TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406501 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 15, 2025, 12:03:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Par saveta za bolji čučanj  (Pročitano 226 puta)
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Novembar 14, 2025, 03:48:39 posle podne »

Ja mislim da je za izvođenje svake vežbe bitno da je stomak jak jer drži telo stabilnim.
Da,u pravu si,samo sam mislio da sa tim vezbama koje sam radio i disciplinama snage koje sam radio da dovoljno jacam svoj trbusni zid i ne moram dodatno da jacam...
Da, da, razumem, samo kao što si i video nije bilo dovoljno.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #19 poslato: Novembar 14, 2025, 10:39:55 pre podne »

Ja mislim da je za izvođenje svake vežbe bitno da je stomak jak jer drži telo stabilnim.
Da,u pravu si,samo sam mislio da sa tim vezbama koje sam radio i disciplinama snage koje sam radio da dovoljno jacam svoj trbusni zid i ne moram dodatno da jacam...
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 13, 2025, 07:40:53 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 13, 2025, 02:17:57 posle podne »

Tehnika je veoma bitna kod izvođenja čučnja, kao i da paralelno vežbate Cor da ne bi došlo do povreda ledja.
Ja sam recimo negde na pola svoje sportske karijere posle bodi bilderske i na pocetku strongman/powerlifting takmicenja zapostavio da vezbam trbusnjake,a radio sam mrtvo kao manijak i naravno doslo je do disbalansa,ali posel sam sve doveo u red i onda je sve ok,vodim racuna o tome.Samo sam hteo reci da sam naucio na tezi nacin.
Da, zato je zaista najbitnije prvo ojačati cor pa sve ostalo.
To mi je bilo jako jos iz bodi bildinga,nego kada sam presao u strongman nisam posebno vezbao trbusnjake smatrajuci da je dovoljno to sto radim strongman discipline,da ce to dovoljno jacati core,medutim posle izvesnog vremena sam konstatovao da se leda puno vise koriste od trbusnjaka i da su mi slabiji bili trbusnjaci iako sam recio kuglu od 170kg dizao na stomak,morao sam opet vratiti vezbe za trbusnjake u svoj trening program kako bi ravnomerno jacao ceo core.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 12, 2025, 06:05:45 posle podne »

Tehnika je veoma bitna kod izvođenja čučnja, kao i da paralelno vežbate Cor da ne bi došlo do povreda ledja.
Ja sam recimo negde na pola svoje sportske karijere posle bodi bilderske i na pocetku strongman/powerlifting takmicenja zapostavio da vezbam trbusnjake,a radio sam mrtvo kao manijak i naravno doslo je do disbalansa,ali posel sam sve doveo u red i onda je sve ok,vodim racuna o tome.Samo sam hteo reci da sam naucio na tezi nacin.
Da, zato je zaista najbitnije prvo ojačati cor pa sve ostalo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 12, 2025, 11:08:48 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 12, 2025, 11:06:28 pre podne »

Čučanj treba da se radi jer se time vežbaju velike grupe mišića koje ubrzavaju metabolizam i povećavaju testosteron.
Po meni oko težine treba biti obazriv jer kolena veoma lako stradaju - slabi hrskavica, istezu se ligamenti, stvaraju ciste- pa ne preporučujem maksimalnu težinu. Ljudi koji rekreativno treniraju treba više da budu fokusirani na zdravlje nego na izgradnju mišića i izgled.
Akcenat treba da bude na tehnici a ne na tezini koju dizu.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 10, 2025, 08:36:03 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 10, 2025, 08:33:45 posle podne »

Čučanj treba da se radi jer se time vežbaju velike grupe mišića koje ubrzavaju metabolizam i povećavaju testosteron.
Po meni oko težine treba biti obazriv jer kolena veoma lako stradaju - slabi hrskavica, istezu se ligamenti, stvaraju ciste- pa ne preporučujem maksimalnu težinu. Ljudi koji rekreativno treniraju treba više da budu fokusirani na zdravlje nego na izgradnju mišića i izgled.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 10, 2025, 10:37:28 pre podne »

Pozdrav ekipo!

Interesuje me vase misljenje,sugestije kako vi radite cucanj,sa cime se ne slazete,sta biste vi drugacije uradili,sta predlazete....itd itd...

Svacije misljenje je dobro doslo ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 10, 2025, 10:35:23 pre podne »

Izaberite pravu visinu stalka!

Ako želite da skinete šipku sa previsoke, moraćete da se potrudite i prilikom skidanja i prilikom vraćanja, što je potpuno nepotrebno i opasno. Šipka treba da bude između visine ramena i bradavice kada stojite ispod i podižete je.

Čučanj, kao i svaka druga vežba, je tehnički pokret. Ako naučite da to radite ispravno, u skladu sa svojom anatomijom i ciljevima, moći ćete godinama da poboljšavate čučanj i snagu bez rizika od povreda. Oh, i ne plašite se ako vam pri čučnju kolena idu ispred nožnih prstiju, ako vam pokretljivost skočnog zgloba to dozvoljava, kičma će vam biti zahvalna!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 10, 2025, 10:35:02 pre podne »

Savij šipku!

Radite i rukama, pokušajte da savijete šipku napred dok radite čučanj! Ako ga samo držite labavo, otkotrljaće se sa vas ili će vas lakše gurnuti na zemlju. Povucite laktove nadole i aktivirajte mišiće leđa, ovo će vam pomoći da držite šipku stabilnije i da vaš čučanj bude efikasniji angažujući više mišića.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 10, 2025, 10:34:44 pre podne »

Zaustavite pokret!

Ako još niste u potpunosti kontrolisali svoje telo u donjem položaju, zaustavite se i vežbajte statično, sa manjim tegovima! Ne vredi pokušavati da po svaku cenu dođete do pune dubine ako se kuk izvrne.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 10, 2025, 10:34:20 pre podne »

Stegnite kolena!

Mnogi ljudi imaju običaj da im kolena"idu" ka unutra kada ustanu iz čučnjeva, posebno sa većim tegovima. Ovo predstavlja opasnost od povreda i može učiniti koleno nestabilnim tokom drugih pokreta. Zato stopalima treba da „guramo“ tlo ka spolja, a kolena uvek treba da se kreću ka spolja i paralelno sa stopalima. Ovo će ojačati vaš zadnji lanac i povećati broj čučnjeva.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 10, 2025, 10:34:00 pre podne »

Vežbajte i prednje čučnjeve!

Čučanj sa tegom na grudima ima mnogo prednosti: jača vaš torzo, tako da možete ići dublje bez naprezanja donjeg dela leđa. Možete postići sličnu mišićnu aktivnost kao zadnji čučanj sa manjom težinom nego prednji čučanj. Ova pozicija takođe povećava pokretljivost ramena.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 18 upita.