TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 06:48:52 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ginekomastija - diskusija  (Pročitano 64720 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: Oktobar 27, 2013, 10:46:08 pre podne »

Izabrani lekar ce ti proslediti uput na endokrinologiju, za pocetak, i tamo ces zakazati pregled ( koliko se na to ceka ne znam, u Novom Sadu bude malo duze, nazalost ). Ti si rekao da si u okolini, koliko se secam, nadam se da se tu zakazivanje ide brze. Inace, da li je u tvom mestu dom zdravlja koji pripada Novom Sadu ili je u pitanju zasebna jedinica? Tj, da li tu postoji mogucnost da se uradi takva intervencija? Endokrinolog ce, ako je u pitanju ginekomastija, traziti dalje analize krvi da se vidi status hormona, snimak hipofize ili ce te poslati dalje.

Iskreno, nisam dovoljno upucena da ti preporucim nekog posebno, raspitaj se dobro kad budes krenuo u sve to.

Sačuvana
vlajko88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: Oktobar 26, 2013, 08:01:20 posle podne »

Javljam sigurno. Treba da idem na godisnji za jedno 9-10 dana pa cu nadam se odraditi sve jer zbog prirode posla ne mogu trenutno. Jel znate mozda kako ide ta procedura posle upute izabranog lekara, jel ide odmah endokrinolog i koliko se ceka ustvari na taj pregled i sta posle? I ko bi bio ako znate dobar izbor od privatnih hirurga u BG i NS, ako ne uspem nista da uradim u drzavnoj?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: Oktobar 23, 2013, 10:03:54 posle podne »

Nema na cemu, zato smo tu. I ja se nadam da ces to brzo resiti, a volela bih da cujem da cujem kako je sve proteklo.

Pozdrav
Sačuvana
vlajko88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: Oktobar 23, 2013, 02:51:29 posle podne »

Hvala vam puno na odgovorima i savetima. Nadam se da ce sve proteci kako treba i ako uspem sve da odradim javljam se...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Oktobar 19, 2013, 12:42:13 pre podne »

Ta kvrzica svakako zahteva pregled specijaliste i dobro je da to proveris na vreme. Na osnovu ovoga sto si napisao velika je verovatnoca da je ginekomastija u pitanju ali ajde ti to potvrdi, da ne pricamo ovako napamet. Kazem ponovo, ako se ustanovi da je ginekomastija, ne moze biti hoce ili nece neko da operise.

A u medjuvremenu kreni da vezbas, moze ti biti samo bolje.
Sačuvana
vlajko88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Oktobar 10, 2013, 05:16:59 posle podne »

Ja se samo bojim da nece niko da pristane to da operise i pored svih analiza koje cu da uradim i pored sve muke. Nekako nisam optimista da ce neko u drzavnoj to da uradi zato se najvise i raspitujem o tom delu. Sto se tice vezbanja upoznat sam sasvim bas zato samo trcim i radim trbusnjake jer sam svestan da necu napraviti pomak sto se tice grudi, ako resim taj problem onda cu sigurno aktivnije da krenem i sa teretanom. Sto se tice grudi nisam siguran ali deluje mi da postoji mala razlika odnosno da mi je desna strana malo opustenija od leve ali nije neka ogromna razlika. Nisam imao bolove nikad ali imam izuzetno veliku ne znam kako da nazovem kvrzicu u samim bradavicama pa cak mi se cini da ima i vise od jedne.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: Oktobar 09, 2013, 10:27:35 posle podne »

Ukoliko imas sredjeno zdravstveno osiguranje, a postoji uslov za operaciju, ide na teret fonda, koliko znam.

Ukoliko je zaista ginekomastija u pitanju ni vezbanje nece pomoci ( pri tom mislim na konkretne treninge, sa tegovima ), ali moze napraviti razliku ako je u pitanju lipomastija ( nakupljanje masnog tkiva ).

