TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395109 Teme od strane 25006 Članovi Poslednji član: Vlad77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 23, 2024, 04:42:04 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 114 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Efekti alkoholnih pića na naš organizam  (Pročitano 50726 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #881 poslato: April 24, 2023, 03:50:11 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
Jedino sto sam jeo sirovo je sushi i tarta biftek sve ostalo ni ja ne bih mogao da zamislim da pojedem...

Pa sta li jos ima? :D
Garant bi ti neki kinez ili neko bantu pleme iz Afrike bi ti znao navesti neke stvari za koje mi nismo ni culi. ;D

Dobro, za pse i macke smo culi :D
Ja mislim da nismo samo culi nego i jeli i to ne od njih....kod nas na vasaru covek kupio pljeskavicu pojeo i prilikom jedenja nesto mu je uslo u supalj zub.On ode sutradan kod zubara i izvade mu psecji cip....pa ti vidi... ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #880 poslato: April 24, 2023, 03:48:11 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.

Nisam znao za ovo....nije mi jasno ni zasto bi neko jeo sirovo meso...
Oblik mu je slican pasteti.Ako ti ne bi rekli da je sirovo meso od tih zacina ne bi ni primetio. ;)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #879 poslato: April 24, 2023, 08:28:05 pre podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
Jedino sto sam jeo sirovo je sushi i tarta biftek sve ostalo ni ja ne bih mogao da zamislim da pojedem...

Pa sta li jos ima? :D
Garant bi ti neki kinez ili neko bantu pleme iz Afrike bi ti znao navesti neke stvari za koje mi nismo ni culi. ;D

Dobro, za pse i macke smo culi :D
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #878 poslato: April 24, 2023, 08:27:30 pre podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.

Nisam znao za ovo....nije mi jasno ni zasto bi neko jeo sirovo meso...
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #877 poslato: April 23, 2023, 03:12:49 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
Jedino sto sam jeo sirovo je sushi i tarta biftek sve ostalo ni ja ne bih mogao da zamislim da pojedem...

Pa sta li jos ima? :D
Garant bi ti neki kinez ili neko bantu pleme iz Afrike bi ti znao navesti neke stvari za koje mi nismo ni culi. ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #876 poslato: April 23, 2023, 03:11:32 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #875 poslato: April 22, 2023, 01:21:55 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
Jedino sto sam jeo sirovo je sushi i tarta biftek sve ostalo ni ja ne bih mogao da zamislim da pojedem...

Pa sta li jos ima? :D
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #874 poslato: April 22, 2023, 01:21:28 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #873 poslato: April 22, 2023, 01:20:57 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Junece malo peceno?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #872 poslato: April 22, 2023, 01:19:47 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ja obozavam!!!
Kakav je ukus?
Slican piletini samo socniji,tojest nije toliko suv.Pogotovo ako ga jedes sa soja sosom onda je extra!
Iskreno, ne bih to mogao da jedem. Ali je zanimljivo da  mnogi opisuju neka nova jela kao ukus piletine. Ja kada sam probao ajkulu u Bugarskoj na moru, sećam se da je imala ukus kao piletina.
Da i to sam jeo,ajkulu,jeo sam u americi.Meso medveda nije imao ukus kao piletina nego kao divlja svinja recimo i treba ga spremiti specijalno.Naravno nisam ga ja spremao nego jedan poznanik koji je kuvar,ali je bila prava poslastica.
Generalno, divljač se sprema na poseban način, da bi bila ukusna. Pošto i medveda da podvedemo pod divljač. Zanimljivo je što si jeo meso medveda. Mislim da kod nas to niko ne sprema.

