TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399943 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 20, 2025, 12:26:12 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako da se organizujem?  (Pročitano 3743 puta)
Dominator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jun 30, 2009, 10:31:31 pre podne »

Jel moze neko da mi kaže zašto dekstroza treba da se uzima nakon a ne tokom treniga? Navikao sam da je pijem dok treniram i onda kada se vratim kući iz teretane da jedem odmah neki normalan obrok. Pošto ne koristim nikakve suplemente razmišljao sam da pijem surutku ali sam pročitao ovde na forumu da ima mnogo mlečnih šećera,malo proteina a i opterećuje stomak.. da li je ovo ispravno što radim, imajući u vidu da ne koristim nikakve suplemente osim dekstroze,ako se i ona uopšte može navesti kao suplement?
Sačuvana
Spartak
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 30, 2009, 10:07:21 pre podne »

ja mislim da natural vjezbaci, ako oce da postignu extra formu, trebaju da ubace kardio trening pa makar 4x sedmicno
Sačuvana
two more...no matter what...!
Nitro
Gost
« Odgovor #10 poslato: Jun 30, 2009, 12:06:07 pre podne »

a...pa ja sam ga pitao a on odgovara..misllio sam da je rekao da sam ja to naveo..nema veze bla :D
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #9 poslato: Jun 29, 2009, 10:30:10 posle podne »

:)
Generalno: moras da procitas forum (potrudi se starije topice posto ovi noviji su...     )

Eh,za ovo vreme pročitao sam mnogo stvari po internetu,shvatio sam dosta toga,jer ipak ne bavim ovim od juče ..ali mislim da je moj problem taj što nisam imao nikakvog instruktora u teretani ili neku kompetentu osobu da me uputi i kaže šta  i kako već sam sve morao ovako sam da kapiram,i zbog toga mi je mnogo vremena otišlo u prazno...

Citat
generalno radjenje trbusnjaka nema veze sa salom oko struka,moras da trosis kcal i da gubis masti i tvoje telo i genetika ce da skidaju mast redosledom koji ide kako ono hoce a to niko ne moze da zna..

Da,znam da se vežbama za stomak ne skida salo već samo aerobnim treningom,ali mislim da su mi ove vežbe pomogle tokom ovih par godina (svako treba da radi šta mu odgovara) pa ih zato forsiram.

Citat
nadam se da sam ti pomogao :) pozdrav

Naravno,svaki savet je dobrodоšao,hvala!

+zapisuj rezultate,mnogo ce ti pomoci,moci ces da gledas da li stagniras ili napredujes

To sam ranije radio,I prestao baš zbog toga što sam stagnirao pa nije bilo poente da svakog meseca zapisujem isto. Ali mislim da je vreme da opet krenem da se pratim pa šta bude...

Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #8 poslato: Jun 29, 2009, 09:57:41 posle podne »

??? ??? ??? ???
Sačuvana
oktagon
Hero Member
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 29, 2009, 08:39:41 posle podne »

već samo aerobnim treningom
Sačuvana
I don't give a fuck
Nitro
Gost
« Odgovor #6 poslato: Jun 29, 2009, 06:50:33 posle podne »

mene pitas?pa on ako oce da trci sto da ne potrosice dodatne kalorije....i napravice neki dodatni deficit...ne mora da trci...a ako oce sto da ne?
Sačuvana
oktagon
Hero Member
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 29, 2009, 06:04:06 posle podne »

Otkud to da se salo skida samo aerobnim treningom  ???
Sredjena ishrana, jak trening, kalorijski deficit...
Sačuvana
I don't give a fuck
Dominator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 29, 2009, 06:01:41 posle podne »

Generalno: moras da procitas forum (potrudi se starije topice posto ovi noviji su...     )

Eh,za ovo vreme pročitao sam mnogo stvari po internetu,shvatio sam dosta toga,jer ipak ne bavim ovim od juče ..ali mislim da je moj problem taj što nisam imao nikakvog instruktora u teretani ili neku kompetentu osobu da me uputi i kaže šta  i kako već sam sve morao ovako sam da kapiram,i zbog toga mi je mnogo vremena otišlo u prazno...

Citat
generalno radjenje trbusnjaka nema veze sa salom oko struka,moras da trosis kcal i da gubis masti i tvoje telo i genetika ce da skidaju mast redosledom koji ide kako ono hoce a to niko ne moze da zna..

Da,znam da se vežbama za stomak ne skida salo već samo aerobnim treningom,ali mislim da su mi ove vežbe pomogle tokom ovih par godina (svako treba da radi šta mu odgovara) pa ih zato forsiram.

Citat

Naravno,svaki savet je dobrodоšao,hvala!

+zapisuj rezultate,mnogo ce ti pomoci,moci ces da gledas da li stagniras ili napredujes

To sam ranije radio,I prestao baš zbog toga što sam stagnirao pa nije bilo poente da svakog meseca zapisujem isto. Ali mislim da je vreme da opet krenem da se pratim pa šta bude...

Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #3 poslato: Jun 29, 2009, 02:45:10 posle podne »

^^^to gore
+ posveti vise paznje pravilnim pokretima

treniras nekoliko godina i nemas neki veci rezultat,pokazuje dosta...negde dosta gresis,moraces iscitati forum/internet uzduz i popreko..
takodje pokazuje da imas veliku volju koja je doosta vazna,ali opet nije sve u misicima,treniraj malo jedi zdravo,jos kad na odlucnost dodas znanje za kratko vreme eto te na konji i pitaces se sta sam ja konj radio pre :)
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #2 poslato: Jun 29, 2009, 10:29:31 pre podne »

Generalno: moras da procitas forum (potrudi se starije topice posto ovi noviji su...  ::) ::) ::) )

ovako,generalno radjenje trbusnjaka nema veze sa salom oko struka,moras da trosis kcal i da gubis masti i tvoje telo i genetika ce da skidaju mast redosledom koji ide kako ono hoce a to niko ne moze da zna...u vecini slucajeva oko struka ti dolazi prvo a odlazi zadnje...zatim taj pojas ce ti pomoci da zbog temperature potrosis mozda jos 5 kcal dodatnih tako da mozes da ga nosis ako trcis...ja volim da ga nosim da se oznojim dosta ali ne ocekuj nista od toga....al realno sad je leto i ne treba ti

Broj obroka...pa generalno 5-6 jedi na  2, 2ipo ili 3 sata manje obroke u kojima ides protein+mast  ili carbs +protein...ili cisto...
Proteini iz zdravih namirnica:meso,jaja,posan sir,proteinski shejkovi..... Masti-bademi sirovi,lesnici,maslinovo,OMEGA 3
O hidratima ti ne mogu pisati jer ti moras da utvrdis kakav tip ishrane ti pasuje dali puno ,srednje malo ,ili rotaciono sa hidratima ...samo mogu da ti kazem da zaboravis na chips grickalice ,pekaru cokoladice itd

trening moze 4x nedeljno...kardio ako oces masu tesko da moze i zato moras da odlucis i da napravis periodizaciju i jedan period ostavis za nabacivanje mase a drugi definicije...mada ja sam vise za konstatno dobijanje na lean muscle mass ,ali to je druga tema....e sad u slucaju da ne napredujes po meni ti je najbolje da jedes puno...ma ko zmaj,a isto tako da se trosis...to ce dovesti do povecanja snage i mase kroz progresivnu adaptaciju u telu...znachi ako mozes pikaj basket,fudbal,trci,sprintaj + teretana+mnogo mnogo hrane....uz naravno da pazis da ne jedes namirnice Natrpane brzim secerima i gomilana trans i zasicenih masti ....

Sačuvana
Dominator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 29, 2009, 10:19:23 pre podne »

U teretanu idem već par godina i nisam uspeo da postignem neke zapaženije rezultate pa mi je potrebna pomoć.Nekako se stalno vrtim u krug,jedne godine se ugojim,druge smršam,i tako non stop,a nikako da uspem da dostignem neku željenu masu kojom bih bio zadovoljan. Prošlog leta sam npr. imao 95 kg,ali sam bio dosta,da kažem,masan što me je jako nerviralo,a sad imam 85 ali mi opet fali mnogo mišićne mase.

E sad,u teretanu idem 4 puta nedeljno. Cilj mi je,naravno,da dobijem mišiićnu masu ali želim isto tako i da skinem preostalo salo oko struka. Vežbe za stomak radim 3 puta nedeljno i to ne u teretani nego kod kuće,jer se trbušnjacima onda više posvetim i mislim da ih radim efikasnije nego što bi to bilo npr. na kraju iscrpnog treninga u teretani.
U teretani,svakog dana, izmeĂ°u svake vežbe (NE serije) radim par minuta na twisteru,i od skoro sam krenuo da nosim "pojas za mršavljenje'' što mislim da će pomoći.Naravno,trudim se da mi ishrana bude što bolja, i jedina stvar koju bih mogao još da dodam svom treningu je trčanje.
Ali,kao što rekoh,istovremeno mi je cilj da dobijem mišićnu masu,pa me zanima koliko puta nedeljno mogu da idem na trčanje,2,3? Da li bi u mojem slučaju bilo bolje da trčim 30-60 minuta normalnim tempom (to sam praktikovao ranijih godina) ili radim intervalni trening? Pre dve godine sam trčao ujutru na prazan stomak,i to mi je samo odmoglo jer sam izgubio na mišićnoj masi,tako da sada planiram da to radim uveče,par sati nakon treninga.Ili je bolje da to upražnjavam danima kada ne idem u teretanu?

I zanima me još vezano za ishranu koliko puta dnevno bih trebalo da jedem? Koliko znam veći broj obroka ubrzava metabolizam,a to meni nije potrebno.Da li su mi 3,evenentualno 4 obroka dovoljna?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 18 upita.