TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406355 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2025, 07:55:41 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 40 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Saveti za ishranu tokom vrelih letnjih dana  (Pročitano 124304 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #599 poslato: Oktobar 25, 2025, 04:55:58 posle podne »

Povrće (sada u punoj sezoni):

Bundeva – izuzetno bogata beta-karotenom (vitamin A), idealna za supe, piree, pečenje.

Kupus (beli i crveni) – odličan za imunitet i probavu.

Kelj i raštan – bogati vlaknima i kalcijumom.

Cvekla – čisti krv, dobra za krvni pritisak.

Brokoli i karfiol – snažni antioksidansi.

Šargarepa – bogata vitaminima A i C.

Krompir i batat (slatki krompir) – energija i vlakna.

Crni i beli luk – prirodni antibiotici.

Peršun, paškanat, praziluk – za supe i čorbe.
Kada si već spomenula bundevu, recimo se ona može peći ili kuvati kao potaž.
Može. Danas su recepti sa bundevom vrlo popularni.
Jeste. Često se sprema i na onom kanalu 24Kitchen.
Omiljeni kanal. Opušta u potpunosti i plus ima dosta korisnih recepata.
Apsolutno se slažem. Relaksiran i koristan sadržaj.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #598 poslato: Oktobar 25, 2025, 04:54:43 posle podne »

Povrće (sada u punoj sezoni):

Bundeva – izuzetno bogata beta-karotenom (vitamin A), idealna za supe, piree, pečenje.

Kupus (beli i crveni) – odličan za imunitet i probavu.

Kelj i raštan – bogati vlaknima i kalcijumom.

Cvekla – čisti krv, dobra za krvni pritisak.

Brokoli i karfiol – snažni antioksidansi.

Šargarepa – bogata vitaminima A i C.

Krompir i batat (slatki krompir) – energija i vlakna.

Crni i beli luk – prirodni antibiotici.

Peršun, paškanat, praziluk – za supe i čorbe.
Kada si već spomenula bundevu, recimo se ona može peći ili kuvati kao potaž.
Može. Danas su recepti sa bundevom vrlo popularni.
Jeste. Često se sprema i na onom kanalu 24Kitchen.
Sada vec znamo da i pored odlaska u kafic volis da gledas 24Kitchen..... ;)
Taj kanal sam i ranije spominjao ;D Nemam šta da krijem ;D ;D ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #597 poslato: Oktobar 25, 2025, 04:53:57 posle podne »

Evo sada kada nam se promenilo vreme stižu nove sezonske namirnice.
Sezonska ishrana u oktobru donosi obilje svežih, lokalnih i nutritivno bogatih namirnica. Jesen je savršeno vreme da ishranu obogatite vlaknima, antioksidansima i vitaminima — a sve to uz niže cene i bolji ukus.
Ja na pijaci imam od koga stalno kupujem. Ne volim u samoposlugama da kupujem voće i povrće. To baš retko.
To je super što imaš proverene proizvođače i prodavce.
To bih preporucio svakome.
I ja isto. Nije lako pronaći u današnje vreme.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #596 poslato: Oktobar 25, 2025, 04:52:58 posle podne »

Evo sada kada nam se promenilo vreme stižu nove sezonske namirnice.
Sezonska ishrana u oktobru donosi obilje svežih, lokalnih i nutritivno bogatih namirnica. Jesen je savršeno vreme da ishranu obogatite vlaknima, antioksidansima i vitaminima — a sve to uz niže cene i bolji ukus.
Ja na pijaci imam od koga stalno kupujem. Ne volim u samoposlugama da kupujem voće i povrće. To baš retko.
I ja isto,ali o tome smo vec pricali. ;)
Moramo i da se ponovimo nekada  :)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #595 poslato: Oktobar 25, 2025, 04:51:31 posle podne »

Voće (sveže, lokalno):

Jabuke – vlakna, antioksidansi, idealne za užinu.

Kruške – slične kao jabuke, ali mekše i slađe.

Grožđe – bogato antioksidansima, ali sa više šećera.

Dunje – za kompot, pečenje, bogate pektinom.

Šljive (kraj sezone) – sveže, za sušenje ili džem.

Nar i kivi (uvoz, ali sada sveži) – bomba vitamina C.

