TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 02:12:12 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768778 puta)
CRNI_1
Gost
« Odgovor #2954 poslato: Oktobar 04, 2015, 06:44:24 posle podne »

Da li je stvarno potrebno ciscenje od kreatina? Svasta sam slusao, i koliko dugo se treba cistiti i koliko cesto?

Verovatno si čuo priče da ako ne praviš pauzu otkazaće ti bubrezi i tome slično.
Istina je da pauza bi trebala da se napravi neiz tog razloga već da bi se receptori malo odmorili i onda će efekat uzimanja biti naravno bolji.
Hidratacija u tim periodima je izuzetno važna i treba piti što više vode.
Evo linka mojih tekstova baš o kreatinima a uskoro pišem i jedan novi.

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=169031.msg2297911#msg2297911

Jel je bolje da me pije monohidrat ili kre alkalyn ?
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2953 poslato: Oktobar 02, 2015, 07:20:18 posle podne »

Zoltane koji NO rekator preporucujes, i ako je u njemu po merici npr 5 g kreatina, da ga racunam u dnevni unos kreatina? Video sam na fejsu vec post samo nisam mogao da nadjem taj NO reaktor na pansportu. Jos me zanima ako pauziram nedelju dana sa kreatinom da posle toga ponovo radim fazu punjenja(msm ako se odlucim za put sa punjenjem) ili je to premalo vremena pauze pa samo da nastavim sa 10g odrzavanje?
« Poslednja izmena: Oktobar 03, 2015, 03:08:04 posle podne od strane leevu » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2952 poslato: Oktobar 01, 2015, 09:26:50 pre podne »

Samo da obavestim sve vas koji me pratite da od pre neki dan na FB sam otvorio i svoju zvaničnu stranicu gde ću isto pisati,kačiti slike i klipove.
Isto naravno i dalje radim ovde ali samo da vas obavestim da znate.
Evo linka sa FB    https://www.facebook.com/pages/Zoltan-Kozma-Fitnes-i-Bodi-Bilding-trenerArmwrestling-takmi%C4%8Dar/784684784990711?fref=nf

Novina je ta što će sem prikaza mojih vežbi biti klipovi i gde ću pričati i objašnjavati kako i šta.Evo na primer jedne vežbe za prste i šaku.Klip je više kao proba a uskoro slede mnogi drugi.Evo linka a isti možete pogledati i na mojoj stranici.

https://youtu.be/1csUMAgxodE
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2951 poslato: Septembar 17, 2015, 09:33:27 pre podne »

Vratio bih se još na kreatin monohidrat jer sam napisao još jedan tekst svog iskustva na tu temu.evo linka pa poglrdajte može nekome koristiti.
Ako ima nekih pitanja postavite mi ovde u temu.

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=169031.0
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2950 poslato: Septembar 16, 2015, 10:23:55 pre podne »

Nije blend loš niti bilo koji protein i razlike će se teško primetiti ako nisi takmičar kome je svaki gram bitan.
Tu mislim na odnos proteina i hidrata pogotovu u danima kada se radi mali unos hidrata i pazi na ishranu.
Vi rekreativci nećete tu razliku primetiti i ne treba sa time lupati glavu.
Slobodno uzmi blend čak šta više možeš uzeti iz ponude pansporta ovaj koji je podosta povoljan i sam sam ga uzimao duži period.

http://www.pansport.rs/Proteini/Proteinske-mesavine/PS252-Power-protein.html
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2949 poslato: Septembar 16, 2015, 07:48:18 pre podne »

Dobro Hvala ti na svemu,ali imam samo još jedno pitanje koje me već davno zanima :)
Za nas početnike po čemu je bolji neki čist whey od nekog blenda npr mutanta ili syntha6 a ,kada blend ima više izvora zar ne bi trebalo po principu da je taj bolji od običnog wheya koji ima jedan izvor proteina u njega?
Izolati znam da nemaju ili imaju jako malo ugljene hidrate,šećere,masti na porciji,ali ovo izmedju blenda i običnog wheya mi nije jasno po čemu?
Uglavnom sam uvek kupovao mutant i synthu jer sam se najviše osećao da me radi vremenom,ali znam da neki se ne slažu sa time i kao da je blend protein smeće itd ?
A drugo pošto sam sada bio malo šort sa parama bio sam uzeo power protein od 4kg od biotecha 3 vrsta proteina ima blend izolat soje,taj nisam hteo da uzmem isto samo zato što pola rekli da je dobro a pola da je loše,u prevodu oni koji prodaju legalno oni da je taj protein loše a oni koji prodaju na crno oni da je dobro,a pošto je u suštini to isto,samo što ovaj protein nema kod nas u radnjama ,sve u svemu po čemu je bolji neki čist whey od blenda proteina za nekoga ko ne ide za talmičenje itd? inače ukus nije loš,nije toliko jak kao mutant ,razmuti se dobro ,naravno imam šejker sa kuglicom i nije gadno prijatno je čokolada ukus :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2948 poslato: Septembar 15, 2015, 09:34:59 pre podne »

