TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 02:29:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768826 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2894 poslato: Jul 01, 2015, 08:25:30 pre podne »

@acala... nisam zaboravio da slikam tunjevinu i da ti pokažem koju uzimam u salamuri,ali nema je već par dana u Idea marketu gde je kupujem.
Pretpostavljam da su penzioneri sve pokupovali jer je baš ovih dana bila na sniženju a penzije su stigle.
Čim bude bilo ja je slikam i postavljam ovde da vidiš.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2893 poslato: Jun 29, 2015, 09:43:09 pre podne »

Što se tune tiče bitno je da je u komadu i salamuri.
Ja koju god tunu da kupim uzmem i stavim je u cediljku i dobro properem da ne bude ništa već samo tuna.
Pokušaću večeras kada je budem kupovao ako naletim baš na tu koju najčešće uzimam da je slikam i postavim ovde sliku da vidiš na koju konkretno mislim.
Što se tiče oslića ja ga ne začinjavam sem možda malo bibera u zrnu.Tako zaleĂ°enog ga stavim u kesu pa u rernu a pečem ga na sedmici nisam siguran koliko je to tačno stepeni ali otprilike se pege oko 40min u proseku.Onda isključim i ostavim još malo u rerni.
Kontroliši samo jel s ekesa naduvava ili ne tokom pečenja.
Ako se naduvava izvadi i probuši malo gore rupice sa čačkalicom i vrati nazad.
Što se same vrste tiče uzimao sam sve koje si naveo i nije mi neka razlika jer oslić je oslić.Samo gledaš da je bez glave i očišćen ako može,i naravno za tebe da je pristupačna cena pošto sa cenama jako variraju.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2892 poslato: Jun 27, 2015, 01:44:33 posle podne »

Zolti kralju koju tunjevinu obicno kupujes? Posto ima svakakog smeca.
 I zanima me ono sto si pisao zaledjen oslic zaciniti i u rernu u kesi na koliko stepeni i koliko ga peces?
I kako se tacno zove taj oslic, zaledjen frikomov bez glave si nesto pisao da je najbolji :D ? Posto ima plavi, beli, hoki ja ne znam oko ribe nista bas
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2891 poslato: Jun 23, 2015, 08:54:28 pre podne »

Kod whey proteina je najbitnije da je sto cistiji i bogatiji sa proteinom to jest da je odnos proteina iz surutke veci u odnosu na hidrate,secere itd...takav uvek odnos treba gledati pri kupovini wheya.
Naravno da izolat ima taj odnos bolji ali ovde govorimo o wheyu.
Sto se BCAA tice naravno da je cista opcija sa vodom bolja nego sa kojekakvim ukusima i secerima jer to onda nije samo BCAA vec i to ostalo.
Ako sam te dobro razumeo kreatin si uzimao 5gr pre i 5gr posle treninga?
whey ujutru uvek mesaj sa zitaricama i to je odlican obrok.Popiti ga tek onako na prazan stomak kada ustanes i nije bas najbolja opcija jer postoji mogucnost da tek tako prodje kroz tebe i ne iskoristi se.Ovo naravno nije pravilo kod svakoga ali moze da se desi.
Bcaa najmanja doza 10gr ne manje od toga.Mozes tako sve zajedno mesati i popiti posle treninga.
Bcaa su uvek dobrodosle i to u sto vecim kolicinama.Tako da uzimaj i pre i posle sprinteva i to doze od 10gr ako mozes.
Ako imas jos nekih pitanja ili ako sam nesto promasio samo pitaj i odgovoricu ti.

Ipak sam uzeo ovaj BCAA "OLIMP BCAA XPLODE" od 1kg., jer je cena bila predobra, a da se tako nesto ne iskoristi, nema smisla, platio sam 42e to pakovanje od 1kg, a hteo sam da uzmem od "myprotein" BCAA bez ukusa, medjutim uzeo sam ovaj, ali je sa ukusom "fruit punch" a mislio sam uzeti bez ukusa, ali jbg, nisam hteo da propustim ovako ponudu i dobru priliku... mogu reci da je ukus od "fruit punch" preeepreeeepreeeeee dobar :D No da se vratim, sve u svemu sto se suplementacije tice, trenutno imam kreatin, whey, bcaa i dekstrozu.

