TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:48:17 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zasto mi se cesto cini da splasnem?  (Pročitano 7088 puta)
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 16, 2007, 10:44:35 posle podne »

napisao sam da treba teziti tome, to ne znaci da ja tako uradim svaki put jer meni je licno nemoguce da imam takvu koncentraciju na svakom treningu.
a slazem se sto se tice ostalog, ponavljanja, tempo itd...
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 16, 2007, 10:38:24 posle podne »

P.S. a kako to pogodis misic savrseno a ne dobijes upalu?
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 16, 2007, 10:37:51 posle podne »

mozda nije najbolje poredjenje ali ipak i dalje smatram da nije potrebno bas svaki put dobiti upalu, jasno je da je upala znak pomeranja granice ili boljeg pogadjanja misica ali nemoguce je svaki trening pomeriti granicu jer bi onda tako napredovali u nedogled zato uvek treba teziti ka savrsenom pogadjanju misica.

Kako to mislis?ti ne probijes granicu svaki put?Pa trebao bi,to jeste poenta.Ne govorim o povecavanju tezine za dvaes kila svaki trening,postoje razni drugi nacini za dobijanje veceg stresa na misicu nego prosli put-tempo,serije,ponavljanja,druga vezba....bilo kakva promena.
Sačuvana
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #22 poslato: Oktobar 16, 2007, 10:32:34 posle podne »

mozda nije najbolje poredjenje ali ipak i dalje smatram da nije potrebno bas svaki put dobiti upalu, jasno je da je upala znak pomeranja granice ili boljeg pogadjanja misica ali nemoguce je svaki trening pomeriti granicu jer bi onda tako napredovali u nedogled zato uvek treba teziti ka savrsenom pogadjanju misica.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #21 poslato: Oktobar 16, 2007, 10:21:46 posle podne »

slazem se sa hansovom konstatacijom osim toga da je trening protracen ako nema upale, to nikako nije tacno, cak i dok sam trenirao karate posebnu paznju su trenerai obracali na doziranje treninga da ne bi precesto dolazilo do upala, a sve to u svrhu postepenog ali sigurnog napretka.

E ako poredis karate i bodibilding stvarno...Poenta karatea nije hipertrofija,vec kao vecina borilackih sportova poenta je imati najvise snage sa sto manjim misicima.
Sačuvana
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #20 poslato: Oktobar 16, 2007, 08:57:46 posle podne »

slazem se sa hansovom konstatacijom osim toga da je trening protracen ako nema upale, to nikako nije tacno, cak i dok sam trenirao karate posebnu paznju su trenerai obracali na doziranje treninga da ne bi precesto dolazilo do upala, a sve to u svrhu postepenog ali sigurnog napretka.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #19 poslato: Jul 24, 2007, 07:30:16 posle podne »

Radim ja misic jednom nedeljno ili redje. Ali ono sto hocu da kazem je da kada imam upalu sada, vrlo verovatno je da cu je imati i posle sledeceg treninga... posebno kada su u pitanju grudi... grudi najvise, ali i ledja i ruke...

Brate cela poenta bodybuildinga,bar sto se tice dela u teretani,jeste dobiti upalu!A upala se dobija tako sto uradis vise nego prosli put,ako nema upale protracio si taj trening.A ako si dao 101% od sebe,upala ce trajati najmanje 4 dana,znaci ne vezbas misic pre nego sto se upala ne povuce.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #18 poslato: Jul 18, 2007, 12:13:28 posle podne »

Ja retko dobijem upalu posle teretane..Ponekad tricepsa ili grudi i to posle neke pauze...Ali posle fudbala cesto imam upalu bocnih trbusnjaka i pomalo kvadricepsa..I ove zile-misica sto ide uz cevanicu ako je to uopste zila ili misic  ;D
Sačuvana
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jul 16, 2007, 01:47:14 posle podne »

Radim ja misic jednom nedeljno ili redje. Ali ono sto hocu da kazem je da kada imam upalu sada, vrlo verovatno je da cu je imati i posle sledeceg treninga... posebno kada su u pitanju grudi... grudi najvise, ali i ledja i ruke...

ja svega dobijem upalu vec 3,5 godine...ali mi do sledeceg treninga te misicne partije prestane
Sačuvana
Zadovoljstvo je najcesce u onome sto ni ne primecujemo
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jul 16, 2007, 01:45:38 posle podne »

evo jedan citat iz knjige Body Building priruchnik autora Dragana Drache...on kaze :
-----------------------------
1-3 meseca treniranje ---- 4-5 x nedeljno
3-9 mes treniranja ----------- 4 x nedeljno
preko 9 meseci ------------ 2-4x nedeljno treniranja.