Tako je, a moja baka je to znala majstorski da uradi!
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #871 poslato: April 22, 2023, 01:19:19 posle podne »

Miki,jesi pio u rinfuzi crni čaj ili drugačije?
Ja sam ga čistog i izuzetno je jak.
Ko nije pio pažljivo sa dozama i nikako uveče.
Da,u rinfuzi.Onako kupovni uopste nije jak,mogao sam piti po 3-4 kesice na dan,ali ovog u rinfuzi ako sam popio 2 dnevno onda sam video glasove. ;D ;D ;D
Da,apsolutno se slazem!!!!
Rinfuzni čajevi su mnogo jači od kesica. A i u kesicama se razlikuju po jačini. Obično oni malo skuplji i poznatiji brendovi su jači.
Čajevi u onim filter vrećicama su često baš lošeg kvaliteta.

Verujem, ali npr. Milfred vocni su bas ukusni.
Ne znam konkretno kakvog su kvaliteta. Možda neki i jesu dobri.

S obzirom na cenu, rekao bih da jesu....
Tako bi trebalo da bude. Voleo bih da verujem da je cena merilo kvaliteta, ali mnogo puta sam se uverio da nije. Ne pričam konkretno za te čajeve, nego generalno o namirnicama, pa i o drugim stvarima, kao što je recimo garderoba.
A garderoba je posebna prica.

Nemamo pojma sta nam donose ovde...
Sada su počeli još sa recikliranim materijalima da izrađuju odeću i obuću. Skoro sam kupio patike. Kada sam ukapirao da su reciklirane, išao sam da ih menjam za druge.

Zasto ti je to zasmetalo?
Smatram da to nije zdravo za naš organizam. Mada naravno i tu ima različitih rezultata studija. Kao i uvek.
Meni recimo stopalo nije moglo da dise u takvim carapama.....tako da ja ni po koju cenu ne bih menjao pamucne carape za ove reciklirane...naravno dok mogu da biram.
Lepo si rekao- dok možemo da biramo. Uskoro ćemo svi nositi reciklirano i jesti neke insekte, pošto se teži ka tome. Da ne spominjem i ostale sfere života.
Samo da ih ne moramo sirovo jesti.Ako moze peceno ja bih peceno...
Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D

jesi li probao?
Ne misliš valjda da jesam ;D Ne bih ja jeo te insekte. Mada nešto od toga verovatno jesmo jeli, a da ne znamo.

Ono kao sto mozemo da andjemo ostatke kikirikija u svemu???
Navodno svi u pogonima pakuju i orašaste plodove i legume i soju. Da li da im verujemo?

Ovo prvi put cujem???
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #870 poslato: April 22, 2023, 08:12:10 pre podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.
Uh meni tartar biftek se jako svida!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #869 poslato: April 22, 2023, 08:11:29 pre podne »

Miki,jesi pio u rinfuzi crni čaj ili drugačije?
Ja sam ga čistog i izuzetno je jak.
Ko nije pio pažljivo sa dozama i nikako uveče.
Da,u rinfuzi.Onako kupovni uopste nije jak,mogao sam piti po 3-4 kesice na dan,ali ovog u rinfuzi ako sam popio 2 dnevno onda sam video glasove. ;D ;D ;D
Da,apsolutno se slazem!!!!
Rinfuzni čajevi su mnogo jači od kesica. A i u kesicama se razlikuju po jačini. Obično oni malo skuplji i poznatiji brendovi su jači.
Čajevi u onim filter vrećicama su često baš lošeg kvaliteta.

Verujem, ali npr. Milfred vocni su bas ukusni.
Ne znam konkretno kakvog su kvaliteta. Možda neki i jesu dobri.

S obzirom na cenu, rekao bih da jesu....
Tako bi trebalo da bude. Voleo bih da verujem da je cena merilo kvaliteta, ali mnogo puta sam se uverio da nije. Ne pričam konkretno za te čajeve, nego generalno o namirnicama, pa i o drugim stvarima, kao što je recimo garderoba.
A garderoba je posebna prica.

Nemamo pojma sta nam donose ovde...
Sada su počeli još sa recikliranim materijalima da izrađuju odeću i obuću. Skoro sam kupio patike. Kada sam ukapirao da su reciklirane, išao sam da ih menjam za druge.