Znam, znam ovo sto se whey -a tice. Ovo sto si sa BCAA sad rekao:
"Sto se BCAA tice naravno da je cista opcija sa vodom bolja nego sa kojekakvim ukusima i secerima jer to onda nije samo BCAA vec i to ostalo."
... na sta se to odnosilo?

BCAA pijem neposredno pre treninga na 15ak min, naspem 10g i razmutim u 200ml vode i popijem iii onda posle treninga sa tegovima cim zavrsim popijem taj BCAA zajedno pomesan sa mjericom WHEY proteina, 5g kreatina i oko 20ak grama dekstroze, kontam kad to zajedno u sejk izmuckam i popijem posle treninga, da ne mogu pogresiti.

=================================================

Ma da sam poceo drugacije BCAA da pijem, napravim sebi mjericu od mozda 15ak grama u oko 800ml vode i to lagano pijuckam tokom treninga, mislim da je ovo bolja opcija ili?
A de mi reci, da li bi bilo mozda bolje da popijem BCAA 10g neposredno pre treninga jedno 15ak min i takodje onda da opet napravim mjericu BCAA od 15g i to lagano pijuckam tokom treninga kao sto sam gore napisao? Ili je skroz nepotrebno onda piti BCAA neposredno pre treninga, ako ga vec pijem tokom treninga? Valjda si me skontao na sta mislim :D

Da, dobro si razumeo, sto se kreatina tice, imam obicaj da ga popijem ujutru na prazan stomak cim ustanem, znaci cim ustanem popijem 5g kreatina zajedno sa dekstrozom ( a ponekad ga popijem jedno 30ak min pre treninga, ma da vise praktikujem ovo cim ustanem ) i onda posle treninga sa tegovima ponovo popijem 5g kreatina, ali ovaj put zajedno smuckano sa mjericom WHEY proteina i mjericom dekstroze, bez BCAA, posto sam gore napisao da sam BCAA poceo da pijem tokom treninga ) pa ne znam da li je bolje neposredno pre treninga BCAA i onda opet odmah posle treninga, ili je bolja opcija ovako tokom treninga da se BCAA pijucka.

Ok, znaci sto se sprinteva tice, to cu nastaviti tako kao sto sam i radio da popijem BCAA 10g neposredno pre trcanja i onda odmah nakon sprinteva ponovo mjericu BCAA od 10g zajedno smuckano sa mjericom WHEY -a i dekstrozom, ne znam da li bi i posle sprinteva mogao da ubacim mjericu kreatina u ovo, ili tu kreatin tad ne igra nikakvu ulogu tj. nepotreban je?

Odlično je što si našao pristupačan suplement za cenu koja tebi odgovara,jer ipak svi moramo gledati novčanik pošto sve je skupo pa se prilagoĂ°avamo situaciji ko kako može.
Bitno je da su to BCAA i da je prašak.Na to uvek obrati pažnju kao i sam odnos te tri aminokiseline koje čine BCAA da su u što većoj razmeri i da što manje ima dodataka po mogućstvu da ih nema uopšte.
To sa ukusom je ok i dobro je ako ti se sviĂ°a jer iz iskustva znam da BCAA u prahu i nisu baš ukusne i reko ko to može čisto uzimati tek tako samo sa vodom ili kao ja bez vode.

Ono za ostalo odnosilo se na raznorazne dodatke koje se dodaju za ukus itd...najbolje su čiste BCAA,ali kao što rekoh nije problem ako se uzmu kao što si ti uradio sa nekim ukusom da ti bude lakše kada ih piješ.

To što pijuckaš BCAA tokom treninga je odlično jer ti tako konstantno unosiš kvalitetne aminokiseline i sprečavaš razgradnju mišića i tokom samog treninga.

Staro je pravilo koje sam mnogo puta ponavljao ranije i sada ću.
Nikada nije previše BCAA, samo može biti premalo.A to bi značilo samo ih gruvaj kada god možeš i to što više i pre treninga,i za vreme treninga kao što si napisao i odmah posle treninga.

Što se tiče uzimanja kreatina to sve dobro radiš i samo nastavi tako kao što si napisao.
Možeš i kreatin ubaciti posle sprinteva jer oporaviće te za sledeći trening.

