TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399732 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 11, 2025, 08:57:50 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SAGOREVAČI MASTI  (Pročitano 67742 puta)
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Januar 31, 2011, 11:47:01 pre podne »

Mene zanima kakav je taj l-carnitin od Biotecha? Posto me cimer pita kako da smrsa, a objasnicu mu cim dodjem u Bg, prvo cu da mu sredim ishranu, u tome ce mi pomoci vasi bilteni i moje iskustvo u ovom sportu :) ali preporucio bih mu neki sagorevac, pa sad ne znam kako stoji sa kintom, a ovaj sagorevac i nije tako skup, pa me zanima vase iskustvo sa tim?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #67 poslato: Januar 31, 2011, 09:02:07 pre podne »

moram da kazem :)

izlazim ja malopre iz teretane kad na pultu stoje primerci i odma mi zapadne za oko nesto na naslovnoj strani

Pansport bilten, izdanje januar-februar 2011.
Naslovna strana:
Biotech L-Carnitine
1. Sagoreva masti
2. Ubrzava metabolizam
3. Cisti krvne sudove
4. Jaca srcani misic

:)

reklame za L karnitin radimo već 10 godina... ovo je samo jedna u nizu.  Volim da čujem nova razmišljanja i rezultate istraživanja, ali nećeš me ubediti da je neefkisan, prvo polazim od sebe a onda od mog iskustva sa ljudima i u prodaji u Pansportu
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #66 poslato: Januar 30, 2011, 08:44:29 posle podne »

Ima mnogo ljudi kojima je karnitin delovao i pomogao tako da apsolutno se ne slazem da on ne valja itd...  o AC i onim jacim suplementima necu ni da govorim jer je dokazano da rade.

P.s - drzimo se teme a tema je sagorevac masti.
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Januar 29, 2011, 04:33:33 posle podne »

moram da kazem :)

izlazim ja malopre iz teretane kad na pultu stoje primerci i odma mi zapadne za oko nesto na naslovnoj strani

Pansport bilten, izdanje januar-februar 2011.
Naslovna strana:
Biotech L-Carnitine
1. Sagoreva masti
2. Ubrzava metabolizam
3. Cisti krvne sudove
4. Jaca srcani misic

Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Januar 28, 2011, 02:07:05 pre podne »

Evo i ja završavam sa ovom temom.. hvala Quaresma na odličnoj diskusiji.. davno mi neko nije tako pokrenuo moždane vijuge ;) volim dobar izazaov a tebi svaka čast na znanju :)
x2
Bez Q-a prestalo da bude zanimljivo. :P

Ovde je hemicar pokazao znanje, ja sam "palio vatru" :)
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Januar 27, 2011, 10:55:24 posle podne »

Evo i ja završavam sa ovom temom.. hvala Quaresma na odličnoj diskusiji.. davno mi neko nije tako pokrenuo moždane vijuge ;) volim dobar izazaov a tebi svaka čast na znanju :)
x2
Bez Q-a prestalo da bude zanimljivo. :P
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Januar 27, 2011, 10:54:35 posle podne »

Hvala Biochemo  :)
Samo jos, za zene koja bi kolicina glutamina bila ok ?

Nema problema. ;)
Što se glutamina tiče - bilo muško ili žensko - ne bih prelazio doze od 5g (osim u baš opasnim slučajevima ;D).
Razlika je samo u tome koliko doza i kad po 5g uzimati tokom dana.

Da bih ti rekao koliko glutamina da uzimaš morala bi malo detaljnije da mi opišeš svoje radne navike (kao i kako se hraniš i šta od supsa uzimaš) - ali neki generalni recept bi bio 5g posle treninga (i možda 5g uveče - kako može uticati na lučenje GH-a).
Ti mi slobodno pusti na private neko pitanje ako te interesuje konkretno za tebe vezano za doze isl.
Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Januar 27, 2011, 04:04:33 posle podne »

;)
Sačuvana
MSc Sport Scientist

daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Januar 27, 2011, 04:03:01 posle podne »

Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Januar 27, 2011, 03:59:46 posle podne »

da zakljucim, nisam bas ubedjen u efekte suplementacije karnitinom i na dalje cu ga izbegavati, a necu ga ni savetovati svojim sportistima. Argumenti su zasnovani na individualnim razmisljanjima. Ipak, kao i u svakom drugom slucaju, prihvatam tudja mishljenja i tudju volju i slobodu izbora

sto se tice glutamina, vidim da je situacija potpuno jasna, odnosno da su svi na "istoj strani", osim ako se neko ne pojavi uskoro da nas demantuje. Sto se tice uzimanja glutamina, on se zaista preporucuje sportistima posle treninga, jer imunitet sportista opada naredna ~24h, tako da ovo jeste pravi izbor kada se vrhunski bavite sportom. Takodje je istina da se daje u svim situacijama gde su nastupile povrede ili oboljenja sa kojima se organizam tesko "bori". Dakle glutamin je odlican suplement, samo se u vecini slucajeva ne koristi u pravilne svrhe :)
Sačuvana
MSc Sport Scientist

biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Januar 27, 2011, 03:58:01 posle podne »

Hvala Biochemo  :)
Samo jos, za zene koja bi kolicina glutamina bila ok ?
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Januar 27, 2011, 03:52:40 posle podne »

@daniela svarc
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Januar 27, 2011, 03:49:48 posle podne »

Biochemo, svaka cast za objasnjenje za karnitin.
Ali sta je sada sa glutaminom, njegovo unosenje u organizam nema bas nikakvog efekta?

