TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 02:42:47 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768866 puta)
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2924 poslato: Avgust 24, 2015, 09:04:17 posle podne »

Citao sam da treba da se rastvori kreatin u toploj vodi, a u teretani ima samo hladna voda, je l mogu ja taj posle treninga da popijem kad dodjem kuci? I je l valja cemu staviti kreatin u isti shake sa wheyom ili da drzim odvojeno? I imam jos jedan problem oko te tople vode nekad moram direktno iz skole na trening da idem a nema ni tamo tople vode pa nije problem nekad i sa hladnom, pogotovo sto je ovaj kreatin sto uzimam micronized.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2923 poslato: Avgust 23, 2015, 07:45:36 posle podne »

@leevu.. ti možeš probati sistem od sedam dana punjenja na primer sa 15gr dnevno i to tri puta u toku dana po 5g ujutru, pre i posle treninga.
Posle toga samo održavaš sa 10g u toku dana dva puta po 5g a u danima pauze isto održavaš sa dva puta po 5g.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2922 poslato: Avgust 23, 2015, 07:41:36 posle podne »

Kada je ishrana sreĂ°ena a finansije nam idu na ruku tada je sve super jer se može uzeti i dobra suplementacija koja će svakako ubrzati naš put ka uspehu i željenom cilju.
Od suplementacije bi mogao dodati vitaminskomineralni kompleks i to na primer ovaj

http://www.pansport.rs/Vitaminsko-mineralni-kompleksi/Za-rekreativce-i-aktivne-ljude/NI325-My-Favorite-Multiple%C2%AE-Energizer.html

E sada tu bi moglo da se doda i neki kreatin ili NO.
Ako se odlučiš za kreatin savetovao bio ovaj evo linka

http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-fosfat-/-monohidrat/DY306-Creatine-monohydrate-micronised.html

Ovaj kreatin je mikronizovani i po meni definitivno jedan od najboljih.

A ako si za opcije NO imaš više opcija u zavisnosti od jačine mada ovaj je po meni skroz ok i većina je zadovoljna njime

http://www.pansport.rs/Transportni-sistemi-i-NO-reaktori/Transportni-sistemi-i-NO-reaktori/SN865-Hot-Blood.html

Imaš t sada tu mnogo kombinacija ali većina se odlučuje za whey i klasičan kreatin.

Hvala Zoltane na odgovoru. Imam omega 3 tako da mislim da mi je on ok i mislim da nema potrebe za ,,My Favorite Multiple® Energizer''
E sad,sa proteinima sam upoznat i znam dosta stvari,ali za kreatin i NO stvarno ne znam nista. Koliko sam skontao kreatin se stavlja u sejker sa proteinom u PWM. Da li jos nekad i cemu sluzi kreatin?
Za NO znam da daje energiju i kick,on pre treninga. Sutra idem po protein pa cu jos videti.

Pročitaj moj post gore baš sam pisao o kreatinu i načinu uzimanja gde imaš fazu punjenja i ne.
Klasičan kreatin monohidrat je uglavnom za masu i snagu.prisutan je u našim mišićima i njegovim dodatnim unosom ti samo taj odnos povećavaš u svoju korist.Potrebno je unositi više vode kada uzimaš klasični monohidat jer on je navlači u mišiće i čini ih većim.
Samo u ovom periodu treba paziti na unos hidrata jer to može dovesti do navlačenja potkožne vode i dati utusak nadutosti što nikome nije cilj.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2921 poslato: Avgust 23, 2015, 07:34:36 posle podne »

Je l se preporucuje kreatin pocetnicima koji imaju sredjenu ishranu i kako se dozira kreatin? Faza punjena pa odrzavanja ili nesto drugo? I koliki treba da bude unos?

Kreatin se preporučuje svakome ko želi da pomeri granice u treningu.Naravno treba biti realan jer kreatin nije neko svemirsko čudo pa da se od njega dobije neka ogromna snaga i masa.Toga će naravno biti ali tačno koliko zavisi od mnogo stvari.
Što se tiče samog uzimanja kreatina postoji više načina ali glavni su faza punjenja od recimo sedam dana i to da se u toku dana uzima četiri puta po pet grama sa malo dekstroze a posle tih sedam dana ide faza održavanja sa tri puta od po pet grama.I kod ovih faza punjenja ima razlika i tu treba eksperimentisati da vidite šta vama najviše odgovara.Meni na primer odlično radi sistem deset dana punjenja i posle faza održavanja.
I ima varijanta koja je u zadnje vreme aktuelna a to je 5g pre i 5g posle treninga a u danima pauze ujutru 5g a uveče isto 5g.
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2920 poslato: Avgust 23, 2015, 05:03:06 posle podne »

Je l se preporucuje kreatin pocetnicima koji imaju sredjenu ishranu i kako se dozira kreatin? Faza punjena pa odrzavanja ili nesto drugo? I koliki treba da bude unos?

