TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:12:04 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: BUBREZI  (Pročitano 48873 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #100 poslato: Oktobar 11, 2010, 11:46:26 pre podne »

ako uzimaš kreatin ili jedeš više mesa ili imaš veću mišićnu masu to je skroz ok... nema veze sa proširenim pijelonom

to mi i jeste cudno sto kreatin vec nekoliko meseci ne uzimam,jedem meso naravno,ali problem je sto u zadnje vreme nesto slabije pijem vodu,ne osecam potrebu da pijem,to me buni,desilo mi se da za ceo dan popijem samo 3 case vode. ali poradicu na tome.

Tri case vode je jako malo, bilo da si rekreativac ili ne treniras uopste.Povecaj to sto pre.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Oktobar 10, 2010, 07:18:01 posle podne »

Pa došla je jesen, manje se znojimo manja je i potreba za vodom.
Naravno treba da povećaš unos na bar 5-6 čaša, a još više ako treniraš.
Sačuvana
Obradovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Oktobar 09, 2010, 08:35:14 posle podne »

ako uzimaš kreatin ili jedeš više mesa ili imaš veću mišićnu masu to je skroz ok... nema veze sa proširenim pijelonom

to mi i jeste cudno sto kreatin vec nekoliko meseci ne uzimam,jedem meso naravno,ali problem je sto u zadnje vreme nesto slabije pijem vodu,ne osecam potrebu da pijem,to me buni,desilo mi se da za ceo dan popijem samo 3 case vode. ali poradicu na tome.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Oktobar 09, 2010, 07:50:22 posle podne »

Sačuvana
Obradovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Oktobar 09, 2010, 01:25:15 posle podne »

A jel imaš nalaz urina?

U svakom slučaju ovaj nalaz treba da vidi lekar (opšte prakse prvo pa nefrolog ako treba).

Urin je uredu,tezina 1020,sedimentacija 5,znaci nema nekih upala,ali sam primetio da mi je nivo kreatinina 121,a granica je od 53-115.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #95 poslato: Oktobar 09, 2010, 10:14:28 pre podne »

A šta znači kad ima malo sedimenta u bubregu, jel to pesak. I onda savetuju tone uvinog čaja da bi pročistio to?
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Oktobar 08, 2010, 07:59:20 posle podne »

A jel imaš nalaz urina?

U svakom slučaju ovaj nalaz treba da vidi lekar (opšte prakse prvo pa nefrolog ako treba).
Sačuvana
Obradovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Oktobar 08, 2010, 11:29:53 pre podne »

Danas sam bio na ultrazvuk abdomena,proverili sve,jetra ok,aorta,pankreas itd,bubrezi su isto dobri jedino u izvestau pise da na levom bubregu ima laka dilatacija PK sistema,pa me zanima sta je to i da li se reba leciti,meni doktorka nista nije rekla tako da neverujem da je nesto strasno.  ??? ;D
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #92 poslato: Septembar 27, 2010, 08:59:14 posle podne »

to je od vise uh nego ranije, vezes vise vode. ja obicno ne jedem puno uh uvece, ali npr pred trke kada radim "carboloading" Bogme se ponekad budim u toku noci...

tako da probaj da variras malo uh pa proveri
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Septembar 27, 2010, 08:05:34 posle podne »

Unos proteina ne utiče na količinu mokraće (ukupnu dnevnu) ali utiče na njen sastav -
Ili se poveao unos tečnsoti ili si se prehladio
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #90 poslato: Septembar 27, 2010, 12:36:32 posle podne »

Smanji proteine par dana pa vidi dal se nesto menja :D
Sačuvana
Hard-A-Way
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Septembar 27, 2010, 10:30:31 pre podne »

Pozdrav ljudi!
Imam pitanje... Da li mozda neko zna da li provecan unos proteina (oko 2g/kg) moze da utice na ubrzaniji rad bubrega? Cesce mokrim nego ranije, a poslednjih 5-6 dana se budim i u toku noci posle 5 sati spavanje jer moram da idem u wc. Sto se tice unosa vode/tecnosti uvece, nije mi mnogo veci nego ranije, kada nisam imao tih problema. Hvala unapred, pozz.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Decembar 23, 2009, 09:41:20 posle podne »

da nisu možda bili neaktivni zbog hronične bolesti bubrega?
hipertenzija i šećerna bolest su najčešći uzorci hronične bolesti bubrega.. da nije neaktivnost uzrokovala prvo ove bolesti?
(ovo su samo hipotetička pitanja).. istražvanja koja ljudi rade.. zaista...
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #87 poslato: Decembar 22, 2009, 04:41:04 posle podne »

Fizička aktivnost čuva bubrege

Povećana fizička aktivnost veoma je važna kod osoba koje boluju od hronične bolesti bubrega i može da im produži život,
                                                         kažu istraživači sa američkog univerziteta.

Mnogi ljudi koji boluju od hronične bolesti bubrega umiru prerano, ali ne toliko zbog same bolesti koliko zbog toga što nisu fizički aktivni.
U novom istraživanju učestvovalo je 15.368 odraslih Amerikanaca, od kojih je 5,9% imalo hroničnu bolest bubrega. Nakon što su odgovorili na pitanja iz upitnika o učestalosti i intenzitetu fizičke aktivnosti, učesnici su se podelili u inaktivne, nedovoljno aktivne i aktivne. Nakon toga istraživači su ih pratili u proseku sedam do devet godina.
Istraživači su otkrili da je 28% ljudi s hroničnom bolešću bubrega neaktivno, u poreĂ°enju sa samo 13,5% ljudi koji nemaju bolest bubrega. Oko 56% ljudi s hroničnom bolešću bubrega bilo je aktivno ili nedovoljno aktivno pa se pokazalo da imaju 42% manju verovatnoću da tokom istraživanja umru. Slična blagodet od vežbanja uočena je i kod ljudi koji nisu imali bolest bubrega. Komentarišući rezultate istraživanja, autori su zaključili: „Ovi podaci upućuju na to da povećana fizička aktivnost može da ima pozitivno dejstvo na preživljavanje kod ljudi koji boluju od hronične bolesti bubrega“.
„To je posebno važno zbog toga što većina ljudi u trećem stadijumu hronične bolesti bubrega umre pre nego što sama bolest dostigne poslednji stadijum“, objasnili su na kraju.

Autor: B. Tasić
izvor blic
Sačuvana

daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: Mart 22, 2008, 06:25:40 posle podne »

Dosta sam čitala na tu temu pokušavajući da pomognem svojim pacijentima.
Tačan procenat NIKO ne može da vam kaže ali svakako da pravilna ishrana i pastinencija od alkohola utiču povoljno na tok bolesti.
Ali sa druge strane tu su imunosupersivi koje pije, a sa druge strane naš organizam ne može da zaustavi sam virus.
Postoje neki čajevi koji pomažu (pravi ih Rifat iz Crne gore - ne znam br tel) ali niko od lekara vam neće reći da će se od tog čaja izlečiti - jednosatvno nema naučne osnove.
Krvarenje iz nosa može biti znak poremećene koagulacije ili povišenog pritiska.
Po mom mišljenju Vaš muž zaista zaslužuje ozbiljan stručni nadzor i savet lice u lice. komunikacija putem interneta i pretraživanje podataka koji se odlonse na ko zna koga i koje je postavio ko zna ko zaista ne treba i ne sme da bude osnva vašeg odnosa prema ovim bolestima.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.126 sekundi sa 18 upita.