TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406355 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 31, 2025, 10:02:27 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 42 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sulfati u ishrani  (Pročitano 201366 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #598 poslato: Septembar 22, 2025, 10:56:03 pre podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
Fenomenalna stvar. Svaka mu čast.
Mene kod njih jedino brine velicina porcije.Imao sam prilike jesti u takvom restoranu i sve je super,sve je bajno,za oci ali je malo..... ;D ;D ;D
Kao kad ti daju toliko da samo probas....
Verovatno je to za njih sasvim dovoljna količina.
Veruj mi to kao da dobijes 3 zalogaja bureka...ne jednu cetvrtinu ili jednu osminu sto su neki jeli kao deca nego bukvalno 3 zalogaja....pa mi to operemo sa tanjira..... ;D ;D ;D
Verovatno je u njihovoj kulturi hrane takva količina normalna.
Ne,svugde u takvim restoranima sa Miselinovim zvezdama su tako malo porcije.Tamo je vazan izgled,ne toliko ukus,a pogotovo ne kolicina.
E na to sam i ja mislila. Takođe, ljudi koji žele tamo i na takav način da se hrane se naviknu i to im vremenom postane dovoljno.
Sigurno ima i onih koji odu da probaju neke nove ukuse i vide zanimljive načine aranžiranja. A onda dođu kući da jedu.
Ili da posle aranziraju devojci kada kuvaju kuci. ;)
Bar dobiju ideje za nov i zanimljiv način aranžiranja jela ;D
Bar neka pozitiva iz svega toga  ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #597 poslato: Septembar 22, 2025, 10:55:17 pre podne »

Ipak se treba malo zamisliti. Zato što veći deo života provodimo na poslu i zato treba da nam bude prijatno.
Treba težiti prijatnoj atmosferi na poslu ali i treba biti tolerantan kada toga nema. Nekako se ide iz krajnosti u krajnost kada su u pitanju stavovi oko tolerancije stresa na poslu.
Mislim da tome doprinosi i današnji ubrzan tempo života. Sve je manje tolerancije i sve je nekako po principu sve ili ništa. U životu treba stalno balansirati. Ne treba čovek odmah da je isključiv, po nekim pitanjima.
Mislim da je i ubrzan tempo ali i društveni trend "ne treba trpeti išta" koji mladi sve više usvajaju.
Razumem u nekim situacijama da ne trpimo ništa. Ali život nije samo prav put. Uvek ima situacija da moramo nešto i da istrpimo.
Slazem se.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5700


« Odgovor #596 poslato: Septembar 21, 2025, 11:36:51 pre podne »

Ipak se treba malo zamisliti. Zato što veći deo života provodimo na poslu i zato treba da nam bude prijatno.
Treba težiti prijatnoj atmosferi na poslu ali i treba biti tolerantan kada toga nema. Nekako se ide iz krajnosti u krajnost kada su u pitanju stavovi oko tolerancije stresa na poslu.
Mislim da tome doprinosi i današnji ubrzan tempo života. Sve je manje tolerancije i sve je nekako po principu sve ili ništa. U životu treba stalno balansirati. Ne treba čovek odmah da je isključiv, po nekim pitanjima.
Uravo tako:sve ili nista.....a to ne valja....ne znaju da cene neke stvari ....
Verovatno su uslovi u kojima se danas živi doveli do toga.
Društvo i nedovoljno vremena za vaspitavanje dece.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5700


« Odgovor #595 poslato: Septembar 21, 2025, 11:35:43 pre podne »