Ako sam nešto izostavio slobodno me pitaj.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2890 poslato: Jun 21, 2015, 01:26:35 posle podne »

Kod whey proteina je najbitnije da je sto cistiji i bogatiji sa proteinom to jest da je odnos proteina iz surutke veci u odnosu na hidrate,secere itd...takav uvek odnos treba gledati pri kupovini wheya.
Sto se BCAA tice naravno da je cista opcija sa vodom bolja nego sa kojekakvim ukusima i secerima jer to onda nije samo BCAA vec i to ostalo.
whey ujutru uvek mesaj sa zitaricama i to je odlican obrok.Popiti ga tek onako na prazan stomak kada ustanes i nije bas najbolja opcija jer postoji mogucnost da tek tako prodje kroz tebe i ne iskoristi se.Ovo naravno nije pravilo kod svakoga ali moze da se desi.
Bcaa najmanja doza 10gr ne manje od toga.Mozes tako sve zajedno mesati i popiti posle treninga.
Bcaa su uvek dobrodosle i to u sto vecim kolicinama.Tako da uzimaj i pre i posle sprinteva i to doze od 10gr ako mozes.
Ako imas jos nekih pitanja ili ako sam nesto promasio samo pitaj i odgovoricu ti.

Ipak sam uzeo ovaj BCAA "OLIMP BCAA XPLODE" od 1kg., jer je cena bila predobra, a da se tako nesto ne iskoristi, nema smisla, platio sam 42e to pakovanje od 1kg, a hteo sam da uzmem od "myprotein" BCAA bez ukusa, medjutim uzeo sam ovaj, ali je sa ukusom "fruit punch" a mislio sam uzeti bez ukusa, ali jbg, nisam hteo da propustim ovako ponudu i dobru priliku... mogu reci da je ukus od "fruit punch" preeepreeeepreeeeee dobar :D No da se vratim, sve u svemu sto se suplementacije tice, trenutno imam kreatin, whey, bcaa i dekstrozu.

Znam, znam ovo sto se whey -a tice. Ovo sto si sa BCAA sad rekao:
"Sto se BCAA tice naravno da je cista opcija sa vodom bolja nego sa kojekakvim ukusima i secerima jer to onda nije samo BCAA vec i to ostalo."
... na sta se to odnosilo?

BCAA pijem neposredno pre treninga na 15ak min, naspem 10g i razmutim u 200ml vode i popijem iii onda posle treninga sa tegovima cim zavrsim popijem taj BCAA zajedno pomesan sa mjericom WHEY proteina, 5g kreatina i oko 20ak grama dekstroze, kontam kad to zajedno u sejk izmuckam i popijem posle treninga, da ne mogu pogresiti.

Ma da sam poceo drugacije BCAA da pijem, napravim sebi mjericu od mozda 15ak grama u oko 800ml vode i to lagano pijuckam tokom treninga, mislim da je ovo bolja opcija ili?
A de mi reci, da li bi bilo mozda bolje da popijem BCAA 10g neposredno pre treninga jedno 15ak min i takodje onda da opet napravim mjericu BCAA od 15g i to lagano pijuckam tokom treninga kao sto sam gore napisao? Ili je skroz nepotrebno onda piti BCAA neposredno pre treninga, ako ga vec pijem tokom treninga? Valjda si me skontao na sta mislim :D

Da, dobro si razumeo, sto se kreatina tice, imam obicaj da ga popijem ujutru na prazan stomak cim ustanem, znaci cim ustanem popijem 5g kreatina zajedno sa dekstrozom ( a ponekad ga popijem jedno 30ak min pre treninga, ma da vise praktikujem ovo cim ustanem ) i onda posle treninga sa tegovima ponovo popijem 5g kreatina, ali ovaj put zajedno smuckano sa mjericom WHEY proteina i mjericom dekstroze, bez BCAA, posto sam gore napisao da sam BCAA poceo da pijem tokom treninga ) pa ne znam da li je bolje neposredno pre treninga BCAA i onda opet odmah posle treninga, ili je bolja opcija ovako tokom treninga da se BCAA pijucka.

