TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402567 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 29, 2025, 07:24:00 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Savet  (Pročitano 20637 puta)
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Jun 15, 2010, 02:54:43 posle podne »

to ti ovako iz glave ili procitao negde ?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #45 poslato: Jun 15, 2010, 02:32:23 posle podne »

Sta ti tu nije jasno?Upumpavas krv u gornju partiju pa ga vracas u noge,samo zamaras srcani misic,misicna partija nece dobiti dovoljno krvi i sve sto uz to ide.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Jun 15, 2010, 12:18:01 posle podne »

Dati jednom rekreativcu super serije i to noge pa grudi...krv ode u noge,pa ih vracas u grudi,tako jedino sta se napreze je srcani misic.

objasni ?
Sačuvana
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #43 poslato: Jun 15, 2010, 11:30:55 pre podne »

To je tacno, ali po mom iskustvu ljudi obicno pregore jer se fakat lose hrane, a trening je uvek manji problem. Vecina raje navali na tegove, a niti odspavaju niti se hrane kaka valja pa onda i sagore. Neka moja teorija koju sam doduse samo sebi dokazao (jer jedino sam na sebi bio siguran da ne zabucavam na svim poljima) je da se ljudi mnogo teze pretreniraju zbog samog treninga, a vecim delom zbog lose ishrane. Naime ranije se mnogo cesce desavalo da dodjem na trening i ne mogu da guram istim intenzitetom nego prethodni trening, a ispalo je samo da je u pitanju ishrana. Zato i nisam ovde htao da pokrecem tu pricu jer covek je pitao za trening, a ishranu nije spomenuo. Verujem da bi mu i grudi bolje napredovale da ima bolju ishranu.

ali sto se treninga tice verujem da ako je progresija dobro osmisljenja nekom logikom, da nece biti problema sa frekvencijom treninga. Logicno je da ako se ide na heavy duty sistem sa rest/pauzom do panja da ce biti potrebne vece pauze, ako nista onda zbog mozga, ali ako se radi sa recimo manjim intenzitetom i nedeljnom podelom na dane za snagu i dane za hipertrofiju verujem da se moze pogoditi celo telo dva puta nedeljno. Isto tako kad kazemc elo telo ne mislim da se pogodi svaki misic do max, recimo moj danasnji trening za celo telo je bio presa u superseriji sa leg curl, potom kosi bench u superseriji sa vucenjem na donjem koturu i potisak sa cela u superseriji sa skot klupom...i u pitanju su produzene super serije. Nadam se da sam sada bio malo jasniji, posto verujem da kad kazem celo telo svi misle na neke maratonske treninge od po dva sata i slicno.

Slabo sam dobio odgovore na konrektno pitanje, pogotovo od Filipa koji je trazio sliku da postavim.. Kod mene ishrana nije u pitanju kao sto kazes, jer mi se ostali delovi proporcijonalno razvijaju, ne znam da li si dobro razumeo pitanje i kakav odgovor ja uopste trazim....
Sačuvana
I am who I am :)
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Jun 14, 2010, 09:08:38 posle podne »

Dati jednom rekreativcu super serije i to noge pa grudi...krv ode u noge,pa ih vracas u grudi,tako jedino sta se napreze je srcani misic.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #41 poslato: Jun 14, 2010, 08:55:49 posle podne »

To je tacno, ali po mom iskustvu ljudi obicno pregore jer se fakat lose hrane, a trening je uvek manji problem. Vecina raje navali na tegove, a niti odspavaju niti se hrane kaka valja pa onda i sagore. Neka moja teorija koju sam doduse samo sebi dokazao (jer jedino sam na sebi bio siguran da ne zabucavam na svim poljima) je da se ljudi mnogo teze pretreniraju zbog samog treninga, a vecim delom zbog lose ishrane. Naime ranije se mnogo cesce desavalo da dodjem na trening i ne mogu da guram istim intenzitetom nego prethodni trening, a ispalo je samo da je u pitanju ishrana. Zato i nisam ovde htao da pokrecem tu pricu jer covek je pitao za trening, a ishranu nije spomenuo. Verujem da bi mu i grudi bolje napredovale da ima bolju ishranu.