Da li postoji razlika izmedju desne i leve strane, asimetrija ? Da li imas bolove u tom predelu ili je problem cisto estetski?
Sačuvana
vlajko88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: Oktobar 08, 2013, 03:04:30 posle podne »

Aha znaci vi mislite da ako rezultati pokazu da je to definitivno gyno onda moraju da me operisu i u drzavnoj ustanovi ako hirurzi znaju da urade taj zahvat? Ja sam do sad nailazio da je momcima problem uglavnom ta cena i svi su govorili i pisali da se radi samo privatno i da je papreno i da zato svi odustaju, cak je i mene to dosta kocilo uz naravno sramotu da priznam. Sto se tice vezbanja dosta sam aktivan na poslu i zaista se umorim, tako da samo 4 dana nedeljno radim oko 100-150 trbusnjaka i povremeno trcim uvece. Ishranu se prilicno trudim da sredim imam mozda 4-5 kg viska ali nisam debeo, kad bi to skinuo verujem da bi bio taman. Sem eto te proklete bolesti koja me ubija i voleo bi da i ostali momci koji imaju ovaj problem citaju ove postove i da oni krenu u akciju kao i ja sto sam odlucio, mada sam cekao i trpeo dosta dosta godina.
« Poslednja izmena: Oktobar 08, 2013, 03:07:48 posle podne od strane vlajko88 » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: Oktobar 08, 2013, 12:42:38 pre podne »

Ako se proceni da je operacija opravdana bice predlozena i uradjena, nema potrebe da trazis nekoga ko ce to uraditi. Samo ti kreni da resavas jedno po jedno. Iskeno ne znam kolika je cena u privatnim klinikama, i meni se cini da je 1500 e ali to sam negde cula, nije proverena informacija.

Da li vezbas?
Sačuvana
vlajko88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Oktobar 07, 2013, 06:19:15 posle podne »

Aha hvala vam puno na tako brzom odgovoru. Posto sam relativno blizu Novog Sada znaci mogao bih tamo da se operisem? Raspitacu se ja svakako kad zavrsim sve analize da li ima neki hirurg ovde kod mene koji bi to mozda mogao/hteo da uradi. Ako ne uspem u drzavnoj da li znate mozda kakve su cene kod privatnika, ja sam citao oko 1500e da se krecu...
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2013, 06:36:25 posle podne od strane vlajko88 » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: Oktobar 07, 2013, 04:37:24 posle podne »

Pozdrav Vlajko,

podrzavam te u tome sto si resio da se pozabavis tim pitanjem jer znam koliki problem moze biti, najpre psiholoski. Ne znam kakva je situacija u manjim centrima, ali znam da se intervencija, kada postoji indikacija za to, radi u drzavnim ustanovama besplatno. Ukoliko se ne radi u manjim centrima, dobijes uput za najblizi veci centar ( tako je za sve intervencije, ne znam zasto bi bilo drugacije za ginekomastiju ). Ti najpre kreni da uradis sve analize, da se vidi sta je sa hormonima, pa ces dalje vec videti.
Sačuvana
vlajko88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #120 poslato: Oktobar 07, 2013, 04:19:30 posle podne »

Pozdrav svima. Vidim da nije pisano dugo na ovoj temi pa se nadam da ce mi neko odgovoriti. Imam 24 godine, ginekomastiju od kad znam za sebe. Siguran sam da je gyno zato sto sam citao dosta o tome i imam je def. E sad konacno sam skupio hrabrost da priznam i roditeljima i ostalima i zelim da krenem na analize. Bicu sigurno uporan ali zanima me jedna stvar ako isteram ovo do kraja. Da li neko zna sa sigurnoscu koja je cena i da li moze da se radi negde u drzavnoj ustanovi van BG i NS odnosno i po manjim gradovima?  Nisam bas preserecan da dajem hiljade i hiljade evra ali mi je ovo stvarno ogroman problem. Hvala vam unapred...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Jun 14, 2013, 01:07:41 pre podne »

Ukoliko sve bude kako treba ( a to se ocekuje ) izlazis iz bolnice 3. ili 4. dana nakon intervencije, a konce skidas odprilike nedelju dana kasnije. Moci ces da stojis, ali, mislim da neces moci bas da djuskas, tj ne bi trebalo.
Sačuvana
mladenko84
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #118 poslato: Jun 13, 2013, 03:04:17 posle podne »

hteo sam da vas pitam,18 juna imam zakazani prijem u zvečanskoj,29 juna mi se ženi brat,zanima me jel ću ja skinuti konce do tad(nedelju dana)i jel ću uopšte moći da stojim,Ă°uskam i tako to? hvala unapred
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: Jul 05, 2012, 10:31:21 posle podne »

Ok, uživaj, samo polako vrućine su pa odmaraj u hladovini....
Javi kako napreduješ  :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.131 sekundi sa 17 upita.