TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 02:23:43 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768813 puta)
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2849 poslato: Maj 19, 2015, 08:55:58 posle podne »

A sta je cilj?  Shodno tome treba da je i ishrana prilagodjena.Pretpostavljam da je neka definicija cim se baziras na pilecem belom mesu.Ako je tako onda nije greska jesti to ali prvo bih  se ipak bazirao na onaj deo koji je najvazniji posle samog trcanja a to je naravno suplementacija.
Whey je odlicna opcija ali bih tu ddao bcaa koju bi pio zajedno sa proteinom odmah posle treninga.Vitaminsko mineralni kompleksi i omega 3 su nesto sto je po meni osnova koja je uvek dobrodosla.

Hocu samo da sredim trbusnjake, da budu u full -u kao i prosleg ljeta, nisam ni na definiciji, a ni na masi, jedem sto kvalitetnije mogu i koliko mi dzep dozvoljava, najvise me zanimalo sta da pojedem posle trcanja ( sprinteva ) da li je ok to sto jedem 150g i 4 jajeta ( inace to skuvam i pojedem ) pa me zanimalo da li da na to dodam neki UH? Tipa 200g zitarica ili sta znam? Ovo meso, a i jaja sam kontao da przim na maslinovom ulju, ma da ne kontam kakva je razlika izmedju maslinovog ulja i obicnog ulja... u fazonu da mi se misic na smanjuje, vec samo da iz sebe topim mast ( koju i nemam toliko ) vec mi se na stomaku navukle tako reci "sarmice" :D a to hocu da uklonim sa sprintevima i da trbusnjaci budu lepo vidljivi, eto sta mi je cilj.

Ovo sto si naveo "vitaminsko mineralni kompleks" jel to mislis da se kupi u sporskoj radnji ili mislis na one sumece tablete, sto se rastvore u 200ml vode i popijes?
« Poslednja izmena: Maj 19, 2015, 08:58:45 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2848 poslato: Maj 19, 2015, 10:09:55 pre podne »

Sagorevač možeš na samom početku jer on će malo da ti da i energije,fokus da odradiš bolje treninge.U suštini on će malo pomoći da kada opada snaga od dijeta da doprinese boljem i jačem treningu.Ovo naravno važi ako uzmeš neke jače i kompleksnije sagorevače koji u sebi imaju jače stimulanse.
Što se proteina tiče ne moraš izolat već gledaj da u svom sastavu ima veći procenat proteina a manji hidrata i šećera.
Beta alanin može,neće štetiti sigurno već samo koristiti ali baziraj se na što više bcaa i kvalitetnog proteina.
Tačno je za meso i salate..hidrate gledaj da smanjuješ ali ne izbacuj u toku dana jer ako ih izbaciš onda to više nike keto dijeta već proteinska što je nešto sasvim drugo.
Kreatin nije neophodan ali neki koji neće navući vode može kao na primer kre alkalyn.Kalcijum i magnezijum posebno da uzimaš nema potebe,bilo bi sasvim dovoljno da uzmeš neki multi minerl vitaminski kompleks.
Voće i nije baš neka najbolja opcija,mada grejp je ok ali nije presudan niti od nekog posebnog značaja.
Što se tiče bcaa gledaj da doza bude minimalno 10gr po porciji a poželjno je i 15g pa i više ako su teške dijete u pitanju i treninzi.
Kada završiš sa tegovima unesi pveću dozu bcaa pa odmah na trčanje.Posle trčanja opet poveća doza bcaa u kombinaciji sa proteinom i posle nekih 20min do 30min kvalitetan obrok.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2847 poslato: Maj 19, 2015, 09:49:27 pre podne »

Dobro hvala ti,a reci mi kada odprilike je najbolje uzeti sagorevac sa ovom ishranom? od pocetka kada se krece pa dok se ne zavrsi dijeta?
I kad se udje u ketozu jel se tada pocinje tek da se slabi ili sa sagorevacem dok ne bi usao u ketozu vec bi mrsavio ali u ketozi bi bilo jos bolje?
Protein moze bilo koji whey ili bas mora izolat? Znaci beta alanin meni ovde ne bi pomogao mnogo? aminox sam mislio samo u toku treninga da pijem?.
I citao sam nesto da samo se meso jede uglavnom i salate a ugljene hidrate samo za vikend i to samo odredjenu kolicinu jel to tacno?
I dali bi mi creatin monohydrate ovde u ovome programu pomogao ili i ne bas?
I citao sam da je dobro uzeti kalcijum i magnezijum tj najvise kalcijum kada neko zeli da smrsa ali nznm koliko je to tacno,a ne zelim bas da bacam pare ako ne mora ...?
I citao sam isto da je navodno dobro svako jutro da se pojede jedan grejpfut ,sto ono oke slazem se ,i pre treniinga jedna jabuka,sto mi malo nije jasna...kada svugde pisu da ima secera u sebi i da nije dobro da se jede,pa sam sada malo zbunjen oko toga?
I koliko bi bilo onako pozeljno da pijem bcaa ? znc pre i posle tj izmedju dva treninga isto i izmedju dva trening tj dizanje tegova i trcanja trebao bi da popijem whey i bcaa tako? i posle trcanja samo da jedem ili i plus da opet popijem ili bcaa ili whey ili zajedno? Hvala ti unapred  :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2846 poslato: Maj 19, 2015, 09:09:55 pre podne »