Pozdrav,
Idemo redom...
Animal Cuts je jedan od boljih sagorevača jer po sastavu u sebi ima svega onoga što je potrebno da bi se do željenog cilja došlo a to je lepo definisano telo.Naravno nije on svemoćan i da bi se to postiglo mora se ishrana prvo srditi,trening,odmor itd..
Ovaj Animal što se sada prodaje i nabavlja nije kao onaj ranije koji je bio podosta jači što se tiče stimulansa ali i ovaj novi je ok.
Animal Cuts bi trebalo da se uzima pola sata do sat vremena pred sam trening i to sa vodom na prazan stomak.Što kasnije ga umeš može uticati na nesanicu ali to opet zavisi ko je koliko osetljiv na stimulanse.
Mislim da nema potrebe da uzimaš dve kesice barem ne u početku.
Bilo koju vrstu geinera izbaci kao i kreatin monohidrat kada si na sagorevačima masti jer ta kombinacija nije potrebna.Ili radiš jedno ili drugo.
Geiner što si od drugara nabavio čuvaj pa ako budeš radio masu kasnije onda ga uzimaj mada je on najgora opcija jer baš taj ima mnogo šećera u sebi.
Whey ideš obavezno posle treninga a ujutru i u toku dana i nije toliko bitno,bitniji su kvalitetni obroci.

I mani se efedre i andola...idi polako i postepeno sa animalom koji ti je sasvim dovoljan jer ima on u sebi dovoljno stimulansa.
Ako sam nešto preskočio ili te još nešto zanima slobodno me ovde pitaj.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2947 poslato: Septembar 14, 2015, 11:23:58 posle podne »

Pozzdrav
Imam jedno pitanje
Uzeo sam animal cuts i pijem jedan paketic pre trening a to je tu oko 18h,a posto pre podne radim i ujutru ne mogu da odradim trening dali trebam i kada i kako da pijem drugi paketic ili bolje ne posto nemam jutarnji trening posto od  do 14h radim svaki dan ? a drugo pitanje posto animal ima ono za izbacivanje vode iz organizma,zanima me dali ima neke svrhe da se pije kreatin monohidrat ili ne?
I posto sam bio od drugara nabavio koji nema vremena da trenira hzper mass 5000 od biotecha,dali je dobro sto popijem jednu mericu toga odmah nakon treninga a pre spavanje i ujutru popijem whey? nekako se osecam sit vise i manje trebam da jedem posle treninga,iako sam za to nacitao dosta i neki kazu da treba da se jede,dok drugi treba ali ne mnogo da se ne bi gojali tj da se nebi otislo u masne naslage posto je trening vec uvece?
Pa nisam siguran tacno ,nadam se da ces moci barem da mi das neki dobar i koristan savet :)
I dali sme sa animal cutsom da se kombinuje efedra i andol a nznm dali i onda treba da popijem kafu posto vec cuts ima u sebi crvenu kapsulu za kofeinom? Hvala ti unapred Puno :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2946 poslato: Septembar 06, 2015, 03:36:02 posle podne »

Nije pisano pravilo da ide četiri puta ali to je onda konsantno punjenje tokom celoga dana.Može i dva puta po 10g kako tebi odgovara.
Dok god traje faza punjenja bitno je da se ta količina kreatina unese tokom dana a ne manje.
Dekstroza je najbolje da se koristi posle treninga ali i to zavisi od unosa hidrata tokom dna,i naravno cilja vežbača i još dosta faktora.
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2945 poslato: Septembar 06, 2015, 03:08:59 posle podne »

Što se tiče proteina najvažnija mu je funkcija da se uzme posle treninga i to u što kraćem roku da odmah ide u krv kako bi nahranio mišiće.
To mu je u stvari i najvažnija funkcija.Uzimati ga tokom dana može ali preporuka je sa mlekom da se što sporije otpušta i što duže hrani mišiće.Ovo važi i za večernje termine.
Posle treninga samo sa vodom mešati.

