TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 12:06:07 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana za skidanje sala i definiciju misica ??  (Pročitano 47181 puta)
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 07, 2010, 01:07:43 posle podne »

Ok ubacicu za uzinu npr kikiriki ili orahe i tako to....
Sačuvana
zeljko_zr
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 07, 2010, 01:53:45 pre podne »

po meni ovo je ok, samo pazi moras da unosis i masti, znaci kikiriki, lesnici, maslinovo ulje... A sto se tice suplemenata oni su naj vazniji posle treninga, tj onda su naj potrebniji, a i nebi bilo lose da uzimas i ujutru kad ustanes sa ovsenima, jel preko noci misici iscrpe proteine, sto se tice kolicine, pa pazi posle treninga 1-1,5 merica proteina, + 30 grama dex-a, i izracunaj koliko koja namernica ima proteina i uh pa ces znati koliko cega da jedes, trebao bi da uneses 200-250 gr proteina, mada proteina nikad dosta. Poz
Sačuvana
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Januar 07, 2010, 01:36:42 pre podne »

E evo napravio sam neki program ishrane , vi me ispravite gde gresim ..
1. dorucak - 2dl mleko ili jogurt + ovsene , 2 belanca
2. uzina - neko voce ili povrce
3. rucak - belo meso ili riba + salata
4. uzina - tunjevina
5. vecera - sir + salata + 1 jaje .....Ovo ne planiram da jedem svaki dan isto nekad cu da zamenim nesto....
Vreme mi je isto mali problem , ne mogu stalno u isto vreme da jedem, idem u drugi grad u skolu i dosta vremena provedem u busu ,sve zavisi koliko imam casa ....i + jednu nedelju sam u prvu smenu a jednu u drugu.... :-\
Od suplementa cu uzeti 100% whey protein i dekstrozu - kad to uzimati i u kojim kolicinama ??
Trening mi je kad sam u drugu smenu oko 8 h a kad sam u prvu oko 6 h
Imam 102 kg visok sam oko 194 cilj mi je definicija i skidanje sala ...
Ae sad vi napisite gde gresim i dajte jos neki savet... :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Januar 06, 2010, 09:19:31 posle podne »

Zanima me sledece: meni je trening u 18h , oko 20h imam pred poslednji obrok ( u 23h mladi sir), obrok u 20h mi se sastoji od 100g pirinca, 1 konz tunjevine ili 150 gr belog mesa, da li da iz tog obroka izbacim uh i da ih raspodelim u prethodne obroke, dekstrozu pijem u toku treninga, i na masi sam.
 Ili da umesto pirinca u tom obroku jedem krompir?

dekstrozu uzmi posle trening ako želiš, mada uz UH u večeri nije potrebna...
pirinač slobodno uzmi posle treninga, ako si na masi to je ok...
možeš i krompir za večeru, nije problem (kuvan naravno)
Sačuvana
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Januar 05, 2010, 11:28:32 posle podne »

Ok mislim da si mi dovoljno pomogao , sastavicu neku ishranu pa od sledece nedelje cu to sve da ukombinujem sa skolom , i vremenom uopste... :)
Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Januar 05, 2010, 10:58:40 posle podne »

- sto se tice genetike... potpuno sam ok, nisam previse mrsav i zilav, imam solidu masu i ne dobijam je tesko... jedino me stomak nervia!! :)
« Poslednja izmena: Januar 05, 2010, 11:01:30 posle podne od strane _milan_ » Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Januar 05, 2010, 10:56:14 posle podne »

filipe hvala mnogo :) evo ovako na primer izgledaju obroci dorucak jaja (przena, omlet..) bez hleba, uz to sir i neka salata, rucak nesto kuvano npr supa i recimo belo meso, pecena piletina...  isto neka salatica... onda pred trening koji je najcesce oko 16h nekada neko jaje, suvo curece meso,... posle treninga jedem isto kao i rucak, nekada ne, u tom slucvaju tuna, ili voce, keks (koji izbacujem na tvoju inicijativu) kornflax sa mlekom ili jogurtom a ovo prethodno navedeno cesto jedem pre spavanje.. oko 20-21h. kikiriki, orase,.. grickam tokom dana. trening sam objasnio.. tegovi,.. a fat burner je zbog ''prirodnog pojasa'' oko stomaka :)
Sačuvana
zeljko_zr
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Januar 05, 2010, 10:21:38 posle podne »

Zanima me sledece: meni je trening u 18h , oko 20h imam pred poslednji obrok ( u 23h mladi sir), obrok u 20h mi se sastoji od 100g pirinca, 1 konz tunjevine ili 150 gr belog mesa, da li da iz tog obroka izbacim uh i da ih raspodelim u prethodne obroke, dekstrozu pijem u toku treninga, i na masi sam.
 Ili da umesto pirinca u tom obroku jedem krompir?
« Poslednja izmena: Januar 05, 2010, 10:31:33 posle podne od strane zeljko_zr » Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Januar 05, 2010, 09:25:06 posle podne »

pročitaj malo po ovom podforumu o ishrani i kako bi ona trebalo da ti izgleda, sastavi neki svoj jelovnik pa napiši ovde i neko će ti već korigovati i napisati gde grešiš... stvarno je teško da ti bilo ko sastavlja jelovnik kad ti ne zna ni dnevne aktivnosti, obaveze, kakvi su ti treninzi, kakve si telesne graĂ°e, kako reaguješ na UH, na masti, i sl.

