| 
			| 

| daniela svarc | 
								|  | « Odgovor #43 poslato: Oktobar 09, 2011, 01:31:53 posle podne » |  | 

Biće neophodno da se registruje ali neće biti zabranjen.. prilagodićemo se svetu...Sto to za 2g?U svakom sluačju više od 2g dnevno ne smete uzimati C vitamina, samo da znate

Zato što je to upper tolerable limit... odnosno gornja granica podnošljivosti za ovaj vitamin.. preko toga rizikuješ toksičnost vitamina C  |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| MiskoNish 
								Član početnik    Van mreže 
								 | 
								|  | « Odgovor #42 poslato: Oktobar 08, 2011, 10:57:29 posle podne » |  | 

koliko ja shvatam problem je u nekim drugim sastojcima tih suplemenata...ali takoðe, koliko shvatam, biće vitamina C od 500mg pa i od 1000mg

A u kojim sastojcima? |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| BBBbbb | 
								|  | « Odgovor #41 poslato: Oktobar 08, 2011, 09:14:28 posle podne » |  | 

Biće neophodno da se registruje ali neće biti zabranjen.. prilagodićemo se svetu...U svakom sluačju više od 2g dnevno ne smete uzimati C vitamina, samo da znate

Sto to za 2g? |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| daniela svarc | 
								|  | « Odgovor #40 poslato: Oktobar 08, 2011, 09:07:23 posle podne » |  | 

Biće neophodno da se registruje ali neće biti zabranjen.. prilagodićemo se svetu...U svakom sluačju više od 2g dnevno ne smete uzimati C vitamina, samo da znate
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| BBBbbb | 
								|  | « Odgovor #39 poslato: Oktobar 08, 2011, 08:45:55 posle podne » |  | 

Doktorka mislim da preko neke granice (500mg) se po novom klasifikuje kao lek pa onda idu drugacije procedure prodaje.Tako neka izmena je, nisam bas siguran...
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| daniela svarc | 
								|  | « Odgovor #38 poslato: Oktobar 08, 2011, 08:39:39 posle podne » |  | 

Čuo sam da neće više biti uvoza vitamina C od 500mg (nijednog). Da li je to tačno i šta je razlog? Neki EU propisi koji kažu da je to prevelika doza ili nešto drugo?
 Doza je velika ali nije prevelika, to ne može niko da kaže.. koliko ja shvatam problem je u nekim drugim sastojcima tih suplemenata... ali takoðe, koliko shvatam, biće vitamina C od 500mg pa i od 1000mg |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| BBBbbb | 
								|  | « Odgovor #37 poslato: Oktobar 08, 2011, 10:11:23 pre podne » |  | 

Da li ima onaj DM-ov jos, mora cu ga nalagerujem ako ima. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Robert | 
								|  | « Odgovor #36 poslato: Oktobar 08, 2011, 10:01:30 pre podne » |  | 

To važi za 1.000mg i njega više nema na tržištu. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| MiskoNish 
								 | 
								|  | « Odgovor #35 poslato: Oktobar 08, 2011, 09:30:12 pre podne » |  | 

Čuo sam da neće više biti uvoza vitamina C od 500mg (nijednog). Da li je to tačno i šta je razlog? Neki EU propisi koji kažu da je to prevelika doza ili nešto drugo? |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| daniela svarc | 
								|  | « Odgovor #34 poslato: Oktobar 31, 2010, 08:25:08 posle podne » |  | 

Brinem se za informacije koje kruže forumima.. ljudim pada svašta na pamet.. vitamin C smanjuje umor i oporavlja od svake vrste stresa pa i od vežbanja |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Ognjen Stojanović 
								Gost
 | 
								|  | « Odgovor #33 poslato: Oktobar 31, 2010, 07:14:59 posle podne » |  | 

Znaci easy C sad pred zimu i na konju si! |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Zoltan Kozma | 
								|  | « Odgovor #32 poslato: Oktobar 31, 2010, 03:17:48 posle podne » |  | 

ma samo samo sam pitao ...
 Citao sam negde , nzm gde...a i  nebitno je

hvala na odgovorima!!

Ko pita ne skita,niko se nije naucen rodio tako da slobodno pitaj.Ako mozemo mi smo tu da pomognemo.Znaci slobodno uzimaj C vitamin,jer sta vise preporucljivo je. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| BBBbbb | 
								|  | « Odgovor #31 poslato: Oktobar 30, 2010, 09:07:48 posle podne » |  | 

Na forumu BB-a sam naleteo na neke tvrdnje da inhibira kortisol, minorno, ali dovoljan razlog da ga uzimaju posle treninga. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Vuja 
								 | 
								|  | « Odgovor #30 poslato: Oktobar 30, 2010, 04:06:41 posle podne » |  | 

ma samo samo sam pitao ... Citao sam negde , nzm gde...a i  nebitno je   hvala na odgovorima!! |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 GO HARD, OR GO HOME !!!─█────█─  (Zadatak: Bench do kraja godine 100kg)
 |  |  | 
	| 
			| 

| Robert | 
								|  | « Odgovor #29 poslato: Oktobar 30, 2010, 03:52:45 posle podne » |  | 

Kako li bi neki vitamin sprečavao rast mišića uopšte?!   Kao što je rečeno, vitamin C se preporučuje posle treninga. Zanima me odakle ti ta priča?   |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	|  |