Pansport Forum
Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: aleksandar@ Novembar 13, 2011, 09:12:52 posle podne
-
Nisam naleteo na slicnu temu na forumu pa mi je palo na pamet da se malo i o ovome diskutuje. Imamo mali milion tema koje se bave vrstom i kolicinom hrane koja se konzumira a nigde ni rec o tome kako se ta hrana sprema.
Ako nije problem napisite u cemu spremate hranu,mozda ce neko videti nesto pametno.
Sve ovo pocinjem zbog rostilja koga sam kupio pre 3 meseca i koji je toliko dobar da mi dodje da ga istetoviram na celo. Pre rostilja sam bacio 3 tiganja za godinu dana posto su svi dotrajali od silnog dinstanja mesa i slicno. Posto se keva bakcala sa tim dinstajem mesa,pocela je da pizdi da joj je vise muka da svaki dan po 2 sata provodi u kuhinji i lutajuci netom naletim na ovo.
Gledajuci sliku na netu pomislio sam da je neko sranje ali sam se odusevio,meso je ispece ekstra na njemu,cak i jaja se spreme bez problema.
-
Mahom sve na teflonu spremam. 2 teflona godišnje - to je neka statistika. :) I nije toliko skupo, pogotovu što ne kupujem one najskuplje.
-
Ja isto na teflonu
-
Ranije sam i ja na teflonu, sada sam krenuo sve da kuvam.
-
Ja razmšljam o električnim roštiljima, malo za promenu. Ne znam da li se i koliko razlikuje ukus hrane spremljene tako i na teflonu. Ako će biti ukusnija, uzeo bih ga. :)
-
Ja sam imao elektrichni roshtilj ali sam ga zagubio negde ali probacu da ga nadjem, pa cu probati onda tako, bash zbog promene :)
-
Nisam naleteo na slicnu temu na forumu pa mi je palo na pamet da se malo i o ovome diskutuje. Imamo mali milion tema koje se bave vrstom i kolicinom hrane koja se konzumira a nigde ni rec o tome kako se ta hrana sprema.
Ako nije problem napisite u cemu spremate hranu,mozda ce neko videti nesto pametno.
Sve ovo pocinjem zbog rostilja koga sam kupio pre 3 meseca i koji je toliko dobar da mi dodje da ga istetoviram na celo. Pre rostilja sam bacio 3 tiganja za godinu dana posto su svi dotrajali od silnog dinstanja mesa i slicno. Posto se keva bakcala sa tim dinstajem mesa,pocela je da pizdi da joj je vise muka da svaki dan po 2 sata provodi u kuhinji i lutajuci netom naletim na ovo.
Gledajuci sliku na netu pomislio sam da je neko sranje ali sam se odusevio,meso je ispece ekstra na njemu,cak i jaja se spreme bez problema.
Kakav je za odrzavanje i ciscenje?
-
Ja razmšljam o električnim roštiljima, malo za promenu. Ne znam da li se i koliko razlikuje ukus hrane spremljene tako i na teflonu. Ako će biti ukusnija, uzeo bih ga. :)
Na ovom mom sto sam uzeo ukusnija je bar za tri puta od teflona,belo meso je neverovatno dobro!!! Dosta se brzo sprema tako da se spremanje hrane spusta na minimum.
-
Imam jeftinije moguće rešenje - probajte kese za pečenje...
-
Imam jeftinije moguće rešenje - probajte kese za pečenje...
Da li je jeftinije to je relativno - struja za rernu. U odnosu na rostilj verovatno je jeftinije, a u odnosu na kuvanje/teflonac ne verujem.
-
Na ovom mom sto sam uzeo ukusnija je bar za tri puta od teflona,belo meso je neverovatno dobro!!! Dosta se brzo sprema tako da se spremanje hrane spusta na minimum.
Gde si ga uzeo, koliko košta i kakav je za održavanje?
-
U tehnomaniji,cena mu je negde oko 5 do 6000din,odrzavanje je prosto,malo se prebrise sa sundjerom i neka tecnost za sudove,ubrusom na kraju i to je to. Mnogo bolje od onih resetkastih varijanti a meso je vrh.