Daleko da nema efekta - samo (kao što Q reče) - nije anabolik. Kao natikatabolik može da proĂ°e. U stanjima jakog stresa (tipa gadne opekotine, posle operacije isl...) čuda može da učini kako telo nema neograničeni kapacitet sinteze istog. TakoĂ°e neke imune ćelije (iskreno ovoga se ne sećam najbolje- pa me ne držite za reč) rade na glutamin, pa kada konc istog opadne jer se troši kao sekundarno gorivo tokom mišićne aktivnosti, dolazi do pada imuniteta.
Ako hoćeš da dobiješ na mišiću kao prvo - glutamin nije osnova.
Ako si kratak sa parama - takoĂ°e ne glutamin (bolje whey isl)
ali ako imaš para i/ili se baviš nekim sportom koji zahteva brdo treningaa dnevno - glutamin je zakon.
TakoĂ°e, za devojke - tokom ekstremnih "dijeta" da ne kaem izgladnjivanja - glutamin može da vas spasi pada imuniteta.

Ovo što sam nabrzinu nabacao je vezano za suplementarni glutamin. Glutamin kao glutamin u mišiću čuda može da čini i što se anaboličkog eff tiče, samo ćete na konc glutamina uticati na željeni način pre unosom BCAA nego suplementarnim glutaminom. (Kako on prvo putuje u jetru, pa se onda... )

Nadam se da je pomoglo?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Januar 27, 2011, 03:45:38 posle podne »

Nije najnoviji rad, ali je istraživanje na ljudima :))

PS zaista ne reklamiram nešto što ne radi ili što šteti... možeš naravno da misliš šta hoćeš, ali ja sam prvo lekar a onda sve drugo

Muscle Nerve. 1991 Jul;14(7):598-604.
Carnitine in muscle, serum, and urine of nonprofessional athletes: effects of physical exercise, training, and L-carnitine administration.

Arenas J, Ricoy JR, Encinas AR, Pola P, D'Iddio S, Zeviani M, Didonato S, Corsi M.

Neuromuscular Research Unit, 12 de Octubre Hospital, Compulutense University School of Medicine, Madrid, Spain.
Abstract

Efficient utilization of fatty acids to sustain prolonged physical efforts is thought to be dependent on the carnitine shuttle of muscle. A study has been carried out in 24 athletes (13 long-distance runners and 11 sprinters). These subjects received placebo or L-carnitine (1 g/orally b.i.d.) during a 6-month period of training. In endurance athletes, training induced lowering of total and free muscle carnitine. Increase of esterified muscle carnitine was also observed. Post-exertional overflow of acetylcarnitine and long-chain acylcarnitine, as well as reduction of the free fraction was also noticed in the blood. Fasting plasma carnitine levels, however, were not affected in carnitine-treated athletes at rest. These changes were likely related with the significantly increased urinary excretion of esterified and total carnitine which occurred after physical exercise. In the sprinters only, a decrease in free and total carnitine of muscle was detected after training. Both these potentially unfavorable effects were prevented by oral administration of L-carnitine. Our data suggest that training in endurance athletes, and to a lesser extent, in sprinters, is associated with a decrease in free and total carnitine of muscle, due to an increased overflow of short-chain carnitine esters in urine.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Januar 27, 2011, 03:43:55 posle podne »

2- Kao poreĂ°enje sa ostalim "fat-burnerima" - karnitin se pokazao kao ubedljivo najmanje problematičan (tako da nije ove prve stavke, u vodovod bi mogli da ga pustimo. :P). Ako ne radi - nikakva šteta (valjda!), ako radi super. Nije agresivan što je takoĂ°e dobro. Ako već neko hoće da malo podstakne "sagorevanje" definitivno mu savetujem karnitin. (Pa makar placebo samo da radi. .P)

upravo sam o ovome pricao. savrsen za prozivodjace jer nema nezeljenih efekata, a to sto ne radi?! - pa koga briga, uzeli smo pare...
s obzirom na situaciju kad su finansije u pitanju, da li bi kupovali suplement za koji znate da ne radi? sumnjam.
ajde onda, ako vec imamo i one koji rade i one koji ne rade, da ponudimo bolju opciju :)

Geldaj - opet sam počeo da pišem km-arski post, pa sam odustao.
Karnitin ako radi na način na koji mislim da radi - on je savršen kao sagorevač za široke mase. Da postoji fburner koji deluje samo na masno tkivo, bez nuspojava ali ekstremno brzo- opet bi to bila katastrofa za organizam. Ovako - polako i ekonomično sa karnitinom.

Za koji se nije baš pokazalo da ne radi. ;) (Ovo sad kažem na par primera iz mog okruženja.)

Ipak, cela ova priča je zaludna ako se ljudi malo ne iskuliraju sa čipsevima...

- takoĂ°e, o karnitinu bi se moglo razmišljati i sa bildersko-anabolične strane. Ako radi ovako - onda to znači da enhance-uje oporavak. ;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 18 upita.