TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:36:08 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Umro od steroida !  (Pročitano 28503 puta)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #167 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:31:38 posle podne »

Pedja, pre nego odem da lučim melatotnin, ajd leba ti razjasni mi ono oko istovremenog rasta mišićne mase i topljenja masnih naslaga ...

:)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #166 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:29:25 posle podne »

:-X
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: Oktobar 04, 2012, 06:56:52 posle podne »

;)

Mislim da se kod mene neki drugi hormoni stvaraju u vremenu izmedju 22.00 i  3.00 h, ali ajde, to sad nije tema ...

:)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #164 poslato: Oktobar 04, 2012, 06:38:38 posle podne »

;)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #163 poslato: Oktobar 04, 2012, 11:18:15 pre podne »

Nema na cemu, zato smo tu! :-)
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #162 poslato: Oktobar 03, 2012, 10:55:40 posle podne »

Melatonin zovu drugacije hormon mraka, zato sto je njegovo stvaranje vezano za doba dana bez svetlosti, pretezno se stvara izmedju 22h i 03 h iza ponoci. Njegova uloga je pretezno vezana za regulisanje sna, tj za odmor i oporavak tela nakon treninga sto je podjednako vazno ali nije direktno za izgradnju misica.

Hormon rasta ( somatotropin ) se izlucuje takodje preko noci, ali ima potpuno drugaciju funkciju, on deluje na misicnu masu kroz anabolicki efekat ( izaziva hipertrofiju i hiperplaziju misicnih celija ).

Razjašnjeno. Hvala. :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #161 poslato: Oktobar 03, 2012, 10:24:33 posle podne »

Melatonin zovu drugacije hormon mraka, zato sto je njegovo stvaranje vezano za doba dana bez svetlosti, pretezno se stvara izmedju 22h i 03 h iza ponoci. Njegova uloga je pretezno vezana za regulisanje sna, tj za odmor i oporavak tela nakon treninga sto je podjednako vazno ali nije direktno za izgradnju misica.

Hormon rasta ( somatotropin ) se izlucuje takodje preko noci, ali ima potpuno drugaciju funkciju, on deluje na misicnu masu kroz anabolicki efekat ( izaziva hipertrofiju i hiperplaziju misicnih celija ).
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #160 poslato: Oktobar 02, 2012, 11:30:06 posle podne »

Pa o tome i pricam.Ovih 3kg nije slucajno stavljeno. :) Kaze mi drug : ''Uzecu protein i kreatin.Jedem solidno,3 puta dnevno,na spavanje idem oko 3-4.'' . I onda pita sam sebe : ''Samo se nadam,da li ce mi ta kombinacija dati jedno 2-3kg?''.

E,i onda kada uzme protein i kreatin,bez ishrane i odmora,bice ''ovo ne valja,ne radi nista!PU!''.

ne kažu za džabe da svaki sat sna pre ponoći vredi kao dva :) živa istina...
odgovor je melatonin!  ;)

A ne somatotropin ?! :)
hormon rasta se luči tokom spavanja, što duže to više.... Odgovoran je za oporavak od dnevnog stresa. Melatonin se luči tokom noćnog spavanja....

... iz čega sledi da je melatonin hormon rasta ?! A šta je onda somatotropin ?!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #159 poslato: Oktobar 02, 2012, 10:42:55 posle podne »

Pa o tome i pricam.Ovih 3kg nije slucajno stavljeno. :) Kaze mi drug : ''Uzecu protein i kreatin.Jedem solidno,3 puta dnevno,na spavanje idem oko 3-4.'' . I onda pita sam sebe : ''Samo se nadam,da li ce mi ta kombinacija dati jedno 2-3kg?''.

E,i onda kada uzme protein i kreatin,bez ishrane i odmora,bice ''ovo ne valja,ne radi nista!PU!''.

hormon rasta se luči tokom spavanja, što duže to više.... Odgovoran je za oporavak od dnevnog stresa. Melatonin se luči tokom noćnog spavanja....
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Oktobar 02, 2012, 08:30:53 posle podne »

Koja je funkcija hormona melatonina u rastu mišića i zašto je ovaj hormon (sintetički) zabranjen u Nemačkoj i još nekim zemljama, ako ga organizam sam luči u toku noći ?!

Hvala.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #157 poslato: Oktobar 02, 2012, 08:27:51 posle podne »

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: Jun 12, 2012, 03:29:01 posle podne »

Melatonin i fiziološka činjenica da se noću telo prebacuje u safe mode - jeidni mode u kome telo raste
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Jun 12, 2012, 03:26:21 posle podne »

Suplementacija + ishrana + odmor + trening = USPEH ... Kada se sve to uklopi,dolaze i rezultati.Cim nesto od toga nedostaje,slabije je!
to je formula!

Slucajno ti editovah poruku,umesto da citiram,ali vratio sam...:) Naravno,ali mnogi ne postuju to...A posle nema rezultata!
no problemo!  ;)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #154 poslato: Jun 11, 2012, 11:17:34 posle podne »

Evo ga http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=159541.0
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Jun 11, 2012, 10:54:18 posle podne »

Inace,za nas mladje,a i sve koji nisu takmicari - Lepomir Bakic : ''Nikako ne uzimajte steroide,ne unistavajte svoje telo!Ne idete vi na takmicenje,ja imam neke druge ciljeve.Sasvim lepo se moze napredovati i bez toga!''. U pitanju je gostovanje na TV Novi Pazar...

Jesi odgledao njegov seminar u NP? Okačio sam ga bio ovde na forumu.

https://www.facebook.com/photo.php?v=154012784730540   

Gledao sam sinoc ovaj klip u njegovoj grupi...:) Pa cuo taj savet.Baci link,nisam video gde je stavljen ! :)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 18 upita.