TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 386880 Teme od strane 24967 Članovi Poslednji član: nostalgia_traveler

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 06, 2023, 10:18:19 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 63 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Efekti alkoholnih pića na naš organizam  (Pročitano 15816 puta)
Dr Nikola Todorov
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #353 poslato: Oktobar 14, 2022, 08:52:14 posle podne »

Koja rešenja vidite kao načine za zdravu ishranu učenika?
Po meni ili ako ima mogucnosti da jedu u skoli,ali ne da skola kupuje od pekara,nego da im se kuva u skoli ili da se nosi od kuce.
I ja mislim da je dobro da postoji kantina koja će spremati neka kuvana jela. Ali znam kako smo i mi kupovali peciva. Mada ja sam najčešće nosio hranu od kuće.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #352 poslato: Oktobar 14, 2022, 12:04:09 posle podne »

Po meni ili ako ima mogucnosti da jedu u skoli,ali ne da skola kupuje od pekara,nego da im se kuva u skoli ili da se nosi od kuce.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #351 poslato: Oktobar 14, 2022, 12:03:03 posle podne »

U moje vreme nisu bili toliko popularni hamburgeri i pica. Ili se u mom širem okruženju bar to nije jelo. Više smo kao klinci jeli neke laganije stvari tipa najobičnijeg peciva sa jogurtom što je opet malo zdravija varijanta. Sve i kad bi neko uzeo sendvič ili slično nikada nisam videla da ljudi stave više od jednog dodatka.
Mi smo isto uvek sendvic jeli i li sto ti kayes kifla i jogurt.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #350 poslato: Oktobar 14, 2022, 12:02:16 posle podne »

Po meni je problem No 1 broj i popularnost Fast food kioska, restorana i slično. Toliko su sad popularni burgeri, pice i kojekakve palačinke da je to strašno.
Da,to je sad jako popularno,nema kuvanja,nego das pare detetu da kupi hamburger,picu itd i onda si kao resio problem rucka....nazalost to je danasnja realnost.Jako cesto to vidam.

Pa bre, i ja akda sam isao u srednju pa imas 7-8 h....sta da jedes? Mislim, nemas tu bas neki izbor.
Sa jedne strane se slazem sa tobom jer sam i ja tako radio,ali recimo video sam i to da su deca ili njihovi roditelji napravili hranu dan ranije i to su deca nosili u skolu i to jeli.Em je jeftinije,em je zdravije.Dobro zavisi i od toga sta su nosili da jedu.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #349 poslato: Oktobar 13, 2022, 07:36:14 posle podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #348 poslato: Oktobar 13, 2022, 03:48:40 posle podne »

U moje vreme nisu bili toliko popularni hamburgeri i pica. Ili se u mom širem okruženju bar to nije jelo. Više smo kao klinci jeli neke laganije stvari tipa najobičnijeg peciva sa jogurtom što je opet malo zdravija varijanta. Sve i kad bi neko uzeo sendvič ili slično nikada nisam videla da ljudi stave više od jednog dodatka.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #347 poslato: Oktobar 12, 2022, 07:17:47 posle podne »

Po meni je problem No 1 broj i popularnost Fast food kioska, restorana i slično. Toliko su sad popularni burgeri, pice i kojekakve palačinke da je to strašno.
Da,to je sad jako popularno,nema kuvanja,nego das pare detetu da kupi hamburger,picu itd i onda si kao resio problem rucka....nazalost to je danasnja realnost.Jako cesto to vidam.

Pa bre, i ja akda sam isao u srednju pa imas 7-8 h....sta da jedes? Mislim, nemas tu bas neki izbor.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #346 poslato: Oktobar 12, 2022, 07:16:22 posle podne »

Naravno. To je sada definitivno mnogima najlakše rešenje za neki obrok.

