TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402527 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 20, 2025, 02:51:48 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 37 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Cigarete i sport  (Pročitano 79853 puta)
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #490 poslato: Mart 06, 2025, 05:18:23 posle podne »

Zdravlje se bas cesto zapostavlja i shvata kao nesto sto ce uvek biti nepromenjeno.
U zdravlju je jedino bogatstvo.
Bilo bi lepo kada bi svi ljudi to shvatili.
Mislim da pre ili kasnije i shvate.
Neko shvati tek kada se pojavi neka bolest. Mislim da je to dosta kasno.
Imam isto iskustvo.
Sa psiholoskog aspekta nije nikada kasno. Ali bude kasno recimo kod kancera,ako je vec inoperabilan tumor, dakle ne moze da se operise, a osoba prestane recimo za pusenjem. A onda je i celokupno onkolosko lecenje drugacije i ishod neizvestan. Jedan brojnih primera.
Ima dosta takvih primera i dobro je što si to ovako slikovito napisao.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #489 poslato: Mart 06, 2025, 10:17:59 pre podne »

Zdravlje se bas cesto zapostavlja i shvata kao nesto sto ce uvek biti nepromenjeno.
Imam isto iskustvo.
Sa psiholoskog aspekta nije nikada kasno. Ali bude kasno recimo kod kancera,ako je vec inoperabilan tumor, dakle ne moze da se operise, a osoba prestane recimo za pusenjem. A onda je i celokupno onkolosko lecenje drugacije i ishod neizvestan. Jedan brojnih primera.
Apsolutno se slazem. ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #488 poslato: Mart 05, 2025, 05:16:02 posle podne »

Imam isto iskustvo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #487 poslato: Mart 05, 2025, 10:03:03 pre podne »

Imam isto iskustvo.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #486 poslato: Mart 04, 2025, 05:13:00 posle podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #485 poslato: Mart 04, 2025, 05:11:57 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #484 poslato: Mart 04, 2025, 05:05:33 posle podne »

Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #483 poslato: Mart 04, 2025, 05:04:59 posle podne »

A na kraju ispadne jedina stvar sto covek ne moze kupiti za pare,nego je mora sam cuvati. ;)
Pokazalo se mnogo puta kao tacno. Toliko ima bogatih ljudi narucenog zdravlja, a ne mogu novcem to popraviti. Neka stanja i pored najbolje nege ce se zavrsiti fatalno.
Oni su navikli na to da sve mogu sebi da priuste pa se cesto bahate i kasno shvate neke stvari sto se zdravlja tice.
Takve situacije su najcesce.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #482 poslato: Mart 04, 2025, 05:02:40 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #481 poslato: Mart 03, 2025, 10:01:25 pre podne »

A na kraju ispadne jedina stvar sto covek ne moze kupiti za pare,nego je mora sam cuvati. ;)
Pokazalo se mnogo puta kao tacno. Toliko ima bogatih ljudi narucenog zdravlja, a ne mogu novcem to popraviti. Neka stanja i pored najbolje nege ce se zavrsiti fatalno.
Oni su navikli na to da sve mogu sebi da priuste pa se cesto bahate i kasno shvate neke stvari sto se zdravlja tice.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #480 poslato: Mart 03, 2025, 08:44:32 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #479 poslato: Mart 02, 2025, 08:47:27 posle podne »

Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #478 poslato: Mart 01, 2025, 08:41:59 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #477 poslato: Februar 24, 2025, 07:39:53 posle podne »

Vec smo pricali,ali opet da naglasim. Gledam na poslu i zaista smatram da je ruzno kada zdravstveni radnici puse. U toku radnog vremena samo izlaze ispred zgrade da zapale cigaru.
Isto kao i sportisti. ;)

E to mi je jos gore. :D
ALi kapiram da je kod sportista vise neki kao bunt.
Gresis.Bilderi recimo puse jer ti pusenje smanjuje apetit....
Smanjuje i nervozu i napetost pa je i to jedan od razloga.
Samo na kratko.Bolje mi deluje Ashwagandha nego recimo cigarete....
Verujem. Neki, pak, tvrde da im je odličan anksiolitik. 😅
Jeste,ali ne traje dugo njegovo dejstvo i vec nakon 10-15 minuta moras da zapalis novu cigaretu....
To mi zvuči često, mozda ako je neko baš napet, ovako efekti bi trebalo da traju duže.
Ne znam koliko bi trebalo,ali tako je bilo a nisam bio nesto posebno napet.Vise mislim da se telo brzo priviklo,naviklo na nikotin.
Raste tolerancija vrlo brzo, posebno što se više konzumira. Ali je i to individualna stvar.
Ja sam uvek ostao dnevno na pola pakli cigareta sto je znacilo 10 cigareta.A da sam pratio signale koje mi je slao nikotin pusio bih 2-3 kutije dnevno....ja bih rekao da to vise zavisi od karaktera

Svaka cast. Naravno da je do karaktera.
Kao sto je i do sklopa licnosti da neko moze prestati sa konzumiranjem ili da neko ne zeli ni da zapali cigeretu.
Upravo tako. Mislim da je stvar prioriteta.
Definitivno da ima i toga.