Ok, znaci sto se sprinteva tice, to cu nastaviti tako kao sto sam i radio da popijem BCAA 10g neposredno pre trcanja i onda odmah nakon sprinteva ponovo mjericu BCAA od 10g zajedno smuckano sa mjericom WHEY -a i dekstrozom, ne znam da li bi i posle sprinteva mogao da ubacim mjericu kreatina u ovo, ili tu kreatin tad ne igra nikakvu ulogu tj. nepotreban je?
« Poslednja izmena: Jun 21, 2015, 01:35:21 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2889 poslato: Jun 19, 2015, 09:30:25 pre podne »

Jedan od mojih novijih tekstova gde sam se nadovezao na veoma opipljivu temu a to je Greške početnika u teretanama.
Svi smo svedoci tome jer toga zaista ima mnogo i ovi moji tekstovi su samo neki od smernica na šta bih ja skrenuo pažnju i davao neke savete.
Ovde ću postaviti link te teme pa ko želi neka je pročita, a ukoliko imate neka pitanja slobodno mi postavite ovde.

P.s uskoro sledi još tekstova kao i snimaka mojih vežbi kao i slika sa treninga itd...

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=117931.0
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2888 poslato: Jun 13, 2015, 09:57:52 pre podne »

Pozdrav,

E to je sada već veoma diskutabilno pitanje i zavisi od mnogo faktora.kakvi su treninzi,ishrana tokom celog dana,cilj,i naravno genetika koja je presudni faktor i to prvenstveno u delu kada je bitno ko kako reaguje na geinere.Jer imaš ljude kojima se sve lepi,nekima malo a nekima ne.
Ako već mora geiner ja bih ti savetovao da pogledaš neki sa najmanjim procentom šećera i koji u sebi ima puno proteina,bcaa,glutamina i svega onoga što je zaista i potrebno.
Geiner inače služi da doprinese unosu više kalorija kod onih ljudi koji imaju problema sa nabacivanjem telesne i mišićne mase.Ko želi definiciju Geineri nisu baš najbolja opcija.
Bolja opcija bi na primer bio ovaj novi pansport power protein ali sa mlekom ako baš želiš kao neku zamenu za obrok.
Ali zapamti da kvalitetan obrok ni jedan suplement ne može zameniti već ovo više služi kao neka dopuna da ti se mišići hrane dok ne jedeš kvalitetan obrok.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2887 poslato: Jun 12, 2015, 09:57:14 pre podne »

Pozzdrv Zoltane, imam jedno pitanje.
Dali moze neki gainer da zameni neki obrok u toku dana 1-2 obroka dnevno ,a pri tome da se ne ugojim? naravno trening i ishrana sredjena i sagorevac i whey i bcaa i omega3 imam .
I dali moze bilo koji i ono od 3000cal ili samo oni lean mass gaineri bolje?
Znam da je whey whey ,ali ja sam posle toga ipak gladan...a u jutarnjim casovima bi hteo jedan ovakav sejk da ubacim. :)
Hvala ti puno
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2886 poslato: Jun 12, 2015, 09:12:10 pre podne »

Na ovom linku  http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=210155.0

je moja tema o Ramenima,vežbe koje radim kao i detaljniji opisi samog izvoĂ°enja itd..
Stavio sam još jedan klip pa koga zanima može tamo pogledati a ovde mi postaviti pitanja ako ih ima  ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2885 poslato: Jun 09, 2015, 09:40:22 pre podne »

Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2884 poslato: Jun 07, 2015, 06:58:28 posle podne »

Na prethodne 2-3 stranice pricali smo o BCAA i GLUTAMINU, odlucio sam da kupim bcaa.

Trenutno imam, WHEY protein od "myprotein" ukus banane, a i BCAA cu uzeti od "myprotein" valjda necu pogresiti sto uzimam od "myprotein" ( da ne ispadne sad da reklamiram i slicno, samo navodim sta imam i sta cu uzeti ) ne znam da li si ikad pio nesto od "myprotein -a"? Iiii da, uzeo sam neki dan i kreatin od "universal -a".
Sto se BCAA tice, uzecu bez ukusa, jer cu ga mesati sa WHEY -om, ma da ne znam, mozda ga uzmem i sa okusom, al kontam da mi nije potrebno i u slucaju da mi nestane WHEY -a, pomesacu onda BCAA sa dekstrozom, kontam da nije greska ( ma da dekstrozu izbegavam tokom ljeta, zbog unosa secera, iako je to prosti secer, jer secer izbegavam u sirokom krugu, da bi mi stomak bio kako treba, ma da ne znam, mozda i gresim sto se dekstroze tice )? A i ako je greska, mogu i taj BCAA bez ukusa da popijem samo sa vodom.