Jeste, pregladnis, en znas sta ces, ejftinije nego da kuvas i eto ti...
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #345 poslato: Oktobar 10, 2022, 07:24:58 posle podne »

Znate, to konkretno vezano za ispijanje alkoholnih pića je diskutabilno. Jer neki internisti bi rekli jedno piće dnevno je dozvoljeno i čak pomaže organizmu, a više od toga ne. A onda bi psihijatri rekli pa ta osoba je alkoholičar. To je za diskusiju. Koliko i šta je dozvoljeno i koliko će nešto biti korisno ili štetno za organizam. Voleo bih da mnogi prestanu da piju, kao što treba da prestanu i da puše, ali je potrebno mnogo snage za to, a i mnogi će nalaziti razna opravdanja zašto to rade i da u stvari sve drže pod kontrolom.

Tu nam je it reci otrov o kom niko ne prica- secer.
Šećer je problem broj 1 u nastanku mnogih bolesti, za koje su ranije optuživali zasićene masti. Zasićene masti su dokazane da su zdrave, a znamo kako su nekada na selu odrastali, uz svinjsku mast namazanu na parče hleba uz malo tucane paprike. To je zdravo detinjstvo. A ne gazirani sokovi, sendviči sa trafike i da ne komentarišem šta se sve još nezdravo konzumira.
Da,o tome smo vec pricali,pa sam onda naveo svoj primer ledenog caja i koliko je to secera dnevno.U jednoj flasi od 1,5l ima 1500 kalorija,skoro koliko je potrebno prosecnom coveku po ceo dan.
Najveći problem su skriveni šećeri. Mislimo da ih nema u nekim namirnicima, a u stvari ima velikih količina šećera.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #344 poslato: Oktobar 10, 2022, 01:36:53 posle podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #343 poslato: Oktobar 10, 2022, 01:35:47 posle podne »

Znate, to konkretno vezano za ispijanje alkoholnih pića je diskutabilno. Jer neki internisti bi rekli jedno piće dnevno je dozvoljeno i čak pomaže organizmu, a više od toga ne. A onda bi psihijatri rekli pa ta osoba je alkoholičar. To je za diskusiju. Koliko i šta je dozvoljeno i koliko će nešto biti korisno ili štetno za organizam. Voleo bih da mnogi prestanu da piju, kao što treba da prestanu i da puše, ali je potrebno mnogo snage za to, a i mnogi će nalaziti razna opravdanja zašto to rade i da u stvari sve drže pod kontrolom.

Šećer je problem broj 1 u nastanku mnogih bolesti, za koje su ranije optuživali zasićene masti. Zasićene masti su dokazane da su zdrave, a znamo kako su nekada na selu odrastali, uz svinjsku mast namazanu na parče hleba uz malo tucane paprike. To je zdravo detinjstvo. A ne gazirani sokovi, sendviči sa trafike i da ne komentarišem šta se sve još nezdravo konzumira.
Da,o tome smo vec pricali,pa sam onda naveo svoj primer ledenog caja i koliko je to secera dnevno.U jednoj flasi od 1,5l ima 1500 kalorija,skoro koliko je potrebno prosecnom coveku po ceo dan.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #342 poslato: Oktobar 10, 2022, 01:33:35 posle podne »

Niko se ne može apsolutno uklopiti u određenu definiciju ali ako ljudi ne shvate značaj i upozorenje definicije na vreme vrlo brzo postanu deo nje.

Nekako se ovde ne bih slozio. Jer znam ljude koji piju u smislu dva-tri puta nedeljno po casicu dve necega, a neko vreme nista, pa opet ( ne racunajuci proslave) i one koji piju svakoga dana tipa 1l alkohola.....Meni to prosto nije isto i pradigma mi nije ista.
Ja mislim da nije isto toliko stetno za organizam,ali da je alkoholizam i jedno i drugo u to sam siguran!!!I onda dodu kategorije sto je Dr.Anita navela. ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #341 poslato: Oktobar 09, 2022, 09:03:14 posle podne »

Naravno. To je sada definitivno mnogima najlakše rešenje za neki obrok.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #340 poslato: Oktobar 09, 2022, 04:46:28 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #339 poslato: Oktobar 08, 2022, 08:15:07 posle podne »

Sačuvana
Stranice: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 63 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.153 sekundi sa 18 upita.