TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:42:43 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: H1N1 - 50 pitanja i odgovora  (Pročitano 19594 puta)
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 28, 2009, 08:36:18 posle podne »

tebe bas uhvatilo , ali verovatno si bio pod inkubacijom kada si trenirao i zato te tako zveknulo

uf , ja pre toga isto imao neki grip , valja ,  imao proliv povracanje i temperaturu , jedno 15 dana pre ovoga ,  ali dobro  ono makar nije dugo trajalo , posle tri dana ja na trening :D
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #20 poslato: Novembar 28, 2009, 08:23:15 posle podne »

Hvala Daniela :). Da zeznuto je npr u hladu na Fruskoj Gori t.j. sa te strane gde nema Sunca u toku dana jer sada u ovom periodu ne ide visoko, i onda je i po sigurno 3 stepena hladnije sto se i te kako oseti, samo uletite u drugi "front", a ja neznam bas da li sam prikladno obucem, i onda kao sto sam rekao jos posle tih 2:20 h sa odmah spajao 40 min trcanje i to u sorcu, atlet majici i majici kratkih rukava  :-\ mislim meni ni u jednom trenutku nije bilo hladno, ali organizam trpi, malo opadne imunitet i evo sta se desi. ali to mi je nauk, nadam se da cu ove zime kupiti jaknu  :D

Markoni meni je prvo grlo krenulo, a onda sledeceg jutra sve zivo, kao da me je odvalilo kugla od 300 kg. Teska malaksalost, temp skoro 39. Tako juce iu prekjuce, danas mi je dosta bolje mada i sada imam preko 37...

arghhh, 3 dana izgubljenog zivota (za sad), ali sta je tu je
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Novembar 28, 2009, 07:54:36 posle podne »

i kod mene svi u kuci bili bolesni , verovatno ovo cudo posto su  i oni koji su bili vakcinisani od "obicnog" gripa dobili , ali ono nije mnogo strasno , mada ono zavisi ko kako reaguje ,  meni curio nos prvi dan ,sutra dan popodne temperatura , ja imao 37.2  cale imao preko 38 , ostali nisu ni imali  , malaksalost , sutra dan malaksao i dalje slinim  , i posle nista samo slinijm , ostali kasljali nekoliko dana kao blesavi , suv kasalj  , ja nisam ,   ja sam verovatno onaj svinjski sto u sebi ima gene slinavke :D :D

valjda je svinjski bio :D

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 28, 2009, 06:16:23 posle podne »

žao mi je Ognjene što si se razboleo.. ali to je samo prehalda.. brzo će proći..
Ja jako cenim tvoje napore da ostamneš zdrav i u top formi... sigurna sam da će svo to tvoje tajno oružje pomoći da brzo ozdraviš :)

PS bicikli je nezgodacija po ovoj skoro zimi...

Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #17 poslato: Novembar 27, 2009, 08:50:30 posle podne »

Daniela samo sam se podrugivao ovom virusu koji je kao i svaki obicni sezonski a pravi se velika pompa... eto i sama kazes da je mnogo manje smrtniji od pticijeg... i broj ljudi koji je stritko bas od svinjskog umro je jako mali, jer su u pitanuju druge hronicne bolesti, to je cinjenica...

Ali, kaznjem sam zbog toga sto sam se podrugivao :) Juce me je uhvatilo, verovato neki virus, sve zivo me boli i imam temperaturu... nakon 2 god... moralo je kad tad da mi se desi :)
Ovo vreme je opasno, tako da se treba cuvati, verovatno me je od treninga i znojenje na hladnoci i jer sam bio slabije obucen na treningu od 3 h u sredu kostalo ovoga svega, nazalost... koliko god vodili racnuna od treninga, znojenja, malo hladnoce imunitet i te kako zna da padne odjednom... prvo me je grlo ubilo prekjuce uvece a onda kada sam se probudio kao osamucen sam bio...