Ipak se treba malo zamisliti. Zato što veći deo života provodimo na poslu i zato treba da nam bude prijatno.
Treba težiti prijatnoj atmosferi na poslu ali i treba biti tolerantan kada toga nema. Nekako se ide iz krajnosti u krajnost kada su u pitanju stavovi oko tolerancije stresa na poslu.
Mislim da tome doprinosi i današnji ubrzan tempo života. Sve je manje tolerancije i sve je nekako po principu sve ili ništa. U životu treba stalno balansirati. Ne treba čovek odmah da je isključiv, po nekim pitanjima.
Mislim da je i ubrzan tempo ali i društveni trend "ne treba trpeti išta" koji mladi sve više usvajaju.
Razumem u nekim situacijama da ne trpimo ništa. Ali život nije samo prav put. Uvek ima situacija da moramo nešto i da istrpimo.
I situacija i generalno stvari u svakodnevnici koje se ponavljaju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #594 poslato: Septembar 20, 2025, 05:27:46 posle podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
Fenomenalna stvar. Svaka mu čast.
Mene kod njih jedino brine velicina porcije.Imao sam prilike jesti u takvom restoranu i sve je super,sve je bajno,za oci ali je malo..... ;D ;D ;D
Kao kad ti daju toliko da samo probas....
Verovatno je to za njih sasvim dovoljna količina.
Veruj mi to kao da dobijes 3 zalogaja bureka...ne jednu cetvrtinu ili jednu osminu sto su neki jeli kao deca nego bukvalno 3 zalogaja....pa mi to operemo sa tanjira..... ;D ;D ;D
Verovatno je u njihovoj kulturi hrane takva količina normalna.
Ne,svugde u takvim restoranima sa Miselinovim zvezdama su tako malo porcije.Tamo je vazan izgled,ne toliko ukus,a pogotovo ne kolicina.
Samo smatram da je i tamo važan ukus. A količina ne.
Ukus i izgled su najvazniji tamo.
Bar nešto ako već ne može da zasiti. 😂
I to je dovoljno ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #593 poslato: Septembar 20, 2025, 05:27:01 posle podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
Fenomenalna stvar. Svaka mu čast.
Mene kod njih jedino brine velicina porcije.Imao sam prilike jesti u takvom restoranu i sve je super,sve je bajno,za oci ali je malo..... ;D ;D ;D
Kao kad ti daju toliko da samo probas....
Verovatno je to za njih sasvim dovoljna količina.
Veruj mi to kao da dobijes 3 zalogaja bureka...ne jednu cetvrtinu ili jednu osminu sto su neki jeli kao deca nego bukvalno 3 zalogaja....pa mi to operemo sa tanjira..... ;D ;D ;D
Verovatno je u njihovoj kulturi hrane takva količina normalna.
Ne,svugde u takvim restoranima sa Miselinovim zvezdama su tako malo porcije.Tamo je vazan izgled,ne toliko ukus,a pogotovo ne kolicina.
E na to sam i ja mislila. Takođe, ljudi koji žele tamo i na takav način da se hrane se naviknu i to im vremenom postane dovoljno.
Sigurno ima i onih koji odu da probaju neke nove ukuse i vide zanimljive načine aranžiranja. A onda dođu kući da jedu.
Ima i jednog i drugog. Ima i onih kojima je to dovoljno i koji se na to naviknu, a i onih koji tamo redje jedu i posle jedu kući.
Ja sam više za starinske tipove kafana. Ali dobro. Različiti su ukusi. Sigurno postoje mnogi kojima odgovaraju takvi tipovi restorana.
Ja mislim da je to vise pitanje da se covek pokaze/dokaze,ne verujem da tamo ljudi idu da bi se dobro najeli.
Teško da će to uspeti. Možda naručuju više jela ;D ;D ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #592 poslato: Septembar 20, 2025, 05:26:05 posle podne »

Ipak se treba malo zamisliti. Zato što veći deo života provodimo na poslu i zato treba da nam bude prijatno.
Treba težiti prijatnoj atmosferi na poslu ali i treba biti tolerantan kada toga nema. Nekako se ide iz krajnosti u krajnost kada su u pitanju stavovi oko tolerancije stresa na poslu.
Mislim da tome doprinosi i današnji ubrzan tempo života. Sve je manje tolerancije i sve je nekako po principu sve ili ništa. U životu treba stalno balansirati. Ne treba čovek odmah da je isključiv, po nekim pitanjima.
Uravo tako:sve ili nista.....a to ne valja....ne znaju da cene neke stvari ....
Verovatno su uslovi u kojima se danas živi doveli do toga.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #591 poslato: Septembar 20, 2025, 05:24:59 posle podne »

