TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:48:29 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: 1 misicna partija : jedan trening???  (Pročitano 13507 puta)
Vlajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Novembar 22, 2007, 03:51:45 posle podne »

Treba mi savet vas malo iskusnijih!
evo moj nedeljnji trening.

pon.-> noge, ramena + stomk, struk
uto.-> ledja, triceps + stomak, struk
sre.-> grudi, biceps + stomak, struk
cet.-> pauza
pet.-> ledja, triceps + stomak, struk
sub.-> grudi, biceps + stomk, struk
ned.-> pauza

Ja i pored toga radim bukvalno svako jutro i vece sklekove (siroke, uske), i jos neke vezbice za donje trbusnjake...

Voleo bih da mi odgovorite na neka pitanja:
Dali je to prejak trening za jedan dan? Dali je dobro raditi toliko grupa misica na dan?
Dali idem dobrim korakom za jako telo?
Ove jutarnje vezbe ti ne trebaju,umesto toga iskoristi to malo vremena da jos malo odspavas----nije puno ali ce ti znaciti

za program ne mogu bas mnogo da ti pomognem ali mogu da ti kazem kako ja radim sto nemora da znaci da ce svakom odgovarati.

pon: Grudi,listovi,stomak
uto: ledja
sre: ruke,stomak
cet: noge,ramena

sto se tice odmora ubacujem ih onda kada su mi najpotrebniji i u jednoj seriji ovog mog programa mogu max da iskristim samo 2 odmora

E sad ovo ostalo je na tebi
Ako hoces definiciju radi vise sa sajlama a ako hoces masu onda samo tegovima

Na tvom programu mi se ne svidja(naravno bez uvrede) sto radis stomak kad god udjes u teretanu......to je mnogo
 :) :) I trbusnjaci imaju dusu  :) :)
Sačuvana
The truly strong man knows
all power comes from...
Aleksandar Sh.
Sitnim koracima do velikog cilja
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #43 poslato: Novembar 04, 2007, 03:17:02 posle podne »

nisam mnogo citao ali vec vidim dobre zamerke :)
Citat
Citat od: Aleksandar Steler - Novembar 02, 2007, 11:57:40 pm
hmmm mozda mala zamerka na duzinu treninga baziraj se na 1h teretane + 30 min kardio pre teretane iz razloga sto ces imati vise snage na treningu sa tegovima....U svakom slucaju trening sa tegovima+trbusni+istezanje maximalno 75min ....
PRETPOSTAVLJAM DA SI MISLIO POSLE TERETANE.
Da :)
Inace ovaj 2gi trening mnogo radi struk ne treba toliko,tj stomak,navicice se stomak...
Sačuvana
Uvek spreman da pomogne na svaki nacin
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Novembar 04, 2007, 02:23:55 posle podne »

Sto se tice treninga je bih odvojio ramena i noge posto su obe velike misicne partije koje zahtevaju mnogo energije. Ako odradis noge prvo sva gotovo sva energija se potrosi za njihov rad pa malo ostane za drugu veliku misicnu partiju, ramena, pa ona trpi i zaostaje u napretku. Odradi npr. grudi+tric 1t, ledja+bic. 2t, noge 3t i ramena 4t. dan pauze pa sve iz pocetka.(bar je ovako treniram :)  )
Citat
SLAŽEM SE.
TRENING ZA NOGE TREBA DA UBACIŠ POSEBNO.
JAKO VELIKA POTROŠNJA ENERGIJE NA TOM TRENINGU.
REALNO, POSLE DOBROG TRENINGA ZA NOGE JEDVA IMAŠ ENERGIJE DA STOJIŠ NA ISTIM,  ;)
A KAMOLI DA ODRADIŠ JOŠ NEKU VEŽBU.
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2007, 01:04:25 posle podne od strane BENDŽO » Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Novembar 04, 2007, 11:02:55 pre podne »

cet.-> pauza
ned.-> pauza

Ja i pored toga radim bukvalno svako jutro i vece sklekove (siroke, uske), i jos neke vezbice za donje trbusnjake...

Dali je to prejak trening za jedan dan? Dali je dobro raditi toliko grupa misica na dan?

Ne trebaju ti sklekovi posto misic biva stimulisan sasvim dovljno u teretnai, ako ih radis stalno ne das misicu da se dovoljno odmori pa dolazi do katabolizma(razgranje), a ne do anabolizma(izgradnje), sto je i cilj. Sto se tice treninga je bih odvojio ramena i noge posto su obe velike misicne partije koje zahtevaju mnogo energije. Ako odradis noge prvo sva gotovo sva energija se potrosi za njihov rad pa malo ostane za drugu veliku misicnu partiju, ramena, pa ona trpi i zaostaje u napretku. Odradi npr. grudi+tric 1t, ledja+bic. 2t, noge 3t i ramena 4t. dan pauze pa sve iz pocetka.(bar je ovako treniram :)  )
Sačuvana
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Novembar 03, 2007, 04:54:52 posle podne »