Zbog brze apsorbcije sa vodom uzimam uvek posle treninga a ujutru i uvece sa mleko. Razumeo sefe! Zanima me u danima ne treniranja faza punjenja da uzimam 4x dnevno ili je dovoljno 2x? I zanima me da li skodi uzimati dekstrozu pre i posle treninga? Da li postoji neki dnevni limit?
Sačuvana
Mind is everything!
If you dont believe that you can do something, then you cant!
Its almost like you have to save your own life..
Because nobodys gonna be able to save it for you,
so we have to do what we have to do,
no matter what it is!
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2944 poslato: Septembar 06, 2015, 01:38:46 posle podne »

Što se tiče proteina najvažnija mu je funkcija da se uzme posle treninga i to u što kraćem roku da odmah ide u krv kako bi nahranio mišiće.
To mu je u stvari i najvažnija funkcija.Uzimati ga tokom dana može ali preporuka je sa mlekom da se što sporije otpušta i što duže hrani mišiće.Ovo važi i za večernje termine.
Posle treninga samo sa vodom mešati.
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2943 poslato: Septembar 04, 2015, 03:50:04 posle podne »

http://imagizer.imageshack.us/a/img537/9145/4tEVlr.jpg

Danas stigla posiljka :)
Kako da pijem ovo sve, tvoje preporuke, samim tim sto bi sa kreatinom isao u fazu punjenja prvih nedelju dana, posle toga normalno 5gr pre i 5gr posle treninga. :)
Da li moze ovako, moje neko misljenje, ujutru kreatin merica i whey, pre treninga merica kreatina sa dekstrozom, i merica ST-a, posle treninga merica kreatina sa dekstrozom i merica whey-a posle treninga takodje, i uvece onda merica kreatina pred spavanje..
Znaci ujutru i uvece ne bih pio sa kreatinom dekstrozu, samo pre i posle treninga..
Sta ti mislis o ovoj kombinaciji i sta bi mi ti preporucio?

Suplementacija ti je odlična i to kako si napisao možeš tako uzimati.
Pre treninga ne moraš dekstrozu jer možeš uz ST samo dodati kreatin i popiti zajedno.A ST ima sve u sebi da se kreatin maksimalno iskoristi.
A ti si inače uzeo po meni jedan od najkvalitetnijih kreatina koji i sam ja uzimam tako da ne brini on će se svakako dobro iskoristiti.

Hvala druze, razmisljao sam se izmedju kre-alkalina i kreatina monohidrata i odlucio se za ovaj. :)
Inace ne znam razmisljam da li da ubacim protein 3x dnevno, ujutru posle treninga i uvece, ili je sasvim dovoljno ta dva puta s obzirom da mi je unos proteina u danu od 150gr do 250gr zavisi od dana. :)
Sačuvana
Mind is everything!
no matter what it is!
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2942 poslato: Septembar 04, 2015, 09:19:49 pre podne »

Kako da pijem ovo sve, tvoje preporuke, samim tim sto bi sa kreatinom isao u fazu punjenja prvih nedelju dana, posle toga normalno 5gr pre i 5gr posle treninga. :)
Da li moze ovako, moje neko misljenje, ujutru kreatin merica i whey, pre treninga merica kreatina sa dekstrozom, i merica ST-a, posle treninga merica kreatina sa dekstrozom i merica whey-a posle treninga takodje, i uvece onda merica kreatina pred spavanje..
Znaci ujutru i uvece ne bih pio sa kreatinom dekstrozu, samo pre i posle treninga..

Suplementacija ti je odlična i to kako si napisao možeš tako uzimati.
Pre treninga ne moraš dekstrozu jer možeš uz ST samo dodati kreatin i popiti zajedno.A ST ima sve u sebi da se kreatin maksimalno iskoristi.
A ti si inače uzeo po meni jedan od najkvalitetnijih kreatina koji i sam ja uzimam tako da ne brini on će se svakako dobro iskoristiti.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2941 poslato: Septembar 04, 2015, 09:15:27 pre podne »

Da li je stvarno potrebno ciscenje od kreatina? Svasta sam slusao, i koliko dugo se treba cistiti i koliko cesto?

Verovatno si čuo priče da ako ne praviš pauzu otkazaće ti bubrezi i tome slično.
Istina je da pauza bi trebala da se napravi neiz tog razloga već da bi se receptori malo odmorili i onda će efekat uzimanja biti naravno bolji.
Hidratacija u tim periodima je izuzetno važna i treba piti što više vode.
Evo linka mojih tekstova baš o kreatinima a uskoro pišem i jedan novi.

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=169031.msg2297911#msg2297911

Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2940 poslato: Septembar 03, 2015, 02:35:35 posle podne »

Sačuvana
Mind is everything!
no matter what it is!
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.293 sekundi sa 18 upita.