https://youtu.be/kBWCKF0mA4Q?si=SFDtN99aG35MBfSO
Pogledati video do kraja. To je JEDNA porcija!
Ništa od sitosti ;D
Ma kakvi,to je za drustvene mreze da se vidi da se ti tamo hranis....a ako hoces da se najebes redovno odes kod babe na selo!
Selfi sa hranom ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #590 poslato: Septembar 20, 2025, 05:23:06 posle podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
Fenomenalna stvar. Svaka mu čast.
Mene kod njih jedino brine velicina porcije.Imao sam prilike jesti u takvom restoranu i sve je super,sve je bajno,za oci ali je malo..... ;D ;D ;D
Kao kad ti daju toliko da samo probas....
Verovatno je to za njih sasvim dovoljna količina.
Veruj mi to kao da dobijes 3 zalogaja bureka...ne jednu cetvrtinu ili jednu osminu sto su neki jeli kao deca nego bukvalno 3 zalogaja....pa mi to operemo sa tanjira..... ;D ;D ;D
Verovatno je u njihovoj kulturi hrane takva količina normalna.
Ne,svugde u takvim restoranima sa Miselinovim zvezdama su tako malo porcije.Tamo je vazan izgled,ne toliko ukus,a pogotovo ne kolicina.
E na to sam i ja mislila. Takođe, ljudi koji žele tamo i na takav način da se hrane se naviknu i to im vremenom postane dovoljno.
Sigurno ima i onih koji odu da probaju neke nove ukuse i vide zanimljive načine aranžiranja. A onda dođu kući da jedu.
Ili da posle aranziraju devojci kada kuvaju kuci. ;)
Bar dobiju ideje za nov i zanimljiv način aranžiranja jela ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #589 poslato: Septembar 20, 2025, 05:22:04 posle podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
E onda su i oni podlegli trendu opadanja kvaliteta.
Prvo su smanjili porcije recimo 1/4 je bila manja nego dotle,pa manje su stavili u burek da bi na kraju bilo i loseg ukusa....
Da li imaš sada negde da kupiš dobar burek?
Na srecu uvek nadem neku dobruu pekaru.
Sto pitas?Hteo si da me iznenadis ili da me sazaljevas?Ili da mi pravis zazubice? ;D ;D ;D
Idemo negde svi zajedno na burek 8)
Slažem se sa tim.
Jel na klasicni ili moze nesto novo?
Ja sam ipak za klasični, imam slab želudac.
Meni je tako slab bio zeludac kada sam drzao striktne dijete mesecima i posle pojeo nesto malo masnije......
Daleko sam od dijeta, nije u tom smislu slab, više u smislu da umem biti gadljiva na hranu. 😂
Ja iznutrice i morske plodove ne mogu da jedem.
Morske plodove obozavam!
To nisam nikda probao. Ali i ne bi, iskreno. A od iznutrica sam mislim probao crnu džigericu i ne sviđa mi se. Ali i sam miris, dok se kuva mi se nikada nije ni sviđao. Kao mali sam izlazio iz kuhinje, kada se spremala.
Naravno,ukusi su razliciti.Siguran sam da ima nesto sto ti volis a ja ne,ali to je i u redu.Ne moze svako sve da voli.
Tako je. Svako ima drugačiji ukus.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #588 poslato: Septembar 20, 2025, 05:20:46 posle podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
Fenomenalna stvar. Svaka mu čast.
Mene kod njih jedino brine velicina porcije.Imao sam prilike jesti u takvom restoranu i sve je super,sve je bajno,za oci ali je malo..... ;D ;D ;D
Kao kad ti daju toliko da samo probas....
Verovatno je to za njih sasvim dovoljna količina.
Veruj mi to kao da dobijes 3 zalogaja bureka...ne jednu cetvrtinu ili jednu osminu sto su neki jeli kao deca nego bukvalno 3 zalogaja....pa mi to operemo sa tanjira..... ;D ;D ;D
Verovatno je u njihovoj kulturi hrane takva količina normalna.
Ne,svugde u takvim restoranima sa Miselinovim zvezdama su tako malo porcije.Tamo je vazan izgled,ne toliko ukus,a pogotovo ne kolicina.
E na to sam i ja mislila. Takođe, ljudi koji žele tamo i na takav način da se hrane se naviknu i to im vremenom postane dovoljno.
Te porcije ne zadovoljavaju dnevni unos kalorija prosecnog coveka....to je dobro samo da probas ,platis jako puno i posle odes negde da se lepo najedes!
Dobro si rekao 8)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9755


