TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405342 Teme od strane 25065 Članovi Poslednji član: Istraživač

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Avgust 31, 2025, 09:47:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trening po Mike Mentzeru?  (Pročitano 3814 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #9 poslato: Avgust 04, 2025, 10:48:23 pre podne »

Iskreno iz mog iskustva oni popularni bodibuilding programi ne rade posao kod prirodnih vezbaca, sto je i ocekivano.
Nijedan takmicarski program pa bio to za snagu za bodi bilding sto je za profesionalce ne rade kod prirodnih vezbaca sto je i suvisno ocekivati!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 04, 2025, 10:46:45 pre podne »

Po meni ne mozes otici na maksimalanu radnu seriju cucnja, nakon leg ekstenzije. Ovo je situavija gde su ledja potpuno nezagrejana i nespremna da prime tu kilazu tokom cucnja.
To sam ti probao docarati,izgleda da sam uspeo. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 04, 2025, 10:45:47 pre podne »

Ja definitno jesam zagovornik malog broja serija i ponavljanja, sa vecom tezinom i do otkaza pogotvo za natual vezbace. Ali ovako nesto definitivno ne, kao sto rekoh ja (posle becna/cucnja), radim po tom principu ali ovo je nesto mnogo drugacije.
O tome ti pricam,ovo je nesto sasvim drugo i ne zaboravi mi smo radili na povecanju snage a Mentzer je to radio da napumpa misic....
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 04, 2025, 10:06:37 pre podne »

Ja definitno jesam zagovornik malog broja serija i ponavljanja, sa vecom tezinom i do otkaza pogotvo za natual vezbace. Ali ovako nesto definitivno ne, kao sto rekoh ja (posle becna/cucnja), radim po tom principu ali ovo je nesto mnogo drugacije.

Po meni ne mozes otici na maksimalanu radnu seriju cucnja, nakon leg ekstenzije. Ovo je situavija gde su ledja potpuno nezagrejana i nespremna da prime tu kilazu tokom cucnja.

Iskreno iz mog iskustva oni popularni bodibuilding programi ne rade posao kod prirodnih vezbaca, sto je i ocekivano.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Avgust 04, 2025, 09:28:03 pre podne »

Ja mislim da definitivno nije za pocetnika, nisam se nesto udubljivao da istrazujem vec samo ono sto sam video na drustvenim mrezama.
Ako sam dobro shvatio ja radim nesto slicno.
Posle teskog bench-a, potiska sa bucicama radim  samo jednu seriju maksimalna kilaza, triceps jedna serija maksimalna kilaza.
Takodje i za biceps, rame radim po 1-2 serije sa maksimalnom kilazom ali pre toga imam 30min bench pressa, gde se zagreje gornji deo tela.

Ovako je izgledao njegova trening rutina:

Workout A (Legs, Chest, and Triceps)
Exercise    Sets     Reps
Leg Extension (superset with leg press)    2 sets of each    6-8
Squat    1    6-8
Leg Curl    2    6-8
Standing Calf Raise    2    6-8
Calf Press    1    6-8
Dumbbell Fly or Pec Deck    2    6-8
Incline Barbell Press    2    6-8
Dips    2    6-8
Pushdown (superset with dips again)    1 set of each    6-8
Lying Triceps Extension    2    6-8
Workout B (Back, Traps, Shoulders, Biceps)
Exercise    Sets     Reps
Machine Pullover (ss with Close Grip Underhand Pulldown)    2 of each    6-8
Barbell Row    2    6-8
Machine Shrug (ss with Upright Row)    2 sets of each    6-8
Side lateral raises (ss with Machine Shoulder Press)    2 sets of each    6-8
Dumbbell or Machine Rear Lateral    2    6-8
Standing Barbell Curl    1    6-8
Dumbbell Concentration Curl    2    6-8

Vidis da radi jako malo zagrevanja odmah radi radne serije,a ti kod benca radis vise serija zagrevanja.On je svoje treninge zavrsavao za 30-45 minuta.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2025, 09:29:34 pre podne od strane Miki Mihajlovic » Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 04, 2025, 09:16:16 pre podne »

Ja mislim da definitivno nije za pocetnika, nisam se nesto udubljivao da istrazujem vec samo ono sto sam video na drustvenim mrezama.
Posle teskog bench-a, potiska sa bucicama radim  samo jednu seriju maksimalna kilaza, triceps jedna serija maksimalna kilaza.
Takodje i za biceps, rame radim po 1-2 serije sa maksimalnom kilazom ali pre toga imam 30min bench pressa, gde se zagreje gornji deo tela.
On je sve isao po jednu radnu seriju i to je velika razlika i to otkaza.
I ja sam vezbao kao ti i svi mi koji smo trenirali za snagu smo trenirali SLICNO,ali ne ISTO.Ovo je opasnije,jer ti kod benca dok stignes  do maxa ja sam imao recimo oko 10 serija zagrevanja dok stignem do radne serije a kod Mentzera imas jednu seriju.....
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Avgust 04, 2025, 09:06:48 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 04, 2025, 07:46:33 pre podne »

izvinjavam se ako ova tema negde postoji ali ja nisam uspeo da je pronadjem.Vracam se u teretanu posle prestanka od dosta godina i zanima me sta mislite o nacinu koji je propagirao Mike Mentzer?Da li je neko radio ili radi i kakvi su rezultati...Program njegovog treninga je dostupan na yt ali bi mi znacilo vase misljenje jer ne bih voleo da uzalud potrosim vreme na nesto sto mozda nece doneti rezultate.Hvala unapred.
Ja sam probao i mogu reci da je dosta lako da se ozledis ako sledis tu vrstu treninga.Nije se ni DOrian proslavio i on je morao zbog povreda ili bolje receno zbog pucanja misica da zavrsi karijeru pre nego sto je planirao...Po mom iskustvu telo ne moze za tako brzo vreme da se zagreje da se odmah ide na maximalne tezine.
Sve u svemu ja ga ne bih preporucio.
Sačuvana
Alex89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 03, 2025, 12:22:52 posle podne »

izvinjavam se ako ova tema negde postoji ali ja nisam uspeo da je pronadjem.Vracam se u teretanu posle prestanka od dosta godina i zanima me sta mislite o nacinu koji je propagirao Mike Mentzer?Da li je neko radio ili radi i kakvi su rezultati...Program njegovog treninga je dostupan na yt ali bi mi znacilo vase misljenje jer ne bih voleo da uzalud potrosim vreme na nesto sto mozda nece doneti rezultate.Hvala unapred.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.48 sekundi sa 18 upita.