Orah i lešnik (novi rod) – zdrave masti, odlične za grickanje.
Recimo, izdvojio bih kruške u ovom periodu. Ima baš slatkih sorti.
Ja bih tu jos dodao dunje pored kruske.2 najomiljenije u ovom delu sezone....
E da. Dunje su odličan izvor vitamina C.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5700


« Odgovor #594 poslato: Oktobar 20, 2025, 03:24:18 posle podne »

Povrće (sada u punoj sezoni):

Bundeva – izuzetno bogata beta-karotenom (vitamin A), idealna za supe, piree, pečenje.

Kupus (beli i crveni) – odličan za imunitet i probavu.

Kelj i raštan – bogati vlaknima i kalcijumom.

Cvekla – čisti krv, dobra za krvni pritisak.

Brokoli i karfiol – snažni antioksidansi.

Šargarepa – bogata vitaminima A i C.

Krompir i batat (slatki krompir) – energija i vlakna.

Crni i beli luk – prirodni antibiotici.

Peršun, paškanat, praziluk – za supe i čorbe.
Kada si već spomenula bundevu, recimo se ona može peći ili kuvati kao potaž.
Može. Danas su recepti sa bundevom vrlo popularni.
Jeste. Često se sprema i na onom kanalu 24Kitchen.
Omiljeni kanal. Opušta u potpunosti i plus ima dosta korisnih recepata.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #593 poslato: Oktobar 20, 2025, 08:19:04 pre podne »

Povrće (sada u punoj sezoni):

Bundeva – izuzetno bogata beta-karotenom (vitamin A), idealna za supe, piree, pečenje.

Kupus (beli i crveni) – odličan za imunitet i probavu.

Kelj i raštan – bogati vlaknima i kalcijumom.

Cvekla – čisti krv, dobra za krvni pritisak.

Brokoli i karfiol – snažni antioksidansi.

Šargarepa – bogata vitaminima A i C.

Krompir i batat (slatki krompir) – energija i vlakna.

Crni i beli luk – prirodni antibiotici.

Peršun, paškanat, praziluk – za supe i čorbe.
Kada si već spomenula bundevu, recimo se ona može peći ili kuvati kao potaž.
Može. Danas su recepti sa bundevom vrlo popularni.
Jeste. Često se sprema i na onom kanalu 24Kitchen.
Sada vec znamo da i pored odlaska u kafic volis da gledas 24Kitchen..... ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #592 poslato: Oktobar 20, 2025, 08:17:51 pre podne »

Evo sada kada nam se promenilo vreme stižu nove sezonske namirnice.
Sezonska ishrana u oktobru donosi obilje svežih, lokalnih i nutritivno bogatih namirnica. Jesen je savršeno vreme da ishranu obogatite vlaknima, antioksidansima i vitaminima — a sve to uz niže cene i bolji ukus.
Ja na pijaci imam od koga stalno kupujem. Ne volim u samoposlugama da kupujem voće i povrće. To baš retko.
To je super što imaš proverene proizvođače i prodavce.
To bih preporucio svakome.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #591 poslato: Oktobar 20, 2025, 08:17:15 pre podne »

Voće (sveže, lokalno):

Jabuke – vlakna, antioksidansi, idealne za užinu.

Kruške – slične kao jabuke, ali mekše i slađe.

Grožđe – bogato antioksidansima, ali sa više šećera.

Dunje – za kompot, pečenje, bogate pektinom.

Šljive (kraj sezone) – sveže, za sušenje ili džem.

Nar i kivi (uvoz, ali sada sveži) – bomba vitamina C.

Orah i lešnik (novi rod) – zdrave masti, odlične za grickanje.
Recimo, izdvojio bih kruške u ovom periodu. Ima baš slatkih sorti.
Ja bih tu jos dodao dunje pored kruske.2 najomiljenije u ovom delu sezone....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #590 poslato: Oktobar 20, 2025, 08:16:09 pre podne »

Evo sada kada nam se promenilo vreme stižu nove sezonske namirnice.
Sezonska ishrana u oktobru donosi obilje svežih, lokalnih i nutritivno bogatih namirnica. Jesen je savršeno vreme da ishranu obogatite vlaknima, antioksidansima i vitaminima — a sve to uz niže cene i bolji ukus.
Ja na pijaci imam od koga stalno kupujem. Ne volim u samoposlugama da kupujem voće i povrće. To baš retko.
I ja isto,ali o tome smo vec pricali. ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #589 poslato: Oktobar 18, 2025, 07:45:07 posle podne »

Voće (sveže, lokalno):

Jabuke – vlakna, antioksidansi, idealne za užinu.

