TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:48:05 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: granica izmedju aerobnog i anaerobnog treninga  (Pročitano 7341 puta)
medonjak
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Septembar 19, 2007, 07:51:30 posle podne »

Slobodno povecaj tezinu kad osetis da je vreme za to Samo budi max skoncentrisana i gledaj da vezbu pravilno izvodis Ne treba da te bude sramota tezina  ;) mislim ovde na biceps koji radis sa 2.5 kg mada sam ja pocela sa 5 kg a sad sam na 12.5kg Nema sanse da se prenapucas Pozz
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Septembar 19, 2007, 04:05:25 posle podne »

Hvala svima na komentarima i podrsci  :-*
Sačuvana
mikiveliki
Gost
« Odgovor #21 poslato: Septembar 19, 2007, 07:59:18 pre podne »

Za sve koji ozbiljno vezbaju u kontinuietu predlazem krvne analize na svakih 6 meseci jer jedino na taj nacin mozete bitri sigurni da vasa jetra, bubrezi, pankreas rade pravilno. Pored ovog krvna analiza je jako korisna da ukaze na efekte vase eventualne suplementacije koju koristite odredjeno vreme. Sve sto uzimate odmah se reflektuje na vasu krv. Tako ujedno mozete biti sigurni da nesto "radi ili ne radi".

Kardioloski pregled je obavezan za rekreativce koji tek pocinju da vezbaju a cija je starosna grupa preko 30. Slozicemo se  u jednom a to je da neko ko nije 30-tak godina nista radio na planu fizickog vezbanja mora da zna svoj kardio status pre svega iz razloga sopstvene sigurnosti.
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #20 poslato: Septembar 19, 2007, 12:49:39 pre podne »

1) dhea je dobro rekao .. ne treba da te je sramota ... pre 3 god .. kada sam krenuo u teretanu zajedno sa drugom i ulazili polako u ovaj svet , predlozio sam bench da probamo da odradimo .. bili smo josh deca i ono .. bojali se velikih tegova .. ,,necemo vishe rasti i te priche ...  ;D ;D '' .. ali ajde da probamo ... on je jednom probao shipku da digne i nije uspeo ... ja sam je 2 puta gurnuo ali maximalno nepravilno .. ali za razliku od njega kojeg je bio blam i vishe nikad u zivotu nije radio bench , ja sam radio i radio i polako tegovi su se nakupili na shipci ... poenta ... ne postoji blam u teretani kada se pricha o tezinama .. i nemoj time da se opterecujesh ... samo pravilno izvodi pokrete i stvar je u tome da ako radish 10 ponavljanja da ti deseto bude jako teshko da ga izvedesh ali da ipak uspesh ... znachi skoro otkaz (i to je vec neko napisao ) ...

2)HIIT - ne znam koliko je dobar za skidanje masti ali uopshte nije jednostavan ,ako se radi u izvornoj formi ... modifikacijama i prilagodjavanjem on moze biti pristupachniji shirim narodnim masama .. ali koliko ja znam on za cilj ima da doprinese kondiciji i a ne mrshavljenju.. (moje gledishte )

3) kardio pregledi bi trebali da se obave povremeno ... eo ja sam 17 god u zivotnoj  formi i na rutinskom pregledu (brat je radio pregled da bi mogao da igra za starije , pa ajde kao i ja ... ) mi nadju tahikardije ... mozda nemash problema sa srcem a mozda i necesh nikad imati ... a shta ako imash ??? 
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Septembar 18, 2007, 09:53:48 posle podne »

Ja sam sam svoj majstor, a u ove testove se nista ne razumem. A mozda spadam i u starije (skoro 33) koji bi morali raditi takve testove.
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #18 poslato: Septembar 18, 2007, 09:36:17 posle podne »

...nekoliko reci iz svakidasnje prakse pre svega.

