TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398133 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 09, 2024, 12:18:41 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana nekada i sada- iz ugla britanskog kolumniste  (Pročitano 17643 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7225


« Odgovor #28 poslato: Avgust 26, 2023, 09:36:55 pre podne »

Skoro svaka treća osoba u Srbiji pati od insulinske rezistencije.
Koliko znam na to jos utice i stres ili je to samo mit?
Jedan moj profesor endokrinolog je rekao da ljudi koji su bili u logorima u Drugom svetskom ratu nisu imali dijabetes. Tako da je on razbio mit o uticaju stresa na nastanak dijabetesa. Mada ja smatram da postoji izvestan uticaj. Ali je opet to individualna stvar. Neće svako pod stresom dobiti dijabetes, ni kancer, ni neku autoimunu bolest. Nije sve crno-belo.
A vidis a ja opet znam par ljudi koji su pod uticajem stresa dobili dijabetes....tako da se slazem sa onim tvojim nije sve crno-belo.
Znam i ja,svakako. Ali je to individualno,kao i za ostale bolesti.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #27 poslato: Avgust 24, 2023, 02:49:26 posle podne »

Kakvo je vaše mišljenje o ovom istraživanju? Voleo bih da čujem komenatare. Meni je zanimljivo poređenje.
Iskreno nekih stvari sam znao recimo za secere, i konditorskih pica,cipseva itd ali da sada radimo tezi posao nego sto su ranije radili...i da jedemo vise to nisam znao.
To je meni malo diskutabilno. Tu ima nekih neslaganja, verovatno. Ali se sa većinom činjenica slažem.
Kako mozemo sad raditi tezi posao nego u sedamdesetim godinama kada je moj komsija sa konjem orao njivu,sada se to radi traktorom,pa onda kosenje trave,onda su to radili rucno sa kosom i prikupljali rucno sada za sve to postoje masine....isto i za hranu....oni seljaci kada izadu na njivu za uzinu sunke,slanine,luka,paradajza i da ne nabrajam dalje,i gde smo mi sad sa recimo ovsenim pahuljama....tako da je to VEOMA diskutabilno...
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #26 poslato: Avgust 24, 2023, 02:46:27 posle podne »

Skoro svaka treća osoba u Srbiji pati od insulinske rezistencije.
Koliko znam na to jos utice i stres ili je to samo mit?
Jedan moj profesor endokrinolog je rekao da ljudi koji su bili u logorima u Drugom svetskom ratu nisu imali dijabetes. Tako da je on razbio mit o uticaju stresa na nastanak dijabetesa. Mada ja smatram da postoji izvestan uticaj. Ali je opet to individualna stvar. Neće svako pod stresom dobiti dijabetes, ni kancer, ni neku autoimunu bolest. Nije sve crno-belo.
A vidis a ja opet znam par ljudi koji su pod uticajem stresa dobili dijabetes....tako da se slazem sa onim tvojim nije sve crno-belo.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7225


« Odgovor #25 poslato: Avgust 24, 2023, 12:04:59 posle podne »

Otkrio je da su ljudi zapravo jeli više 1970-ih nego sada. Takođe, poslovi su danas teži nego što su bili 1970-ih. Deca se danas kreću koliko i pre 50 godina.

Ali, postoji bitna razlika: otkrio je da ljudi danas jedu više šećera, kojeg ima u mnogim proizvodima.
Očigledno je i da se šećer i to prost mnogo više jede, kao i grickalice i fast fud.
Ne bih se složila sa informacijom da se danas deca isto kreću kao i ranije, posebno ne na Balkanu. Na Balkanu su od malih nogu radili po polju i pešačili kroz sela, preko brda... Danas idu na plaćen sport, ako idu, i ne znam šta još može da se navede kao primer šetnje današnje dece...???
Zato je meni ta informacija delovala cudno jer ne smatram da se ljudi danas vise krecu nego recimo 70-tih godina.
I meni je to nejasno. Mislim da nije tako. Ali dobro. Većina drugih zapažanja mi deluju u redu.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7225


« Odgovor #24 poslato: Avgust 24, 2023, 12:03:37 posle podne »

Kakvo je vaše mišljenje o ovom istraživanju? Voleo bih da čujem komenatare. Meni je zanimljivo poređenje.
Iskreno nekih stvari sam znao recimo za secere, i konditorskih pica,cipseva itd ali da sada radimo tezi posao nego sto su ranije radili...i da jedemo vise to nisam znao.
To je meni malo diskutabilno. Tu ima nekih neslaganja, verovatno. Ali se sa većinom činjenica slažem.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7225


« Odgovor #23 poslato: Avgust 24, 2023, 12:02:22 posle podne »

Skoro svaka treća osoba u Srbiji pati od insulinske rezistencije.
Koliko znam na to jos utice i stres ili je to samo mit?
Jedan moj profesor endokrinolog je rekao da ljudi koji su bili u logorima u Drugom svetskom ratu nisu imali dijabetes. Tako da je on razbio mit o uticaju stresa na nastanak dijabetesa. Mada ja smatram da postoji izvestan uticaj. Ali je opet to individualna stvar. Neće svako pod stresom dobiti dijabetes, ni kancer, ni neku autoimunu bolest. Nije sve crno-belo.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7225


« Odgovor #22 poslato: Avgust 24, 2023, 12:00:13 posle podne »

Otkrio je da su ljudi zapravo jeli više 1970-ih nego sada. Takođe, poslovi su danas teži nego što su bili 1970-ih. Deca se danas kreću koliko i pre 50 godina.

