno u radu sa puno ljudi samo na pirinač nikako nikad nije imao neke komplikacije po pitanju stomacnih tegoba. Dok kod krompira mnogi i jesu.

Ja konkretno koristim krompir, najviše batat. Gledam da budem bar jednom u dva dana na meniju.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12608


Never give up!

« Odgovor #23 poslato: Februar 20, 2022, 11:51:39 posle podne »

Uvek je bolje jesti nešto naše. Jednostavno i genetski smo naviknuti da bolje varimo tu hranu. Krompir mnogima služi i kao zamena za hleb tokom obroka.

Onda sam ja definitivno Kinez :)  prija mi pirinač jako. Bez prestanka mogu da ga uvek jedem I osećam se fantastično.
A kada ga ne jedem slab na treningu I tokom dana.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2649


« Odgovor #22 poslato: Februar 20, 2022, 09:20:32 posle podne »

I ja volim da ispečem krompir. Najbolje je na starinski način, pečen na svinjskoj masti.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 15385


« Odgovor #21 poslato: Februar 20, 2022, 04:43:55 posle podne »

Nutritivne vrednosti :
Energetska vrednost ( 100g)   86 kCal
Proteini   1,57 g
Ugljeni hidrati   20,12 g
Šećeri   4,18 g
Vlakna   3,00 g
Masti   0,05 g
od kojih zasićene   0,018 g
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1733


« Odgovor #20 poslato: Februar 20, 2022, 02:39:03 posle podne »

Najbolji način pripreme krompira je sa korom, pečenjem u rerni. Na ovaj način se gubi najmanje hranljivih materija. Zdrav način pripreme je i kuvanje krompira sa korom.
Oguljen krompir ne bi trebalo duže ostavljati u vodi, da bi se sprečio gubitak hranljivih materija.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1733


« Odgovor #19 poslato: Februar 20, 2022, 02:35:53 posle podne »

Uvek je bolje jesti nešto naše. Jednostavno i genetski smo naviknuti da bolje varimo tu hranu. Krompir mnogima služi i kao zamena za hleb tokom obroka.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12608


Never give up!

« Odgovor #18 poslato: Februar 20, 2022, 10:59:44 pre podne »

Kako za koga. Za mene je bio I ostao pirinač najbolji uh.
Preko 20god ga jedem I osnovna je namirnica kod mene.
E slažem se da je i pirinač odličan izvor ugljenih hidrata. Ipak je to tradicionalna namirnica naroda dalekog istoka.

Prednost je što uz njega zaista može da se jede sve.. Slano, kiselo, Slatko...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 15385


« Odgovor #17 poslato: Februar 20, 2022, 07:51:10 pre podne »

Ja ga spremam tako sto ga nasečem, stavim na papir za pečenje i prelijem sa malo maslinovog ulja i zapečem u rerni. Vaši recepti? 🙂
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2649


« Odgovor #16 poslato: Februar 19, 2022, 07:43:30 posle podne »

Imam utisak da je krompir omiljena hrana većine. Sprema se na 100 načina, zdrav, sa našeg podneblja.  :D
Podsetila si me, kad si spomenula hranu sa našeg podneblja. Inače ja sam za to da se što više koristi hrana sa svog podneblja. Naravno, koristim i južno voće i mnoge orašaste plodove, koji mnogi nisu sa ovog podneblja.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2649


« Odgovor #15 poslato: Februar 19, 2022, 07:38:49 posle podne »

Kako za koga. Za mene je bio I ostao pirinač najbolji uh.
Preko 20god ga jedem I osnovna je namirnica kod mene.
E slažem se da je i pirinač odličan izvor ugljenih hidrata. Ipak je to tradicionalna namirnica naroda dalekog istoka.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.137 sekundi sa 18 upita.