cet.-> pauza
ned.-> pauza

MNOGO.
ZA SMANJENJE MASTI (DEFINICIJU) JE OK ALI ZA POVEĆANJE MIŠIĆNE MASE  ???
"POJEŠĆE" TE KORTIZOL.
Sačuvana
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Novembar 03, 2007, 04:47:05 posle podne »

hmmm mozda mala zamerka na duzinu treninga baziraj se na 1h teretane + 30 min kardio pre teretane iz razloga sto ces imati vise snage na treningu sa tegovima....U svakom slucaju trening sa tegovima+trbusni+istezanje maximalno 75min ....
PRETPOSTAVLJAM DA SI MISLIO POSLE TERETANE.
Sačuvana
Professor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Novembar 03, 2007, 03:21:22 posle podne »

cet.-> pauza
ned.-> pauza

Sačuvana
Aleksandar Sh.
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #37 poslato: Novembar 03, 2007, 01:45:33 posle podne »

radis prvo onaj misic koji ti je slabiji npr kod mene je biceps slabiji od tricepsa,pa radim prvo biceps....E sad ovako za biceps je opste poznato da za napredovanje trazi malo vise ponavljanja od 10 do 15.I da se velike kilaze ne rade stalno i kada se rade da se radi do 8 ponavljanja ili eventualno 6.Dok triceps zahreva malo vece kilaze za velicinu.....Mada opet kod nekog ni to ne pomaze...
Sačuvana
perica kolenkas
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Novembar 03, 2007, 10:59:20 pre podne »

OK, smanjicu broj serija i radicu zajedno bic i tric,(da radim naizmenicno jednu vezbu za bic pa jednu za tric,ili odradim bic pa posle toga tri),pa cu da vam javim rezultate, naravno tezine cu maksimalno da povecam da bi sa manjim brojem serija odvalio misic...kao sto sam ga do sada odvaljivao...

verovacu iskustvima... hvala vam
« Poslednja izmena: Novembar 03, 2007, 11:03:50 pre podne od strane perica kolenkas » Sačuvana
Aleksandar Sh.
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #35 poslato: Novembar 02, 2007, 11:57:40 posle podne »

Sačuvana
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #34 poslato: Novembar 02, 2007, 11:39:21 posle podne »

aleksandrov savet je sasvim na mestu, ja ipak radim drugacije,sada radim sistem 4 dana treninga,dan odmora pa novi krug,
trening jedan grudi 4x4,trapez2x5, trening dva,ledja4x4,podlaktice1x5, trening tri,ruke,bic,tric po 3x4, trening cetiri,ramena3x4,noge3x5,podlaktice 1x5, svaki dan trcim pre treninga 1,5-2 km jakim tempom uz standardno zagrevanje a trbusnjake radim 3 puta u krugu od cetiri treninga,a istezanje mi je obavezno na kraju svakog treninga,5-10 min.jer smatram da je ono veoma bitno! sada ovako radim jer sam u ekstra formi ali ne nameravam da radim ovako u nedogled jer je bas jak tempo i dugacak mi je trening, ali mi ipak savrseno odgovara. 8)
ovo ne treba da bude primer za pocetnike da napomenem. ;)
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
Aleksandar Sh.
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #33 poslato: Novembar 02, 2007, 08:38:10 posle podne »

Ok ja sam ti napomenuo vec jednom da je mnogo serija za neke partije misica....
Radis preko 15 ponavljanja za biceps i triceps pojedinacno !!!!!! Brate mnogooooo
Jos jednom ti kazem radi ovako spoji biceps i triceps po 10 serija za jedan i 10 serija za 2gi misic sa zagrevanjem
radi ovako pon : grudi
utorak: ledja
sreda odmor
cetvrtak ramena
petak:ruke
i ako hoces ubaci 5ti trening za neke dodatne serije za grudi i ledja
trbusni pon,cet,subota ako ides
ako ne onda pon,uto,petak
I uvek kombinuj vezbe i radi drugacije,zajebavaj misic maximalno

Ja znam da se ti osecas mocno kada J*** kewu misicu ali nije poenta u tome,poenta je naduvati ga u odredjenom broju serija,a kada to kazem ne mislim na XXXX serija nego na broj koji otpimalno odgovara tom misicu....
A to je ponovicu jos jednom
biceps,triceps----> 6-8 serija
ledja-noge---->15 do max 18 serija
ramena,grudi---->8 do 12 maximalnih 14 serija za grudi za ramena maximalno 12-13
SVE OVO JE BEZ RACUNANJA ZAGREVANJA,znaci zagrevanje + 2 serije

Sačuvana
perica kolenkas
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Novembar 02, 2007, 07:55:16 posle podne »

Evo uhvatih malo vremena da napisem moj trening + jos mnogo toga :D

1.dan   Grudi : ravni bench 4 serije 12/12/10/max, kosi 4 serije 12/12/10/max, potisak bucicama na ravnoj klupi 3 serije 12/10/max,leptir(pek dek) 3 serije 12/10/max, i na kraju odradim propadanja(ona sa nagnutim telom napred,za grudi