Zasto ti je to zasmetalo?
Smatram da to nije zdravo za naš organizam. Mada naravno i tu ima različitih rezultata studija. Kao i uvek.
Meni recimo stopalo nije moglo da dise u takvim carapama.....tako da ja ni po koju cenu ne bih menjao pamucne carape za ove reciklirane...naravno dok mogu da biram.
Lepo si rekao- dok možemo da biramo. Uskoro ćemo svi nositi reciklirano i jesti neke insekte, pošto se teži ka tome. Da ne spominjem i ostale sfere života.

kakve sad bre insekte? :D
Rekli su da uzgoj stoke dosta zagađuje atmosferu, pa treba da smanje broj grla i da pređemo na insekte. U EU je već odobren određen procenat insekata koji će biti deo određenih namirnica.
Inače ovo je po meni čista glupost. Naša civilizacija već više milenijuma se bavi uzgojem stoke, pa nikada nije bilo problema sa zagađenjem. Ovo se radi samo ciljano.

Na koji nacin zagadjuje atfosferu?
Evo detaljnog izveštaja.
Dobar deo zagađenja potiče iz oksida azota koji se nalaze u stajskom đubrivu, ali i u metanu koji se oslobađa dok stoka preživa. Na taj način preživari imaju ogroman uticaj na efekat staklene bašte. Sam metan ima efekat zadržavanja toplote 23 puta veći od ugljenika, dok oksid azota zadržava čak 296 puta više toplote od ugljenika. Broj grla stoke je u velikom porastu usled rasta cena hrane, naročito u zemljama u razvoju, pa tako prema trenutnim procenama u svetu trenutno ima oko 1.5 milijardi grla goveda i oko 1.7 milijardi grla ovaca i koza. Prognoze kažu da će se svetska prerada mesa duplirati do 2050. godine, tako da će u pogledu energije potrošene na gajenje stoke, njen prevoz i prodaju, krmenadla srednje veličine imati štetan efekat po životnu sredinu kao džip Hamer!

Ajde ok, kapiram.
Ali ima tu i mnogo drugih stavri koje na slican ancin zagadjuju.
Ma ja u sve to ne verujem. Imam utisak samo da se radi na uvaljivanju insekata.
Maximalno se slazem!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #868 poslato: April 22, 2023, 08:10:33 pre podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ja obozavam!!!
Kakav je ukus?
Slican piletini samo socniji,tojest nije toliko suv.Pogotovo ako ga jedes sa soja sosom onda je extra!
Iskreno, ne bih to mogao da jedem. Ali je zanimljivo da  mnogi opisuju neka nova jela kao ukus piletine. Ja kada sam probao ajkulu u Bugarskoj na moru, sećam se da je imala ukus kao piletina.
Da i to sam jeo,ajkulu,jeo sam u americi.Meso medveda nije imao ukus kao piletina nego kao divlja svinja recimo i treba ga spremiti specijalno.Naravno nisam ga ja spremao nego jedan poznanik koji je kuvar,ali je bila prava poslastica.
Generalno, divljač se sprema na poseban način, da bi bila ukusna. Pošto i medveda da podvedemo pod divljač. Zanimljivo je što si jeo meso medveda. Mislim da kod nas to niko ne sprema.
To sam imao srecu sto mi je drug kuvar pa kad je pravio za nekog specijalnog gosta ostavio mi malo jer zna kako volim da probam egzoticna mesa.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27348


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #867 poslato: April 22, 2023, 08:09:23 pre podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!

Cale mi ej rekao da su zablji bataci ukusa kao piletina npr.
Jeste jako su fini samo je problem da ih trebas pojesti jako puno kako bi ti bilo dosta.

Dobro, to se podrazumeva.
Ali zamisli da ti neko podvali tako ensto, pa tek onda kaze sta si pojeo.
Uh ja sam puno takvih stvari tako zavoleo,pocev od pecurki,bubaca,skembica,pohovanog mozga itd itd...Ja kad ga vec pojedem onda mi mogu reci sta je onda mi nije problem.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 114 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.089 sekundi sa 17 upita.