TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402567 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 29, 2025, 01:58:12 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Savet  (Pročitano 20602 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #76 poslato: Jun 20, 2010, 08:59:21 pre podne »

У понедељак ћу поставити своју слику атлетског искорака са неких 30-40 кг где НЕМА нагињања горњег тела унапред, чак напротив! Наводно јесте боље да почетници раде са бућицама, али у целу причу се убацује неколико питања од којих зависи даљи рад...

Ne moras ti da se naginjes napred, ali to je podjednako kao i da se trudis na cucnju da se ne naginjes napred, sama vezba je takva da treba da postoji taj pokret kako bi se omogucilo aktiviranje odredjenih misicnih grupa u ovom slucaju zadnje loze...samim time sto se ne naginjes napred veci ce akcenat biti na quad ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #75 poslato: Jun 20, 2010, 07:27:53 pre podne »

Iskorak sa spikom i tegovima je fenomenalan zaista. Ja sam od Oktobra cele zime i sada pomalo kad odem, uvek radio. Probao sam sa bucicama nedavno jer je bio zauzet teg i malo mi cudno, nekako je bzvz jer kada se "dizem" trgnem se nekako :/
tako da teg na ledja i gluteusi i zadnja loza ce biti zahvalni :)
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #74 poslato: Jun 19, 2010, 11:22:19 posle podne »

У понедељак ћу поставити своју слику атлетског искорака са неких 30-40 кг где НЕМА нагињања горњег тела унапред, чак напротив! Наводно јесте боље да почетници раде са бућицама, али у целу причу се убацује неколико питања од којих зависи даљи рад...
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: Jun 19, 2010, 07:43:31 posle podne »

ok,nikad nisam radio iskorak sa sipkom iza glave,morcu da probam,mislim da cu da kombinujem posto radim iskorak uvek 4 serije pa cu 2 sa bucicama i 2 sa sipkom...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #72 poslato: Jun 19, 2010, 07:34:44 posle podne »

Jeste, ima razlike time sto se sa sipkom mora konstantno odrzavati ravnoteza, pa vise aktiviras misice koji ti stabilizuju torzo, dakle trbusni, oblikusi i erektori na ledjima...isto tako sa sipkom se sigurno vise aktivira zadnja loza i gluteus, jer taj polozaj ruku iznad glave uslovljava da se torzo vise naginje napred i samim time se zadnja loza vise zateze...

Kod varijacije sa butjicama je lakse odrzavati ravnotezu, ali je manja aktivacija zadnje loze i oblikusa i erektora, tako da je po meni ovo bolja varijanta vezbe kod neiskusnijih vezbaca i kod hodajuceg iskoraka, ali opet sa druge strane kod butjica ti se vise aktivira stisak sake sto nema kod varijacije sa sipkom.

U svakom slucaju obe vezbe imaju dosta veliku primenu u treningu.
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Jun 19, 2010, 04:25:51 posle podne »

ja se izvinjavam sto postavljam off pitanje ali da ne otvaram novo.

da li je razlika izmedju  iskoraksa sa bucicama ili iskoraka sa sipkom iza glave?

Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Jun 19, 2010, 03:40:17 posle podne »

misicna mlakna idu od tacke A do tacke B, ako postoji "rupa" onda i kada dobijes vise misica i dalje ce misicna vlakna ici od tacke A do tacke B, tako da ce rupa i dalje biti
a verovatan uzrok je problem sa vratom, najbolje je da ti kiroprakticar pogleda a i pogledaj i sternocleidomastoid i scalene misice, narocito ako sedis dosta i ako kucas dosta ili ti je to strana tela gde je ruka sa kojom koristis mis

sve u svemu, sta god da je mora da izbacis potiske i povlacenja tipa lat pulldown , kao sto rekoh najbolje kod kiroprakticara dobrog otici npr u masterphysical i da oni odrade terapiju jer ako odes kod fizijatra on ce ti reci to je normalno tako da ces morati kod privatnika mada i od njih slaba vajda, druga po meni bolja opcija je da odes u Italiju da ti neki ART practitioner to zavrsi , drugo i akupunktura moze da ti pomogne mada zavisi opet sta je problem

znaci opcije su ti po meni je ovako najbolje
ART
akupunktura i masaza (ima i kod nas)
kiroprakticar dobar

ali opet i kada to zavrsis, opet moras ojacati misice koje sam u jednom od prethodnih postova pominjao
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #69 poslato: Jun 19, 2010, 02:23:19 posle podne »

