TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394579 Teme od strane 25004 Članovi Poslednji član: Sandra1986

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 28, 2024, 11:29:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 20 21 [22] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Belanca  (Pročitano 79198 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #13 poslato: Mart 11, 2007, 08:23:37 posle podne »

Samo lagano sa solju.. natrijum dovodi do povišenja krvnog pritiska i oštećenja bubrega..
Ko reče da kreatin šteti bubrege?! Nema veze.. Natrijum je mnogo gori
Sačuvana
P-Rex
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1677

Aj, aj, doĂ°i ako smeš!

« Odgovor #12 poslato: Mart 11, 2007, 05:13:01 posle podne »

Ja kad kuvam jaja moram da ih jedem sa soli ...
Ovako su bezukusna ;D
Sačuvana
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.


Tvoj život je možda nečiji san
Bojan Varga
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 16

« Odgovor #11 poslato: Mart 11, 2007, 04:51:18 posle podne »

jeste da zumanca sadrze vise proteina,ali kao sto rekoste,masnija su.
ja ih spremam(belanca) bez masnoca i jedem ih bez hleba. ili ih kuvam.
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3932


Dip. trener

« Odgovor #10 poslato: Mart 10, 2007, 01:17:29 posle podne »

pa sve zavisi od toga na koju jacinu stavis....ja kad stavim na najjace drzim neki 7-8min
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
cvorke
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 30

« Odgovor #9 poslato: Mart 10, 2007, 11:32:30 pre podne »

kolko vremena treba da se spreme ... kolko minuta stavis,moram to da probam :)
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3932


Dip. trener

« Odgovor #8 poslato: Mart 10, 2007, 12:51:21 pre podne »

@pedzoni
ubacim belanca u tanjir...tanjir stavim u mikrotalasnu...i stavim vreme...i jedem ;D
prosto i jednostavno
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #7 poslato: Mart 09, 2007, 05:54:37 posle podne »

1. ne valja jesti 5 zumanaca dnevn jer zaista imaju dosta holesterola - do dva, tri.
2. pečenje na ulju ne valja pa makar i na maslinovom ulju (koje tokom zagrevanja izmeni strukturu pa nije više dobro)
3. možeš peči samo belanca (i eventualno par žumanaca) ali bez ulja ili sa jako jako malo
4. najbolja su dobro kuvana jaja (belanca izdvojiš na kraju)
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3776


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #6 poslato: Mart 09, 2007, 04:35:19 posle podne »

 8) 8) 8)

A kako ih spremas u mikrotalasnoj :)

Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
vuksa
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3932


Dip. trener

« Odgovor #5 poslato: Mart 09, 2007, 02:26:03 posle podne »

ja jaja spremam u mikrotalasni..i extra su...idem ja onako 10 jaja 2 zumanca 8)
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
Viktor Becar
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 210

« Odgovor #4 poslato: Mart 09, 2007, 10:08:57 pre podne »

Ne brini nece ti nista biti ako pojedes 5 zumanaca jedan dan ali ako jedes svaki dan i to mesec dana e onda vec ne valja. Zumanca su zdrava prepuna su skoro svih minerala a imaju i oko 4 grama proteina, problem je u tom holesterolu. Evo ja sam bas sad jeo pecena belanca i to 6 komada. Uzmes dve cinije odvojis belance od zumanceta i uvek ubacim samo jedno zumance. Kupis dobar teflon tiganj i mozes da ih peces bez ulja samo se lepo odvoji i to sa ella jorgurtom i sirom. Ekstra dorucak. Sto se tice kuvanih jaja malo su me smorila pa sam malo presao na przena. Kada kuvas jaja jako je bitno da ih ne kuvas vise od 7-8 minuta od kada voda prokljuca jer onda znacajno gube na hranljivoj vrednosti.
Sačuvana
P A J S E R
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1233

« Odgovor #3 poslato: Mart 09, 2007, 09:23:48 pre podne »

Holesterol iz zumanaca nije stetan koliko se secam,a celo jaje je bolje kao izvor proteina.Ako bas neces da rizikujes,ondastavi recimo 4 cela jajca i jos 4belanca.Ja inace jedem cela.
Sačuvana
P-Rex
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1677

Aj, aj, doĂ°i ako smeš!

« Odgovor #2 poslato: Mart 08, 2007, 09:27:24 posle podne »

Zumanci imaju holesterola koji znash i sam je stetan.
Bolje je jesti kuvana jaja mada ako se ne varam ako bi przhio jaja na maslinovom ulju bilo bi ok ???
Mozhes odvojiti belance i dok nije skuvano.
prepolovish jaje na pola iznad cinije u koju ces ubaciti belance i onda samo prebacujes zhumance iz ljuske u ljusku dok belance ne iscuri u ciniju a zhumance ostavish u ljusci pa bacis... Ili ga ostavish ako ti treba ;D
Sačuvana
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.


Tvoj život je možda nečiji san
PinokioKs
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 32

« Odgovor #1 poslato: Mart 08, 2007, 09:22:02 posle podne »

Pozdrav svima

Vidjao sam ovde ljude koji pisu da npr jedu 9 belanaca za dorucak

Pa meinteresuje da li to zmnaci da ne jedu zumanca i zasto?
Da li je bolje jesti kuvana ili przena jaja
i Da li kada kazu da jedu samo belanca oni u stvari skuvaju jaje i tako odvoje belance od zumanceta i i samo jedu belance


Hvala
Sačuvana
Stranice: 1 ... 20 21 [22] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 18 upita.