TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 04:53:12 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potrebno malo usmeravanja, hvala :)  (Pročitano 9932 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #10 poslato: Decembar 20, 2009, 08:31:14 posle podne »

prelistaj malo informativno podforum osnovni pojmovi :)
Sačuvana
ambiciozan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 17, 2009, 12:26:13 pre podne »

PA HVALA NA 100 I JEDAN PUT STO SI PONOVIO :) JBG KAD ME MALO ZBUNI SVA TA SUPLIMENTACIJA.....A I NEKAKO SVE MISLIM DA IMA VEZE KAD SE STA UNOSI PA ZATO BI DSA RADIM STO PRAVILNIJE ;)
THNX
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #8 poslato: Decembar 11, 2009, 04:32:02 pre podne »

8) 8) 8)

ZDRAWO :) ELEM,HMMM MALO SMO ZBUNJENI STO SE TICE UPOTREBE KREATINA.....SAD SAM U FAZI PUNJENJA-4 DAN I BUNI ME DAL U FAZI ODMORA A UZIMAM UJUTRU  I UVECE PRED SPAVANJE ILI U TOKU DANA????PS.KAKO JE NAJBOLJE DA SE UZIMA KAD SE VEZBA,A KAKO KAD SE ODMARA??? HVALA...POZZZ

pa ja sam 100% siguran da pise na 1000 mesta na forumu  :)
ali evo ga i 1001 put  ;D
u dane treninga,ujutro,posle treninga i jos 2 puta tokom dana na
peazan stomak...nije bitno tacno kada,bitno je uzeti  :)
u dane pauze,ujutro na prazan stomak i jos tri puta tokom dana na
prazan stomak,nije bitno tacno kada,bitno je uzeti  :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
ambiciozan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 10, 2009, 10:49:28 posle podne »

ZDRAWO :) ELEM,HMMM MALO SMO ZBUNJENI STO SE TICE UPOTREBE KREATINA.....SAD SAM U FAZI PUNJENJA-4 DAN I BUNI ME DAL U FAZI ODMORA A UZIMAM UJUTRU  I UVECE PRED SPAVANJE ILI U TOKU DANA????PS.KAKO JE NAJBOLJE DA SE UZIMA KAD SE VEZBA,A KAKO KAD SE ODMARA??? HVALA...POZZZ
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 10, 2009, 09:38:04 posle podne »

ako već nešto moraš onda pre podne i recimo da med nije loša ideja
Sačuvana
Tokan
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 08, 2009, 02:52:51 posle podne »

ok, ja sam odgovorila kako mislim da treba a ti izbalansiraj želje i namere.. samo što više discipline u ishrani to brži i bolji rezultati...
ovo nema veze sa suplementima... ali kao što rekoh koliko ti trenutno odgovara ti se uskladi sa ovom ishranom pa ćeš možda kasnije biti strožiji prema sebi...

surutka na koju misliš nema u sebi ništa posebno zdravo... procenat belnačevina je oko 10% i trebali bi da je piješ na litre za dobar efekat a od tolike količine surutke ti neće biti dobro zbog laktoze (mlečnog šećera) koji se pretežno nalazi u njoj.

Razumem te u potpunosti sto se tice slatkisa, gledacu da ih se otarasim uskoro, i zanima me sta mogu slatko da pojedem preko dana a da nije toliko stetno, med ili sta vec ? Inace hvala ti na odgovorima.
Sačuvana
Zivot je teskas,
 brze pesnice od celika,
 ti ne bi da mu predas,
 pa mora da se TRENIRA!
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 07, 2009, 09:53:52 posle podne »

ok, ja sam odgovorila kako mislim da treba a ti izbalansiraj želje i namere.. samo što više discipline u ishrani to brži i bolji rezultati...
ovo nema veze sa suplementima... ali kao što rekoh koliko ti trenutno odgovara ti se uskladi sa ovom ishranom pa ćeš možda kasnije biti strožiji prema sebi...

surutka na koju misliš nema u sebi ništa posebno zdravo... procenat belnačevina je oko 10% i trebali bi da je piješ na litre za dobar efekat a od tolike količine surutke ti neće biti dobro zbog laktoze (mlečnog šećera) koji se pretežno nalazi u njoj.

Sačuvana
Tokan
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 07, 2009, 09:46:48 posle podne »

prvo mali savet.. ako hoćeš bolje odgovore piši kraća pitanja.. teško nam je da pratimo sve...
dakle, prvo mi je upala u oči ova šunka.. šta će ti to? bolje ttunjevina, oslić, piletina..
pirinač popodne ti možda neće ni trebati posebno ako je mamin ručak bogat UH (testenina, hleb)

orah je odličan i možeĂ° ga jesti i pre i posle treninga...
dekstroza kao ni med ti svakako ne trebaju tokom treninga!
može beviplex kao izvor B vitamina...
slatko ujutru,a ko baš mora.. može i posle treninga, ali to slatko je obično i masno pa razmisli da li ti treba uopšte..
ako si mislio na surutku a ne proteine surutke - onda ti ne treba uopšte!

