TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402567 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 29, 2025, 09:35:09 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Savet  (Pročitano 20645 puta)
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #31 poslato: Jun 13, 2010, 09:28:19 posle podne »

nikola kakva je to barica gde si se slikao izgleda super?

U pitanju je neka vikendica.. poplavljena..
Sačuvana
I am who I am :)
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Jun 13, 2010, 04:13:33 posle podne »

nikola kakva je to barica gde si se slikao izgleda super?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #29 poslato: Jun 13, 2010, 11:37:10 pre podne »

Pa imao sam mnogo prilika da probam jer sam za proslih 16 godina pripremao 3je takmicara i ne znam ni sam koliko sitne raje koja je samo htela malo da se dotera. Medju svim tim ljudima se naslo njih par koji su bas entuzijaste. E sad kad god sam radio sa nekim koje klasican endo ili kombo endo-mezo oni su uvek mnogo bolje reagovali na vise puta pogodjenu misicnu particiju nedeljno. Klasicni ekto, a radio sam sa par, obicno nisu imali tako dobre rezultate od dva puta nedeljno po misicnoj particiji. Sad trenutno radim sa momkom koji je sa mnom prvi put poceo da trenira 96 godine. Klasican ekto, a jos ga i mrzi da vodi racuna o ishrani. I njemu sam dao 3 dana u nedelji i samo jednom da pogodi misic i to cak sa malo obima i desi mu se da nekih dva meseca vodi racuna o ishrani i dobije koju kilu, ali vise ne gubi na masi kao ranije dok se isto lose hranio, a trenirao preobimne treninge, tipa dva sata i vise...

Ono sto sam uspeo da skontam je da ako se uradi dobra progresija serija, ponavljanja i povecanja kilze najbolja varijanta je da se svaki misic pogodi dva puta nedeljno, ali kao sto sam i prvi put rekao obim i intenzitet se razlikuju. Cim sam i na sebi na jos par ljudi trening sveo na jednom nedeljno desilo se da napredak u misicnoj masi uspori, ali ako vezbac dize velike kilaze pocne da napreduje u snazi, no i to kratko traje i ubrzo stane...

Vidis, kad je vezbac na hemiji i ima dosta iskustva u teretani i vezbanju on zna kako da uradi taj jedan trening nedeljno kako valja i moze da ga pogodi toliko jako da ce mu i biti potrebno nedelju dana da se oporavi, ali kod pocetnika i vecine naturalaca se to nece desiti jer em ne znaju maximalno da pogode misic, em nemaju potreban intenzitet u sebi da bi izgurali tako jake treninge.

Moje licno misljenje...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #28 poslato: Jun 12, 2010, 08:26:52 posle podne »

Ja licno ne verujem u toliko odmora. Ja mislim da dva puta nedeljno svaka grupa mora da se gadja, samo sa drugacijim intenzitetom i obimom treninga. Mislim da je jednom nedeljno dosta neefikasan sistem za natural vezbace.

i kakvi su rezultati tvojim klijentima?

znaci naturalcu kome je najveca briga da cuva misic,ti prpeorucujes da trenira toliko? Kad kazes dvaput nedeljno,na koliko vremena mislis?? Ja razumem svakih 6 dana isti misic,ali ne bas da se svaka 4 dana ista grupa bzvz zamara.

neefikasan ok,samo mi daj neke natural vezbace koje si trenirao ovako i imas lican uvid u to da su komplet natural,i pokazi mi da je jedina promenljiva u njihovom bavljenju izgradnjom misicne mase bio ovakav nacin treninga.i naravno jednu kontrolnu grupu koja je trenirala klasicnom "neefikasnom" metodom :)

ja ne kazem da ne moze da se trenira tako kako ti kazes,ali nazivati nesto neefikasnim,znaci da je ovo sto nazivamo efikasno mnooogo bolja alternativa,a bas mislim da nece biti neke razlike :)

OK izvini nisam znao da je licno jbt, sorry

nije nista licno pobogu :D samo te pitam otkud ti sad ta fix ideja da je tako mnogo efikasnije od klasicnog 6-7 dana svaki misic?

kad neko kaze "ovo je najbolje" ili"Ovako treba" ja racunam da je sam na sebi probao ili imao neposredno ucesce u tome,pa zato pitam jesil uporedjivao rezultate?
« Poslednja izmena: Jun 12, 2010, 08:39:45 posle podne od strane TeH FiLiP » Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #27 poslato: Jun 12, 2010, 09:24:40 pre podne »

Ja licno ne verujem u toliko odmora. Ja mislim da dva puta nedeljno svaka grupa mora da se gadja, samo sa drugacijim intenzitetom i obimom treninga. Mislim da je jednom nedeljno dosta neefikasan sistem za natural vezbace.

znaci naturalcu kome je najveca briga da cuva misic,ti prpeorucujes da trenira toliko? Kad kazes dvaput nedeljno,na koliko vremena mislis?? Ja razumem svakih 6 dana isti misic,ali ne bas da se svaka 4 dana ista grupa bzvz zamara.

neefikasan ok,samo mi daj neke natural vezbace koje si trenirao ovako i imas lican uvid u to da su komplet natural,i pokazi mi da je jedina promenljiva u njihovom bavljenju izgradnjom misicne mase bio ovakav nacin treninga.i naravno jednu kontrolnu grupu koja je trenirala klasicnom "neefikasnom" metodom :)

ja ne kazem da ne moze da se trenira tako kako ti kazes,ali nazivati nesto neefikasnim,znaci da je ovo sto nazivamo efikasno mnooogo bolja alternativa,a bas mislim da nece biti neke razlike :)

OK izvini nisam znao da je licno jbt, sorry
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #26 poslato: Jun 12, 2010, 12:33:02 pre podne »

« Poslednja izmena: Jun 12, 2010, 12:39:58 pre podne od strane TeH FiLiP » Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Jun 11, 2010, 11:17:05 posle podne »

Trening ti je zaista preobiman. Moraš imati barem 2 dana odmora nedeljno. Noge i ramena razdvoji, ne mogu se kvalitetno uraditi na jednom treningu. Kao što reče Marko, svaku mišićnu partiju samo po jednom nedeljno.