Tako da eto kada se podmesevam, doduse nemam naravno taj svinjski ali opet  :)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 27, 2009, 06:35:13 posle podne »

ima i toga... ja lično prebacim na drugi kanal kad čujemd a se spominje grip.. ne mogu da slušaj tu paranoju
Sačuvana
Micifor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 26, 2009, 10:16:52 posle podne »

Mediji su krivi sto se narod toliiko plasi.Takmice se ko ce naci losiju vest za povecavanje gledanosti. Jos nas narod ne edukovan tj. 1/5 populacije nepismena. O ostalom da i ne govorim...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 26, 2009, 10:04:47 posle podne »

Prestrogo Ognjene... i ne mnogo mudro..
ispada ko se razboli - njegova greška jer ne živi savršeno...

Novi virusi gripa se stvaraju stalno prelaskom virusa sa životinje na čoveka ali samo retki su takvi da mogu dalje da se prenose od čoveka do čoveka - i zato je ovaj grip drugačiji od drugih.. ne očekivan je i prilično zarazan (zarazniji od "očekivanog sezonskog gripa")..

Ptičiji je bio manje zarazan ali mnogo opasniji... smrtnost je bila značajno veća nego kod svinjskog ili sezonskog..

Inače od ovog gripa (kao i od senzonskog) umiru i ljudi (mlaĂ°i) bez hroničnih bolesti...

Slažem se da je važno održavati dobar imunitet - koliko se god može...
Važno je izbegavati gužve i održavati ličnu higijenu - tela i duha ;)

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #13 poslato: Novembar 26, 2009, 12:19:40 posle podne »

Moram samo da vam prenesem odgovor jedne manekenke na pitanje da li se boji svinjskog gripa.... odgovor je bio "ne, jer ne jedem meso"   :D
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #12 poslato: Novembar 25, 2009, 08:22:28 posle podne »

Nisam strucan uopste, ali sam dovoljno pametan da se nasmejem na sve ove price o ovom imaginarnom gripu... koji egzisitra vec decenijama, samo je sada poseban, jer su ga krstili...  :D svake godine vlada epidemija, prosiri se zimi, i onda nestane... mos misliti... obolece kao i svake godine oni sto nista zivo ne rade, hrane se katastrofa i td... i sasvim moguce da ce i umreti neko, ali sigurno ne prvenstveno zbog njega, vec drugih hornicnih bolesti... ili ako mu je imunitet 0 onda i hoce, ali to znaci da bi umro i od bilo kog nekrstenog gripa...

Zalim one sto se vakcinisu, jer im je ocigledno ispran mozak.

Naravno, sve treba uraditi da bi se ojacao imunitet, nevezano ni za svinjski ni za pticiji grip...

P.S. Ja koliko se secam i pticiji je bio jako opasan, a gde je sada  ::)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #11 poslato: Novembar 25, 2009, 04:57:50 posle podne »

Nijedna tema nije toliko digla prašinu kao tema o ovom novom gripu...

nisam stručna da nešto ozbiljnije kažem na ovu temu, ali moje mišljenje je da svako od nas treba da učini maksimalno što može a to se odnosi prevashodno na higijenu i promenu nekih malih svakodnevnih navika...
takoĂ°e i da se bazira na kvalitet ishrane i suplementacije i načina života (koliko god je to moguće)

lično, ne paničim uopšte...  da je opasno, to je sigurno, ali ova panika i paranoja me stvarno živciraju jako...

p.s. hvala na tekstu PeĂ°a  ;)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 25, 2009, 03:57:33 posle podne »

Kao neko ko radi na Infektivnoj Klinici, mogu reći da je txt koji je PeĂ°a postavio odličan!
I zaista se slažem sa svim...
Srećom ja se i dalje dobro osećam, a evo i ostale kolege koje su takoĂ°e bile u direktnom kontaktu sa obolelima su dobro :) Ne jede nam se kukruz.. bar ne još ;) čak i ako ne koristimo "fensi" nas

U svakom slučaju samo opušteno.. kao i svake druge zime natovarite svoj organizam vitaminom C i ne stresirajte se (ili bar naĂ°ite dobre naline da se oslobdite stresa)!