Sto se tice HIIT-a moji klijenti u proseku vrlo brzo ovladaju ovim tipom treninga. Naravno pre toga sa svakim od njih ponaosob vrsim testiranja i lagano ih uvodim u ambijent ovakvog rada korak po korak, svakako ti koraci su najbrzi moguci.
Max. kontrola je sve vreme prisutna i nista ne prepustam slucaju. Od svih ispitanika trazim da naprave prethodno kardio pregled, EKG, EHO srca i Test opterecenja. Naravno uobicajene su krvne analize i kontrola srcanog pritiska.

Sam HIIT svojim opterecenjem biva prilagodjen svakom od klijenta i sto je najvaznije rezultati su mnogo brze vidljiviji. Na ovaj nacin ne upadam u zamku dugih aerobnih sesija koje ne pogodoju topljenju masti. Rad  sa tegovima je osnova i svoje klijente cesto motivisem da rade sa prilicno "velikim" optercenjem, naravno ako je pravilna forma izvodjenja pokreta ispostovana, a jeste i mora, onda sve sto moze da se desi u takvijm okolnostima je na nivou misicnopg otkaza u manjem broju slucaju "mentalnog otkaza" jer retko kad prihvatam izgovore tipa "ja ovo ne mogu..."
Povreda kao takva  u tom slucaju ne moze da se desi ni u teoriji.

Nije redak slucaj da moji klijenti "vuku i guraju" vece tezine od nazovi vezbaca koji rade na masi na nekoj od susednih sprava! Ako vam pri tome kazem da vecina tih vikend vezbaca i ne radi osnovne vezbe kao sto su cucnjevi, mrtva dizanja, dvorucna veslanja, benc pres i sl. dok je to za klijente sa kojima radim pod obavezno!

E tako se to radi... A ne kao većina: " U brateee, čuo sam za HIIT, mnogo dobra stvar, trčiš lagano pa raspališ sprint i tako par krugova!" 
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
mikiveliki
Gost
« Odgovor #17 poslato: Septembar 18, 2007, 08:32:23 posle podne »

...nekoliko reci iz svakidasnje prakse pre svega.

Sto se tice HIIT-a moji klijenti u proseku vrlo brzo ovladaju ovim tipom treninga. Naravno pre toga sa svakim od njih ponaosob vrsim testiranja i lagano ih uvodim u ambijent ovakvog rada korak po korak, svakako ti koraci su najbrzi moguci.
Max. kontrola je sve vreme prisutna i nista ne prepustam slucaju. Od svih ispitanika trazim da naprave prethodno kardio pregled, EKG, EHO srca i Test opterecenja. Naravno uobicajene su krvne analize i kontrola srcanog pritiska.

Sam HIIT svojim opterecenjem biva prilagodjen svakom od klijenta i sto je najvaznije rezultati su mnogo brze vidljiviji. Na ovaj nacin ne upadam u zamku dugih aerobnih sesija koje ne pogodoju topljenju masti. Rad  sa tegovima je osnova i svoje klijente cesto motivisem da rade sa prilicno "velikim" optercenjem, naravno ako je pravilna forma izvodjenja pokreta ispostovana, a jeste i mora, onda sve sto moze da se desi u takvijm okolnostima je na nivou misicnopg otkaza u manjem broju slucaju "mentalnog otkaza" jer retko kad prihvatam izgovore tipa "ja ovo ne mogu..."
Povreda kao takva  u tom slucaju ne moze da se desi ni u teoriji.

Nije redak slucaj da moji klijenti "vuku i guraju" vece tezine od nazovi vezbaca koji rade na masi na nekoj od susednih sprava! Ako vam pri tome kazem da vecina tih vikend vezbaca i ne radi osnovne vezbe kao sto su cucnjevi, mrtva dizanja, dvorucna veslanja, benc pres i sl. dok je to za klijente sa kojima radim pod obavezno!

Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #16 poslato: Septembar 18, 2007, 06:35:20 posle podne »

"Kod mene je HIIT zasad samo u domenu teorije, nista praksa. Jos ne mislim pokusati, ali mozda jednog dana.
Mada znas da ga neki preporucuju pocetnicima, zamisli debelog pocetnika koji sprinta."

Upravo tako! Ako te nešto bude zanimalo oko trčanja, slobodno pitaj, pomoćiću ti koliko mogu!  ;D

"ma sramota me da kazem, npr. za biceps 2.5kg"  Sramota te je!? Zbog čega!? Nije sve u težini već i u pravilnom izvoðenju, tempu izvoðenja,...  Iz ličnog primera - u poslednjih godinu dana jedno 3-4 puta sam prekidao i počinjao sa teretanom i više sam napredovao od pojedinaca koji su za to vreme bili redovni u teretani! Ok, biceps rade sa većim težinama, ali definicija 0, hipertrofija 0, a verujem i da im je snaga manja nego što bi trebala da bude za tu težinu.

Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Septembar 18, 2007, 05:31:29 posle podne »

@Markoni
Tracila sam i ja 10 godina na kojekakve aerobike. Nije bilo interneta da se malo bolje informisem.

ja sam igrao fudbal 15godina
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Septembar 18, 2007, 04:23:59 posle podne »

@Markoni
Tracila sam i ja 10 godina na kojekakve aerobike. Nije bilo interneta da se malo bolje informisem.
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Septembar 18, 2007, 03:49:44 posle podne »

Da jos dodam, imam viska kilograma, uglavnom u donjem delu tela, manje na rukama. Retko me na poslu vidjaju u majici bez rukava a kada su me jednom videli (avgusta) bilo je komentara da sam nesto nabildovana (mada ne zna se kako posto ne pricam tamo ni sa kim o tome).
Nemam ja uopste nabildovan izgled, ali ipak mi ruke izgedaju nekako drugacije od uobicajenih zenskih ruku pa je to izazvalo komentare.
Eto sta se moze postici sa tako malim tezinama na bicepsu i jos manjim na tricepsu.
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Septembar 18, 2007, 03:34:18 posle podne »

pa koje su to tezine kada se bojish pucanja tetive  :o :o  ??? .. ne budi hipohondra i samo odgovorno na treningu i nema chega da se plashish .. ako tvoj mishic moze da podnese dobro vece tezine .. naravno da necesh raditi sa 50 % slabijim. ...

ma sramota me da kazem, npr. za biceps http://www.exrx.net/WeightExercises/Biceps/DBCurl.html  2.5kg. Pre mesec dana (mozda ima i vise) kada sam pocela to mi je bilo tesko  a sada mi je lako. Kad ja volim da radim sve po navici a ne da  razmisljam i dodajem tezinu kada je za to vreme.

Ja sam pocetnik povratnik posle 2 godine  zapustanja. Nekada sam radila sa 5kg pa tako zeznula tetivu da nisam mogla normalno u prodavnici da podignem balon vode od 5l iz korpe na kasu. Gresku verovatno ne treba da trazim u tezini nego u nedovoljnom zagrevanju i nedovoljnoj koncentrisanosti na pokret koji izvodim sto se moram priznati desavalo.

Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Septembar 18, 2007, 03:27:58 posle podne »

Što se straha od povreda tiče - možeš biti bez brige ako se pravilno zagreješ

Meni na ovo zagrevanje i posle na istezanje ode 30% vremena treninga.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Septembar 18, 2007, 03:26:57 posle podne »

By Keith Alpert, Level 4 PICP coach

As a Strength Coach and a Personal Trainer for 15 years, I’ve had a chance to see many fitness enthusiasts workout at many gyms in my local area and throughout the country. At any given gym or fitness center, the one thing that I notice is how you see the same people doing the same workouts month after month, year after year. The amazing thing is that these people continue to look the same or they are actually looking worse aesthetically. This is especially true with the constant performance of continuous aerobic work.