Ako hoćeš da baciš akcenat na bilo koju mišićnu partiju, samo može biti kontraefektivno trenirati je više puta nedeljno(osim, recimo, u slučaju podlaktica i listova). Ruke ti zaostaju kažeš. Ok, ima mnogo varijacija. Glavna stvar je da osetiš vezu mišić - mozak, tj. da osećaš mišić koji treniraš. Ako ga ne osećaš, nešto tu ne valja i menjaj to što radiš. Menjaj redosled vežbi, menjaj tempo, probaj da treniraš ruke na posebnom treningu.... Ima mnogo mogućnosti. Moraš sam  sve to da proðeš i vidiš šta tvom telu najviše odgovara.

Može biti i da ti genetika ruku nije baš naklonjena i onda je to već problematično. Tada se moraš posebno fokusirati na te mišiće ali ne tako što ćeš ih trenirati više puta nedeljno već da ih pametnije i kvalitetnije treniraš. Ako ne osećaš pumpu u mišiću koji treniraš, onda nešto ne radiš kako valja.

Ovo su ti samo neke ideje i smernice, a na tebi je da pronaðeš pravu stvar za sebe. ;)

ok hvala, genetika mi je ok, cak veoma brzo napredujem, samo taj triceps... verovatno ne radim pravilno vezbe, potrudicu se da izmenim nesto... a sto se tice pumpe, osecam je, ali ne kao u recimo prva 2-3 meseca treniranja... mozda je to upravo zbog preobimnosti... promenicu program, iako sam bio ubedjen da je ovaj solidan, vise od pola ''strucnjaka'' iz teretane u koju idem radi po ovom programu... pozdrav
Sačuvana
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #24 poslato: Jun 11, 2010, 10:51:16 posle podne »

Neki kazu jednom nedeljno je dovoljno jedna particija, a sada se otvara prica o 2 treninga...  ???
Sačuvana
I am who I am :)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #23 poslato: Jun 11, 2010, 09:29:54 posle podne »

Upravo je suprotno.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #22 poslato: Jun 11, 2010, 08:50:37 posle podne »

Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #21 poslato: Jun 11, 2010, 05:41:43 posle podne »

Trening ti je zaista preobiman. Moraš imati barem 2 dana odmora nedeljno. Noge i ramena razdvoji, ne mogu se kvalitetno uraditi na jednom treningu. Kao što reče Marko, svaku mišićnu partiju samo po jednom nedeljno.

Ako hoćeš da baciš akcenat na bilo koju mišićnu partiju, samo može biti kontraefektivno trenirati je više puta nedeljno(osim, recimo, u slučaju podlaktica i listova). Ruke ti zaostaju kažeš. Ok, ima mnogo varijacija. Glavna stvar je da osetiš vezu mišić - mozak, tj. da osećaš mišić koji treniraš. Ako ga ne osećaš, nešto tu ne valja i menjaj to što radiš. Menjaj redosled vežbi, menjaj tempo, probaj da treniraš ruke na posebnom treningu.... Ima mnogo mogućnosti. Moraš sam  sve to da proðeš i vidiš šta tvom telu najviše odgovara.

Može biti i da ti genetika ruku nije baš naklonjena i onda je to već problematično. Tada se moraš posebno fokusirati na te mišiće ali ne tako što ćeš ih trenirati više puta nedeljno već da ih pametnije i kvalitetnije treniraš. Ako ne osećaš pumpu u mišiću koji treniraš, onda nešto ne radiš kako valja.

Ovo su ti samo neke ideje i smernice, a na tebi je da pronaðeš pravu stvar za sebe. ;)
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #20 poslato: Jun 11, 2010, 05:40:59 posle podne »

ishrana je sredjena, suplementacija takodje, napredak je itekako vidljiv, sa malim zaostatkom ruku.. a da nije prevelika pauza od 7 dana za jednu grupu misica?

nije,jer ne rastes u teretani nego kad se odmaras
Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Jun 11, 2010, 12:55:42 posle podne »

ishrana je sredjena, suplementacija takodje, napredak je itekako vidljiv, sa malim zaostatkom ruku.. a da nije prevelika pauza od 7 dana za jednu grupu misica?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #18 poslato: Jun 11, 2010, 12:28:38 pre podne »

ovo je preobiman trening,probaj jednom nedeljno da odradis misicnu partiju i ishrana da bude dobra.
Sačuvana
_ibanez_
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jun 10, 2010, 11:44:22 posle podne »

potreban mi je savet treniram oko 6 meseci po programu:
pon:grudi, triceps
utorak:ledja biceps
sreda ramena noge
cet: grudi triceps
pet:ledja, biceps
subota ramena noge
ponekad cetvrtkom pravim pauzu, pa te nedelje ramena i noge radim jednom. primetio sam da mi ruke pomalo zaostaju (pogotovu triceps) pa me zanima zna li neko neki program sa akcentom na ruke. hvala unapred! pozdrav!
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.051 sekundi sa 13 upita.