TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:11:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Nizak puls ?  (Pročitano 3097 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 17, 2013, 11:19:56 pre podne »

Ovako,skoro sam napunio 17 godina,treniram fudbal vec 7 godina....cesto radimo preglede,medjutim to obavlja samo jedan ljekar koji samo poslusa srce slusalicama i izmjeri pritisak i puls ,rekao mi ja da imam nizak puls oko 60,tako da ne bi trebao da preskacem dorucak,pitao me da li preskacem,ja sam rekao da...pogotovo sada sam na jakim pripremama,prvi trening mi je ujutro oko 8 sati i ja nista ne jdem osim sto popijem Kre alkalin i Beta alanin (ali stvarno ne mogu da treniram ako nesto pojedem prije treninga,jer onda imam gasove :)  )....rekao mi je da to moze i genetski da bude,a mislim da imam i nizak pritisak cini mi se oko 110-115/70-80 tako nekako....inace srce i sve ostalo odlicno (prosle godine sam radio i EKG,RTG pluca jer sam imao neku operaciju,povreda je bila u pitanju)

Zanima me da li bih morao nesto jesti ujutro prije treninga ili mogu nastaviti da treniram ujutro na prazan stomak jer mi zaista ne prija da ista jedem prije treninga,a uopste mi ne smeta?
puls je ok, pojedi božitu ujutru ili neku mazalicu...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 01, 2013, 09:45:21 pre podne »

Vrednost pulsa se menja u toku dana pod uticajem razlicitih faktora, izmedju ostalog i polozaja tela, spoljasnje temperature, inteziteta fizicke aktivnosti...U svakom slucaju, i pored svega toga, dobro je.
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 01, 2013, 09:30:47 pre podne »

Ok,hvala.

Puls je mjeren oko 6-7 sati popodne (uvece kako god) pa je vjerovatno i to uzeo u obzir,jer je tada valjda prosjecan oko 70 kod "obicne" populacije (kako sam procitao na internetu) a kod sportista je i nizi,u svakom slucaju shvatio sam da je sve normalno...rekao je da je ritam srca i te stvari "odlicno"
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Avgust 01, 2013, 08:39:09 pre podne »

Trudicu se makar bananu prije treninga....i mene je zacudilo kada mi je rekao da mi je puls nizak (rekao je da je oko 60)..a vidim na internetu pise da je za sportiste sasvim normalno,pa i da bude 50...sada kad ga opipam na vratu ili na ruci krece se otprilike kao sekunde.

60 je normalna vrednost pulsa za zdravu sedanternu populaciju ( za one koji ne treniraju ), a kod sportista vrednosti idu od 40 - 60, u zavisnosti od utreniranosti i jos ponekih opstih faktora. Vrednost tvog pulsa je sasvim normalna, nema razloga za zabrinutost ako je to jedino sto ti je doktor "zamerio', tj ako nema drugih promena ( u ritmu ).
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #4 poslato: Jul 29, 2013, 08:45:43 posle podne »

Puls u mirovanju meri se cim se probudis,ne ustajes iz kreveta i tada ce ti verovatno biti oko 50 sto je vise nego idealno za sportistu.
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 29, 2013, 06:25:07 posle podne »

Trudicu se makar bananu prije treninga....i mene je zacudilo kada mi je rekao da mi je puls nizak (rekao je da je oko 60)..a vidim na internetu pise da je za sportiste sasvim normalno,pa i da bude 50...sada kad ga opipam na vratu ili na ruci krece se otprilike kao sekunde.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #2 poslato: Jul 29, 2013, 03:51:38 posle podne »

Moras jesti pre treninga,a puls ti je sasvim normalan !
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 27, 2013, 07:30:00 posle podne »

Ovako,skoro sam napunio 17 godina,treniram fudbal vec 7 godina....cesto radimo preglede,medjutim to obavlja samo jedan ljekar koji samo poslusa srce slusalicama i izmjeri pritisak i puls ,rekao mi ja da imam nizak puls oko 60,tako da ne bi trebao da preskacem dorucak,pitao me da li preskacem,ja sam rekao da...pogotovo sada sam na jakim pripremama,prvi trening mi je ujutro oko 8 sati i ja nista ne jdem osim sto popijem Kre alkalin i Beta alanin (ali stvarno ne mogu da treniram ako nesto pojedem prije treninga,jer onda imam gasove :)  )....rekao mi je da to moze i genetski da bude,a mislim da imam i nizak pritisak cini mi se oko 110-115/70-80 tako nekako....inace srce i sve ostalo odlicno (prosle godine sam radio i EKG,RTG pluca jer sam imao neku operaciju,povreda je bila u pitanju)

Zanima me da li bih morao nesto jesti ujutro prije treninga ili mogu nastaviti da treniram ujutro na prazan stomak jer mi zaista ne prija da ista jedem prije treninga,a uopste mi ne smeta?
« Poslednja izmena: Jul 27, 2013, 07:38:02 posle podne od strane mister » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 18 upita.