TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398485 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 10:30:32 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: suplementi i kardio kad,sta i kako  (Pročitano 9438 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #24 poslato: Februar 05, 2009, 02:51:00 posle podne »

Nema na cemu,tu smo da pomognemo.
Sačuvana
FITNES ČIKA
Član
**
Van mreže Van mreže

doĂ°i sebi dok još imaš kome...

« Odgovor #23 poslato: Februar 05, 2009, 02:50:00 posle podne »

hvala na odgovorima
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #22 poslato: Februar 05, 2009, 12:56:05 posle podne »

mislis ako mi jesredjena ishrana nece biti bitne tecne ak ili nece biti bitan procenat uh u njima?

Ovo drugo.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Februar 05, 2009, 11:24:33 pre podne »

važnija je kolličina AK nego oblik...
Sačuvana
FITNES ČIKA
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Februar 05, 2009, 03:21:28 pre podne »

mislis ako mi jesredjena ishrana nece biti bitne tecne ak ili nece biti bitan procenat uh u njima?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #19 poslato: Februar 04, 2009, 10:29:59 posle podne »

da li bih mogao da koristim u toku kardia neke od sledećih:biotech 1l,cf 1l znam da ovo nisu baš najkvalitetnije marke ali ni ja nisam pro.i jedino mi njih finansije dozvoljavaju,jedino me brine što oba preparata imaju uh u sebi pa ne znam da li bi mi tih 8-9g uh nešto značajno uticalo na defku?

Ako obratis paznju na ishranu onda ce to biti zanemarljivo,mada naravno da u dymatize br 1 kod nas.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #18 poslato: Februar 04, 2009, 07:24:26 posle podne »

merac masti je ovde kod nas u Dunavskoj,  utorkom je Daniela tu od 13-15h pa tad i merimo masti, ali inace nije problem da dodjes kad god... najbolje ujutru na prazan stomak ...

sto se tice tecnih aminokiselina, pazi nije neka velika razlika u ceni (manje od 300 din izmedju CF i DYM) - a ne mogu da se porede po kvalitetu... dakle ako zelis tecen aminokiseline uzmi Dymatize-ove, pored toga imaju 0 ugljenih hidrata... !!

za BCAA super...
Sačuvana
FITNES ČIKA
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Februar 04, 2009, 07:14:19 posle podne »

da li bih mogao da koristim u toku kardia neke od sledećih:biotech 1l,cf 1l znam da ovo nisu baš najkvalitetnije marke ali ni ja nisam pro.i jedino mi njih finansije dozvoljavaju,jedino me brine što oba preparata imaju uh u sebi pa ne znam da li bi mi tih 8-9g uh nešto značajno uticalo na defku?

Sačuvana
FITNES ČIKA
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Februar 04, 2009, 05:34:00 posle podne »

hvala Monika danas si puno pomogla,nego jel imate još onaj merač za bf tu kod vas u rumenačkoj?kontao sam da pre početka definicije izmerim bf i onda na kraju da vidim šta sam uradio.
a što se tiče ak ako bi uzimao tečne koje bi mi preporučili(meni se zbog cene svudjaju scitecove one od 25 ml)kontao sam da uzimam bcaa pre treninga sa tegovima,posle treninga sa tegovima i posle kardia(ukupno 50g) a da za vreme kardia popijem neke tečne ak tamo negde na sredini,to je neki moj trip sad mi recite da li je dobar ili ne :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #15 poslato: Februar 04, 2009, 04:20:36 posle podne »

ako ti je problem da radis dodatni jutarnji kardio nemoj, bice dovoljno posle tegova uz dovoljno aminokiselina i doteranu ishranu sto je najbitnije... 

moze i bicikl i eliptika, podicice puls sto nam je cilj

to sto kazes za sagorevace je Ok, ne moras odmah krenuti sa njima, ako se odlucis za neki od njih - predlazem Super Cuts ili Unidyne za pocetak
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #14 poslato: Februar 01, 2009, 12:31:28 posle podne »