-
Našao sam ga. http://www.tehnomanija.rs/katalog/gorenje-rostilj-tg-2300-b.html (http://www.tehnomanija.rs/katalog/gorenje-rostilj-tg-2300-b.html)
-
U Dry Cooker-u...daleko ukusnija klopa bez suvisnih masnoca :)
-
Kolač u tiganju - NEMOGUĆE
-
Našao sam ga. http://www.tehnomanija.rs/katalog/gorenje-rostilj-tg-2300-b.html (http://www.tehnomanija.rs/katalog/gorenje-rostilj-tg-2300-b.html)
To je taj,samo sto je keva htela da uzme isti takav samo kinez,oko 1500din je manja cena ali mu je garancija bila godinu dana manje tako da je uzela ovaj sa linka.
-
U Grileru,proizvodi ga Fagor,ne mogu da trazim sad sliku na netu ili link,ali prava je stvar,bez ulja i bilo kakvih dodataka samo ubacis meso i to je to a moze i tost da se sprema ili recimo da se peku kore za tortu,itd. visenamenska stvarcica a veoma dobra.Cena je oko 5-6 hiljada din...Ostalo sve kuvam.
-
Nadji sliku da znamo o cemu je rec!
-
evo iste stvari samo vivax i to na akciji! http://www.tehnomanija.rs/katalog/vivax-rostilj-eg-4832.html (http://www.tehnomanija.rs/katalog/vivax-rostilj-eg-4832.html) . a po meni je ovo jos bolje zbog poklopca http://www.tehnomanija.rs/katalog/rohnson-gril-r-250.html (http://www.tehnomanija.rs/katalog/rohnson-gril-r-250.html)
-
Imam jeftinije moguće rešenje - probajte kese za pečenje...
Skoro sam probao kod drugara spremap je junetinju i odusevio sam se a nema mnogo muke ni spremanja...
-
Smao jedan je zez oko tih grilova - morate ih dobro oprati nakon korišćenja
-
Ovaj sto ja imam se opere za 5 minuta maksimum,samo se sundjerom prebrise povrsina i na kraju sa 2 do 3 ubrusa izglancas podlogu i to je to.
-
Ja sve pechem na el. roshtilju i u tosteru :)
-
Mogao bih da preporucim FLAWOR WAVE samo sto on isusi i ono malo vode iz mesa ....
-
el roštilj ftw
-
Odlichan je, ne mogu da zamislim dan bez njega, ali pravo da ti kazhem, mnogo mi je efikasniji toster za tople sendviche. Sredim meso (poskidam kozhure, operem ga - da, fuj, ali radim to i super mi je, zachinim), zamotam u foliju, i bukvalno se malo skuva od isparenja, malo ispeche :) I najbolje od svega, bude gotovo za bukvalno 10 minuta! :)
-
Uzmem zepter stavim piletinu ili crveno meso u zavisnosti koji je period, sipam malo vode i kuvam.Nema neke nauke ;)
-
Uz Zepter posuĂ°e sve je lako. ;D :)
-
Imam i ja Zepter ali mi je zakonom zabranjen od strane moje mame :P Ruke bi mi odsekla da vidi da joj diram zepter :D
-
klasičan tiganj sa malo ulja i puno eksperimentisanja sa začinima :) ili, kesa za pečenje, retko mikrotalasna...
-
Samo da je brzo i efikasno...
