TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 409814 Teme od strane 25086 Članovi Poslednji član: steppenvvolf

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 03, 2026, 02:17:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Razlika između ekipnog i individualnog sporta  (Pročitano 22 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #7 poslato: danas u 10:12:28 pre podne »

Sve u svemu, timski sportovi jačaju osećaj zajedništva, saradnje i empatije, dok pojedinačni sportovi razvijaju osećaj odgovornosti, samodisciplinu i unutrašnju motivaciju. Najbolje je da svi isprobaju obe vrste, jer na taj način mogu iz sopstvenog iskustva da odluče koji im bolje odgovara. Poenta je da se krećemo, uživamo u sportu i pronađemo oblik u kojem možemo najbolje da se razvijamo – bilo sami ili u timu.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: danas u 10:12:09 pre podne »

Važno je napomenuti da se ove dve vrste sporta međusobno ne isključuju. Mnogi ljudi koji se bave timskim sportovima, na primer, takođe rade individualne treninge kao dodatak – kao što su trčanje, dizanje tegova ili plivanje – kako bi poboljšali sopstvene performanse. Slično tome, pojedinačni sportisti često otkrivaju da podrška trenerske zajednice ili partnera za trening mogu pružiti slično iskustvo timu.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: danas u 10:11:49 pre podne »

Nasuprot tome, individualni sportovi – poput atletike, plivanja, tenisa ili bodibildinga – stavljaju naglasak na ličnu odgovornost i samodisciplinu. Ovde sve odluke i rezultati direktno zavise od sportiste. Ako dobro igrate, to je u potpunosti vaša zasluga, ali ako nešto krene po zlu, nema nikoga koga bi trebalo kriviti. Individualni sportovi su odlični za razvoj samosvesti, istrajnosti i koncentracije. Ovi sportisti često uče kako da se motivišu čak i kada nema tima u blizini koji bi ih ohrabrio. Individualni sportovi stoga nisu samo fizički, već i mentalni izazov.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: danas u 10:11:30 pre podne »

Timski sportovi – poput fudbala, košarke, odbojke ili rukometa – su u osnovi društveno iskustvo. Ovde nije važan samo vaš sopstveni učinak, već i kako sarađujete sa drugima. Oni vas uče kako da komunicirate, prilagođavate se i prihvatate da uspeh ili neuspeh ne zavise samo od vas. U dobrom timu učite kako da podržavate svoje saigrače, kako da delite odgovornost i kako da se nosite sa situacijama kada drugi greše – ili vi sami grešite. Ova vrsta društvenog učenja može biti ogromna prednost u drugim oblastima života, van sporta, bilo da je u pitanju posao ili studije.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: danas u 10:11:11 pre podne »

Šta je razlika između ekipnog i individualnog sporta?

Ovo je veoma često pitanje, posebno među onima koji tek počinju da se bave sportom, ali ne znaju u kom pravcu da idu. Obe vrste sporta imaju svoje prednosti i izazove, a izbor u velikoj meri zavisi od vašeg tipa ličnosti, ciljeva koje ste sebi postavili i kako volite da se razvijate.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: danas u 10:10:52 pre podne »

Obe vrste sporta imaju svoje prednosti i izazove, a izbor u velikoj meri zavisi od vašeg tipa ličnosti, ciljeva koje ste sebi postavili i kako volite da se razvijate.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: danas u 10:10:33 pre podne »

Često ljudi imaju dilemu pri izboru sporta. I sam sam počeo fudbalom da se bavim i to sa 6 godina, pa ostao u tom sportu do svoje 14 godine, gde se prebacujem na atletiku i to na sprinteve. Pa sam se iz ekipnog sporta prebacio u individualni i odmah primetio razliku i svidelo mi se. Posle atletike sam se prebacio na bodi bilding pa na sportove snage .Ovo sam napisao da ljudi ne misle da sam ovo ja izmislio nego to je moje iskustvo baveći se i jednom i drugom vrstom sporta.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.038 sekundi sa 18 upita.