Sredjena ishrana ili ne, mislim da ti je najbolje da jedno 15-tak dana ides u teretanu da se upoznas sa spravama i da se naviknes, jer konkretno mom drugaru se desilo to da je pio suplementaciju za snagu, radio vezbu za ramena i mislio je da je bitna samo tezina, i tako povredio rame, iz tog razloga sto nije imao rutinu u vezbi i kako se koja lepo izvodi, jer je mnogo lako povrediti se. Ja sam konkretno isao 6 meseci vezbao na suvo, doduse pre 3 godine i posle toga uzeo suplementaciju koja meni odgovara.
p.s Izvinjavam se Zoltanu ako odgovaram na njegovoj temi posto je pitanje njemu postavljeno :)
upoznat sam sa spravama, i sam sam isao u istu tu teretanu sigurno dobrih 6+ meseci(u peridou kada sam hteo da smrsam a posle rekrativno bez ikakve ishrane i sl.), naravno uvek pokusvam bolju tehniku, a sad hocu da vidim posto sam sredio i ishranu da ubacim i suplementaciju, uzimam whey, omega 3 i vitaminsko mineralne komplekse, pa pitam sad za kreatin a sto se tice NO mozda kasnije kad se jos vise uhodam. A zanima me za kreatin koliko bih ja trebao da uzimam na 70 kg i kako se pije u dane odmora?
« Poslednja izmena: Avgust 23, 2015, 06:48:32 posle podne od strane leevu » Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #2919 poslato: Avgust 23, 2015, 04:57:30 posle podne »

Kada je ishrana sreĂ°ena a finansije nam idu na ruku tada je sve super jer se može uzeti i dobra suplementacija koja će svakako ubrzati naš put ka uspehu i željenom cilju.
Od suplementacije bi mogao dodati vitaminskomineralni kompleks i to na primer ovaj

http://www.pansport.rs/Vitaminsko-mineralni-kompleksi/Za-rekreativce-i-aktivne-ljude/NI325-My-Favorite-Multiple%C2%AE-Energizer.html

http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-fosfat-/-monohidrat/DY306-Creatine-monohydrate-micronised.html

A ako si za opcije NO imaš više opcija u zavisnosti od jačine mada ovaj je po meni skroz ok i većina je zadovoljna njime

http://www.pansport.rs/Transportni-sistemi-i-NO-reaktori/Transportni-sistemi-i-NO-reaktori/SN865-Hot-Blood.html

Imaš t sada tu mnogo kombinacija ali većina se odlučuje za whey i klasičan kreatin.

Hvala Zoltane na odgovoru. Imam omega 3 tako da mislim da mi je on ok i mislim da nema potrebe za ,,My Favorite Multiple® Energizer''
E sad,sa proteinima sam upoznat i znam dosta stvari,ali za kreatin i NO stvarno ne znam nista. Koliko sam skontao kreatin se stavlja u sejker sa proteinom u PWM. Da li jos nekad i cemu sluzi kreatin?
Za NO znam da daje energiju i kick,on pre treninga. Sutra idem po protein pa cu jos videti.
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2918 poslato: Avgust 23, 2015, 03:57:30 posle podne »

Sredjena ishrana ili ne, mislim da ti je najbolje da jedno 15-tak dana ides u teretanu da se upoznas sa spravama i da se naviknes, jer konkretno mom drugaru se desilo to da je pio suplementaciju za snagu, radio vezbu za ramena i mislio je da je bitna samo tezina, i tako povredio rame, iz tog razloga sto nije imao rutinu u vezbi i kako se koja lepo izvodi, jer je mnogo lako povrediti se. Ja sam konkretno isao 6 meseci vezbao na suvo, doduse pre 3 godine i posle toga uzeo suplementaciju koja meni odgovara.
p.s Izvinjavam se Zoltanu ako odgovaram na njegovoj temi posto je pitanje njemu postavljeno :)
Sačuvana
Mind is everything!
If you dont believe that you can do something, then you cant!
Its almost like you have to save your own life..
Because nobodys gonna be able to save it for you,
so we have to do what we have to do,
no matter what it is!
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2917 poslato: Avgust 23, 2015, 03:25:23 posle podne »

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2916 poslato: Avgust 23, 2015, 02:23:00 posle podne »

Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #2915 poslato: Avgust 23, 2015, 01:59:40 posle podne »