btw ako želite da pečene na nečem masnijem koristite combo maslinovo ulje + puter (od oba po 5g)
-
Odlichan je, ne mogu da zamislim dan bez njega, ali pravo da ti kazhem, mnogo mi je efikasniji toster za tople sendviche. Sredim meso (poskidam kozhure, operem ga - da, fuj, ali radim to i super mi je, zachinim), zamotam u foliju, i bukvalno se malo skuva od isparenja, malo ispeche :) I najbolje od svega, bude gotovo za bukvalno 10 minuta! :)
Evo mog posta od pre 2 dana, i danas mi crkne toster... Nevera :/
-
Odlichan je, ne mogu da zamislim dan bez njega, ali pravo da ti kazhem, mnogo mi je efikasniji toster za tople sendviche. Sredim meso (poskidam kozhure, operem ga - da, fuj, ali radim to i super mi je, zachinim), zamotam u foliju, i bukvalno se malo skuva od isparenja, malo ispeche :) I najbolje od svega, bude gotovo za bukvalno 10 minuta! :)
Evo mog posta od pre 2 dana, i danas mi crkne toster... Nevera :/
Ta sta ces najgore je kad potera sve redom kao meni sto se desilo ..... Uglavnom i toster mi polovican, sa jedne strane ne rade grejaci, pa moram da okrecem hleb ::)
-
Uzmem zepter stavim piletinu ili crveno meso u zavisnosti koji je period, sipam malo vode i kuvam.Nema neke nauke ;)
Xe, ja sam malo ekonomichnija, zepter je mamina privilegija a moj izbor je metalac posudje, jednako dobro a domaca marka ;)
Par kapljica maslinovog ulja i dinstano belo i povrce, sjajno za light varijantu kineske klope- nije tako masno a uzasno je ukusno i sprema se za 20 min., na visokoj temperaturi. Umesto kikirikija dodati malo susama ;)
-
Hahahahaha Miro, shta hocesh, makar ti radi, pola pola ali radi :) Sutra mi je rodjendan pa cu videti da se pochastim jednim novim ^^
-
Uzmem zepter stavim piletinu ili crveno meso u zavisnosti koji je period, sipam malo vode i kuvam.Nema neke nauke ;)
Xe, ja sam malo ekonomichnija, zepter je mamina privilegija a moj izbor je metalac posudje, jednako dobro a domaca marka ;)
Par kapljica maslinovog ulja i dinstano belo i povrce, sjajno za light varijantu kineske klope- nije tako masno a uzasno je ukusno i sprema se za 20 min., na visokoj temperaturi. Umesto kikirikija dodati malo susama ;)
A što da ne i malo kikirija, sve vremena na vreme ;)
Ja mislimda sve sve može spremati i an vodi, da se malo izdinsta luk i doda meso i to je to... ali ljudi navikli na prst ulja i to im je što im je...
-
Uzmem zepter stavim piletinu ili crveno meso u zavisnosti koji je period, sipam malo vode i kuvam.Nema neke nauke ;)
Xe, ja sam malo ekonomichnija, zepter je mamina privilegija a moj izbor je metalac posudje, jednako dobro a domaca marka ;)
Par kapljica maslinovog ulja i dinstano belo i povrce, sjajno za light varijantu kineske klope- nije tako masno a uzasno je ukusno i sprema se za 20 min., na visokoj temperaturi. Umesto kikirikija dodati malo susama ;)
A što da ne i malo kikirija, sve vremena na vreme ;)
Ja mislimda sve sve može spremati i an vodi, da se malo izdinsta luk i doda meso i to je to... ali ljudi navikli na prst ulja i to im je što im je...
U pravu si :)
Ima sjajan fazon sa kuvanjem piletine, kuvash je sitnije seckanu sa povrcem, na kraju dodash zachine, a kad to servirash na tanjir i par kapljica hladno cedjene masline, nutritivna vrednost svega sachuvana a jako je ukusno ;)
-
Hahahahaha Miro, shta hocesh, makar ti radi, pola pola ali radi :) Sutra mi je rodjendan pa cu videti da se pochastim jednim novim ^^
Da jos uvek vrsi posao ali moram duze da cekam :)
-
Hehehe, sva sreca, mladi smo, nema potrebe za zhurbom :) :) :)
-
Uzmem zepter stavim piletinu ili crveno meso u zavisnosti koji je period, sipam malo vode i kuvam.Nema neke nauke ;)
Xe, ja sam malo ekonomichnija, zepter je mamina privilegija a moj izbor je metalac posudje, jednako dobro a domaca marka ;)
Par kapljica maslinovog ulja i dinstano belo i povrce, sjajno za light varijantu kineske klope- nije tako masno a uzasno je ukusno i sprema se za 20 min., na visokoj temperaturi. Umesto kikirikija dodati malo susama ;)
A što da ne i malo kikirija, sve vremena na vreme ;)
Ja mislimda sve sve može spremati i an vodi, da se malo izdinsta luk i doda meso i to je to... ali ljudi navikli na prst ulja i to im je što im je...