A i nema s tvojim grudima nikakvih problema, imas takav oblik misica i sad je potrebno da sa time uradis najvise sto mozes. kako ti se masa misica bude uvecavala tako ces i da popunjavas neke "supljine", ali nemoj mnogo da se brines oko takvih stvari jer onog trena kada saseces procenat telesne masti dovoljno nisko i nabacis 10tak kila misica neces imati takvih nedoumica u svojoj glavi ;)
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Jun 18, 2010, 02:44:18 posle podne »

radi se na tome..,ok hvala..
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #67 poslato: Jun 17, 2010, 10:52:21 posle podne »

Pokusaj da smanjis bf na 10 % i videces pravo stanje grudi.
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Jun 17, 2010, 03:51:06 posle podne »

ne vise od 20 ...valjda nisam siguran,nisam merio nikad..
« Poslednja izmena: Jun 17, 2010, 03:55:14 posle podne od strane deskecar » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Jun 17, 2010, 03:38:59 posle podne »

Koliko imas BF odprilike?
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Jun 17, 2010, 03:36:49 posle podne »

znam da mi je potrebna slika i slikao sam se pre nego sto sam postavio post(jedno 100 puta i napolje i unutra i sa svetlom ovim i onim ali ne vredi )  nista se ne vidi imam jako dlakave grudi sve je crno na slici :(
ali evo potrudio sam se nekako...
ne znam kako se kaci ovde na sat pa cu da stavim ovako:
http://img576.imageshack.us/i/s5003936copy.jpg/
« Poslednja izmena: Jun 17, 2010, 03:50:30 posle podne od strane deskecar » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Jun 17, 2010, 03:13:29 posle podne »

ljudi treba i meni pomoc oko grudiju,naime ja nemam ne razvijene grdi nego imam masivne i ujednacene su mi (dobro mozda malo vise dole vece :) ) no ,zanimam me posto imam malu rupu izmedju grudi pa da li ima neka specificna vezba  da se popuni ta rupa,znaci za donji levi ugao grudi ne kod bradavice nego sa druge strane.nadam se da ste me razumeli?
Sve zavisi i od procenta masnog tkiva,jer kada se odradi definicija tek tada postanemo svesni pravog oblika tog misica.Postavi neku sliku!
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Jun 17, 2010, 03:09:30 posle podne »

Kao prvo da je ova grupa ramenih misica slaba onda bi imao problem sa snagom, a ne sa misicnim rastom, nije valjda da misic raste samo od dizanja velikih tegova? kako onda rad na infraspinatusu moze da doprinese uvecanju mase pectoralisa?

Meni je srpski jezik maternji, ne znam za vas, ali ja nemam problema sa razumevanjem srpskog jezika, ali ako vam je lakse da razumete engleski onda OK, ali meni to sve smrdi na Google...

Ako ovaj momak ima povijena ramena kako onda to utice na rast pectoralisa, povijena ramena unapred bi trebalo da uticu vise na polozaj kicme, a ne na rast misica...

YTLW je vezba za jacanje ramenog pojasa iz vecine uglova, a ne za pectoralis...ako se ne varam, a i radi se i sa tegovima. kako ce jacanje ramenog pojasa da poveca dimenziju pectoralisa?

I na kraju iztezanje misicne opne i to pre treninga? WTF brate, kojom tehnikom, extremnim istezanjem ili foam - rollerom? Ali pre treninga, sta ce time da postigne zivota ti? Uostalom ako ce mu razbijanje tog stvrdnutog tkiva pomoci to znaci da ce moci da dovede vise krvi u misic i samim time se slazes sa gospodinom Dimitrijevicem koji je upravo to rekao pre gomilu nepotrebnih postova...

napises lol i kao nije tacno a ne znas da objasnis sta to nije tacno

vecinom je latinski a ima i nesto na engleskom, ako ti je srpski maternji ti objasni na srpskom sta to nisam tacno napisao , jer kada znas onda se ne odgovara pitanjima vec navedes razloge zasto nije tako
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.112 sekundi sa 18 upita.