TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 09:45:52 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: KAMEN U ZUCI  (Pročitano 12480 puta)
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Maj 19, 2009, 12:22:55 pre podne »

Znam to, ali ako moze da se resi prirodnim putem, zasto da ne  ;)
Meni su rekli da par meseci posle te operacije ne smem nista tesko da dizem  :'(
zavisi o5 koji je tip operacije
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Maj 19, 2009, 12:22:25 pre podne »

tako je kod slepog creva,kontam da je i kod zuci ista procedura,znam da su mojo kevi pre 13 godina izvadili zuc i ima ogroman oziljak na stomaku,strasno :o :o :o :o :o sada je to kod nas extra reseno,moze i da ide na neko ultrazvucno ili tako neko razbijanje kamena,stvarno ne znam koji je metod ali je vazno da se radi dok je kamen jos mali
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Maj 19, 2009, 12:20:51 pre podne »

Znam to, ali ako moze da se resi prirodnim putem, zasto da ne  ;)
Meni su rekli da par meseci posle te operacije ne smem nista tesko da dizem  :'(
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #14 poslato: Maj 19, 2009, 12:17:12 pre podne »

Ako je tako kao sto kazes, to bi bilo super...
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Maj 19, 2009, 12:13:46 pre podne »

ja sam igrao fudbal posle mesec dana vadjenja slepog creva i to klasicnim putem,to laparaskopaki je smesno,imas 3 rupice na stomaku,kao da si se uboo vecom iglom
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #12 poslato: Maj 19, 2009, 12:09:19 pre podne »

Oporavak moze da traje oko 2 nedelje, ali ne znam koliko ce joj vremena trebati da nastavi sa fizickim aktivnostima...
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 18, 2009, 11:58:08 posle podne »

ma idi na operaciju,danas se to radi laparaskopski,a to znaci da vec  sutra ides kuci..... ;)
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #10 poslato: Maj 18, 2009, 11:42:11 posle podne »

Honda, da li si ti uspeo da razbijes taj kamen i da li si posle isao na snimanje? Sta si pio, samo taj artic sea ili u kombinaciji sa alojom? Koliko dugo si to koristio i gde moze da se nabavi taj artic sea?
Sredio sam ja taj kamen, i zuc mi je bila malo mutna, hehe, ali ja sam to sredio za neki kratak vremenski period. Koristio sam i jedno i drugo, imao sam tada i neke bakterije i to je isto brzo nestalo. Artic sea ti je isto alojin proizvod, tj. forever living products. Sada koristim aloju, tj. njihov gel koji ima 18 aminokiselina, puno vitamina.... Vidi na netu, ima puno o tome.
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Maj 18, 2009, 08:45:32 posle podne »

Daniela, da li povecan unos proteina moze da izazove napad ?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 18, 2009, 08:42:23 posle podne »

najvažnije je da izbegavaš žumance i čokoladu i hranu koja nadima da bi izbegla napade.. što se tiče izbacivanja kamenja - ja sam tu malo skeptik.. ali ako želiš probaj...
naime problem je u tome što ako se kamen pokrene a prevelik je da se izbaci (a ti ih imaš puno pa je lako moguće da ima bar jedan veći).. dakle ako kamen kreme može biti nezgodacija tipa žutice pa čak i pankreatitisa...
u svakom sluačju pij dosta vode i izbegavaj gore navedennu hranu!
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Maj 18, 2009, 08:39:26 posle podne »

Honda, da li si ti uspeo da razbijes taj kamen i da li si posle isao na snimanje? Sta si pio, samo taj artic sea ili u kombinaciji sa alojom? Koliko dugo si to koristio i gde moze da se nabavi taj artic sea?
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #6 poslato: Maj 18, 2009, 08:04:50 posle podne »

Moj predlog ti je da umesto Noni soka ubacis aloju! Omega 3 sigurno ima da ti pomogne, ali bih ti isto tako preporucio artic sea koji je slican omega 3 ali ima nekih dodataka, isto iz aloje. Ja sam imao kamenje svuda redom, u kanalima i to kamen cak 12 mm ali su mi sva sreca kanali dosta veliki pa nisam imao problema. Sve sam to sredio! Taj artic sea utice na bukvalno menjanje oblika tog kamena, tj, postaje kao zelatin. Mogu da se raspitam sta sve iz aloje se preporucuje. Mojoj devojci je to majka operisala, ona je imala kamen isto u zuci, i oporavak moze malo da potraje, zavisi od osobe. Preporucio bih ti da probas sa alojom, ali nikako bez Omega 3 ili artic sea zato sto se mojoj tetki desilo da joj posle 2 dana koriscenja aloje kamen krenuo i zaglavila je u bolnici. Doktori su videli tragove gde je taj kamen prosao... I da, ne nudim aloju, ne bavim se tim :)
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Maj 18, 2009, 06:06:31 posle podne »

Zaboravila sam da napomenem suplementaciju koju koristim i ako ne verujem da je bilo sta od toga moglo da izazove napad - take one, omega 3, vitamin C, Yucca (dve nedelje), Geladrink forte (za zglobove, pijem oko 3 meseca vec), noni sok, whey protein, BCAA, glutamin, tecne super amino
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #4 poslato: Maj 18, 2009, 05:36:46 posle podne »

U stvari ona je u bubrezima imala, to je skorz drugo... hmmm, mislim da nije isti metod izbacivanja

pa par nedelja je pila uvece po casu piva i izbacila je posle odredjenog vremena bas dosta
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 18, 2009, 05:33:38 posle podne »

Vec mesec dana pijem 3 l vode  ;D . Da li je tvoja mama uspela na taj nacin da izbaci kamencice i koliko dugo je to pila? Da li je posle isla opet da snima zuc?
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.076 sekundi sa 18 upita.