U pravu si :)
Ima sjajan fazon sa kuvanjem piletine, kuvash je sitnije seckanu sa povrcem, na kraju dodash zachine, a kad to servirash na tanjir i par kapljica hladno cedjene masline, nutritivna vrednost svega sachuvana a jako je ukusno ;)
nisu kinezi ludi ;) njihova sva klopa je brza i sa puno povrća.. a mi oduzmemo većinu ulja koju oni koriste i uživamo u čarima kineske kuhinje ;)
-
Uzmem zepter stavim piletinu ili crveno meso u zavisnosti koji je period, sipam malo vode i kuvam.Nema neke nauke ;)
Xe, ja sam malo ekonomichnija, zepter je mamina privilegija a moj izbor je metalac posudje, jednako dobro a domaca marka ;)
Par kapljica maslinovog ulja i dinstano belo i povrce, sjajno za light varijantu kineske klope- nije tako masno a uzasno je ukusno i sprema se za 20 min., na visokoj temperaturi. Umesto kikirikija dodati malo susama ;)
A što da ne i malo kikirija, sve vremena na vreme ;)
Ja mislimda sve sve može spremati i an vodi, da se malo izdinsta luk i doda meso i to je to... ali ljudi navikli na prst ulja i to im je što im je...
U pravu si :)
Ima sjajan fazon sa kuvanjem piletine, kuvash je sitnije seckanu sa povrcem, na kraju dodash zachine, a kad to servirash na tanjir i par kapljica hladno cedjene masline, nutritivna vrednost svega sachuvana a jako je ukusno ;)
nisu kinezi ludi ;) njihova sva klopa je brza i sa puno povrća.. a mi oduzmemo većinu ulja koju oni koriste i uživamo u čarima kineske kuhinje ;)
zdravo, lagano, lepo svarljivo, nije loshe dodati malo kima u zrnu, konkretno kada je kupus u pitanju, vlaknast je i izaziva nadutost a kim to sjajno reshava ;)
-
:)
meni se kod kupusa dopada to što lepo pročisti creva i kad se prevaziĂ°e nadutost onda ostaje samo divan ravan stomak :) zato je tajming važan ako se opredelite za jelo sa ovim povrćem ;)
-
:)
meni se kod kupusa dopada to što lepo pročisti creva i kad se prevaziĂ°e nadutost onda ostaje samo divan ravan stomak :) zato je tajming važan ako se opredelite za jelo sa ovim povrćem ;)
Da- nikako pre treninga i nikako uveche ;)
-
pored toliko kiselog kupusa, mandarina i limuna, mislim da nam neće biti toliko potrebna suplementacija C vitaminom ;)
-
Bogami ja volim da unosim puno vitamina C :) Gledam da ne preterujem ali opet da ga solidno unesem :)
-
Bogami ja volim da unosim puno vitamina C :) Gledam da ne preterujem ali opet da ga solidno unesem :)
Koliko unosiš vitamina C?
-
Ne bih znao da ti kazhem tachno.
Pijem svako jutro zeleni chaj + 1 ceo limun iscedje i pored toga dodatna limunada od jednog limuna. Uz doruchak pojedem 2 mandarine.
Uz doruchak 1 kapsula Dialy forumule, i u toku dana 1 shumeca tableta.
svaki dan jedem kupus, u bilo kom obliku i to podosta jer ga stvarno jako volim :)
-
pored toliko kiselog kupusa, mandarina i limuna, mislim da nam neće biti toliko potrebna suplementacija C vitaminom ;)
Pa realno, sasvim je dovoljno ;) ali mi pushachi (prestacuuu, ubishe me!) nishta ne prepushtamo sluchaju ;D
-
Hahah, ja sam bogami prestao i da pushim i da pijem :) Sve sam batalio :D
-
Hahah, ja sam bogami prestao i da pushim i da pijem :) Sve sam batalio :D
pametno i svaka chast, sport je bolji od svega :)
-
Nije sad kao da sam neshto ekstreman, nego duvan je bash pocheo da mi smeta, a alkohol sam kao bio smanjio, medjutim ne pamtim kad sam ga pio :)
-
Nije sad kao da sam neshto ekstreman, nego duvan je bash pocheo da mi smeta, a alkohol sam kao bio smanjio, medjutim ne pamtim kad sam ga pio :)
ma smeta i meni nego nikako da da mi se iskristalishe u glavi chelichna volja..
-
Saseci to radikalno, nema ono kao smanjicu, samo shut down :D
-
Nije mi jasno kako to da ima bas dosta pusaca u ovom sportu? Poznajem dosta njih kojima je bodibilding hobi i mnogo paze na ishranu. Cak znam i neke takmicare koji puse ko ludi :D
Za druge sportove jos i da razumem nekako, ali bilderi su ljudi koji apsolutno mogu da se kontrolisu 24/7 kad je hrana u pitanju. Sta je problem sa cigarama, to im dodje neki ventil?