ali sto se treninga tice verujem da ako je progresija dobro osmisljenja nekom logikom, da nece biti problema sa frekvencijom treninga. Logicno je da ako se ide na heavy duty sistem sa rest/pauzom do panja da ce biti potrebne vece pauze, ako nista onda zbog mozga, ali ako se radi sa recimo manjim intenzitetom i nedeljnom podelom na dane za snagu i dane za hipertrofiju verujem da se moze pogoditi celo telo dva puta nedeljno. Isto tako kad kazemc elo telo ne mislim da se pogodi svaki misic do max, recimo moj danasnji trening za celo telo je bio presa u superseriji sa leg curl, potom kosi bench u superseriji sa vucenjem na donjem koturu i potisak sa cela u superseriji sa skot klupom...i u pitanju su produzene super serije. Nadam se da sam sada bio malo jasniji, posto verujem da kad kazem celo telo svi misle na neke maratonske treninge od po dva sata i slicno.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Jun 14, 2010, 04:26:17 posle podne »

Sama forma,tj bf nema bas mnogo veze sa misicnim napredkom.Nadam se da razumes na sta mislim.Jednostavno u natural uslovima vecina vezbaca ce doci u fazu katabolizma veoma brzo.U vecini slucajeva je tako,sto ne znaci da ce pojedinima dati kontra rezultate.
Ovo napominjem jer ce dosta pocetnika,rekreativaca krenuti da muce svoje telo i izgubice i ono malo misicne mase a i vreme.To je moje misljenje iz neke prakse koje imam iza sebe sa ljudima sa kojima sam radio u natural uslovima.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #39 poslato: Jun 14, 2010, 01:25:57 posle podne »

Naravno imam svoje, ali ja treniram dosta dugo i ima mnogo sistema treninga koje sam probao.
Ovo je moja

Ovo je slika moje devojke koja je poslednja tri meseca pre ovorenog kupa Srbije tako trenirala i izasla na takmicenje i nije na hemij, nemamo mnogo novaca ni za suplementacijui, ali verujem da cete vi Marko to da primetite. Ona ne trenira duze od 8 meseci do danasnjeg dana, ali bojim se da nemam slika pre rpiprema, ali je bila u mnogo losijoj formi nego sada.

Ne insistiram na tome da se ljudi slikaju kad ih ja treniram tako da nemam slike drugih ljudi,
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #38 poslato: Jun 14, 2010, 01:11:57 posle podne »

Ne bih se previse upustao u ovu diskusiju, jer pre svega nisam poptuno kompetentan, ali mislim da bi je trebalo zaokruziti zakljuckom da postoji trening koji je NAJBOLJI za vecinu ljudi, ali ne obavezno za sve, jer toliko puta ste i napisali, sve je to individualno. Tako da ako se pojavi tu i tamo poneko ko trenira na neki deseti, naizgled pogresan nacin, a ima napredak, treba ispostovati. Ali narano, sada je pitanje da li bi mogao i vise da napreduje kada bi trenirao na taj "ispravan" nacin...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Jun 14, 2010, 12:12:12 posle podne »

Pa imao sam mnogo prilika da probam jer sam za proslih 16 godina pripremao 3je takmicara i ne znam ni sam koliko sitne raje koja je samo htela malo da se dotera. Medju svim tim ljudima se naslo njih par koji su bas entuzijaste. E sad kad god sam radio sa nekim koje klasican endo ili kombo endo-mezo oni su uvek mnogo bolje reagovali na vise puta pogodjenu misicnu particiju nedeljno. Klasicni ekto, a radio sam sa par, obicno nisu imali tako dobre rezultate od dva puta nedeljno po misicnoj particiji. Sad trenutno radim sa momkom koji je sa mnom prvi put poceo da trenira 96 godine. Klasican ekto, a jos ga i mrzi da vodi racuna o ishrani. I njemu sam dao 3 dana u nedelji i samo jednom da pogodi misic i to cak sa malo obima i desi mu se da nekih dva meseca vodi racuna o ishrani i dobije koju kilu, ali vise ne gubi na masi kao ranije dok se isto lose hranio, a trenirao preobimne treninge, tipa dva sata i vise...