Pozdrav,

Nije samo tu pravilo da se jede na svaka tri do četiri sata već kada je cilj ubrzavanja metaboljizma onda je to nesuĂ°eno pravilo uvek.U suštini  manji ali česti kvalitetni obroci dovešće vremenom do tog procesa ubrzanja što je i cilj.
Posle treninga sa tegovima je i dobro raditi odmah trčanje jer ja na primer poučen dugogodišnjim iskustvom na sebi sam testirao mnogo toga a ovaj način se pokazao najboljim.ali opet tvrdim da to nije kod svakoga tako i zato moraš probati pa videti kako ti telo reaguje na taj program.Moj ti je savet da vodiš evidenciju u jednu svesku, šta si jeo,kada,koji obroci,koji trening itd...posle nekliko nedelja onda vidiš napredak a i lakše je tako uporeĂ°ivati da znaš za kasnije gde si grešio,šta ti odgovara a šta ne.
Što se suplementacije tiče ja bih na tvom mstu povećavao najviše unos bcaa i proteina.Omega tri je okunositi što više ali ni to sada nije nešto previše bitno pa ne brini.Unosi koliko možeš ne moraš preterivati.
Telo ulazi posle mesec i više konstantnog držanja pravilne ishrane,a traje onoliko koliko tebi prija i koliko želiš da je ispoštuješ.
Nadam se da sam na većinu pitanja odgovorio a ako nisam samo me pitaj opet slobodno.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2845 poslato: Maj 18, 2015, 10:50:13 posle podne »

Pozzdrav Zoltane :)
Imam pitanje
Planiram da radim ketogenu dijetu,ali sam se bio zaposlio i posto znam da treba da se jede na svaka 3-4 sata ,e pa sada me zanima ovako:
Ja cim ustanem znaci oko 5 ustajem u 5:30 ja jedem posto sam vec gladan u 9:00 -9:30 mi je dorucak na poslu i mogao bi jos neki manji obrok,
tu oko 12h da ubacim,stime sto mi je rucak oko 15h a trening bi radio u 19h ,a u 18h bi jeo pre treninga i posle treninga bi jeo isto,nejasnoca mi je malo kod toga sto ja bi posle treninga sa tegovima odradio i trcanje,?  i trening sa tegovima bi radio 3 puta nedeljno a trcanje svaki dan ,jer zelim da smrsam i da se izrezem,nedelja bi mi bila jedina pauza. Od supsa bi uzeo whey,bcaa bez ukusa,aminox u toku treninga ,neki sagorevac i mozda beta alanin ,i omega 3 ...e sada za omega 3 me zanima ,posto sam negde citao da na ketogenoj dijeti treba na dan da se popije 12 caps omega 3 ,pa  dali je to tacno ili treba vise ? i koja je nejbrza verzija da se udje u ketozu i koliko dugo se drzi ta dijeta odprilike? ono 2 meseca max ili je to mnogo ili kako? Hvala ti  puno bi mi pomogao pozzdrav ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2844 poslato: Maj 18, 2015, 09:25:13 pre podne »

A sta je cilj?  Shodno tome treba da je i ishrana prilagodjena.Pretpostavljam da je neka definicija cim se baziras na pilecem belom mesu.Ako je tako onda nije greska jesti to ali prvo bih  se ipak bazirao na onaj deo koji je najvazniji posle samog trcanja a to je naravno suplementacija.
Whey je odlicna opcija ali bih tu ddao bcaa koju bi pio zajedno sa proteinom odmah posle treninga.Vitaminsko mineralni kompleksi i omega 3 su nesto sto je po meni osnova koja je uvek dobrodosla.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2843 poslato: Maj 17, 2015, 12:15:47 pre podne »

Sta je najbolje da se pojede posle trcanja ( sprinteva )?

Radim sprinteve, da pojasnim, od tacke A do tacke B trcim punim sprintom, a od tacke B do tacke A lagano hodanje i izdisaj, da dodjem sebi :D ( duzina staze je od prilike 50 - 70m ) i tako odradim 10 sprinteva, pa me zanima sta posle toga pojesti?
Uvek pri zavrsetku sprinteva, popijem jednu dozu proteina ( 25-30g ) i posle toga pojedem 4-5 jaja ili npr. 150g pileceg belog i 4-5 jaja, pa me zanima da li gresim u tome ili? Iiiiiiii da li mozda ima neki bolji predlog za obrok posle trcanja? Posto je moj obrok posle trcanja vise proteinski, da li gresim u tome, ili ?
« Poslednja izmena: Maj 17, 2015, 12:25:40 pre podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2842 poslato: Maj 15, 2015, 11:02:04 pre podne »

Nema na čemu, tu sam da pomognem ako mogu  ;)
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2841 poslato: Maj 14, 2015, 08:35:12 posle podne »