-
Verovatno je ventil... I meni je to malo čudno, ali ne komentarišem jer znam šta bi mi rekli("brate, odrekli smo se svega, zar i cigare da bacimo"). :D
-
Moguce da im dodje kao ventil. Pravo da ti kazhem ja ne znam za to. Ovde gde ja idem kome je to hobi onako, rekreativno, mozhe i da pushi i ne, a ko se bavi malo ozbiljnije onda ne. Ne znam nikoga ko se aktivno bavi (sa sve sredjenom ishranom i suplementima) a da pushi :)
-
ja imam neki dobar teflon koji mi traje od pamtiveka :D jos se nista ne lepi u njemu pa necu ni da ga menjam
-
Nije mi jasno ako mozes da budes karakter u vezi ishrane i treninga kako ne mozes da ostavis cigare...a mozda ih brine i ona druga strana ostavljanja cigara..ovako im one dodju kao dodatni sagorevac :P
-
Hahahahahah da da, vrlo moguce :)
Nznm, koliko sam se muchio da sredim ishranu, ostavljanje cigara mi nije uopshte predstavljalo problem :D
-
Prosle godine sam ostavila cigarete 2 meseca, i napravila najbolju formu do tada, da li zbog raspolozivosti kiseonika u organizmu ili extremno pojachanaog kardio treninga, ili sinergije ta 2 faktora- uglavnom, osecaj je bio sjajan. A onda je doshao godishnji odmor, bez treninga, mamina klopa- uzas, sve sam upropastila. Sada sam dala sebi shansu nekoliko puta da se "vratim na staro" i jednostavno ne ide- disciplina koju sam postigla je postala deo mene. A cigaraete cu ostaviti sad u off sezoni, dok su trajale pripreme nisam htela nishta da menjam, napredovala sam i nisam htela da eliminishem ni jedan faktor koji je mozda u tome uchestvovao- nova teretana je mnogo bolja od prethodne, ali tada nisam htela da je menjam npr.
Nikotin se inache smatra dopingom jer redukuje glad, pojachava izdrzljivost, smanjuje bol i izaziva diurezu- kao i vecina alkaloida. Uskoro ce se to i zakonski regulisati, bar postoje naznake o tome. Ugljen monoksid i katran su vec neshto drugo, definitivno smanjuju performanse tela.
Udaljih se od teme u potpunosti, mogli bi pokrenuti novu pa tamo nastaviti :)
-
Meni nikada cigara nije smanjivala glad :)
-
Meni nikada cigara nije smanjivala glad :)
Pa ubrazava metabolizam izmedju ostalog :) i nije isto nekoliko cigara dnevno i pakle, prva deluje kao i one retke, kod pushacha koji non stop pale je opet drugachija situacija, a i individualne reakcije se uvek razlikuju :)
-
Jao kad se setim koliko sam pushio, pa to je neverovatno! Pushio sam 2 pakle dnevno, retko kad ispod...
Ajde i pare i sve, nego kad sam krenuo da treniram i sve, tek sam onda video koliko mi smeta. A sada, kada sam ih batalio, totalno druga pricha, ne bih se vishe nikada vratio na njih koliko se bolje osecam!
-
Meni nikada cigara nije smanjivala glad :)
Ja sam nepusac i cak sta vise ne podnosim cigarete, ali se slazem sa tom tvojom izjavom nevezanom ca cigare, NEMA TOGA STO MENI MOZE UMANJITI GLAD :) oci mi gladne :)
-
Hahahaha Miro takodje! Dodushe, uvek me spasi ono "jedi 20 minuta" pa onda kao polako jako jedem i samo chekam da mi mozak kazhe "dosta" :))))
-
Jao kad se setim koliko sam pushio, pa to je neverovatno! Pushio sam 2 pakle dnevno, retko kad ispod...
Ajde i pare i sve, nego kad sam krenuo da treniram i sve, tek sam onda video koliko mi smeta. A sada, kada sam ih batalio, totalno druga pricha, ne bih se vishe nikada vratio na njih koliko se bolje osecam!
Meni isto smetaju a znam koliko je bolje bez njih, elem, josh jednom bravo, s obzirom na to kakve su svirke, koliko su zadimljena ta mesta, josh vishe te cenim shto si u tome uspeo :)
-
Znash kako, na aktivno pushenje sam uticao koliko sam mogao - prestao sam, a shto se tiche pasivnog tu stvarno ne mogu puno da utichem ali shta da se radi :)
-
ok, otišli smo u off :)
-
Daklen, na čemu i kako spremate hranu? ;)
-
El roshtilj, teflon i to je to... Imao sam toster za tople sendviche i na njemu sam voleo najvishe da pechem ali crkao mi je nedavno...
