TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:19:26 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Herpes i problemi sa njim...:(  (Pročitano 10194 puta)
Bolex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Avgust 26, 2012, 10:58:34 posle podne »

Herpes, uh.... citav zivot problemi sa tim, po 5-6 puta godisnje meni herpes izadje! Inace samo mi je desna strana lica, usdne i uho osjetljivo na herpes.... cim malo padne imunitet eto ti i njega.... muko moja! :(
Krenem na more prosle godine, a on kao dinar na usni kad se ubio nisam! :(

Zbog padanja imuniteta organizma krenem piti neke multivitamnie sa idejom da biram dok ne ubodem one koji pomazu i necete vjerovati udjem u apoteku i kupim 12 vitamina i 12 minerala sumece, svaki dan po jednu uz dorucak i evo vec godinu dana nema herpesa..... ne mogu vam opisati kako sam presrecan! :) :) :)

Inace sam cuo narodni lijek :) da kada se osjeti peckanje na usni (osjecaj herpesa) staviti prst u uho i i onda preci preko herpesa sa onim zutim iz uha! :) znam da bolesno zvuci ali sam cuo od ljudi koji su probali da pomaze (sprjecava dalji rast herpesa) valjda tu ima cinka... sta ti ja znam! :) ako neko proba neka javi! :) :)
Sačuvana
"hemijom'' protiv genetike... 8)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Februar 01, 2010, 04:55:15 posle podne »

da se vratimo na herpes...
da li ima još pitanja ili smo rešili i ovaj problem?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #28 poslato: Januar 31, 2010, 09:39:46 posle podne »

da, i kao odraz tvog "unutrasnjeg balansa"...  i smatraju ta stanja na kozi kao pozitivna jer se telo vraca u balans time sto izbacuje svu negativu, a najcesce putem koze...

zanimljiva teorija, ali naravno nije moje da sudim da li je ujedno i tacna.

Meni je samo receno da ne panicim u vezi bilo kakvih promena tog tipa dok sam na terapiji homeopatskim lekovima, sto je vec vise od 4 meseca
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Januar 30, 2010, 08:05:55 posle podne »

može se to i tako shvatiti ali nije uvek tačno... ustvari zavisi od osobe do osobe...
ustvari homeopate smatraju da se sve očitava na koži tj kad počne efekat njihove terapije onda se sve "izbacuje ka spolja" tj na kožu...
ali da ne skrećemo sa teme...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #26 poslato: Januar 29, 2010, 05:06:30 posle podne »

Sve u vezi sa kozom se svodi na imunitet. Ko ima bilo kakvih problema sa kozom (ja sam cesto imao alergije, pogotovo kao mali) i svaka promena t.j. pad imuniteta se ocitava na kozi...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Januar 29, 2010, 04:53:47 posle podne »

ne
stvar se svodi da se ne ljubimo sa ljudima koji imaju herpetične promene na ustima (mehuriće, vezikule).. jednom kad zaradiš herpes, onda očuvanje imuniteta ioma ulogu ali obziromd a niko i ništa nije savršeno, neizbežmno ćeš dobiti herpes
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #24 poslato: Januar 28, 2010, 12:20:32 posle podne »

Nikad u životu ga nisam imala hvala bogu i iščitala sam temu od početka... znači stvar se svodi na jačanje imuiniteta
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Januar 27, 2010, 07:02:41 posle podne »

ni taj herpes nije opasan ukoliko se koristi zaštite.. naime promene pri genitalnom herpesu povećaju rizik od prenošenja drugih polnih bolesti..
Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Januar 26, 2010, 09:18:00 posle podne »

mislim da kada se jednom zarazis herpesom, on ostaje vecito u tebi.. i kada ti opadne imunitet on izbija.. taj herpes na licu, oko usana.. nije toliko opasan kao kada izbije oko polnih organa... :/
cim osetim da mi izlazi mazem aciklovir mast.. pomaze ali ne sme se mazati mnogo jer nekako isusuje kozu...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #21 poslato: Januar 26, 2010, 07:41:03 posle podne »

Upravo tako.

Meni je alergija izasla jedno 2 nedelje nakon sto sam bio bolestan kao pas nekoliko dana (svinjski grip garant)... Znaci imunitet pamti pa odreaguje na razne nacine... Mora se mirovati kompletno ako je imunitet t.j. opao t.j. ako je neko bolestan...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 26, 2010, 05:56:02 posle podne »

neodgovarajući odmor tokom prehlade ti je najveći uzrok pada imuniteta (kako vi to kažete).. moraš poštovati mogućnosti tela - inače ono uzvrati tj insistira na tome da ipak dobije šta želi (u ovom slučaju - odmor!)
Sačuvana
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #19 poslato: Januar 25, 2010, 10:34:32 posle podne »

hvala na savetu, herpes u poslednje vreme ili ne mazem ili samo pavlovicevom i pomaze mi, jedini je problem opsta slabost koju osecam, danas sam evo opet bio na treningu i nadam se da je poslednji put ove zime da pauziram par dana zbog prehlade.  :)
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Januar 25, 2010, 06:46:08 posle podne »

naravno da herpes prati prehleda.. herpes je i izbio ZBOG prehlade...
mislimd a ništa ne fali tvom imunitetu.. nomrlano je da pod takvim uslovima budeš prehalĂ°en a herpes ti izlazi zbog pada imuniteta usled infekcije...

sledeći put kad osetiš da ti izbija herpes možeš uzeti Aciklovir tablete... uz savet lekara, naravno
Sačuvana
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #17 poslato: Januar 25, 2010, 02:03:52 posle podne »

Citat
ne citas sta pisem..aminokiselina lysine ce mnogo pomoci
multivitam ce ti pomoci samo neke procese i organizmu, za jacanje imuniteta su drugi preparati
kapiram ja tebe, i svestan sam da sam pravio gresku kad sam mislio da multivitaminima resavam proj problem imuniteta , pored lysina sta bi mi jos preporucio kao alternativu ?
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #16 poslato: Januar 25, 2010, 07:41:35 pre podne »

imam ceo zivot problem sa herpesom i nervira me uzasno, ove zime evo vec drugi put, samo sto mi se uvek nekako uz herpes poveze prehlada i opsta slabost, ne znam vise sta da radim, ove zime vec drugi put u 2 meseca, siguran sam da je od pada imuniteta, treniram tenis zimi u jako hladnom balonu i jos teretana uz to, nedeljno znaci prosek 8 treninga, taman podignem formu i onda mi se desi taj pad i 3 dana samo lezim pa onda opet u trening. Ishrana mi je gotovo idealna, pijem omega 3-6-9 kompleks, magnezijum sumeci, sisam onaj propolis, svaki dan zeleni caj i caj od brusnice pomesan sa medom, i whey uzimam od ON-a ali kako vidim ni ovo nije dovoljno jer jednom u mesec ipo dana zimi imam ovaj pad imuniteta i prehladu...  :-\
i da napomenem da multivitamine ne pijem jer imam zaista jaku i balansiranu ishranu uz voce i povrce naravno. Ima li neko neki predlog ?

ne citas sta pisem..aminokiselina lysine ce mnogo pomoci
multivitam ce ti pomoci samo neke procese i organizmu, za jacanje imuniteta su drugi preparati
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.079 sekundi sa 17 upita.