Znam da sam malo vise rasirio, ali sta cu :) cenim svaki odgovor na ma koje pitanje. Sto se slatkog tice, morace bar neko vreme, znam da ne valja, al volim ga i sta cu, rekreativno sve ovo radim i mislim da nece naneti toliko stete. Sto se sunke tice, mislio sam da ga ubacim vise iz navike, cisto da dobijem jos malo na ukusu, ali dobro, bice izbacena. Sto se surutke tice mislio sam na obicnu surutku koliko znam zdrava je. Necu uzimati nikakve suplemente, jer ne mogu da se natezem sa mojima kuci dal to valja ili ne :)
Sačuvana
Zivot je teskas,
 brze pesnice od celika,
 ti ne bi da mu predas,
 pa mora da se TRENIRA!
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 07, 2009, 09:35:07 posle podne »

prvo mali savet.. ako hoćeš bolje odgovore piši kraća pitanja.. teško nam je da pratimo sve...
dakle, prvo mi je upala u oči ova šunka.. šta će ti to? bolje ttunjevina, oslić, piletina..
pirinač popodne ti možda neće ni trebati posebno ako je mamin ručak bogat UH (testenina, hleb)

orah je odličan i možeĂ° ga jesti i pre i posle treninga...
dekstroza kao ni med ti svakako ne trebaju tokom treninga!
može beviplex kao izvor B vitamina...
slatko ujutru,a ko baš mora.. može i posle treninga, ali to slatko je obično i masno pa razmisli da li ti treba uopšte..
ako si mislio na surutku a ne proteine surutke - onda ti ne treba uopšte!

Sačuvana
Tokan
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 07, 2009, 09:28:18 posle podne »

Postovani , pre svega zeleo bih da vam se zahvalim , sto uopste sajt poput ovog postoji, gde se na jednom mestu moze da nadje sve potrebno za zdrav zivot i kvalitetno vezbanje. Ja sam se odlucio malo popraviti svoj zivot u vise segmenata, a jedan od tih segmenata je i fizicki izgled i zdravlje. Generalno sam saznao sve sto me zanima, svrha mog pisanja je da ja izlozim svoj plan i program i da cujem od vas vasa misljenja, savete i kritike  posto nisam u sve sto posto siguran. Probacu kratko da izlozim sta sam planirao ( mada cu se raspisati verovatno, ne zamerite ). I da dodam jos , naredna dva meseca sam totalno slobodan, posto cekam odsluzenje vojnog roka ( pomereno zbog gripa ) znaci imam svo vreme tako da mogu sve da postignem. Cilj mi je da nabacim sto vise mase, misica naravno, prvenstveno grudi i ruke.

Da krenem od ishrane , planirao sam da jedem 4-5 puta.

Za dorucak ovsene pahuljice sa mlekom, tunjevina, jaja + sunka + sir ( jogurt, mleko )

Za uzinu neka vocka, ubacio bih bademe, orase ( imam ih dosta u dvoristu ).

Rucak, tu bas i ne mogu da biram, sto napravi keva.

Druga uzina, pirinac , neko meso

Vecera - Do sada sam jeo laganiju hranu, ali vidim da se taj ella sir preporucuje, pa cu ga probati, i tu bi mi trebala mala pomoc sta jos da dodam.

E sad, treba da napomenem da meni vise odgovara da idem u teretanu pre podne, zbog manje guzve , znaci posle dorucka, i kada se vratim obicno skuvam neko meso, junetinu , ili vec neko dobro crveno meso. To mi je vise uzina, nego ono gore nabrano, posle sat dva jedem " kucni " rucak. Sto znaci da u tu drugu uzinu mogu da ubacim vocke, bademe i ostalo, uz pirinac, a vecera ce mi trebati vasa pomoc.

U sustini znam sve sta treba oko hrane, planiram da ostavim jedan dan u nedelji kada bih malo popustio sa rezimom ishrane cisto da promenim malo rutinu.

Mene konkretno zanima,
1. kako da rasporedim ishranu pre i posle teretane,
2. Da li orasi valjalju, tj da li su slicni po sastavu bademima. Imam ih dosta, greota da ne iskoristim.
3. Da li umesto dekstroze, mogu u flasu vode da stavim malo meda pa da to pijem za vreme treninga ?
4. Procitah isto da je vitamin b dobar za apetit, da li beviplex ili tako nekako odgovara ?
5. Mnogo volim slatko, i to mi je najveci problem, kad je najbezbolnije da ih uzmem ?
6. Surutku je najbolje biti posle treninga, ili moze i preko dana ?
To je zasad oko hrane sve sto me zanima

Vezbanje

Ja vec skoro dva meseca idem , napretka ima, imam solidnu osnovu i odredjena znanja. Plan je da radim dva dana, pa dan pauze ( pon, utorak, sreda pauza, cetvrtak petak, pa vikend slobodan ) Da radim standardno po dve grupe misica.
1. Grudi- Biceps, 2. Ledja Triceps, 3. Ramena - noge. Nameravam da sklekove ubacim kad radim grudi, propadanja kad radim triceps. Za svaku grupu misica po tri vezbe, trening mi obicno traje od sat do sat ipo.

1. Gde je najbolje da ubacim trbusnjake, uz koje grupe misica ?
2. Da li da radim sa vecim tezinama a manje ponavljanja, obrnuto ili da nadjem neku sredinu ? ( da ponovim, cilj je povecanje misicne mase )
3. Negde procitah da bi svaku zadnju seriju trebalo da radim do otkaza, tacno ili ne ?

Otprlike je ovo sve sto se ovog trenutka mogu da setim, jeste malo preopsirno, ali bi mi svaki vas savet dobrodosao, i unapred se zahvaljujem svima na saradnji.
Sačuvana
Zivot je teskas,
 brze pesnice od celika,
 ti ne bi da mu predas,
 pa mora da se TRENIRA!
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.118 sekundi sa 18 upita.