TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394580 Teme od strane 25004 Članovi Poslednji član: Sandra1986

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 29, 2024, 02:50:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: tonus hleb  (Pročitano 13432 puta)
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #29 poslato: Jun 29, 2010, 04:10:33 posle podne »

Ali manja kolicina se unsece, to je cinjenica :)

A sada kolika su ta odstupanja od GI neznam :/. Logicnije mi je ako se inteszivno tostira t.j. jako da izgubi vise od korisnih nutritijenata. mada za gi neznam stvarno. Integralni ako se tostira mislim i da je dalje O.K.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #28 poslato: Jun 24, 2010, 09:09:44 posle podne »

mislim da tostiranje & GI nije toliki problem koliko da je tost lakši pa onda nemamo utisak da smo pojeli koliko smo zapravo pojeli.. lakši je na stomak - zato se i jede posle bolesti :)

Slično je i sa pravim integralnim hlebovima (iz portabilnih i preteranih pekara).. koliko vas može da se pohvali da zaista pojede samo parčence-dva koje mogu da nose zajedno 400kcal samo tako...
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #27 poslato: Jun 24, 2010, 07:56:27 pre podne »

Tostiranjem se uvek napravi ukusniji hleb ali mu se tada diže i GI pa se onda sve može svesti skoro na isto kao da se unosi običan hleb. Što duže u tosteru, to gore. Eventualno, samo blago/jako kratko tostiranje.
« Poslednja izmena: Jun 24, 2010, 07:59:38 pre podne od strane Robert » Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #26 poslato: Jun 23, 2010, 09:26:17 posle podne »

A i najveci problem jer je hleb bude tezak jer naravno tezite da sto manje dodataka stavite i onda ispadne skoro kao kamen :) ukusno super ali se dosta unese... mada nista nam ne moze biti valjda od sredstva za narastanje, kvasca i slicno...

Toster je bolja opcija :) Tostirajte, tada se i manje uh unese a i lepse je :)
Sačuvana
bebac
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 934


« Odgovor #25 poslato: Jun 23, 2010, 08:29:27 posle podne »

Ti pekači su samo za osobe sa dobrom samokontrolom.. za mene su propast.. ništa opsanije od svežeg hleba koji sam sama kreirala (puno semenki i integralno brašno) :)

x2

Zato se ne usuĂ°ujem da ga kupim :)
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #24 poslato: Jun 23, 2010, 03:47:23 posle podne »

slobodno računaj kao običan hleb... graham ko graham ne menja puno sastav možda samo ima malo, ali samo malo više proteina i vlakana...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #23 poslato: Jun 23, 2010, 03:46:12 posle podne »

Ti pekači su samo za osobe sa dobrom samokontrolom.. za mene su propast.. ništa opsanije od svežeg hleba koji sam sama kreirala (puno semenki i integralno brašno) :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #22 poslato: Jun 21, 2010, 01:21:26 posle podne »

A i ovi novi pekači za hleb su sve jeftiniji i nabacaš u njih sve što hoćeš i na kraju ispadne hleb i ne moraš da brineš šta je neko spakovo u ono što žvaćeš :D
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
WM
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 9

« Odgovor #21 poslato: Jun 21, 2010, 12:53:24 posle podne »

Jel zna neko graham zemicka iz Trgoprometa koliko ima UH i GI index?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #20 poslato: Jun 21, 2010, 12:08:49 posle podne »

A koga ne mrzi može i sam da napravi nešto slično.... samlevene ovsene (ovseno brašno) + integralno brašno i sve semenke po želji :)

ne mora biti hleb, ali npr štanglice ili tako nešto... umesto grickalica
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #19 poslato: Jun 19, 2010, 07:36:07 posle podne »

da da ima ovog hleba 2 vrste jedan obican samo proklijala zrna,kvasac i so a ima i druga vrsta obogacena sa semenima bundeve lana nisam zapamtio sa cime jos ali je i skuplji oko 90 din,i vec je isecen.

mali jesi li na taj mislio?

Upravo taj ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
deskecar
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 487


« Odgovor #18 poslato: Jun 19, 2010, 04:03:47 posle podne »

nije los ni nordiski hleb,bitno je da u sastav ne ulazi brasno tip t500 jer je to ono brasno belo najgrdje,brasno t850 je vec bolje i od njega se pravi polubeli hleb..
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #17 poslato: Jun 19, 2010, 04:01:08 posle podne »

Moj izbor već nekoliko meseci jeste Mešano ražani hleb koji kupujem u Maxiju. Pakovanje je u vidu tost hleba, 300g košta oko 85 din.
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 487


« Odgovor #16 poslato: Jun 19, 2010, 03:37:41 posle podne »

da da ima ovog hleba 2 vrste jedan obican samo proklijala zrna,kvasac i so a ima i druga vrsta obogacena sa semenima bundeve lana nisam zapamtio sa cime jos ali je i skuplji oko 90 din,i vec je isecen.

mali jesi li na taj mislio?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #15 poslato: Jun 19, 2010, 02:20:31 posle podne »

U Univeru ima da se kupi hleb nisam siguran koji je proizvodjac, ali na njemu pise "Lekoviti hleb"...nisam siguran za taj "lekoviti" deo ali je sigurno bolji od klasike... medjutim ono sto je interesantno je da ima vise vrsta, neki su samo od proklijalog zrna i vode, a neki imaju i semenja tipa bundeve i slicno...pakovanja su od 300gr i kosta oko 70 dina, ali ja licno ne pojedem ovog hleba vise od 2 ili 3 kriske, sto dodje na oko 60gr...definitivno preporucujem
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.154 sekundi sa 17 upita.