TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 05:54:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Jaja !  (Pročitano 21525 puta)
vtmr
Gost
« Odgovor #65 poslato: Jun 27, 2013, 08:48:43 pre podne »

Probajte da sipate neku kasiku soli u vodu u kojoj kuvate jaja.Moja baba kaze da se onda lakse ljuste  ;)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #64 poslato: Septembar 24, 2012, 09:51:41 pre podne »

Ili pečeš jaja i zanemariš te gluposti sa kuvanjem i čišćenjem, a ako ste već toliko profi i jedete samo belanca bez masti onda u mikrotalasnu i problem rešen...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #63 poslato: Septembar 23, 2012, 11:26:29 posle podne »

ja ih odmah nakon kuvanja stavim u hladnu vodu i nema problema nikakvih :)
a fora da ne puknu u toku kuvanja je u tome da stavite so u vodu :)
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 384

« Odgovor #62 poslato: Septembar 23, 2012, 11:08:00 posle podne »

Uradicu tako pa cu vidjeti sjutra,a danas mi kaze brat (ne rodjeni) koji isto vec dugo vremena ide u teretanu i tako i on kuva dosta jaja dnevno :D ...kaze da on to radi tako sto kada se skuvaju cukne jaja,slomi ga na nekom mjestu i onda jaja stavi u hladnu vodu ali znaci prvo svako jaje cukne da bi voda usla unutra i onda kaze nema da se lijepi nista :)
Sačuvana
Milan 21
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 243

« Odgovor #61 poslato: Septembar 23, 2012, 10:57:03 posle podne »

Ma salu na stranu,uradi tako kao sto ti je Mira rekla,ja mislim da vecina nas koji jedemo jaja svaki dan i u vecim kolicinama radi isto,znaci kad se skuvaju, odma ih stavis u hladnu vodu da se ohlade,i tu nema frke oko ljustenja
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 384

« Odgovor #60 poslato: Septembar 23, 2012, 05:26:49 posle podne »

Jaja koja sam jutros kuvao vec 2-3 dana stoje u frizideru i opet jutros ne mogu da se ogule,pola bjelanca odpadne,ne znam koliko se to podrazumijeva tacno da treba da odstoje?

Da li si probao da ih prelijes hladnom vodom i da ih ostavis u toj vodi dok se ne ohlade?

E to nisam probao (iako sam vidio da si me to prije savjetovala) , od sjutra cu tako raditi a za svaki slucaj cu i promijeniti radnju jer stalno kupujem na jednom mjestu :)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #59 poslato: Septembar 23, 2012, 03:45:33 posle podne »

Jaja koja sam jutros kuvao vec 2-3 dana stoje u frizideru i opet jutros ne mogu da se ogule,pola bjelanca odpadne,ne znam koliko se to podrazumijeva tacno da treba da odstoje?

Da li si probao da ih prelijes hladnom vodom i da ih ostavis u toj vodi dok se ne ohlade?
Sačuvana
Milan 21
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 243

« Odgovor #58 poslato: Septembar 23, 2012, 03:05:50 posle podne »

Jaja koja sam jutros kuvao vec 2-3 dana stoje u frizideru i opet jutros ne mogu da se ogule,pola bjelanca odpadne,ne znam koliko se to podrazumijeva tacno da treba da odstoje?

Pa kupi na drugom mestu jaja ,sta si se uvatio za tog jednog:)Ja koliko vec dugo jedem jaja,mozda u 10 % slucajeva su se losije gulila.Mozes da ih j..s da izvines ako su ti sva konstantno takva,a nabavljas iz istog izvora, tu nema pomoci,ni da ih kao sto rece neko"izudaras",meces so , sirce u vodu,kuvas na tihoj vatri,zoves popa da ih osvesta :)
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 384

« Odgovor #57 poslato: Septembar 23, 2012, 10:59:18 pre podne »

Jaja koja sam jutros kuvao vec 2-3 dana stoje u frizideru i opet jutros ne mogu da se ogule,pola bjelanca odpadne,ne znam koliko se to podrazumijeva tacno da treba da odstoje?
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #56 poslato: Septembar 23, 2012, 09:59:24 pre podne »

Zato ih nemoj kuvati sveza, ostavi ih par dana da odstoje...
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 384

« Odgovor #55 poslato: Septembar 22, 2012, 07:14:10 posle podne »

Pa pokusao sam na razlicite nacine,kuvana su i 15-20 minuta na laganoj vatri ali opet sve isto,ostane ono zalijepljeno za ajje i ne moze da se oguli tj. kad se oguli pola bjelanca ne ostane.Jaja su ona prve klase,kupujem ih stalno na istom mjestu pa ne znam da mozda nije do kvaliteta

Mnogo 15-20 minuta...ti ubijes Boga u njima :D

Hahah ma ne..kuvam 5-10 minuta ali posto je ovo pocelo da se desava rekoh da nije mozda zbog duzine kuvanja pa sam kuvao 15 minuta na laganoj vatri ali opet isto,probao sam da dodam sirceta i sve opet isto.

Mozda ste u pravu za to svjeza jaja,jer kupujem bas svjeza jaja,znaci moraju malo da odstoje,ok,hvala na pomoci :)
Sačuvana
Terror
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1796


terroristes

« Odgovor #54 poslato: Septembar 22, 2012, 06:32:21 posle podne »

nikad se ne kuvaju skroz sveza jaja vec ona koja su odlezala neko vreme ako zelis da normalno oljustis jaja  ;)
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #53 poslato: Septembar 22, 2012, 06:31:46 posle podne »

Pa pokusao sam na razlicite nacine,kuvana su i 15-20 minuta na laganoj vatri ali opet sve isto,ostane ono zalijepljeno za ajje i ne moze da se oguli tj. kad se oguli pola bjelanca ne ostane.Jaja su ona prve klase,kupujem ih stalno na istom mjestu pa ne znam da mozda nije do kvaliteta

Mnogo 15-20 minuta...ti ubijes Boga u njima :D
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #52 poslato: Septembar 22, 2012, 06:30:31 posle podne »

Nikad se ne kuvaju sveza jaja jer se ona tesko ljuste, vec malo starija..Zatim kad ih skuvas nekih 7 min prospes tu vrucu vodu i prelijes ih hladnom vodom i ostavis da se ohlade...Tako ce se lako ljustiti...
Sačuvana
Mr.Paf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 113


« Odgovor #51 poslato: Septembar 22, 2012, 05:49:55 posle podne »

Mislim da to ima veze sa tim koliko su jaja sveza....Jbg. sad sam pomesao da li se to lepi kod svezih ili bajatih jaja,ali znam da sam citao negde da je u svezini jaja stvar...Sto se tice duzine kuvanja,minimum je 5 minuta...to je zbog termicke obrade zbog bakterija itd...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.093 sekundi sa 18 upita.