Ali, postoji bitna razlika: otkrio je da ljudi danas jedu više šećera, kojeg ima u mnogim proizvodima.
To mozemo zahvaliti amerikancima,njima je i hleb sladak....
U hlebu ima šećera. Šta dalje da idemo. To je osnovna namirnica.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7225


« Odgovor #21 poslato: Avgust 24, 2023, 11:59:23 pre podne »

Otkrio je da su ljudi zapravo jeli više 1970-ih nego sada. Takođe, poslovi su danas teži nego što su bili 1970-ih. Deca se danas kreću koliko i pre 50 godina.

Ali, postoji bitna razlika: otkrio je da ljudi danas jedu više šećera, kojeg ima u mnogim proizvodima.
Očigledno je i da se šećer i to prost mnogo više jede, kao i grickalice i fast fud.
Ne bih se složila sa informacijom da se danas deca isto kreću kao i ranije, posebno ne na Balkanu. Na Balkanu su od malih nogu radili po polju i pešačili kroz sela, preko brda... Danas idu na plaćen sport, ako idu, i ne znam šta još može da se navede kao primer šetnje današnje dece...???
I ja smatram da se danas i deca i mnogi odrasli manje kreću, odnosno manje su fizički aktivni.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7225


« Odgovor #20 poslato: Avgust 24, 2023, 11:58:07 pre podne »

Kupujemo upola manje jaja nego 1976. godine, ali za trećinu više žitarica za doručak i duplo više grickalica od žitarica; pola ukupnog krompira, ali tri puta više čipsa.
Ovo je očigledno, mislim da neke generacije koje su sada srednje dobi mogu iskustveno da potvrde.
I ja verujem. To je lako dokazati njihovim iskustvima u ishrani nekada i sada.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #19 poslato: Avgust 24, 2023, 09:00:21 pre podne »

Otkrio je da su ljudi zapravo jeli više 1970-ih nego sada. Takođe, poslovi su danas teži nego što su bili 1970-ih. Deca se danas kreću koliko i pre 50 godina.

Ali, postoji bitna razlika: otkrio je da ljudi danas jedu više šećera, kojeg ima u mnogim proizvodima.
Očigledno je i da se šećer i to prost mnogo više jede, kao i grickalice i fast fud.
Ne bih se složila sa informacijom da se danas deca isto kreću kao i ranije, posebno ne na Balkanu. Na Balkanu su od malih nogu radili po polju i pešačili kroz sela, preko brda... Danas idu na plaćen sport, ako idu, i ne znam šta još može da se navede kao primer šetnje današnje dece...???
Zato je meni ta informacija delovala cudno jer ne smatram da se ljudi danas vise krecu nego recimo 70-tih godina.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #18 poslato: Avgust 24, 2023, 08:49:33 pre podne »

Kupujemo upola manje jaja nego 1976. godine, ali za trećinu više žitarica za doručak i duplo više grickalica od žitarica; pola ukupnog krompira, ali tri puta više čipsa.
Ovo je očigledno, mislim da neke generacije koje su sada srednje dobi mogu iskustveno da potvrde.
Sa tim se slazem ,mada ja to sad u nekih godinu dana pokusavam da vratim na staro,da jedem vise jaja.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #17 poslato: Avgust 24, 2023, 08:48:28 pre podne »

Kakvo je vaše mišljenje o ovom istraživanju? Voleo bih da čujem komenatare. Meni je zanimljivo poređenje.
Iskreno nekih stvari sam znao recimo za secere, i konditorskih pica,cipseva itd ali da sada radimo tezi posao nego sto su ranije radili...i da jedemo vise to nisam znao.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #16 poslato: Avgust 24, 2023, 08:47:04 pre podne »

Skoro svaka treća osoba u Srbiji pati od insulinske rezistencije.
Koliko znam na to jos utice i stres ili je to samo mit?
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #15 poslato: Avgust 24, 2023, 08:46:11 pre podne »

„Do smene nije došlo slučajno. Kao što je Žak Pereti tvrdio u svom filmu ‘Muškarci koji su nas udebljali’, prehrambene kompanije su uložile velika sredstva u dizajniranje proizvoda koji koriste šećer da zaobiđu naše prirodne mehanizme kontrole apetita, kao i u pakovanje i promociju ovih proizvoda. kako bi razbili ono što je ostalo od naše odbrane, uključujući korišćenje podsvesnih mirisa. Oni zapošljavaju armiju naučnika i psihologa za hranu da nas prevare da jedemo više nego što nam je potrebno, dok njihovi oglašivači koriste najnovija otkrića u neuronauci da savladaju naš otpor“, tvrdi Džordž Monbiot.
Steta sto nauku koriste u ovakve svrhe...umesto da se sve unapredi ucini jos boljim....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 29230


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #14 poslato: Avgust 24, 2023, 08:44:45 pre podne »

Otkrio je da su ljudi zapravo jeli više 1970-ih nego sada. Takođe, poslovi su danas teži nego što su bili 1970-ih. Deca se danas kreću koliko i pre 50 godina.

Ali, postoji bitna razlika: otkrio je da ljudi danas jedu više šećera, kojeg ima u mnogim proizvodima.
To mozemo zahvaliti amerikancima,njima je i hleb sladak....
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 18 upita.