TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 05:43:57 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Budite sam svoj kuvar!  (Pročitano 56932 puta)
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #13 poslato: April 20, 2010, 01:07:57 posle podne »

evo i od mene jos jedan jedan recept, moj danasnji rucak.. doduse keva je spremala al uz moj nadzor! :D

1. telece snicle
2. spanac, malo barenog krompira, mas. ulje, beli luk.
3. salata od kinoe, avokada, belog mesa, mladog luka, paradajza, krastavca, jogurta... brutalna stvar mogu vam reci..
uzivao sam u rucku! :)



bon appetit ;)
« Poslednja izmena: April 20, 2010, 01:10:12 posle podne od strane Takahiro » Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Vlajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 43

« Odgovor #12 poslato: April 11, 2010, 06:05:42 posle podne »

Volim recimo da smutim ljuti kecap, cili sos i malo maslinovog ulja, pa sa tim da mazem pilecu ili telecu pljeskavicu.. Znaci kako je okrecem i prevrcem tako je premazujem... Meni ukus bude extra.. i uz to obicno jedem braon pirinac posut izrendanim trapist sirom ili ella sirom... Ja volim taj smek sira pa ga trpam gde god je to moguce i izvodljivo...
Sačuvana
The truly strong man knows
all power comes from...
nickey
Gost
« Odgovor #11 poslato: April 10, 2010, 06:17:48 posle podne »

da
Sačuvana
Vlajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 43

« Odgovor #10 poslato: April 10, 2010, 04:28:15 posle podne »

Zanimljivo.. Stavicu je pre spavanja pa kad se probudim bice gotovo... ;) salim se.. :D
Pretpostavljam da moze da se stavi ono smrznuto povrce (recimo Frikom)...?..?
Sačuvana
The truly strong man knows
all power comes from...
lanami
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 345


« Odgovor #9 poslato: April 10, 2010, 03:35:09 posle podne »

E pa da, chorbica je to :)
fino, ultra!
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #8 poslato: April 10, 2010, 03:10:36 posle podne »

Da tako nesto  ;D
Sargarepa, persun, kropir, grasak, boranija... + sitnija glavica luka, koji ne treba seckati i kada se sve skuva izbacim luk, dodam koliko imam belog i kuvam 1-1.5h jer je meso zaledjeno, na kraju dodam malo vegete i persunovog lista, i taman mi meso dobije malo ukus i imam osvezavajucu corbu.
Sačuvana
lanami
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 345


« Odgovor #7 poslato: April 10, 2010, 12:34:47 posle podne »

nickey, to onda bude kao povrcna corba fazon?
ili posebno zakuvas komadice mesa sa tim skuvanim povrcem pa bude klasicna vojvodjanska supa? ;)

Kad smo bev kod pileceg mesa i supe, ja skuvam piletinu, (1-2 batka sa karabatkom, ne mogu citavo pile da pojedem, licno) sa vezom za supu (persun+sargarepa) i to se satima kuva, na umerenoj temp. da ne vri tacnije.
Kada je meso i povrce skuvano, onda izvadim piletinu iz te vode, da ne pusta masnocu dalje, a kasnije par dna ajedem supu, tako sto u drugu "sherpu" odvojim malo te vode tj fonda, i 2-3 sargarepe i tek u to dodajem, kad provri, rezance i vegetu i dr. zacine.
A meso belo onda jedem uz kuvani krompir i neki sos (paradajz, ren, mirodjija). Tzv rinsflajsh je to, mnjam!

@Vlajko, znam to, hvala na podsecanju, nisam dugo pravila :)
Sačuvana
Vlajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 43

« Odgovor #6 poslato: April 09, 2010, 09:51:16 posle podne »

Sta sve stavis od povrca, i koliko se u proseku sve to kuva? Jel meso poboljsa ukus jelu ili povrce poboljsa ukus mesu? :D
Sačuvana
The truly strong man knows
all power comes from...
nickey
Gost
« Odgovor #5 poslato: April 09, 2010, 08:30:03 posle podne »

Makarone i nisu najbolji izvor UH, bolje int testo i jedno 10 belanaca onda je ok.

Inace poceo sam da kuvam supu od povrca, sta god mi padne pod ruku od povca iseckam na kockice i skuvam sa belim mesom, malo vegete i persunovog lista i njam njam. To 2-3 puta mesecno skuvam.
Sačuvana
Vlajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 43

« Odgovor #4 poslato: April 09, 2010, 05:36:39 posle podne »

Zaboravio sam da dodam da ova jedna porcija sadrzi u sebi 30g proteina, 110g UH i 8g masti. Ne racunajuci sir i kecap... Pa, probajte... Saljite...
Sačuvana
The truly strong man knows
all power comes from...
Vlajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 43

« Odgovor #3 poslato: April 09, 2010, 10:21:13 pre podne »

Evo jednog predloga koji je, priznaces, brz i jednostavan a i ukusan... mmm
Skuvas 150g makarona, u necemu izmutis 4-5 belanceta i jedno zumance. U istu serpu (praznu) sipas jako malo ulja, vratis makarone posto su se iscedili, malo ih promesas da se ponovo ugreju i dodas jaja. Mesas dobro dok se ne uhvate sva jaja i mozes da njupas. Ja od gore narendam trapist ili dodam malo Ella sira, i naravno kecap.
Sačuvana
The truly strong man knows
all power comes from...
lanami
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 345


« Odgovor #2 poslato: April 09, 2010, 08:12:29 pre podne »

odlicna tema!
 samo ne znam koliko su "zdrava" :D mislim na pohovano i slicno :)
pa bi i meni dobro dosli neki predlozi, da se malo raznovrsnije hranim...
Sačuvana
Vlajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 43

« Odgovor #1 poslato: April 08, 2010, 10:09:52 posle podne »

Ja sam student, i okolnost me je naterala da uzmem stvar u svoje ruke i da pocnem da kuvam samom sebi... Jer, logicno je da dugacije napretka nema. Probajte da izdvojite malo vremena i napisite neki svoj specijalitet, drugaciji nacin pravljenja neke hrane ili bilo sta sto bi bilo povezano za temu... Mnogi koji su kuvari samom sebi ce biti zahvalni jer dosadi stalno isti nacin spremanja hrane, bas kao sto je i meni dosadio..
« Poslednja izmena: April 09, 2010, 05:37:58 posle podne od strane Vlajko » Sačuvana
The truly strong man knows
all power comes from...
Stranice: 1 ... 11 12 [13] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.14 sekundi sa 18 upita.