TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 407743 Teme od strane 25081 Članovi Poslednji član: ZokiNS

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Februar 17, 2026, 11:46:48 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Upala ahilove tetive ?  (Pročitano 2821 puta)
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: danas u 06:54:31 posle podne »

Upala (ili tačnije tendinopatija) Ahilove tetive se zaista često kasno prepozna ili pogrešno protumači. Početak može biti podmukao, možda nema klasičnih znakova upale, pomeša se sa drugim stanjima ili ljudi kasno odlaze lekaru.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: danas u 06:52:09 posle podne »

Kada se obavezno javiti lekaru:

Ako je bol nagao i jak (mogućnost parcijalne rupture).

Ako čuješ „pucanj“ u peti uz iznenadan gubitak snage.

Ako bol traje duže od 6–8 nedelja uprkos terapiji.

Ako postoji otok, crvenilo i povišena temperatura (retko – infekcija).
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: danas u 06:51:40 posle podne »

Upala Ahilove tetive (Ahilov tendinitis / tendinopatija) je čest problem, posebno kod osoba koje trče, naglo povećaju fizičku aktivnost ili nose neadekvatnu obuću.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #9 poslato: danas u 06:24:50 posle podne »

Bio sam svedok da je ljudima pukla i pri minimalnom naporu dok šetaju i prelaze ulicu ili se penju uz stepenice.
Hajde kada je težak trening pa ima logiku zagrevanje,napor itd...Ali ovako...
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #8 poslato: danas u 03:11:45 posle podne »

Da se vratimo na ovu temu malo i uopšteno problem koji može biti veoma ozbiljan.
A čim se javi bolje he i pauzirati nego da ne daj boze dođee do pucanja onda je to zaista veliki problem.
Nema tu puno filozofije,kao sto smo rekli sa dr.Anitom i dr.Nikolom pauza od tegova dok problem ne prode.Trening ni pod tackom razno!
Hvala Bogu ja ga nisam imao ali je cesta povreda u strongmanu kod ljudi koji se ne zagreju dovoljno pred disciplinom vucenje kamiona.Posle pucanja Ahilove tetive pauza je minimum 6 meseci,a bilo je i slucajeva gde je trebala i pauza od godinu dana,ne pricajuci o tome da je covek morao ponovo da nauci da hoda.
« Poslednja izmena: danas u 03:14:45 posle podne od strane Miki Mihajlovic » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #7 poslato: danas u 11:56:45 pre podne »

Da se vratimo na ovu temu malo i uopšteno problem koji može biti veoma ozbiljan.
A čim se javi bolje he i pauzirati nego da ne daj boze dođee do pucanja onda je to zaista veliki problem.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 07, 2025, 11:47:11 pre podne »

Upala Ahilove tetive može biti izuzetno bolna i može da predje u hronični problem. Zbog toga treba obustaviti treninge do pregleda fizijatra ili specijaliste sportske medicine.
I kad je tako pod upalom na podsticaj treningom lakse dolazi do pucanja istog i onda godinu dana van stroja....
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 06, 2025, 05:30:24 posle podne »

Upala Ahilove tetive može biti izuzetno bolna i može da predje u hronični problem. Zbog toga treba obustaviti treninge do pregleda fizijatra ili specijaliste sportske medicine.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 05, 2025, 10:04:59 pre podne »

Mislim da sam dobio poprilicnu upalu ahilove tetive. Imam neko zadebljanje u vidu cvorica na obe tetive i verujem da se to desilo posle nekoliko termina na malom fudbalu a ne za vreme cucnjeva ili m.dizanja u teretani pa me zanima da li upala ahilove tetive nije smetnja kod treninga snage, konkretno cucnjeva i m.dizanja ili ipak i to treba da izbacim neko vreme ? Trcanje mi je def problem to necu skorije da radim
Pre bilo kakvog treninga treba da se javis lekaru i da ispitas sta ti je to tacno,a dotle mirovanje od svake vrste treninga.A za dalje ce ti lekar reci.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #3 poslato: Mart 04, 2025, 06:00:15 posle podne »

Slažem se da treba ići što pre kod doktora da se stanje ne pogorša.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 04, 2025, 05:08:58 posle podne »

Mislim da sam dobio poprilicnu upalu ahilove tetive. Imam neko zadebljanje u vidu cvorica na obe tetive i verujem da se to desilo posle nekoliko termina na malom fudbalu a ne za vreme cucnjeva ili m.dizanja u teretani pa me zanima da li upala ahilove tetive nije smetnja kod treninga snage, konkretno cucnjeva i m.dizanja ili ipak i to treba da izbacim neko vreme ? Trcanje mi je def problem to necu skorije da radim
Pozdrav. Svakako moze uticati na trening nogu. Najbolje je da odes fizijatru,kako bi obavio pregled i propisao adekvatnu terapiju.
Sačuvana
lonewolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 03, 2025, 08:39:26 posle podne »

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.024 sekundi sa 12 upita.