ukratko, gledaj da u svakom obroku imaš proteine + UH ili masti...
ne mešaj UH i masti u istom obroku, a proteine moraš imati u svakom obroku po nekih 30-ak grama...
5-6 obroka dnevno...
izvori proteina: pileće meso, juneće meso, jaja, posni sir, riba
izvori UH: ovsene pahuljice, pirinač, krompir
izvori masti: maslinovo ulje, laneno ulje, koštunjavo voće

uveče izbegavaj UH, i uz proteine ubaci masti...
prvi obrok u danu, i prvi obrok nakon treninga su ti P+UH, a ostali u zavisnosti od toga šta su ti ciljevi, genetike, ostalih aktivnosti i sl.
voće izbegavaj, ili ako ga baš jedeš najbolje bi bilo u toku prepodneva, na prazan stomak... banane pogotovo izbegavaj, računaj da svaka banana ima 30 gr. šećera što ti ne treba...

ne slušaj mitove o plazmi i mleku, o živim jajima, surutki, bananama i sl...
znači, plazmu i mleko izbacuj!
Sačuvana
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Januar 05, 2010, 09:22:38 posle podne »

filip85 ajde brate ako mozes napravimi neki program za ishranu ... please !!!
Nikako da sredim ovu ishranu .. :( ... a sto se tice suplementacije u ponedeljak cu da kupim 100%  whey i dekstrozu.. :)
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Januar 05, 2010, 09:13:51 posle podne »

Milane, malo detaljnije ispiši kako ti izgledaju obroci...

u svakom slučaju, broj obroka povećaj bar na 5 čvrstih + PWM
ubaci i poneko žumance, greota je da bacaš toliko žumanaca... umesto 10-12 belanaca, bolje pojedi 5-6 celih jaja...
plazmu izbaci - prosti šećeri i zasićene masti - dobro je samo za dobijanje šlaufa i ništa drugo
kikiriki može, ali ne onaj komercijalni koji je slan i pržen u ulju... mada je po meni bolji sirovi badem umesto kikirikija, al može i kikiriki da proĂ°e, ali opet - ne prženi i ne slani.
mleko smanji... iako si na masi, litar mleka ti je 50 gr. najgoreg mogućeg šećera - laktoze...
hleb isto ti ne treba - umesto njega kao izvor ugljenih hidrata jedi pirinač, ovsene pahuljice, krompir.
a i ti proizvodi iz "zdrave hrane" pitanje je šta su i koji su tu ugljeni hidrati - najverovatnije prosti šećeri...

uglavnom, da ne komplikujemo, napiši kako ti izgledaju obroci...

što se suplemenata tiče, whey ti je na prvom mestu, prvo njega moraš da obezbediš...
BCAA u kapsulama ti je totalno neisplativ, jer moraš da uzimaš po 10-15 kapsula pre i posle treninga da bi to uopšte imalo nekog smisla... sledeći put uzmi prah, a te 2-3 kapsule ti ama baš ništa ne znače...
osnovna suplementacija ti je 1-1,5 merice whey-a i 30-ak grama dekstroze odmah posle treninga... na to, ako imaš pare, dodaješ BCAA, kreatin, glutamin, itd.
zaista ne vidim koja ti je svrha fat burnera ako radiš na masi....
Sačuvana
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Januar 05, 2010, 08:41:42 posle podne »

Ovo sto si napisao je dovoljno i svi ce skapirati da radis na masi.. :)
A sto se tice ishrane od sutra mozda pocnem da se hranim isto kao i ti ,ako mi niko ne da bolju ideju.... ;)
Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Januar 05, 2010, 06:53:30 posle podne »

onda su i tebi saveti dobrodosli :) sve sam napisao ali najvaznije sam izostavio: jos uvek radim na masi, ali CILJ mi je da skinem stomak :)
Sačuvana
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Januar 05, 2010, 06:47:38 posle podne »

Po meni je to sve ok... Ali neznam mnogo o ishrani i meni trebaju saveti.. :)
Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Januar 05, 2010, 06:42:55 posle podne »

molim vas da mi kazete misljenje o mom programu treninga, ishrane,... mnogo bih vam bio zahvalan. :)
ISHRANA: dnevno imam 3-4 obroka, jedem oko 10-12 jaja (samo belance) 1 tunjevinu, mogu reci da jedem dosta pileceg i curceg belog mesa (mada belog nikada dosta :) ) 50-tak gr kikirikija, 1/2 do 1 l mleka (sa sto mane % mm) slatkise ne jedem sem plazme ili posnog keksa, 2-3 vocke (jabuke, pomorandze,..) pijem oko 2-4l tecnosti od toga 2l zeleni caj. hleb jedem povremeno max. 1 parce, ne pijem alkohol, sokove... mislim da mi je glavna zamerka sto imam samo 3-4 obroka, ali me zanima vase misljenje.
TRENING:tegovi, broj ponavljana 8-10, broj serija minimum 6. kardio ne radim (greska) ali nije do mene.. treniram sa pojasem od neoprena, gume od cega li je vec... (ako nista drugo placebo :) )
SUPLEMENTI: ujutru nekih pola h pre dorucka 2 tablete uni. fat burners-a, pola h pre treninga 2 kapsule bcaa, pred sam trening jos 2 tab. fat burn. i posle treninga 2 kaps. bcaa, a nekada bcaa i pred spavanje.
koristim jos i pivski kvasac (7-8 g dnevno) b vitamin 2-3 tabletice, izomer omega 3 4-6 tabletica u toku dana, koristim i multivit. sumece tablete, ili granule...
povremeno kupujem u zdravoj hrani belvitove esencijalne amino k. koje su po sastavu:
-uh max 65,81%
-proteini min 33,40%
-mineralna materija vitamina i oligoelemenata 7,5 %
ocekujem kritike savete, misljenja, puno vam hvala :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 18 upita.