Ono sto sam uspeo da skontam je da ako se uradi dobra progresija serija, ponavljanja i povecanja kilze najbolja varijanta je da se svaki misic pogodi dva puta nedeljno, ali kao sto sam i prvi put rekao obim i intenzitet se razlikuju. Cim sam i na sebi na jos par ljudi trening sveo na jednom nedeljno desilo se da napredak u misicnoj masi uspori, ali ako vezbac dize velike kilaze pocne da napreduje u snazi, no i to kratko traje i ubrzo stane...

Vidis, kad je vezbac na hemiji i ima dosta iskustva u teretani i vezbanju on zna kako da uradi taj jedan trening nedeljno kako valja i moze da ga pogodi toliko jako da ce mu i biti potrebno nedelju dana da se oporavi, ali kod pocetnika i vecine naturalaca se to nece desiti jer em ne znaju maximalno da pogode misic, em nemaju potreban intenzitet u sebi da bi izgurali tako jake treninge.

Moje licno misljenje...

Paaa mislim da vecina nas (sa mnom zajedno) kada uradi misicnu particiju treba mu bar 5 dana da prodje upala, pa tek onda mogu da pocnem da razmisljam o drugom treningu istog dela..
Meni je ponekad problem da u ponedeljak uradim grudi, a u cetvrtak ledja, jer me jos uvek drzi upala... :P

To ne mora znaciti da dobro treniras. Ako si bar malo zaludjen za ovaj sport siguran sam da si cuo za Lee Haney, on je imao kovanicu "Touch the muscle, feel it and move on", ne treba ubiti misic na treningu toliko da ne moze da se oporavi, jer ce misic bolje da napreduje od vece frekvencije treninga, a ne od jednog treninga u nedelju dana, ali kao sto vec rekoh to je moje iskustvo. Uostalom, nisam ni prvi koji je dosao do tog zakljucka, ali bolje je raditi 100 treninga godisnje/misicu nego 50...

Jel mozes da postavis neke fotke pre i posle,bilo tvoje ili nekoga koga si trenirao ovim sistemom,a pod uslovom da je natural?
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #36 poslato: Jun 14, 2010, 10:11:33 pre podne »

Ali kako onda spajas partije, koliko ti traju treninzi, koliji je intezitet, licno posle evo godinu dana treninga da sam dosta podigao intezetitet treninga i   mnogo sam utreniraji nego lane ali opet ne verujem da imam snage za svaku partiju 2x nedeljno jer mi treba i prostora za odmor?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #35 poslato: Jun 14, 2010, 09:25:49 pre podne »

Pa imao sam mnogo prilika da probam jer sam za proslih 16 godina pripremao 3je takmicara i ne znam ni sam koliko sitne raje koja je samo htela malo da se dotera. Medju svim tim ljudima se naslo njih par koji su bas entuzijaste. E sad kad god sam radio sa nekim koje klasican endo ili kombo endo-mezo oni su uvek mnogo bolje reagovali na vise puta pogodjenu misicnu particiju nedeljno. Klasicni ekto, a radio sam sa par, obicno nisu imali tako dobre rezultate od dva puta nedeljno po misicnoj particiji. Sad trenutno radim sa momkom koji je sa mnom prvi put poceo da trenira 96 godine. Klasican ekto, a jos ga i mrzi da vodi racuna o ishrani. I njemu sam dao 3 dana u nedelji i samo jednom da pogodi misic i to cak sa malo obima i desi mu se da nekih dva meseca vodi racuna o ishrani i dobije koju kilu, ali vise ne gubi na masi kao ranije dok se isto lose hranio, a trenirao preobimne treninge, tipa dva sata i vise...

Ono sto sam uspeo da skontam je da ako se uradi dobra progresija serija, ponavljanja i povecanja kilze najbolja varijanta je da se svaki misic pogodi dva puta nedeljno, ali kao sto sam i prvi put rekao obim i intenzitet se razlikuju. Cim sam i na sebi na jos par ljudi trening sveo na jednom nedeljno desilo se da napredak u misicnoj masi uspori, ali ako vezbac dize velike kilaze pocne da napreduje u snazi, no i to kratko traje i ubrzo stane...