« Odgovor #587 poslato: Septembar 20, 2025, 05:19:27 posle podne »

Ipak se treba malo zamisliti. Zato što veći deo života provodimo na poslu i zato treba da nam bude prijatno.
Treba težiti prijatnoj atmosferi na poslu ali i treba biti tolerantan kada toga nema. Nekako se ide iz krajnosti u krajnost kada su u pitanju stavovi oko tolerancije stresa na poslu.
Mislim da tome doprinosi i današnji ubrzan tempo života. Sve je manje tolerancije i sve je nekako po principu sve ili ništa. U životu treba stalno balansirati. Ne treba čovek odmah da je isključiv, po nekim pitanjima.
Mislim da je i ubrzan tempo ali i društveni trend "ne treba trpeti išta" koji mladi sve više usvajaju.
Razumem u nekim situacijama da ne trpimo ništa. Ali život nije samo prav put. Uvek ima situacija da moramo nešto i da istrpimo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #586 poslato: Septembar 12, 2025, 10:00:42 pre podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
Fenomenalna stvar. Svaka mu čast.
Mene kod njih jedino brine velicina porcije.Imao sam prilike jesti u takvom restoranu i sve je super,sve je bajno,za oci ali je malo..... ;D ;D ;D
Kao kad ti daju toliko da samo probas....
Verovatno je to za njih sasvim dovoljna količina.
Veruj mi to kao da dobijes 3 zalogaja bureka...ne jednu cetvrtinu ili jednu osminu sto su neki jeli kao deca nego bukvalno 3 zalogaja....pa mi to operemo sa tanjira..... ;D ;D ;D
Verovatno je u njihovoj kulturi hrane takva količina normalna.
Ne,svugde u takvim restoranima sa Miselinovim zvezdama su tako malo porcije.Tamo je vazan izgled,ne toliko ukus,a pogotovo ne kolicina.
Samo smatram da je i tamo važan ukus. A količina ne.
Ukus i izgled su najvazniji tamo.
Bar nešto ako već ne može da zasiti. 😂
I to sto kazes. ;D
Sve treba gledati sa pozitivne strane.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5700


« Odgovor #585 poslato: Septembar 12, 2025, 07:48:12 pre podne »

Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
Fenomenalna stvar. Svaka mu čast.
Mene kod njih jedino brine velicina porcije.Imao sam prilike jesti u takvom restoranu i sve je super,sve je bajno,za oci ali je malo..... ;D ;D ;D
Kao kad ti daju toliko da samo probas....
Verovatno je to za njih sasvim dovoljna količina.
Veruj mi to kao da dobijes 3 zalogaja bureka...ne jednu cetvrtinu ili jednu osminu sto su neki jeli kao deca nego bukvalno 3 zalogaja....pa mi to operemo sa tanjira..... ;D ;D ;D
Verovatno je u njihovoj kulturi hrane takva količina normalna.
Ne,svugde u takvim restoranima sa Miselinovim zvezdama su tako malo porcije.Tamo je vazan izgled,ne toliko ukus,a pogotovo ne kolicina.
Samo smatram da je i tamo važan ukus. A količina ne.
Ukus i izgled su najvazniji tamo.
Bar nešto ako već ne može da zasiti. 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32424


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #584 poslato: Septembar 11, 2025, 07:40:17 pre podne »

Ipak se treba malo zamisliti. Zato što veći deo života provodimo na poslu i zato treba da nam bude prijatno.
Treba težiti prijatnoj atmosferi na poslu ali i treba biti tolerantan kada toga nema. Nekako se ide iz krajnosti u krajnost kada su u pitanju stavovi oko tolerancije stresa na poslu.
Mislim da tome doprinosi i današnji ubrzan tempo života. Sve je manje tolerancije i sve je nekako po principu sve ili ništa. U životu treba stalno balansirati. Ne treba čovek odmah da je isključiv, po nekim pitanjima.
Mislim da je i ubrzan tempo ali i društveni trend "ne treba trpeti išta" koji mladi sve više usvajaju.
Opet iz jedne krajnosti u drugu...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 42 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.061 sekundi sa 12 upita.