What’s sad about this is that they feel like they are doing everything necessary to get the result they are looking for. They are resigned to the fact that this is how it’s going to be and there isn’t anything that can be done to correct their deficiencies. If you were to ask them what results they would like get out of their workout, the number 1 answer is “losing weight or getting thinner.”

When I am asked what it takes to look “fitter” the first question I ask is “How long have you been doing your current training program?”

The usual answer I receive is “somewhere between 6 and 12 months.” The typical program they follow is “30 – 60 minutes of continuous aerobic work 3 to 5 times per week.”

Our training tells us that this is not a good approach to take for the client seeking improving results over time. World renowned strength guru Charles Poliquin has identified 6 reasons why aerobic training is counterproductive to fat loss:

(1) Continuous aerobic work plateaus after 8 weeks of training so anything more is counterproductive.

This is a quite an “eye opener” for most people who immediately recognize that they may have been wasting their time for such an extended period. To quote Charles, “using this principle in preparation for the 92 Olympics, the Canadian Alpine Ski team actually surpassed the Cross-country team on aerobic scores as measured by third party University labs.” Who wouldn’t want to perform as well as the Canadian Alpine ski team?

(2) Aerobic training worsens power locally and systemically – in other words, it can make you slower.

If you are an athlete or a “weekend warrior” who likes to participate in athletic events or team sports that require speed and jumping ability, this is the last thing you want from a cardiovascular training program. Coach Poliquin adds that “the more lower body aerobic work you do, the more your vertical jump worsens, The more upper body aerobic work you do, the more your medicine ball throws worsen.”

(3) Aerobic training increases oxidative stress which can accelerate aging.

According to Endocrinologist Dr. Diana Schwarzbein (author of The Schwarzbein Principle II,) “oxidation” is a process that forms free radicals in the body. Normally the body can neutralize free radicals with substances known as antioxidants. It is only when there is an excessive build-up of free radicals that the body cannot neutralize all of the free radicals. This leads to changes to your metabolism which accelerate aging.

(4) Aerobic training increases adrenal stress which can make you fatter and produce other undesirable health consequences

According to Dr. James Wilson (author of Adrenal Fatigue – The 21st. Century Stress Syndrome,) “normally functioning adrenal glands secrete minute, yet precise and balanced, amounts of steroid hormones”. When one does too much continuous aerobic exercise, the adrenal glands are stressed in a way that can upset this delicate balance which could lead to adrenal fatigue. Adrenal fatigue is associated with such symptoms as: tiredness, fearfulness, allergies, frequent influenza, arthritis, anxiety, depression, reduced memory, and difficulties in concentrating, insomnia, feeling worn-out, and most important with respect to this article - the inability to lose weight after extensive efforts.”

(5) Aerobic training increases body fat in stressed individuals by contributing additional stress.

If you are already going through a lot of stress in your life then adding more “stress” by doing too much continuous aerobic work will actually add more body fat thus making it hard to reach a weight-loss/body fat goal.

(6) Aerobic training worsens testosterone/cortisol ratio which impedes your ability to add fat burning lean muscle.

When the testosterone/cortisol ratio is lowered your ability to add lean muscle tissue, which helps to increase caloric expenditure, is again hampered making weight loss much more difficult. Coach Poliquin notes that “continuous aerobic work is basically exercise induced castration!”
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 18, 2007, 03:25:24 posle podne »

HIIT i jeste kombinacija aerobnog i anaerobnog treninga, ali ,moja je neka filozofija da nije za rekreativce početnike.

Kod mene je HIIT zasad samo u domenu teorije, nista praksa. Jos ne mislim pokusati, ali mozda jednog dana.
Mada znas da ga neki preporucuju pocetnicima, zamisli debelog pocetnika koji sprinta.

Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.044 sekundi sa 12 upita.