TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398940 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 07, 2024, 10:19:47 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 15 16 [17] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana nekada i sada- iz ugla britanskog kolumniste  (Pročitano 18710 puta)
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4093


« Odgovor #13 poslato: Avgust 23, 2023, 05:24:29 posle podne »

Otkrio je da su ljudi zapravo jeli više 1970-ih nego sada. Takođe, poslovi su danas teži nego što su bili 1970-ih. Deca se danas kreću koliko i pre 50 godina.

Ali, postoji bitna razlika: otkrio je da ljudi danas jedu više šećera, kojeg ima u mnogim proizvodima.
Očigledno je i da se šećer i to prost mnogo više jede, kao i grickalice i fast fud.
Ne bih se složila sa informacijom da se danas deca isto kreću kao i ranije, posebno ne na Balkanu. Na Balkanu su od malih nogu radili po polju i pešačili kroz sela, preko brda... Danas idu na plaćen sport, ako idu, i ne znam šta još može da se navede kao primer šetnje današnje dece...???
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4093


« Odgovor #12 poslato: Avgust 23, 2023, 05:22:02 posle podne »

Kupujemo upola manje jaja nego 1976. godine, ali za trećinu više žitarica za doručak i duplo više grickalica od žitarica; pola ukupnog krompira, ali tri puta više čipsa.
Ovo je očigledno, mislim da neke generacije koje su sada srednje dobi mogu iskustveno da potvrde.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4093


« Odgovor #11 poslato: Avgust 23, 2023, 05:21:09 posle podne »

„Do smene nije došlo slučajno. Kao što je Žak Pereti tvrdio u svom filmu ‘Muškarci koji su nas udebljali’, prehrambene kompanije su uložile velika sredstva u dizajniranje proizvoda koji koriste šećer da zaobiđu naše prirodne mehanizme kontrole apetita, kao i u pakovanje i promociju ovih proizvoda. kako bi razbili ono što je ostalo od naše odbrane, uključujući korišćenje podsvesnih mirisa. Oni zapošljavaju armiju naučnika i psihologa za hranu da nas prevare da jedemo više nego što nam je potrebno, dok njihovi oglašivači koriste najnovija otkrića u neuronauci da savladaju naš otpor“, tvrdi Džordž Monbiot.
Film nisam gledala ali zvuči veoma interesantno. 😄 Ostalo mi je negde na pola puta između teorije zavere i realnosti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #10 poslato: Avgust 23, 2023, 11:30:56 pre podne »

Kakvo je vaše mišljenje o ovom istraživanju? Voleo bih da čujem komenatare. Meni je zanimljivo poređenje.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #9 poslato: Avgust 23, 2023, 11:28:43 pre podne »

Iskoristiću ovom prilikom izreku koja kaže- "Ne živi da bi jeo, nego jedi da bi živeo."
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #8 poslato: Avgust 23, 2023, 11:28:14 pre podne »

Skoro svaka treća osoba u Srbiji pati od insulinske rezistencije.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #7 poslato: Avgust 23, 2023, 11:28:06 pre podne »

I gde smo sada? Zbog velike količine hrane pune skrivenih šećera prvo strada jetra, a potom kao nuspojava javlja se dijabetes.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #6 poslato: Avgust 23, 2023, 11:27:31 pre podne »

„Do smene nije došlo slučajno. Kao što je Žak Pereti tvrdio u svom filmu ‘Muškarci koji su nas udebljali’, prehrambene kompanije su uložile velika sredstva u dizajniranje proizvoda koji koriste šećer da zaobiđu naše prirodne mehanizme kontrole apetita, kao i u pakovanje i promociju ovih proizvoda. kako bi razbili ono što je ostalo od naše odbrane, uključujući korišćenje podsvesnih mirisa. Oni zapošljavaju armiju naučnika i psihologa za hranu da nas prevare da jedemo više nego što nam je potrebno, dok njihovi oglašivači koriste najnovija otkrića u neuronauci da savladaju naš otpor“, tvrdi Džordž Monbiot.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #5 poslato: Avgust 23, 2023, 11:27:09 pre podne »

Dok je naša direktna kupovina šećera naglo opala, šećer koji konzumiramo u pićima i konditorskim proizvodima je verovatno skočio.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #4 poslato: Avgust 23, 2023, 11:26:54 pre podne »

Kupujemo upola manje jaja nego 1976. godine, ali za trećinu više žitarica za doručak i duplo više grickalica od žitarica; pola ukupnog krompira, ali tri puta više čipsa.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #3 poslato: Avgust 23, 2023, 11:26:35 pre podne »

U prošlosti smo jeli smo više, ali drugačije. Danas po osobi kupujemo upola manje svežeg mleka, ali pet puta više jogurta, tri puta više sladoleda i čak 39 puta više mlečnih deserta, pokazalo je njegovo istraživanje.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #2 poslato: Avgust 23, 2023, 11:26:18 pre podne »

Otkrio je da su ljudi zapravo jeli više 1970-ih nego sada. Takođe, poslovi su danas teži nego što su bili 1970-ih. Deca se danas kreću koliko i pre 50 godina.

Ali, postoji bitna razlika: otkrio je da ljudi danas jedu više šećera, kojeg ima u mnogim proizvodima.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7449


« Odgovor #1 poslato: Avgust 23, 2023, 11:25:46 pre podne »

Pisac i kolumnista Džordž Monbiot je sproveo istraživanje o ishrani tokom sedamdesetih godina prošlog veka i sada. Kakve su se sve promene desile.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 15 16 [17] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 18 upita.