Virus gripe ko virus gripe, ima ga svake godine samo se ne slika za TV kao ovaj :)

I da - kijajte u lakat ili rever kao što je Ministar pokazao... (ovo nije šala - ne kijajte u šaku a ako kiajte u maramicu bacite je odmah) ;) uživajte u životu i ne brinite :)
« Poslednja izmena: Novembar 25, 2009, 04:00:40 posle podne od strane daniela svarc » Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #9 poslato: Novembar 25, 2009, 11:59:27 pre podne »

Kod nas ti je sve u fazonu,udri brigu na veselje.Pa su tako nesto starije generacije kad bi muvale neku mladju curu ili decka prihvatile ono "da forsiraju samo mladu piletinu zbog svinjskog gripa" :)

A sad da se uozbiljimo

Ja iskreno ne znam sta tacno da mislim,da li je prica malo prenapumpana ili ne,ali je cinjenica da zivimo u bolesnom vremenu i da ce tek dolaziti do novih neispitanih bolesti i virusa.
Moje misljenje je da je sve u preventivi i u odrzavanju imuniteta jakim.Cist primer sam ja prosle godine kada sam zaradila hepatit A tj zuticu.Nikakvog direktnog kontakta ni sa kim obolelim nisam imala,ali mi je imunitet bio jako slab iz drugih razloga,tako da mi je i najmanja kolicina virusa bila dovoljna da se zarazim.Tada sam se uplasila za sve oko sebe (jer dok sam bila najinfektivnija ja nisam ni znala to) a najvise za tadasnjeg decka,i bila sam ubedjena da ce i on oboleti.Ali hvala Bogu imunitet mu je bio jak i nije se zarazio iako je bio maximalno izlozen virusu zbog mene.

Tako i sa ovim.A po hronicne i teske bolesnike i najmanja druga stvar moze biti presudna,pa zato i dodje do smrtnog ishoda.Sincic od drugarice iz Paracina (ima samo 5 god) je zakacio ovaj grip i hvala Bogu fino je to prevazisao,sada je vec OK

A vakcine me ipak plase,nedovoljno mi je to ispitano,i ne znam sta da mislim,tako da se ne bih tome podvrgla
Sačuvana
Be Happy!!!
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #8 poslato: Novembar 25, 2009, 10:27:03 pre podne »

I jos bi dodao samo ovo,
kako se u Srbiji sve okrene na salu,tako su vec i pocele
sale i vicevi o ovome gripu,i evo jedne koja me je odusevila

Koji su prvi simptomi H1N1 Svinjskog Gripa ?

Jede vam se kukuruz i plasite se noza  :D :D :D
« Poslednja izmena: Novembar 25, 2009, 10:30:16 pre podne od strane PANSPORT BEOGRAD » Sačuvana

PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #7 poslato: Novembar 25, 2009, 10:16:57 pre podne »

Trudnice

47. Da li trudnice treba da se vakcinišu?
- Nema specijalizovanih ispitivanja na trudnicama. Što se tiče virusa H1N1, nisu raĂ°ena klinička ispitivanja koja bi preporučila vakcinu.

48. Ako se majka razboli, da li treba da doji?
- Može da nastavi da doji. Može da stavi masku dok doji. Najbolji način da se beba zaštiti jeste da pije majčino mleko jer ono sadrži osnovnu imunološku odbranu.

Na putovanju

49. Ako odlazimo u inostranstvo, koje su mere predostrožnosti?
- Treba se informisati preko interneta o situaciji u dotičnoj zemlji i saznati telefonske brojeve na koje se možete obratiti u slučaju potrebe.

50. Da li treba poneti lekove sa sobom?
- Dobro bi bilo poneti sa sobom tablete za obaranje temperature, a ako baš hoćete da budete sigurni, i antivirusni lek. Obezbedite i zdravstveno osiguranje.

Autor: J. Stojković, I. Bajrić/panorama
izvor :blic

Sačuvana

Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 17 upita.