TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 04:18:33 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koja su ulja pogodna za prženje, a koja samo za salate  (Pročitano 15770 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #39 poslato: Novembar 09, 2013, 11:12:08 posle podne »

Postoji veliki broj studija koje preporucuju kokosovo ulje osobama sa viskom kilograma koje zele da smrsaju sa objasnjenjem da smanjuju apetit pa me zanima da li je to izrazeno. Znacajnije je sto regulise varenje.

Hvala za link, to je to ulje.
Sačuvana
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #38 poslato: Novembar 05, 2013, 12:30:55 posle podne »

mora biti sa ukusom i mirisom, ako je bez ukusa i mirisa onda je obradjeno, nije nerafinisano
plava etiketa je nerafinisano :) bilo je zbrke neko vreme sa etiketama ali je proizvodjac to popravio, nego svejedno, moze po mirisu da se prepozna

nema uticaja na apetit, inace samo po sebi je savrseno, regulise i varenje i deluje protivupalno i antibakterijiski, tako da u sezoni na kasisicu ;D

evo linka
http://www.beyondhealthfood.com/katalog/zdrava-ulja/kokosovo-ulje-ekstra-devi%C4%8Dansko.html
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #37 poslato: Novembar 04, 2013, 09:30:59 posle podne »

Naravno, to nerafinisano je dobro za przenje. To je ono sa mirisom i ukusom, ili bez? Ja sam kupovala ono sa mirisom ali se ne secam proizvodjaca, proslo je dosta vremena. Reci mi, molim te, da li si primetila da utice ( i kako ) na apetit?
Sačuvana
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #36 poslato: Novembar 03, 2013, 08:04:29 posle podne »

Kokosovo u prodavnicama zdrave hrane, cini mi se da se firma zove beyond, skoro je bila neka nestasica ali sada ga ponovo ima. Naravno kupujem nerafinisano, plava etiketa :)
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #35 poslato: Novembar 03, 2013, 04:13:00 posle podne »

Gde nabavljas kokosovo ulje?

Sto se tice maslinovog ulja i ja ga koristim u salati.
Sačuvana
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #34 poslato: Novembar 03, 2013, 12:43:27 posle podne »

za eventualno przenje koristim izkljucivo kokosovo ulje puter ili svinjsku mast.
za salate maslinovo ulje.
inace, stezanje maslinovog ulja u frizderu nije nikakav problem vec odlika ekstra devocanskog maslinovog ulja.
tacnije receno, ako se ne steze znaci da nije ext devic, da je mesano sa raznim nekvalitetnim uljima te ga ne treba vise kupovati
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Galleryst
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2139


Today is my future!

« Odgovor #33 poslato: Decembar 30, 2011, 08:30:43 posle podne »

Nikada ne koristim ulje shto se pechenja/kuvanja tiche.

Kada kuvam cepter, kada pechem teflon i nema tu neke mudrosti. shto se salata tiche maslinovo 1 kafena kashika dnevno.
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Opsenark@
Sladza
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1821


« Odgovor #32 poslato: Avgust 26, 2011, 09:00:35 posle podne »

Roberte, meni se ono moje nevino ulje steglo u frizideru, jesi imao takva iskustva, gde da ga drzim? Fridz mi je max cold temperatura, zbog vrucine...

Maslinovo ulje menja strukturu pod uticajem svetlosti, vazduha i toploti. Zato se preporucuje da se drzi dobro zatvoreno na tamnom mestu. Ukoliko ga drzimo u frizideru, a kako sam videla tvoj je dosta hladan :) zna da se stegne maslinovo ulje. To u sustini nije strasno, samo ga izbacis iz frizidera na sobnu temperaturu i vrati se u "normalno" stanje.

Upravo takvo normalno sam zatekla kod kuce (:
« Poslednja izmena: Avgust 26, 2011, 09:02:11 posle podne od strane Opsenark@ » Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Andrea.Savic
Gost
« Odgovor #31 poslato: Avgust 26, 2011, 07:33:41 pre podne »

Roberte, meni se ono moje nevino ulje steglo u frizideru, jesi imao takva iskustva, gde da ga drzim? Fridz mi je max cold temperatura, zbog vrucine...

Maslinovo ulje menja strukturu pod uticajem svetlosti, vazduha i toploti. Zato se preporucuje da se drzi dobro zatvoreno na tamnom mestu. Ukoliko ga drzimo u frizideru, a kako sam videla tvoj je dosta hladan :) zna da se stegne maslinovo ulje. To u sustini nije strasno, samo ga izbacis iz frizidera na sobnu temperaturu i vrati se u "normalno" stanje.
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1821


« Odgovor #30 poslato: Avgust 25, 2011, 11:53:09 posle podne »

I ja ga čuvam u frižideru tokom leta(nije mi na maksimalnom hlaĂ°enju), ali nikada nisam imao takvih problema. Inače, van ovakvih vrućina, čuvam ga samo na mračnom mestu u sobi.

Koje tačno ulje koristiš(proizvoĂ°ač)?

Neko grchko, na poslu sam sad, pogledacu sutra. Bash se lepo steglo, ostavila sam ga na mrachnom i toplom pa cu videti kako ce biti sutra.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #29 poslato: Avgust 25, 2011, 11:01:52 posle podne »

I ja ga čuvam u frižideru tokom leta(nije mi na maksimalnom hlaĂ°enju), ali nikada nisam imao takvih problema. Inače, van ovakvih vrućina, čuvam ga samo na mračnom mestu u sobi.

Koje tačno ulje koristiš(proizvoĂ°ač)?
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1821


« Odgovor #28 poslato: Avgust 25, 2011, 10:42:58 posle podne »

S obzirom na to da većinu stvari ne pržim(o) na maksimalnim temperaturama jer nije baš preporučljivo(hrana lako zagori), maslinovo je odlično i u tu svrhu. Najviše ga konzumiram "na živo" - 2 kašike dnevno. Sada imam dobre zalihe. :)

Roberte, meni se ono moje nevino ulje steglo u frizideru, jesi imao takva iskustva, gde da ga drzim? Fridz mi je max cold temperatura, zbog vrucine...
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #27 poslato: Avgust 25, 2011, 10:24:02 posle podne »

S obzirom na to da većinu stvari ne pržim(o) na maksimalnim temperaturama jer nije baš preporučljivo(hrana lako zagori), maslinovo je odlično i u tu svrhu. Najviše ga konzumiram "na živo" - 2 kašike dnevno. Sada imam dobre zalihe. :)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #26 poslato: Avgust 25, 2011, 10:18:55 posle podne »

Ja koristim ekstra devicansko maslinovo i za przenje i za salate
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1267


BRO-SLAYER

« Odgovor #25 poslato: Avgust 23, 2011, 05:31:14 posle podne »

Moja baba je koristila pačiju mast kad je pravila grasak :D
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.117 sekundi sa 18 upita.