TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 03:42:59 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: griz  (Pročitano 7104 puta)
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #22 poslato: Februar 08, 2010, 11:10:06 pre podne »

Mislio sam na strukturu secera tj UH izvinjavam se... da dali je polisaharid mono,di itd,i jacina samih veza ako su lancani
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #21 poslato: Februar 07, 2010, 10:24:37 posle podne »

u kom smislu kažeš "struktura glukoze"?
ne razumem...
misliš da li je u sastavu disaharida ili polisaharida ili šta?
Sačuvana
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #20 poslato: Februar 06, 2010, 08:47:08 posle podne »

To je tacno medjutim to nije jedina stvar koja direktno smanjuje glikemicku moc namirnice,vec i sama struktura njene glukoze...naravno da vlakna u samoj namirnici u mnogome uticu na bolji kvalitet...pogledajte samo razliku izmedju belog i braon pirinca...razlika je enormna u GI a kolicina hidrata je skoro identicna...medjutim kod braon rize na 100g imate oko7-8 g vlakana od tih ukupnih UH dok u belom nema skoro ni 1 ceo gram
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #19 poslato: Februar 06, 2010, 05:15:12 posle podne »

tako je .. najbolje je kad je sa opnom 8intergralni) jer onda su tu i vlakna celuloze koje svakako smanjuju količinu i brzinu apsorbovanog šećra zbog čega i nema taloženja viška kalorija u masti.. šećer (deo koji može da se iskoristi) se oslobaĂ°a postepeno i tako se postepeno i koristi - kako i treba telu.. a ne sve odjednom  kao kod preraĂ°emnog šećera/brašna
Sačuvana
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #18 poslato: Februar 06, 2010, 04:42:55 posle podne »

Razlika je u tome sto cim je obradjen veze su mu oslabljene i obicno je sveden na prostiji nivo secera sto odlikuje namirnicu nestabilnoscu i ogromnom moci da podize insulin...savetujem ti da uzmes da citas ,i za to gl i gi pre nego sto postavis ovakva pitanja....namirnica treba da je sto manje moguce obradjena pri pripremanju,a kamoli fabricki itd
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #17 poslato: Februar 06, 2010, 11:51:17 pre podne »

meni nije jasno... zasto je pirinac dobar a pirincano brasno nije?! kakva je razlika osim u sitnoci ako mogu tako da kazem?

ista stvar kao sa psenicnim zrnom i belim brasnom.. Johnny je odgovorio.. dva post-a ispod tvog.. :)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
mikibre
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 15


« Odgovor #16 poslato: Februar 04, 2010, 08:19:48 posle podne »

meni nije jasno... zasto je pirinac dobar a pirincano brasno nije?! kakva je razlika osim u sitnoci ako mogu tako da kazem?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #15 poslato: Februar 02, 2009, 10:32:08 posle podne »

ti uporno misliš da je griz nešto posebno a ja ti kažem da je samo brašno - pirinčano brašno - jel sad ok?
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #14 poslato: Februar 01, 2009, 03:46:22 posle podne »

 8) 8) 8)

Cim je griz,znaci da je usitnjeni pirinac u pitanju,i on se samim tim mnogo brze vari,i
samim ti ima mnogo veci GI,sto znaci da nije dobra opcija za dorucak kad hoces da
se definises :)
Kad si na masi,ako nisi sklon gojenju,onda je ok :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
mabaus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 7

« Odgovor #13 poslato: Februar 01, 2009, 01:41:08 posle podne »

ja uporno pricam o pirincanom grizu a danijela mi uporno prica o belom brasnu koliko ja znam belo brasno se dobija iz psenice ane iz pirinca no nema veze shvatio sam poentu hvala
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #12 poslato: Januar 26, 2009, 10:14:50 posle podne »

gi load >gi  so no...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #11 poslato: Januar 26, 2009, 09:40:26 posle podne »

niko nije rekao da griz nije dobar obrok.. smao da je isto kao da jedeš beli hleb ili bilo koji drugi proizvod sa belim brašnom
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #10 poslato: Januar 26, 2009, 07:51:25 posle podne »



a za griz se neslazem ...moze da bude jako dobar za jutarnji obrok..i to vise nego dobar...

a to da izbaci uh uvece...to zavisi od mnogo faktora...ako smanji dnevni unos hidrata ispod nivoa za odrzavanje naglo i napravi veliki deficit to uvece bi ga recimo ubilo....to se neradi odma.hidrati moraju postepeno da se smanjuju...i to to valjda treba da znash dobro...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #9 poslato: Januar 26, 2009, 11:07:48 pre podne »

Sto se ishrane tice stavi akcenat na nemasne proteine - riba (pogotovo oslic), curetina, belo meso, spremljeni sa sto manje masti, posni sir, belanec jajeta, whey protein nakon treninga i ujutru,  mozes NEOGRANICENU kolicinu svezeg i barenog povrca...  mozes ujutru ovsene pahuljice, pirinac integralni u umerenoj kolicini, voce umereno i ujutru, leguminoze umereno, mleko i mlecni proizvodi takodje i to sa sto manje masti, mozes ubaciti kasiku maslinovog ulja i malo kostunjavog voca orasi ,lesnici, bademi,  obavezno riblje ulje omega 3 ubaci kao suplement, i u vecernjim satima gledaj da izbacis ugljene hidrate tj samo npr riba sa povrcem...  slatko,masno, pekare, sokove - izbaci...

oborci na svaka 2 sata da bi metabolizam konstantno bio "u radu"

za griz se slazem sa prethodnim postovima 
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #8 poslato: Januar 25, 2009, 06:17:25 posle podne »

...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.109 sekundi sa 18 upita.