Kao i sa bilo cime u zivotu. Da li uzivati maksimalno ili pak biti malo i odgovoran prema svom telu, pa cu umereno nesto raditi.
Bilo bi dobro da budemo odgovorni prema svom organizmu.
Sta mu(organizmu)dajes to ces i dobiti.
Da. I zato je vazno da se dobro ophodimo prema svom telu, da bi optimalno funkcionisalo.
Baš je u reci optimalno i ključ. 😊
Mislim da je za to optimalno najbolje biti umeren. Jesam za to da nekada mozemo biti i ekstremni u necemu, ali da vecinom postoji umerenost, koja omogucava da organizam optimalno funkcionise.
Naravno. Zdravlje je i duševno blagostanje, te ako neko uživa malo i u nečemu malo nezdravom nije strasno dokle god je to malo. Naravno ne mislim ovde na psihoaktivne supstance, nemoral i kriminal.
Slazem se. Neku nezdravu namirnicu mozemo ponekad konzumirati. Samo je bitno da ostanemo na zdravom nacinu ishrane.
Zato sam ja već sve "udavila" sa umerenoscu. 😂
Ja to ne smatram davljenjem,to je i normalno da moras biti umeren sa svim.
Veruj mi da neko ne razmislja kao mi. Neke osobe vole drugacije, ekstremnije pristupe.
Ima ih puno ali zato smo tu da ih edukujemo da im pokazemo i to ne samo recju koji je pravilan pristup. ;)
I to da. Samo neko ce reci da mu umerenost nije pravilan nacin. Sto nekada moze i da bude korisno. Ali ja bih rekao da je umerenost u vecini situacija najbolje resenje.
Zaista jeste. Čak i kad nam se čini da nije, na kraju se ispostavi da smo ipak trebali imati meru.
Mnogi to shvate kada je vec maltene kasno....ili kada je vec steta ucinjena....

Treba i to nauciti...
Svakako,ali hteo sam da ovim kazem da je cilj da svakome na prvom mestu bude zdravlje a posle postignuti ciljevi a ne obrnuto.
Slazem se apsolutno. Zdravlje mora da bude na prvom mestu svim ljudima.
To kod vrhunskih sportista nije uvek tako ukljucujuci i mene....zato sam i naveo kao los primer.
Ovo je veliko priznanje. Svaka čast.
Hvala ti dr.Anita. Jeste,ali to je istina..
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #476 poslato: Februar 24, 2025, 07:38:49 posle podne »

Vec smo pricali,ali opet da naglasim. Gledam na poslu i zaista smatram da je ruzno kada zdravstveni radnici puse. U toku radnog vremena samo izlaze ispred zgrade da zapale cigaru.
Isto kao i sportisti. ;)

E to mi je jos gore. :D
ALi kapiram da je kod sportista vise neki kao bunt.
Gresis.Bilderi recimo puse jer ti pusenje smanjuje apetit....
Smanjuje i nervozu i napetost pa je i to jedan od razloga.
Samo na kratko.Bolje mi deluje Ashwagandha nego recimo cigarete....
Verujem. Neki, pak, tvrde da im je odličan anksiolitik. 😅
Jeste,ali ne traje dugo njegovo dejstvo i vec nakon 10-15 minuta moras da zapalis novu cigaretu....
To mi zvuči često, mozda ako je neko baš napet, ovako efekti bi trebalo da traju duže.
Ne znam koliko bi trebalo,ali tako je bilo a nisam bio nesto posebno napet.Vise mislim da se telo brzo priviklo,naviklo na nikotin.
Raste tolerancija vrlo brzo, posebno što se više konzumira. Ali je i to individualna stvar.
Ja sam uvek ostao dnevno na pola pakli cigareta sto je znacilo 10 cigareta.A da sam pratio signale koje mi je slao nikotin pusio bih 2-3 kutije dnevno....ja bih rekao da to vise zavisi od karaktera

Svaka cast. Naravno da je do karaktera.
Kao sto je i do sklopa licnosti da neko moze prestati sa konzumiranjem ili da neko ne zeli ni da zapali cigeretu.
Upravo tako. Mislim da je stvar prioriteta.
Definitivno da ima i toga.

Kao i sa bilo cime u zivotu. Da li uzivati maksimalno ili pak biti malo i odgovoran prema svom telu, pa cu umereno nesto raditi.
Bilo bi dobro da budemo odgovorni prema svom organizmu.
Sta mu(organizmu)dajes to ces i dobiti.
Da. I zato je vazno da se dobro ophodimo prema svom telu, da bi optimalno funkcionisalo.
Baš je u reci optimalno i ključ. 😊
Mislim da je za to optimalno najbolje biti umeren. Jesam za to da nekada mozemo biti i ekstremni u necemu, ali da vecinom postoji umerenost, koja omogucava da organizam optimalno funkcionise.
Naravno. Zdravlje je i duševno blagostanje, te ako neko uživa malo i u nečemu malo nezdravom nije strasno dokle god je to malo. Naravno ne mislim ovde na psihoaktivne supstance, nemoral i kriminal.
Slazem se. Neku nezdravu namirnicu mozemo ponekad konzumirati. Samo je bitno da ostanemo na zdravom nacinu ishrane.
Zato sam ja već sve "udavila" sa umerenoscu. 😂
Ja to ne smatram davljenjem,to je i normalno da moras biti umeren sa svim.
Veruj mi da neko ne razmislja kao mi. Neke osobe vole drugacije, ekstremnije pristupe.
Ima ih puno ali zato smo tu da ih edukujemo da im pokazemo i to ne samo recju koji je pravilan pristup. ;)
I to da. Samo neko ce reci da mu umerenost nije pravilan nacin. Sto nekada moze i da bude korisno. Ali ja bih rekao da je umerenost u vecini situacija najbolje resenje.
Zaista jeste. Čak i kad nam se čini da nije, na kraju se ispostavi da smo ipak trebali imati meru.
Mnogi to shvate kada je vec maltene kasno....ili kada je vec steta ucinjena....

Treba i to nauciti...
Svakako,ali hteo sam da ovim kazem da je cilj da svakome na prvom mestu bude zdravlje a posle postignuti ciljevi a ne obrnuto.
Jako dobro rečeno. 🙌
Hvala ti puno dr.Anita!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 37 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 18 upita.