Vidis, kad je vezbac na hemiji i ima dosta iskustva u teretani i vezbanju on zna kako da uradi taj jedan trening nedeljno kako valja i moze da ga pogodi toliko jako da ce mu i biti potrebno nedelju dana da se oporavi, ali kod pocetnika i vecine naturalaca se to nece desiti jer em ne znaju maximalno da pogode misic, em nemaju potreban intenzitet u sebi da bi izgurali tako jake treninge.

Moje licno misljenje...

Paaa mislim da vecina nas (sa mnom zajedno) kada uradi misicnu particiju treba mu bar 5 dana da prodje upala, pa tek onda mogu da pocnem da razmisljam o drugom treningu istog dela..
Meni je ponekad problem da u ponedeljak uradim grudi, a u cetvrtak ledja, jer me jos uvek drzi upala... :P

To ne mora znaciti da dobro treniras. Ako si bar malo zaludjen za ovaj sport siguran sam da si cuo za Lee Haney, on je imao kovanicu "Touch the muscle, feel it and move on", ne treba ubiti misic na treningu toliko da ne moze da se oporavi, jer ce misic bolje da napreduje od vece frekvencije treninga, a ne od jednog treninga u nedelju dana, ali kao sto vec rekoh to je moje iskustvo. Uostalom, nisam ni prvi koji je dosao do tog zakljucka, ali bolje je raditi 100 treninga godisnje/misicu nego 50...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #34 poslato: Jun 14, 2010, 09:22:17 pre podne »

da pa u pravu si, ali ja ne mogu da uticem na ljudsku inteligenciju ili ne postojanje iste. ako neko dodje po savet na forum i onda samo sa tom informacijom ode na trening, naravno da to nece biti dobro po njega, ali kada se postavi jednoslojno pitanje kako to obicno biva na forumima onda ni ja ne volim da mudrujem nego dam strejt odgovor, a ako je neko normalan naravno da ce pronaci trenera...interesantno je to da gotovo niko ne ide da trenira recimo karate ili kosarku bez trenera, a za tegove su svi samostalni i strucni...

BTW sto se frekvencije treninga tice i to je opet prica za sebe, ali ako se radi gornji donji onda volim da preporucim dva vezana dana, pa minimum jedan dan pauze, nikad vise od dva vezana dana kad je takav split u pitanju.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #33 poslato: Jun 13, 2010, 10:35:32 posle podne »

Moje licno misljenje...

samo mi nisi odgovorio na koliko je to dana isti misic pogodjen? jer nije isto svaka 2 i svaka 4 svacas me :) Ja se sve ovo slazem,ali dok neko ne pocne da stagnira,a ima super sredjenu ishranu,supse e onda pribegavati ovako drasticnijim promenama (sto smatram 2put nedeljno trening).

Pre neku godinu sam dvojci pocetnika,drugara,u teretani predlozio da rade upper-lower tip treninga (pon,cet upper,uto,pet lower) i naravno fino su napredovali,ali opet licno mislim da se sa "klasikom" moze izvuci bar 80% razvitka.A isto lako je nama ovde pricati o dva treninga nedeljno,kada si i sam kao trener verovatno svestan koliko je drukce nesto pisati na forumu i koliko kada nekom uzivo objasnis svaku vezbu pojedinacno,ugao,tempo blablabla.Jer ovde ce neko videti,i krenuce da radi dvaput nedeljno grudi recimo,ponedeljak ce da rasturaju tezine,a lupam cetvrtak ce da rade kako kazu "pumpu".

a ovo za to da neki pocetnik ni ne zna da pogodi misic u pocetku se apsolutno slazem,jos uvek nije tu izgradjena ta konekcija misic mozak na najbolji ancin,i realno treba tu i koncentarcije i repeticije pa i poziranja da shvatis sta radis kojom vezbom i na koji nacin se misic pomera.

I ja se secam kada sam kreato u gym,mogao sam 3 puta nedeljno raditi ravni potisak za grudi,a sad mogu da uradim 3 serije istog i 4 dana necu moci spojiti ruke :D
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #32 poslato: Jun 13, 2010, 09:31:40 posle podne »

Moje licno misljenje...

Sačuvana
I am who I am :)
Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 13 upita.