Pozdrav druze. Planirao sam uzeti whey i skupio sam taman para za power protein. Konkretno mislim na manje pakovanje. U meĂ°u vremenu mi je ,,izleteo'' jedan veci dobitak na kladionici tako da ni kriv ni duzan imam mnogo vise para nego sto sam i sam pripremio. Sto se tice proteina,i dalje ostajem uz power protein,njega sam bas nameracio. Samo me zanima koji ukus predlazes? Cokoladni ili jagodu? Koji se tebi vise svidja?
Uz to,posto ce naravno ostati solidan kusur,da li preporucujes jos neki suplement,konkretno,na masi sam. Trenutno imam omega 3 kapsule i sad cu ubaciti protein,da li je jos nesto potrebno ili je ovo skroz ok?
Naravno nisam ni zaboravio hranu,radim nabavke hrane na svaka 3 dana. Ovaj dobitak na kladionici mi je jako prijao i dosao mi je kao neka finansijska inekcija za suplemente i hranu.
Pozdrav.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2914 poslato: Avgust 23, 2015, 01:23:14 posle podne »

Niko ne može sa sto posto sigurnosti da ti kaže da će te 20g raditi konstantno dobro jer svi smo mi različiti i na svakog NO drugačije deluje.I ne samo NO već svaki suplement slične namene.Prost primer ti je na primer sastojak ovih jačih NO kofein.Kod mene u teretani ima likova koji jako dobro reaguju kada uzmu kofein a ima i njih mada u manjini koji ne reaguju uopšte ili jako malo.Eto to je neki banalan primer.
Jedno što je sigurno je da će ta pauza da te očisti i da ćeš bolje na NO reagovati.
Ako sam te dobro razumeo ti piješ Iso 100 od Dymatize jel tako?
Po meni nema potrebe za dekstrozom.
Neki od odličnih proteina po meni su
http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN482-100-Whey-Protein-Professional.html

http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2913 poslato: Avgust 23, 2015, 12:28:54 posle podne »

Znaci 2 nedelje pauze sa ST da bi mi se procistio organizam pa ce posle i 20gr da me radi dobro, ako sam te dobro razumeo?
Dekstrozu da kupim ako pijem Isolate 100 s obzirom da taj i imam protein. Koji je dobar protein, ja nekako ne bih isao od Dymatize-a ali ako imas neki za preporuku onda mi slobodno preporuci, rado bih te poslusao.
Sačuvana
Mind is everything!
no matter what it is!
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2912 poslato: Avgust 22, 2015, 09:30:55 posle podne »

Još bih napomenuo i to da je razlika izmeĂ°u starog i novog ST veoma velika.
Ja na primer kod starog nisam morao nikada praviti neke pauzu jer me je jedna merica od 20g radila odlično dok je novi slabiji po meni upola i potrebna je nažalost pauza da bi se receptori oporavili.
Što se tiče suplementacije whey uvek ide posle treninga jedna merica sa malo dekstroze.Ja na primer dekstrozu ne uzimam jer u samom proteinu osim ako nije Iso 100 ima šećera što je po meni sasvim dovoljno.
Kre alkalyn idi po dve kapsule pre i posle treninga.
A ST ideš nekih sat vremena može i 30min pre treninga sa vodom.

Nema na čemu drago mi je ako sam ti pomogao.
Ako sam nešto zaboravio ili kad god da ustrena neki savet samo mi piši ovde i odgovoriću čim budem mogao.
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2911 poslato: Avgust 22, 2015, 01:26:05 posle podne »

Ja sam probao oba nacina na sebi i iskren da budem bolje se oseti jacina bilo kog NO ako se napravi ta pauza od dve nedelje.Ona je taman dobra da se odvikneš receptore i onda će i manja doza NO da te radi odlično što je velika prednost.
Ne može ništa loše da bude ako uzmeš i drugu kutiju odmah ali postoji mogućnost da kick bude nešto slabiji.
Posle druge kutije ako tako ideš onda treba obavezno pauza bar dve ili tri nedelje.
Ona kombinacija koju si napisao je veoma dobra i ako je ishrana dobra biće to super.
NO je za snagu više od kre alkalyna koji je više za brži oporavak posle treninga.Mogu se kombinovati i to će definitivno samo još više povećati tvoje performanse.

Hvala na lepom objasnjenju, mozes li mi samo reci kako bi trebao da pijem sve to, whey/kre-alkalyn/st/dekstroza s obzirom trening odradim stalno oko 10-11-12 :)
Sačuvana
Mind is everything!
no matter what it is!
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2910 poslato: Avgust 22, 2015, 10:47:32 pre podne »

Ja sam probao oba nacina na sebi i iskren da budem bolje se oseti jacina bilo kog NO ako se napravi ta pauza od dve nedelje.Ona je taman dobra da se odvikneš receptore i onda će i manja doza NO da te radi odlično što je velika prednost.
Ne može ništa loše da bude ako uzmeš i drugu kutiju odmah ali postoji mogućnost da kick bude nešto slabiji.
Posle druge kutije ako tako ideš onda treba obavezno pauza bar dve ili tri nedelje.
Ona kombinacija koju si napisao je veoma dobra i ako je ishrana dobra biće to super.
NO je za snagu više od kre alkalyna koji je više za brži oporavak posle treninga.Mogu se kombinovati i to će definitivno samo još više povećati tvoje performanse.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.237 sekundi sa 17 upita.