Dobro Hvala ti puno pogledacu ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2840 poslato: Maj 12, 2015, 09:32:37 pre podne »

axel90... Evo kao što sam ti obećao postavio sam klip kako radim trbušni zid pa pogledaj varijacije.Imaš dve teme o trbušnjacima ovde u mom delu foruma.U jednom su pretežno snimci a u drugom slike i detaljni opisi vežbi,ishrane,treninga.Nadam se da će ti pomoći.

https://youtu.be/bTX1_TajuzQ
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2839 poslato: Maj 08, 2015, 11:14:10 posle podne »

Da rekao sam i tu sam da pomognem ako mogu.
Svako od nas ima neki sistem koji mu odgovara i da pitas deset ljdi uveren sam da ce skoro svako da ima neku svoju teoriju koja njemu daje najbolje rezultate.Onda treba da gledas ko ima iskustva,ko koliko vezba,sta je probao na sebi itd...Ja imam zaista mnogo iskustva i iza mene je preko 2ogod vezbanja,takmicenja isprobavanja svega i svacega na sebi i ta iskustva samo delim.
Ja uvek kazem da je najbolja opcija da se odmah posle treninga sa tegovima radi kardio jer tada sigurno aktiviras masti kao gorivo i trosis ih.Znaj da je telu potrebno oko 55min aktivnog treninga fa bi poceo polako da aktivira masti kao gorivo i da ih trosi.Sve ispod toga je gubljenje vremena ako je skidanje masti problem.Znaci tegovi pa kardio odmah posle.Ali...ima tu stvari na koje treba obratiti paznju.Suplementacija je bitna i to jako,savetujem ti unos bcaa u sto vecim kolicinama.Pre treninga 10-15gr, posle tegova 10-15gr i na kraju treninga isto a naravno tu ide whey i ostala suplementacija.
Ishrana naravno treba da je prilagodjena tome i ona je kljuc svega.
sagorevac naravno pre treninga i to mozes na samom pocetku uzeti.Aminokiseline na kraju ako ih imas mada fokusiraj se na bcaa i whey.
Beta ako imas ok je moze pre treninga isto i posle u kombinaciji bcaa,whey i alanin.
e sada ovo je sve bilo onako okvirno nadam se da sam ti pomogao  a ti slobodno i daljeme pitaj sta te zanima rado cu pomoi ako mogu.

P.s-ne znam jel pratis moje teme u mom delu gde kacim slike i klipove vezbi.Uskoro cu okaciti dve odlicne vezbe koje radim za dobre trbusnjake.Postavicu i ovde pa pogledaj verujem da ce te zanimati.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2838 poslato: Maj 07, 2015, 11:12:28 pre podne »

Pozzdrav,rekao si prosli put sta god mi zatreba pa ovako,zanima me nesto.
Posto znam da posle treninga sa tegovima,je najbolje neraditi nista zbog pojavljanja kortizola i pogotovo kada ja trening uvece radim.
E pa mene bi zanimalo dali bi mogao nekako da se izvede,a da mi kortizol ne pojede misice i sve sto sam taj dan radio,da posle 40-50min treninga,
da istrcim tipa nekih 40-50minuta ili mesano sa udaranje dzaka?
Posto znam da su ovde na forumu jedno vreme svi pricali da ako neko zeli da smrsa da je najbolje jos posle treninga sa tegovima da ode na trcanje,
meni je to sve lepo,ali ja ne zelim one misice koje sam stekao da izgubim,pa dali je ovo moguce da se izvede dali ima neki suplement ili neki blokator npr za taj protiv kortizola bilo sta dali postoji?
Ili mi je jedina nada da trcanje radim ujutru?
I koliko je dobar beta alanin u ovoj situaciji?
Od supsa bi uzeo ovako nesto...beta alanin,aminox,dym bcaa,lipo6 black i mutant whey i mozda biotech creatin i omega 3
Pa sta bi mi preporucio,pored toga sto meni posle ovakvog treninga svaki dan 6 puta nedeljno sto radim,treba od 8-9 sati spavanja nocnog.
Hvala ti unapred Pozz :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2837 poslato: April 24, 2015, 09:23:43 pre podne »

Ipak sam ja dobro mislio  :)
Nego nema veze jer smatram da ipak za tako nesto nema potrebe sem ako bas nemas takmicarske ambicije a i tada se to radi planski.
Sto se tice Danabola tek je on toksican za jetru i zaobidji ga to je moj savet.
Nema na cemu,drago mi je ako sam pomogao i sta god da ustreba oko saveta za ishranu,supse,trening tu sam  ;)
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2836 poslato: April 23, 2015, 03:25:20 posle podne »

Dobro Hvala ti puno Zoltane. Mislio sam da dajete na sve. I nazalost jesam mislio na taj anadrol ne na suplement. Dianabol mi deluje slabo ,a citao sam da je taj jaci,pa sam samo zato pitao. Ali uredu hvala ti puno za sve. Pozzdrav svima
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2835 poslato: April 23, 2015, 12:41:40 posle podne »

Moguće  ???
Sačuvana
Stranice: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.124 sekundi sa 17 upita.