Pokusaj tako da radis, znaci kardio posle tegova.Vremenom ces videti jel ti takav nacin treninga odgovara.
Sačuvana
FITNES ČIKA
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 01, 2009, 05:31:45 pre podne »

danas sam prelistao jednu stariju temu koja se odnosila na kardio pre dorucka,pa se sad razmisljam da li da ga radim tako ili posle treninga sa tegovima(sto bi mi bilo mnogo prakticnije)ipak me te nocne smene ubijaju i probudim se oko 14h pa dok bi otisao na trcanje i onda kasnije u toku dana jos jedan trening a treba nekako i fax tu uglaviti,cini mi se da je racionalnije resenje kardio posle teretane.a opet svi kazu da je trcanje najbolje za skidanje pojasa oko struka a ja u teretani imam samo eliptik i bajs(da li su i oni dovoljno dobri kao trcanje)i na kraju bilo bi mi lakse i zbog suplemenata,pio bi 15g pre treninga sa tegovima,15g ptr kardia i 20 na kraju celog treninga i naravno 2 merice wheya.sta mislis o ovoj dilemi  :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #12 poslato: Januar 31, 2009, 08:26:10 posle podne »

Nema potrebe da uzimas whey pre kardia.Bolje gledaj da podebljas doze posle treninga jer tada je mnogo vaznije.Sto se tice bcaa dobro je ali ako postoji sansa ubaci jos dozu za vreme treninga i zastita je onda kolko tolko dobra.Kreatin mozes slobodno koristiti jer ti je ishrana prilagodjena posto vodis racuna o unosu uh i onda nema nikakve bojazni.
Sto se raspodele kardija tice to je vec teze pitanje jer zavisi od dosta stvari,ali kreni polako i lagano.Ubaci za pocetak jednom ili dva puta nedeljno.Veoma lagani tempo,ne duze od nekih 20min a vremenom ako osetis potrebu ti to mozes postepeno i povecavati.
Bitno je da si ishranu korigovao a za ostalo ima vremena.
Dobro je sto ces tek kasnije krenuti sa sagorevacima, jer taman ces videti kako ti telo reaguje na ove prmene pa mozda nece ni biti potrebe za nekim sagorevacima.A ako i bude, animal cuts ce taman fino uraditi finish.
Sada je samo bitno da budes uporan i istrajan a rezultati ce sigurno doci.
Ako nesto zapne pitaj, tu smo da pomognemo.
Sačuvana
FITNES ČIKA
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Januar 31, 2009, 05:57:40 posle podne »

zaboravio sam da napomenem da u početku(bar mesec dana)ne bih koristio sagorevače,pa bi nakon tog perioda krenuo sa nekim lakšim sagorevačem da bi tamo negde nakon 2 meseca uzeo animal cuts i krenuo sa jednom kesicom...
Sačuvana
FITNES ČIKA
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Januar 31, 2009, 05:50:08 posle podne »

Evo prošao je odreĂ°en vremenski period i hteo bih da se vratim na moj plan skidanja viška
-kardio-pre doručka(radim noćne smene i budim se oko 14h)trčanje napolju ili nordijsko trčanje i bajs u teretani
-nekoliko sati nakon toga trening sa tegovima
-suplementi:whey-merica pre kardia i merica posle kardia.2 merice posle treninga u teretani
                 bcaa-50g dnevno,15g pre kardia i 15g posle.10g pre teretane i 10g posle   
                 kreatina-(etil estar)koji mi je ostao u šteku pa ne znam da li da i njega koristim dok sam na defki
                 i naravno dex,malt,multi vitamin i vitamin c 1000mg
ishrana-što više proteina iz tune,piletine,elle,jaja...mleko izbacujem jer goji.UH krompir(baren),pirinadz,ovsene...hleb izbacujem
ovo obuhvata sve što sam do sada naučio na forumu,zanima me još par stvari:
-da li sam dobro raspodelio suplementaciju(vreme-količina)
-kako da raspodelim kardio(koliko puta nedeljno po koliko minuta kojim tempom da bi što je više moguće sačuvao mišiće?
P.S.ubacio bi ja i glutamin al nema se keša(al imam universalove amino 1900)
hvala
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 17 upita.