=======================================================

Ukratko cu napisati kako sam mislio da pijem to sve ( ovo ce sad biti navedeno sta unosim dnevno od suplemenata i posle treninga sa tezinama ):

- Kreatin, uzimao sam ga uvek, il ujutru cim ustanem, il pred sam trening i odmah nakon treninga, znaci 2 mjerice dnevno po 5g

- BCAA sam kontao da uzimam neposredno pre treninga ( na nekin 30-45min ) i odmah posle treninga, uzimao bi ga po 5g takodje ( pomijesano zajedno sa kreatinom kojeg sam rastvorio sa vodom pre polazka na trening u posebnoj flasici iz koje cu posle presuti tu vodu sa kreatinom u mjericu WHEY proteinom, kojeg sam poneo sebi u sejkeru zajedno sa BCAA praskom, sto znaci "kreatin + bcaa + whey" to bi odmah posle treninga popio. Omisljam se da li da i doticni BCAA rastvorim kao i kreatin pre nego sto krenem na trening, jer uvek tako radim, sto se kreatina tice, pa ne znam da li bi pogresio kad bi i BCAA tako pre treninga rastvorio zajedno sa kreatinom i onda kada zavrsim trening, tu vodu posle samo presuo u sejker sa WHEY -om i popio?

- Whey protein, njega pijem ujutru cim ustanem il nekad u toku dana, ponekad i pred spavanje, al inace je to ujutru cim ustanem, napravim mjericu whey proteina i onda pomesam zajedno za zitaricama i pojedem tako... iiii naravno uvek ga posle treninga popijem.

A takodje kad radim " sprinteve " mislio sam odmah posle sprinteva da popijem takodje kombinaciju " kreatin 5g + bcaa 5g + 30g whey "
Da li je greska sto pre sprineteva necu uzeti BCAA? Da li je bolje uzeti onda 5g BCAA i pre i posle sprinteva, il je bolje samo posle sprinetva da uzmem BCAA zajedno pomesan sa kreatinom i WHEY -om?
« Poslednja izmena: Jun 07, 2015, 08:08:14 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2883 poslato: Jun 03, 2015, 11:04:48 pre podne »

Nije to baš pre samog treninga nego nekih sat dva pred trening.Uzima tako jer sam dugogodišnjim eksperimentisanjem ustanovio da mi tada najviše odgovara i što se tiče kvaliteta samih namirnica a i osećam sitost u periodima rada na definiciji.
Hidrate ne unosim jer isto tako mi odgovara, ali...I tu ima jedna začkoljica na koju mnogi zaborave a to je da i u samom proteinu koji unesemo posle treninga ima hidrata, pa i u mesu ima hidrata itd...tako da hidrate unosimo hteli to ili ne samo zavisi koliko i kada.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2882 poslato: Jun 03, 2015, 10:46:11 pre podne »

Ako moze objasnjenje zasto pre treninga uzimas kostunjavo voce, i zasto posle treninga ne unosis hidrate, jel zbog toga sto je kasno uvece?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2881 poslato: Jun 03, 2015, 08:56:12 pre podne »

Ko da me neko pita imam li strpljenja ili nemam, jednostavno mora tako ako želim rezultate.A pravo da ti kažem nekako sam već i navikao i prija mi a to je najvažnije.
Problem može nastati kod onih osoba kojima posao ili neke druge obaveze ne dozvoljavaju ovakav sistem ishrane.Ali ko zaista želi da se hrani kako treba naći će način i sam se jako dobro sećam pre nekih desetak i više godina kada sam radio kod jednog privatnika u štampariji za mašinom.
Mašina radi ja je kontrolišem i ubacujem papir i ostali materijal a posuda sa pirinčem stoji pored na stolici.
Svaki minut dok se menja materijal iskoristio sam da uzmem po kašiku pirinča i tako stalno.Vremenom je to davalo rezultate.Ovo je samo jedan od primera da zarad viših ciljeva sve se može kad se hoće.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2880 poslato: Jun 02, 2015, 03:55:21 posle podne »

Svaka cast kad imas strpljenja da 3-4 sata jedes dorucak :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 17 upita.