TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406382 Teme od strane 25076 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 20, 2025, 02:30:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....  (Pročitano 4065 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #55 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:53:07 posle podne »

Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #54 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:51:49 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
U životu je često tako.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #53 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:50:47 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Proradi taj inat u čoveku. Znam na šta misliš.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #52 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:46:52 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #51 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:43:06 posle podne »

Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #50 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:41:51 posle podne »

Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #49 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:40:55 posle podne »

Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Najbolja varijanta!
Verovatno bi svako najviše voleo da mu neko drugi spremi.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #48 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:40:04 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9712


« Odgovor #47 poslato: Oktobar 18, 2025, 06:38:38 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5657


« Odgovor #46 poslato: Oktobar 17, 2025, 02:00:11 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32368


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #45 poslato: Oktobar 17, 2025, 09:41:26 pre podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
Vidis i ti kazes navikne.Ne zavoli.... ;D ;D ;D
ALi da ima ukus zemlje i to je sigurno!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32368


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #44 poslato: Oktobar 17, 2025, 09:40:26 pre podne »

Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
Ipak je od krvi i mesa! ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32368


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #43 poslato: Oktobar 17, 2025, 09:39:58 pre podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5657


« Odgovor #42 poslato: Oktobar 15, 2025, 06:49:50 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5657


« Odgovor #41 poslato: Oktobar 15, 2025, 06:49:14 posle podne »

Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 13 upita.