On mi je najvishe kga skinuo :/
-
Ja ga zato nisam ni kupila.. tost hleb sa žutim sirom... mmmm. zato se držim podalje od takvih spravica ;)
-
Ja ga zato nisam ni kupila.. tost hleb sa žutim sirom... mmmm. zato se držim podalje od takvih spravica ;)
Moj dorucak kad zelim nesto lose da pojedem. :) Ali stavim dva sira u tost. :D
-
Ja ga zato nisam ni kupila.. tost hleb sa žutim sirom... mmmm. zato se držim podalje od takvih spravica ;)
Moj dorucak kad zelim nesto lose da pojedem. :) Ali stavim dva sira u tost. :D
Meni je super takav tost sa margarinom i naseckanim belim lukom ...LIKE
-
Ja ubacim koje jaje unutra da bude i proteina. :)
-
Ja ga zato nisam ni kupila.. tost hleb sa žutim sirom... mmmm. zato se držim podalje od takvih spravica ;)
Moj dorucak kad zelim nesto lose da pojedem. :) Ali stavim dva sira u tost. :D
Dva sira?? You bad, bad boy ;))
-
Ja ubacim koje jaje unutra da bude i proteina. :)
I sir je protein, a staviš ga dva.. ne preteruj sa proteinima ;)
-
Ja ga zato nisam ni kupila.. tost hleb sa žutim sirom... mmmm. zato se držim podalje od takvih spravica ;)
Moj dorucak kad zelim nesto lose da pojedem. :) Ali stavim dva sira u tost. :D
SO HARDCORE
:)
-
Lud sam skroz. :D Ovaj sir sto kupujem ima 20 g Proteina na 120 g pakovanja i oko 35 g masti,zato su tu jaja da pritrce u pomoc i dodaju koji gram proteina. :D
-
Ja to ni ne koristim kao za sendviche i to, vec umotam meso u foliju i neka se przhi :)
-
Lud sam skroz. :D Ovaj sir sto kupujem ima 20 g Proteina na 120 g pakovanja i oko 35 g masti,zato su tu jaja da pritrce u pomoc i dodaju koji gram proteina. :D
I koji gram masti ;)
-
Ja ne znam bogami te mere. Do podneva jedem sitan sir, odnosno nemasni posni, a od podneva rokam po elli :D Dodushe, nekada pomerim granicu za plafon 2 sata iza podneva ^^
-
Možeš i popodne da jedeš nemasni beli ako su količine ograničene i ako ti ukupni kalorijski unos to dozvoljava
-
ja jako pazim na te kalorijske unose, pravo da ti kazhem, jako sam slabo upucen... Kad jedem samo se trudim da slusham svoje telo, da jedem dovoljno, polako i vishe puta...
Shto se kalorija tiche ono, to ne brojim tako da kazhem :) Ishrana mi je sredjena, ne jedem mnogo treniram puno i to je to shto se mene tiche :)
-
Najvažnije je da slušaš svoje telo ali mozak nekad laže ;)
edukuj se malo na temu kalorija, masti, ugljenih hidrata i proteina i ostalog čisto da budeš siguran da od svega unosiš dovoljno (naročito se odnosi na vitamine i minerale)
-
Znam poprilichno oko proteina, masti i UH kad shta i koliko ali kalorijski nznm koliko je to :)
Npr. ujutru oko 8-pola 9 oko 50 gr ovsenih, pre i posle treninga oko 50 grama integralnog pirincha/kuvanog krompira. Masti uglavnom kao uzhinu preko oraha i badema a proteine stalno :) :)
Sve je to ok, samo ne znam kako to ide kalorijski :) Potrazhicu malo po forumu chisto edukativno ;)
-
Nema tu sta da ne znas, vrlo je jednostavno, proteini su labelisani sa 4kcal/g (mada je prava vrednost ~3.2kcal/g) , hidrati 4kcal/g i masti 9kcal/g.
-
E extra, hvala ti, bash cu probati malo po tome da idem :) Koliko kalorija ne bih smeo da predjem?
-
Mislim da do 2500kcal
-
ok, možemo lagano da zaključavamo temu, već smo otišli daleko od teme....