2.dan   biceps: jednorucni pregib na kosoj klupi 4 serije 12/12/12/10,stojeci pregib jednorucnim 3 serije 12/12/10,dvorucni pregib ravnom sipkom 3 serije 10/max/max(tu forsiram tezinu),dvorucni pregib Z(S) sipkom 10/max/max, i na kraju ne znam kako se zove vezba opis: sedeci polozaj noge pod uglom 90 stepeni "radna" ruka sa unutrasnje strane butine,blize kolenu, i to radim do otkaza(za mene je otkaz otprilike kada mi nije dobro,bas kada osetim da sam iscrpljen)

3.dan   ramena: letenje bucicama uspravan polozaj 4 serije 12/10/10/max,ne znam kako se zove,za zadnje rame,meni to izgleda kao letenje u pretklonu,ali duboki pretklon 4 serije /12/12/12/12 tu se iscepam(volim tu vezbu),ne znam naziv opet,ja bi to nazvao dvorucno vucenje do brade sa Z(S) sipkom 3 serije 12/12/10, potisak iznad glave u sedecem polozaju 3 serije max/max/max (otprilike 8/6/6 stavim malo vecu tezinu,volim masu)

4.dan triceps: ono spustanje na lat masini 4serije 12/12/10/max, spustanje na celo na klupi 4serije 12/10/max/max,triceps ekstenzija bucicom 4serije max/max/max (8/6/...),kada to odradim smatram da mi je triceps dobro zagrejan pa onda radim uski benc press 3 serije 12/10/max,i na kraju ide triceps trzaj(mislim da se tako zove) 3 12/10/10

5.dan ledja: zbigovi za zagrevanje jedno 10-15 komada u dve serije,lat masina vucenje iza glave 4 serije 12/12/10/max,vucenje na grudi 3 serije 12/max/max,dvorucno veslanje u sedecem polozaju na lat masini 3 serije max/max/max (radim sa 90 kg-maksimum na spravi u "mojoj" teretani,tako da uspem 6/5/5), i na kraju radim ne znam kako se zove : levo koleno na klupi,desna noga na zemlji,leva ruka na klupi a u desnoj je teg,i vucem ga od zemlje prema gore,izgleda mi kao neko jednorucno veslanje...

to bi bio moj celonedeljni trening,trbusnjake dva dana radim pa dan pauze,pa ispocetka....sve ove brojke oko ponavljanja variraju + - 20%, mada se trudim da odradim svoj maksimum...

radio bi npr ponedeljak,utorak,sreda,cetvrtak,subota,ponedeljak..... pa sve u krug,eventualno bi ubacio jos jednu pauzu kao danas (razlog: bolestan sam, a i triceps mi je toliko upaljen da mi nije dobro,radio sam ga u sredu :)))   a treba da radim grudi danas,tako da cu da preskocim)

@BENDZO : "SVAKA CAST AKO MOZES INTENZIVNO DA ODRADIS GRUDI U TOLIKO SERIJA" (Izvini brate ne znam kako se citira jedna recenica pa sam ovako napisao,nadam se da ces shvatiti :D ) mogu da odradim sve,ja sam malo fanatican,radim i kada osetim da cu uskoro da padnem,mada se nikada nije desilo...izdrzim do kraja,mislim da je moja tvrdoglavost i jaka volja dosta znacajna u ovom sportu...

Da li neko od vas ima bolove u misicima 2-3 dana posle treninga,da li mislite da je to normalno...

Mozda je stvarno puno vezbi sto radim za jednu misicnu partiju,ali ja se ne osecam lose,koji su losi efekti takvog vezbanja,cak sta vise super se osecam...samo sto boli... eventualno kontam da izbacim neku od vezbi,a da je sledeci put radim a da izbacim neku drugu i tako u krug....

svasta napisah u ovoj temi,mada vecini nije ovde mesto...jbg...glupo mi da otvaram nove teme za tako neka sitna pitanja...

Pozdrav ljudi...
Sačuvana
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Novembar 02, 2007, 09:55:49 pre podne »

@perica kolenkas
MALO BLIŽE INFORMACIJE I O VARIJACIJAMA ZA CRUNCHES.

http://www.exrx.net/Lists/ExList/WaistWt.html#anchor172895
Sačuvana
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Novembar 02, 2007, 09:48:39 pre podne »

OPET SE SLAŽEM S ALEKSANDROM  ;)
ZAISTA MNOGO VEŽBI ZA GRUDI.
BEZ DANA ODMORA.
SVAKA ČAST AKO MOŽEŠ INTENZIVNO DA ODRADIŠ GRUDI U TOLIKO SERIJA.

CRUNCHES - JE KLASIČNA VEŽBA ZA TRBUŠNI ZID (uglavnom za gornji deo) tzv.trbušnjaci
S TIM DA SE NE PODIŽEŠ DO KRAJA U SED VEĆ IDEŠ DO POLA. NOGE TI NISU FIKSIRANE.
LUMBALNI (donji) DEO LEĂDA OBAVEZNO PRILJUBLJEN UZ POD.
POENTA JE DA SE FOKUSIRAŠ NA TENZIJU U TRBUŠNIM MIŠIĆIMA DA OSETIŠ TO "drobljenje"
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 12 upita.