--------------------------------
zatim sto se tiche odmora svake misicne partije....naveo je da postoje 3 tipa ljudi
-osobe sa velikom brzinom rasta misicne mase 20%
- osobe sa prosecnom brzinom rasta misicne mase 60%
-osobe sa niskom brzinom rasta misicne mase

uzeo sam za primer osobe sa prosecnom brzinom rasta misicne mase (60% populacije)

misici natkolenice, misici donjeg dela ledja 4-7 dana do oporavka
grudi, misici gornjeg dela ledja, ramena, triceps, biceps  3-6 dana do oporavka
podlaktice, listovi, manji misici srednjeg dela tela  3-4 dana do oporavka

----------------------------------------
uzimajuci obzir ove informacije svako bi trebao otprilike da odredi koliko ce nedeljno raditi biceps grudi ili nesto drugo, a da ne dodje do preforsiranosti uzrokovane treningom...tako postepeno individualizujemo svoje treninge naspram svojih nedostataka itd...

Ja licno radim sve jednom nedeljno, a listove 2x ,.....jedno vreme sam grudi radio 2x nedeljno dok nisam ojachao pa onda vratio na 1x nedeljno i sada cepam jos jache i tako....
:)
nadam se da ce ovo nekome koristiti, ali opet da kazem da je svako individua...pogledajte stare bb koji su vezbali mishicne partije 2x nedeljno...:)
Sačuvana
Ogi
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 16, 2007, 01:41:27 posle podne »

Sačuvana
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Jul 16, 2007, 01:33:48 posle podne »

ako radish misic koji je pod upalom, to znachi da pravish male pauze u danima....ako ti je 7 dana malo onda stvarno neznam u cemu je problem...Ako otkines mishic to znachi da ne treba da ga radish 2x nedeljno, ako tako radish.mislim glupo je da radish nesto sto se muchi da se oporavi.....ako ne, onda se izvinjavam na preranim zakljuchcima..
Sačuvana
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #13 poslato: Jul 15, 2007, 10:54:34 posle podne »

to je toliko prosto sto se tice rekreativnog, mislim internet virusi znaju kako sve to funkcionise :)
mora malo da se cita , pise sigurno negde kako se sve to radi, samo treba uloziti malo napora i zelje da se to nauci i isproba na sebi.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jul 15, 2007, 09:47:45 posle podne »

Markoni, u kom smislu trening moze da bude los?

Lokk1, ne znam, ja sam par puta radio misic pod upalom i skoro uvek mi je on nakon tog treninga bio mnogo losiji, ispumpaniji i nekako ga nigde nije bilo, nego pre tog treninga. Mada mozda to zavisi od coveka. Nije u pitanju medicina, nego znam po sebi.

Mislim da je ovo sto kaze Markoni, losa ishrana posle treninga.

U stvari, ja sam vecito imao problem da delujem napumpan posle treninga, sutradan i eventualno dan posle toga i cim ne treniram 3-4 dana bukvalno izgledam kao da nikada nisam isao u teretanu, mislim da je problem u tome sto ja u stvari nikada nisam ni imao prave misice a posto sam oduvek bio masivan i imao 5-10kg viska i ti misici koji postoje ispod sala ne dodju do izrazaja nego se posle par dana salo oklembesi i onda tako izgledam. Tako da sam stalno morao non stop da treniram da bih odrzao napumpanost.

To sada hocu da promenim.

sve ima zasto se sta radi i kako treba da se radi  , kao sto sam sebi ne prepisujes lekove tako je i sa treningom treba raditi ono sto preporuce treneri ali pravi treneri
Sačuvana
Ogi
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jul 15, 2007, 08:58:08 posle podne »

Markoni, u kom smislu trening moze da bude los?

Lokk1, ne znam, ja sam par puta radio misic pod upalom i skoro uvek mi je on nakon tog treninga bio mnogo losiji, ispumpaniji i nekako ga nigde nije bilo, nego pre tog treninga. Mada mozda to zavisi od coveka. Nije u pitanju medicina, nego znam po sebi.

Mislim da je ovo sto kaze Markoni, losa ishrana posle treninga.

U stvari, ja sam vecito imao problem da delujem napumpan posle treninga, sutradan i eventualno dan posle toga i cim ne treniram 3-4 dana bukvalno izgledam kao da nikada nisam isao u teretanu, mislim da je problem u tome sto ja u stvari nikada nisam ni imao prave misice a posto sam oduvek bio masivan i imao 5-10kg viska i ti misici koji postoje ispod sala ne dodju do izrazaja nego se posle par dana salo oklembesi i onda tako izgledam. Tako da sam stalno morao non stop da treniram da bih odrzao napumpanost.

To sada hocu da promenim.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 12 upita.