Kruške – slične kao jabuke, ali mekše i slađe.

Grožđe – bogato antioksidansima, ali sa više šećera.

Dunje – za kompot, pečenje, bogate pektinom.

Šljive (kraj sezone) – sveže, za sušenje ili džem.

Nar i kivi (uvoz, ali sada sveži) – bomba vitamina C.

Orah i lešnik (novi rod) – zdrave masti, odlične za grickanje.
Recimo, izdvojio bih kruške u ovom periodu. Ima baš slatkih sorti.
Kruške su vrlo slatke i ukusne po meni.
Da, da. I ja ih volim i sada ih ima dosta.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #588 poslato: Oktobar 18, 2025, 07:44:29 posle podne »

Povrće (sada u punoj sezoni):

Bundeva – izuzetno bogata beta-karotenom (vitamin A), idealna za supe, piree, pečenje.

Kupus (beli i crveni) – odličan za imunitet i probavu.

Kelj i raštan – bogati vlaknima i kalcijumom.

Cvekla – čisti krv, dobra za krvni pritisak.

Brokoli i karfiol – snažni antioksidansi.

Šargarepa – bogata vitaminima A i C.

Krompir i batat (slatki krompir) – energija i vlakna.

Crni i beli luk – prirodni antibiotici.

Peršun, paškanat, praziluk – za supe i čorbe.
Kada si već spomenula bundevu, recimo se ona može peći ili kuvati kao potaž.
Može. Danas su recepti sa bundevom vrlo popularni.
Jeste. Često se sprema i na onom kanalu 24Kitchen.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #587 poslato: Oktobar 18, 2025, 07:43:49 posle podne »

Evo sada kada nam se promenilo vreme stižu nove sezonske namirnice.
Sezonska ishrana u oktobru donosi obilje svežih, lokalnih i nutritivno bogatih namirnica. Jesen je savršeno vreme da ishranu obogatite vlaknima, antioksidansima i vitaminima — a sve to uz niže cene i bolji ukus.
Ja na pijaci imam od koga stalno kupujem. Ne volim u samoposlugama da kupujem voće i povrće. To baš retko.
To je super što imaš proverene proizvođače i prodavce.
Nadam se da i vi ostali isto tako imate proverene proizvođače.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5700


« Odgovor #586 poslato: Oktobar 12, 2025, 02:58:14 posle podne »

Voće (sveže, lokalno):

Jabuke – vlakna, antioksidansi, idealne za užinu.

Kruške – slične kao jabuke, ali mekše i slađe.

Grožđe – bogato antioksidansima, ali sa više šećera.

Dunje – za kompot, pečenje, bogate pektinom.

Šljive (kraj sezone) – sveže, za sušenje ili džem.

Nar i kivi (uvoz, ali sada sveži) – bomba vitamina C.

Orah i lešnik (novi rod) – zdrave masti, odlične za grickanje.
Recimo, izdvojio bih kruške u ovom periodu. Ima baš slatkih sorti.
Kruške su vrlo slatke i ukusne po meni.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5700


« Odgovor #585 poslato: Oktobar 12, 2025, 02:57:51 posle podne »

Povrće (sada u punoj sezoni):

Bundeva – izuzetno bogata beta-karotenom (vitamin A), idealna za supe, piree, pečenje.

Kupus (beli i crveni) – odličan za imunitet i probavu.

Kelj i raštan – bogati vlaknima i kalcijumom.

Cvekla – čisti krv, dobra za krvni pritisak.

Brokoli i karfiol – snažni antioksidansi.

Šargarepa – bogata vitaminima A i C.

Krompir i batat (slatki krompir) – energija i vlakna.

Crni i beli luk – prirodni antibiotici.

Peršun, paškanat, praziluk – za supe i čorbe.
Kada si već spomenula bundevu, recimo se ona može peći ili kuvati kao potaž.
Može. Danas su recepti sa bundevom vrlo popularni.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: [1] 2 3 ... 40 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.043 sekundi sa 11 upita.